Cum să gătești alimentele chinezești

Există o gamă largă de feluri de mâncare chinezești pe care ați putea fi interesați să pregătiți, dar înainte de a începe să stăpâniți pregătirea acestor alimente chinezești, există câteva elemente de bază pe care trebuie să le învățați. Fiecare rețetă variază, dar există unele ingrediente pe care le veți vedea mai des decât altele și câteva tehnici pe care ar trebui să vă așteptați să le utilizați. Există, de asemenea, câteva ustensile speciale de gătit pe care ar trebui să le luați în considerare achiziționarea.

Pași

Partea 1 din 3:
Stocuri pe ingrediente de bază
  1. Imagine intitulată Cook Pasul alimentelor din China 1
1. Cumpărați o mulțime de orez și fidea. Orezul este cu siguranță un ingredient cheie în bucătăria chineză, deci trebuie să aveți o mulțime la îndemână atunci când doriți să pregătiți un fel de mâncare. Există, de asemenea, anumite tipuri de fidea utilizate frecvent în gătitul chinezesc. Aceste fidea sunt de obicei bazate pe orez.
  • Puteți folosi orez alb sau maro.Este posibil să găsiți că fiecare varietate de orez are un gust distinctiv.
  • În ceea ce privește fidea, ar trebui să stocați în primul rând fidea de orez, taitei de sticlă și taitei tofu. Taitei de orez au o textura moale si sunt fabricate din faina de orez. Fidea de sticlă, numită și fire de fasole sau bean vermicelli, sunt fabricate din amidon de fasole Mung. TODALE TOFU, numite și taitei de coajă de soia, sunt făcute din tofu presate și au o textura AL DENTE.
  • Imagine intitulată Cook Food Food Pasul 2
    2. Utilizați uleiul de gătit drept. Uleiul de arahide tinde să fie cea mai comună alegere în China datorită parfumului său aromatic. Trebuie să vă asigurați că uleiul pe care îl alegeți poate rezista la căldura pe care o plănuiți să o utilizați cu ea. De asemenea, rețineți că unele uleiuri au gusturi mai puternice decât altele.
  • Ar trebui să păstrați o sticlă de ulei de susan, dar să rețineți că acest ulei este utilizat, de obicei, pentru aroma sa și nu este folosit ca un ulei de gătit. Mai precis, vă puteți aștepta să-l înghiți într-un vas în ultimul moment pentru a maximiza efectul aromei și aromei sale. Utilizați o versiune parfumată care este de 100% pur, mai degrabă decât una amestecată cu ulei vegetal.
  • Uleiurile polinesaturate sunt de obicei utilizate în scopuri de gătit. Du-te cu ulei de arahide dacă vrei ceva cu puțină aromă suplimentară. Pentru un gust mai curat, încercați porumb, șofrănel sau ulei de soia. Uleiul vegetal poate fi folosit și într-un vârf, dar stați departe de unt, margarină și ulei de măsline.
  • Imagine intitulată Cook Food Food Pasul 3
    3. Familiarizați-vă cu sosuri comune și condimente lichide. Pe măsură ce gătiți mai multe preparate din bucătăria chineză, probabil veți trece peste o serie de sosuri, paste și alte ingrediente de condimente lichide. Sosul de soia este un ingredient care chiar începe să recunoască bucătari, dar există câțiva alții care merită să știe, de asemenea.
  • Sosul de soia este folosit în marinade și sosuri, iar unii îl folosesc chiar ca un condiment. Are un gust sărat, savuros, iar cele mai bune varietăți gust proaspete. Căutați branduri care sunt în mod natural preparate.
  • Sosul de soia întunecată este fermentat mai mult decât tipul standard și are un gust mai dulce, mai puțin sărat ca rezultat.
  • Tamari este similar cu sosul de soia prin faptul că este făcut cu mai multe fasole de soia. Este mai groasă și are un gust mai fin, mai complex. De asemenea, puteți obține o versiune fără gluten dacă nevoile dvs. dietetice solicită acest lucru.
  • Oțetul de orez este ușor de culoare și are un gust foarte ușor. Este folosit pentru a asigura acid în gătitul chinezesc, dar conținutul său acid este adesea mai mic decât cel găsit în vitoarurile americane. Oțetul negru chinezesc, pe de altă parte, este similar cu oțetul balsamic și are un gust mai bogat.
  • Sosul de pește și sosul de stridii sunt fabricate din extracte de fructe de mare și diverse condimente. Ele pot avea o aromă dulce și savuroasă și sunt de obicei găsite în mâncăruri de fructe de mare și legume.
  • Sosul Chili este o modalitate rapidă de a adăuga mai multă căldură și aromă într-un fel de mâncare, dar sumele pe care le utilizați ar trebui să difere în funcție de modul în care doriți să gustați vasul final.
  • Sosul de hoisin este un alt sos cu o aromă dulce, fumată. Veți ajunge, de obicei, folosind acest sos asemănător cu pastă în frânghii de amestec sau cu coaste de rezervă.
  • Vinul de orez adaugă un pic mai mare decât aroma de sosuri și marinate. Este mai frecventă gătitul japonez decât gătitul chinez, dar există câteva rețete chineze care cheamă pentru un pic de vin de orez. Dacă nu aveți și nu o puteți găsi în magazinul local de produse alimentare, ar trebui să îl înlocuiți cu un sherry uscat.
  • 4. Păstrați și condimente uscate. Ierburile uscate și condimentele nu sunt la fel de esențiale ca și multe dintre condimentele lichide pe care le veți termina, dar există câteva dintre acestea pe care le veți folosi frecvent în mâncăruri, astfel încât să vă ajute să știți despre ele în avans.
  • Cinci pulbere de condimente este făcută din piper, anason, cuișoare, fenicul și scorțișoară. Ocazional, poate include semințe de coriandru. Acest amestec dă mâncăruri un gust complex combinând arome fierbinți, sărate și dulci.
  • Veți avea nevoie de zahăr alb pentru a ajuta la echilibrarea aromelor acru și picante.
  • Scorțișoară este folosită pentru a ajuta la minimizarea gusturilor de pește sau a textului gras în anumite feluri de mâncare.
  • Glutamatul monosodic (MSG) este un condimente alb, cristalin care se dizolvă în lichid.
  • Imagine intitulată Cook Food Food Pasul 5
    5. Știți ce fructe și legume să includă. În timp ce unele produse pe care le găsiți în bucătăria chineză pot părea familiară, alții ar putea fi un teritoriu nou pentru dvs. Utilizați fructe și legume proaspete ori de câte ori este posibil, și când nu este posibil să faceți acest lucru, cumpărați bunuri conservate de înaltă calitate.
  • Usturoiul și ghimbirul trebuie păstrat la îndemână în orice moment. Aceste ingrediente sunt folosite pentru aromă în multe feluri diferite. Puteți folosi versiuni uscate, dar versiuni proaspete dau o aromă și un gust mai puternic.
  • Ciupercile sunt ingrediente destul de comune, dar căutați tipuri în mod specific etichetate ca "Ciuperci chineze." Acestea tind să fie destul de intense în aromă. Notă, totuși, că va trebui, de obicei, să le cumpărați în formă uscată.
  • Legumele proaspete care merită verificat includ ardeiul de clopot, ardei iute, castraveți, castane de apă, lăstari de bambus, germeni de fasole, mazăre de zăpadă, morcovi, ceapă albă, ceapă verde și vinete verde. Fructele proaspete de care aveți nevoie includeți roșii și ananas.
  • Imagine intitulată Cook Pasul alimentar chinezesc 6
    6. Utilizați sursele de proteine. Ouăle sunt o sursă comună de proteine ​​în feluri de mâncare chinezești. Tofu este o altă alegere populară. Notă, totuși, că alimentele chinezești pot include o varietate de carne, păsări de curte și fructe de mare.
  • Ouăle sunt incluse în supe chinezești, amestecuri și alte feluri de mâncare, deci ar trebui să aveți niște stocate.
  • Puiul, rața, carnea de porc și carnea de vită sunt printre cele mai frecvente forme de carne folosite, în timp ce creveții și crabul să fie printre cele mai comune forme de fructe de mare folosite.
  • Partea 2 din 3:
    Apucați câteva ustensile speciale de gătit
    1. Imagine intitulată Cook Food Food Pasul 7
    1. Scoateți wok. Un wok este un tip specific de tija în formă de castron folosit pentru gătitul de gătit cu stovetop. Cu părțile sale ridicate și cu bază robustă, este potrivit pentru majoritatea tehnicilor de gătit care implică ulei fierbinte sau alte lichide fierbinți. Forma însăși este proiectată să se răspândească în mod egal.
    • Un wok tradițional de fund rotund funcționează bine dacă aveți o sobă de gaz. Cu aceste tipuri, puteți arunca alimentele în interiorul panei mai ușor în timp ce conține cele mai multe spatters de grăsime.
    • Un wok cu fund plat funcționează mai bine dacă aveți o sobă electrică, deoarece poate echilibra pe aragaz mai eficient. Aceste woks au, de obicei, mânere lungi care vă permit să schimbați alimentele în jurul în tigaie, înclinându-l, dar căldura este răspândită puțin mai puțin decât în ​​runda wok.
  • Imagine intitulată Cook Pasul alimentar chinezesc 8
    2. Practică folosind betisoare de gătit. Chopstick-urile sunt unelte de alimentație esențiale dacă doriți să mâncați alimente chinezești într-o manieră tradițională, dar ele fac, de asemenea, un ustensile excelente de gătit. Asigurați-vă că utilizați de fapt betisoarele făcute pentru gătit, deoarece acestea sunt, de obicei, mai lungi, pot fi îmbinate la capăt cu un șir pentru a le ajuta să le țineți împreună.
  • Utilizați betisoare când trebuie să întoarceți și să ridicați alimentele prăjite, amestecați alimentele cu amestecuri, sau amestecați supele.
  • Dacă nu aveți betisoare, totuși, ați putea efectua majoritatea acelorași sarcini cu un set standard de clești, amestec de lingură sau spatulă, în funcție de sarcina la îndemână.
  • Imagine intitulată Cook Pasul alimentelor din China 9
    3. Utilizați un cleios. Un clector chinez este în esență un cuțit mare pe care îl utilizați pentru tăierea legumelor și a cărnii. Are o lamă grea și netedă și este foarte ascuțită, făcându-l capabil să taie chiar și de cea mai pălărie de legume.
  • Când țineți clema, plasați degetul arătător peste partea superioară a lamei și degetul mare și articularea degetului mijlociu pe ambele părți ale lamei.
  • Forma A "Pisica pisicii" Cu cealaltă mână pentru a vă proteja vârfurile degetelor pe măsură ce țineți mâncarea pe care ați tăiat-o pe placa de tăiere.
  • 4. Investiți într-un aragaz de orez. În timp ce un aragaz de orez nu este absolut esențial, cu siguranță vă va face viața mai ușoară dacă intenționați să faceți frecvent mâncarea chineză. Aceste aparate vin într-o gamă de dimensiuni, deci asigurați-vă că alegeți unul pe baza numărului de persoane pe care le veți sfârși, de obicei, pornind atunci când gătiți.
  • Dacă nu aveți un aragaz de orez, puteți face orez pe sobă cu o cratiță standard și capac. Poate fi mai dificil să gătești orezul uniform în acest fel, dar este cu siguranță posibil.
  • Imagine intitulată Cook Pasul alimentar chinezesc 11
    5. Aflați cum să utilizați un vapor. Dacă intenționați să faceți o mulțime de alimente chinezești aburite, investiți într-un vapor tradițional de bambus. Aceste vapoare vin în straturi stackable, astfel încât să puteți găti până la patru sau cinci feluri de mâncare dintr-o dată. Vasele care necesită mai multe gătite sunt plasate pe stratul inferior, în timp ce cei care au nevoie de mai puțin sunt plasați într-un strat mai mare.
  • Puteți utiliza alte tipuri de vapoare dacă nu aveți un bambus, totuși. Un abur de metal standard funcționează bine. Într-un vârf, puteți plasa și un filtru de sârmă în interiorul unui stoc cu o apă fierbinte și un capac.
  • Partea 3 din 3:
    Practicați tehnicile cheie de gătit
    1. Stăpâne arta de agitație. Aceasta este cea mai esențială tehnică de gătit pe care va trebui să o cunoașteți, așa că învățați-o cât mai bine posibil. Veți încălzi un pic de ulei într-un wok sau o tigaie similară și să gătești alimente rapid peste căldură mare.
    • De obicei, va trebui să tăiați mâncarea sau să-l ștergeți în bucăți mici. Bucăți mici gătesc mai repede și mai uniform, motiv pentru care sunt potrivite pentru această tehnică.
    • Uleiul este adăugat la wok preîncălzit. Ingredientele parfumate sunt gătite după aceea, urmate de principalele ingrediente. Adăugați sosul și condimentele imediat înaintea brunului de carne, apoi scoateți carnea și gătiți orice legume.
  • 2. Familiarizați-vă cu alte forme de prăjire. Chiar dacă se amestecă tehnica de gătit cea mai frecvent asociată cu alimentele chinezești, dacă vrei să stăpânești bucătăria chineză, ar trebui să înveți și alte câteva tehnici de prăjire.
  • Semifabricarea rapidă este similară cu aspirarea standard, dar utilizați un sos de bază pentru a găti ingredientele în loc de un ulei.
  • Flying-Frying este, de asemenea, similar cu agitația, dar folosiți o căldură și mai mare pentru a găti alimentele aproape instantaneu. Carnea este de obicei acoperită în ouă și amidonuri pentru a ajuta la conținutul sucurilor.
  • Furnizarea profundă se face într-un vas greu, cu o cantitate mare de ulei. Acest ulei trebuie menținut aproape de punctul de fum pe întregul proces de gătit, iar alimentele trebuie să fie uscate atunci când sunt scufundate în ulei. Alimentele ar trebui, de asemenea, să fie gătite puțin la un moment dat și complet scufundate.
  • Hârtia înfășurată adânc înfășurată este similară cu prăjirea adâncă, dar bucățile mici de pește sau carne sunt înfășurate în celofan înainte de a fi scufundate în uleiul fierbinte.
  • Pan-prăjirea sau prăjirea superficială se face cu o cantitate mică de ulei și o căldură scăzută până la moderată.
  • 3. Abur mesele tale. Aburul este o tehnică destul de comună și este adesea folosită la prepararea mâncărurilor mai ușoare fără ulei sau sos. De exemplu, ați putea pregăti găluște umplute cu un abur.
  • În timpul procesului de gătit, alimentele nu trebuie să intre niciodată în contact direct cu apa clocotită sub rack cu aburi.
  • Imagine intitulată Cook Food Food Pasul 15
    4. Aflați despre gătitul roșu. Gătitul roșu este destul de exclusiv pentru bucătăria chineză. De obicei, îl folosiți cu tăieturi mari de carne sau păsări de curte.
  • În timpul acestei metode, adăugați sos de soia întunecată la carne ca se gătește, oferindu-i o nuanță roșie închisă. De obicei, sosul de soia întunecată este adăugat imediat după adăugați orice apă sau stoc la wok.
  • 5. Știți cum să fierbeți și să furiți. Există o mână de tehnici de gătit diferite utilizate în bucătăria chineză care implică o formă de fierbere sau lichid fiert.
  • Stews sunt destul de comune, dar cele mai multe tocane chineze au doar carne în ele în loc de carne și legume. În mod tradițional, aceste tocane ar fi gătite într-un vas de pământ pe un incendiu de cărbune lent, iar rezultatul este o tocană groasă cu carne care este aproape ca jeleu în ceea ce privește sensibilitatea.
  • Puteți să faceți alimente sau să faceți alimente. În timpul acestui proces, alimentele sunt rapid gătite în apă clocotită sau în stoc. Alimentele blânde sunt doar în lichid pentru câteva momente scurte, în timp ce alimentele cu acoperise sunt gătite până când se termină.
  • Alimentele fierte sunt gătite în apă clocotită, așa cum ar fi de așteptat. Biolurile cu mai multe elemente implică mai multe ingrediente diferite fiind fierte împreună.
  • Quick-deling este o cruce între tocană și fierbere. Alimentele sunt rapid gătite în apă clocotită sau în stoc. Un îngroșător este apoi amestecat și conținutul vasului este adus la fierbere până când se îngroașă.
  • Imagine intitulată Cook Food Food Pasul 17
    6. Au cunoștințe de bază despre prăjire. Prăjirea este rar folosită în gătitul chinez, deoarece cele mai multe bucătării chinezești nu au un cuptor. Dacă intenționați să faceți anumite feluri de mâncare în stil de restaurant, cum ar fi peking Duck, totuși, veți mai fi nevoie să știți cum să frigezi alimentele cu cuptor.
  • Imagine intitulată Cook Pasul alimentar chinezesc 18
    7. Practicați tehnici de pre-gătire cheie, de asemenea. În plus față de tehnicile reale de gătit utilizate la pregătirea alimentelor chinezești, ar trebui să fiți conștienți de diferite practici de pre-gătire pe care le-ați putea aștepta să le parcurgeți.
  • Marinarea este cea mai importantă pentru a ști. Marinarea standard este utilizată pentru fructe și legume în bucătăria chineză și implică înmuierea acestor ingrediente în vin, sos de soia, oțet și diverse condimente. Vinul-aburing este un tip specific de marinare care utilizează o formă de vin.
  • Marinarea uscată este de obicei făcută cu carne. Condimente și condimente uscate sunt frecate pe ingrediente și lăsate să sângereze în alimente înainte de gătit.
  • Marinate-In-Mash este un tip special de marinare care implică plasarea ingredientelor într-o rămășiță cu cereale fermentate de la procesul de vinuri.
  • Lovirea se referă la procesul de lovire a cărnii cu partea plată a unui clector sau cu capătul dispozitivului de curățare. Acest lucru testează carnea înainte de ao găti.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar