Cum să se ocupe de a fi în necazuri

A fi în dificultate înseamnă, de obicei, gestionarea sentimentelor de vinovăție despre greșeli și furie sau anxietate cu privire la consecințe. Aceste sentimente sunt normale, dar este important să nu lăsați să vă consilieze. Dacă vă aflați în necazuri, profitați de ocazia de a vă îmbunătăți. Să dezvolte obiceiuri noi sănătoase pentru a vă ajuta să faceți față sentimentelor negative și să vă împiedicați să obțineți probleme în viitor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Elaborarea modificărilor
  1. Imagine intitulată Deal cu a fi în probleme Pasul 1
1. Recunoașteți-vă greșelile. Chiar dacă nu simțiți ceea ce ați făcut a fost complet greșit, cu siguranță există aspecte ale situației pe care ați putea să le manipulați mai bine. Recunoașteți modalități de a răspunde mai eficient în situații similare în viitor. Acest lucru vă va ajuta să faceți alegeri mai bune în viitor și să faceți părinții dvs. și alte părți implicate să se simtă mai bine.
  • Negarea totală nu este, de obicei, primită de părinți și alte cifre autoritate odată ce pedeapsa a fost deja atribuită, deci ar trebui să evitați negarea.
  • Imagine intitulată face față de a fi în probleme cu pasul 2
    2. Ne cerem scuze celor pe care le-ați nedreptățit. Arătând remușcări către cele pe care le-ați rănit, vor merge mult pentru a repara relațiile deteriorate. Va fi mult mai ușor pentru alții să vă ierte, dacă exprimați remușcări. Apologia ta ar trebui să descrie ceea ce ai făcut greșit și cum a rănit persoana pe care o cereți scuze.
  • Scuzele dvs. trebuie să fie sincere. Dacă cineva este rănit de ceva ce ai făcut, o scuză nesimțită va fi în continuare doar să-ți îndrepte relația.
  • S-ar putea să aveți un timp greu de a vă organiza gândurile într-o scuză emoțională, deci este o idee bună să o scrieți. Având o scuză scrisă, de asemenea, vă poate arăta că puneți o mulțime de gândire în ea, transmiterea sincerității.
  • Dacă într-adevăr nu simți că vă puteți cere scuze în persoană, încercați să o scrieți într-un card.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi în dificultate Pasul 3
    3. Lucrați pentru a repara daunele sau pentru a rambursa datoriile. Probleme implică uneori deteriorarea sau pierderea proprietății. Ar trebui să ajutați reparați sau înlocuiți aceste elemente. Dacă nu aveți banii salvați, luați în considerare găsirea unui loc de muncă cu fracțiune de normă, după școală. Dacă nu sunteți în stare să obțineți un loc de muncă, întrebați-vă familiei și vecinilor dacă puteți face locuri de muncă ciudate pentru a câștiga niște bani. De asemenea, puteți face munca reală pentru a repara daunele în unele cazuri.
  • Făcând acest lucru vă va arăta că sunteți responsabili și vă puteți scoate din necazuri mai devreme.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi în dificultate Pasul 4
    4. Comunicați eficient cu ceilalți. Comunicațiile slabe contribuie adesea la conflicte și au jucat un rol în necazurile dvs. Învățarea de a comunica în mod clar mesajele vor reduce în mod clar neînțelegerile și viitorul conflict.
  • Mesajele întregi pot fi comunicate cu o formulă simplă: Declarație de fapt (de obicei o descriere a unui act) + Interpretarea dvs. a ceea ce înseamnă acest fapt + modul în care interpretarea dvs. vă face să vă simțiți + cum doriți ca problema să fie rezolvată. De exemplu, "Când îmi iei lucrurile fără permisiune, cred că nu mă respectați pe mine sau pe mine, ceea ce mă face să mă simt supărat. Mă voi simți mai confortabil cu voi împrumutați lucrurile, dacă discutăm despre el înainte de a le lua."
  • Metoda 2 din 3:
    Dezvoltarea obiceiurilor sănătoase
    1. Imagine intitulată Deal cu a fi în dificultate Pasul 5
    1. Concentrați-vă asupra sănătății fizice și mintale. A fi în dificultate înseamnă, de obicei, că aveți mai puține oportunități de a socializa. În timp ce acest lucru poate părea ca un lucru teribil, ea creează de fapt o oportunitate pentru a vă concentra pe dezvoltarea unui stil de viață sănătos. Activitățile sociale includ adesea alimente și băuturi nesănătoase și, eventual, droguri și alcool. Este mai ușor să adoptăm o dietă sănătoasă și să vă abunie de la abuzul de substanțe fără presiune colegială.
    • Dezvoltarea unui stil de viață sănătos vă poate ajuta, de asemenea, să rămâneți în afara problemelor în viitor.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi în dificultate Pasul 6
    2. Creați un regim de antrenament. Exercitarea este o modalitate excelentă de a ușura stresul și de a vă distrage atenția de necazurile voastre. Antrenamentele vă vor permite să stabiliți și să obțineți obiective pe termen scurt pentru a vă simți că utilizați timp productiv.
  • Dacă stilul dvs. de viață a fost anterior foarte sedentar, trebuie să proiectați antrenamente pentru a obține progresiv mai dificil în timp. Începerea ușoară și construirea până la exerciții mai viguroase, va ajuta la prevenirea rănirii.
  • Activitatea fizică vă poate ajuta, de asemenea, să gestionați sentimentele depresiei și anxietății. Exercitarea eliberează endorfinele, substanțele chimice naturale de stimulare a dispoziției produse de creierul dvs.
  • Exercitarea vă poate ajuta, de asemenea, să eliberați furia într-un mod util, ceea ce poate fi de ajutor dacă vă simțiți supărați de a fi în necazuri.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi în dificultate Pasul 7
    3. Prinde-te la școală sau proiecte în jurul casei. Încercând să echilibreze prietenii, familia, școala și / sau munca este dificilă și este de obicei temele și lucrările de uz casnic care sunt dezactivate. Aceste sarcini mici se adună și devin copleșitoare. Dacă aveți probleme, este un semn destul de bun, trebuie să vă scufundați în studiile și să vă organizați. Acest lucru vă va distrage atenția de problemele dvs. și vă va ajuta să rămâneți din necazuri viitoare.
  • Încercați să creați un program de studiu pentru a vă menține pe drumul cel bun chiar după ce nu mai aveți probleme. Utilizați un calendar pentru a bloca timpul pentru a studia subiecte specifice în fiecare săptămână.
  • De asemenea, puteți programa anumite treburi de uz casnic. Combaterea proiectelor Unul la un moment dat vă va ajuta să le terminați pe toți într-un mod mai în timp util.
  • Imaginea intitulată de a fi în dificultate Pasul 8
    4. Aflați cum să vă arătați compasiune. Uneori, sfârșești în necazuri pentru că nu te simți bine despre tine. Puteți renunța la presiunea de la egal la egal sau să acționați în ordine "dovedi" tu. S-ar putea să vă simțiți atacați și să vă supărați dacă oamenii nu se comportă spre dvs. așa cum credeți că ar trebui. Dacă aveți un timp greu acceptat sentimente dureroase, este mai probabil să ajungeți la probleme atunci când răspundeți la ele. Arătându-vă compasiunea vă poate ajuta să vă simțiți mai bine despre cine sunteți, greșelile pe care le faceți și capacitatea dvs. de creștere.
  • De exemplu, imaginați-vă că aveți probleme deoarece ați desenat mașina părinților din cauza conducerii neglijate. Ai putea alege să te bați și să te gândești "Sunt un ratat." Acest lucru nu este bun că nu se concentrează asupra a ceea ce puteți învăța din experiență. De asemenea, generalizează nedrept despre dvs. bazat pe un eveniment specific.
  • În schimb, ați putea recunoaște că ați făcut o greșeală, acceptați că faceți greșeli face parte a ființei umane și concentrați-vă asupra a ceea ce puteți face pentru a evita o situație similară data viitoare: "Când câștig înapoi privilegiul de a folosi mașina, voi arăta mai atent când sunt în locuri de parcare și nu vom conduce atât de repede."
  • Amintiți-vă că experiențele și gândurile dureroase sunt parte a vieții, iar toată lumea îi trăiește. Înțelegerea că împărtășiți omenirea comună cu ceilalți vă poate ajuta să fiți mai compasiune față de toată lumea, inclusiv. De asemenea, vă poate ajuta să vă distanțați de ei, pentru că dintr-o dată nu sunteți singura persoană din lume, acest lucru sa întâmplat vreodată.
  • Imagine intitulată face față de a fi în dificultate Pasul 9
    5. Dezvoltați-vă sentimentul de auto-valoare. În loc să obțineți validarea de la alții, ca și colegii dvs., uitați-vă spre interior. Valoarea de sine este cea mai mare atunci când simțiți că trăiți în conformitate cu valorile personale sau credințele de bază care determină cum vă vedeți, viața voastră și lumea voastră.
  • De exemplu, recunoașteți că nu trebuie să urmați mulțimea pentru a fi "misto." Cool este ceea ce îl definiți că este. Poate pentru tine, fiind "misto" înseamnă să vă exprimați în mod artistic sau să vă implicați într-un sport de echipă.
  • Poate ajuta la petrecerea unui pic de timp gândindu-vă la valorile dvs. De exemplu, ceea ce se simte cel mai important pentru dvs? Dacă ați putea schimba un lucru despre comunitatea dvs., ce ar fi? Ce trăsături sau caracteristici admirați cu adevărat în altele?
  • Amintiți-vă că sunt valorile dvs a ta, Astfel, valoarea dvs. de sine nu depinde de valoarea celorlalți. Valorile nu sunt superioare sau inferioare - sunt doar diferite.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi în dificultate Pasul 10
    6. Opriți mesajele de vinovăție. Aveți grijă de generalizarea declarațiilor, cum ar fi "Sunt un ratat" sau "Nu pot face nimic corect." Acestea sunt generalizări nedrepte despre dvs. și doar acordați atenție unui singur lucru pe care îl vedeți ca fiind greșit, mai degrabă decât să vă vedeți ca o întreagă persoană. Ele sunt adesea un semn de gândire all sau fără nimic.
  • În loc să faci generalizări, să se concentreze asupra evenimentului sau experiența unică care a determinat acest sentiment. În acest caz, probabil că ați făcut pentru a vă face față în necazuri. Recunoașteți această greșeală, dar nu lăsați-o să vă definească. În schimb, concentrați-vă asupra viitorului dvs .: "Am luat o decizie proastă despre consumul minor. Regret că alegerea asta. Pot să învăț de la ea pentru a mă ajuta să evit să dau presiunea de la egal la egal în viitor. Voi urma propriile mele valori."
  • Urmăriți și gândirea All-OR-NICE. Acest lucru poate fi extrem de demotivant, mai ales dacă aveți probleme cu școala. De exemplu, ați putea face prost pe un test și gândiți-vă, "Ei bine, voi lipsi această clasă, asta-i tot ce este acolo." În schimb, recunoașteți că acesta este un singur eveniment într-o experiență mai mare. Există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți performanța: Obțineți îndrumare, adresați-vă părinților dvs. pentru a vă ajuta cu temele, discutați cu profesorul dvs., urmăriți câteva videoclipuri YouTube, explicând conceptul. Concentrați-vă pe soluții, în loc să permiteți ca problema să vă paralizeze.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi în abordare Pasul 11
    7. Implicați-vă în îmbunătățirea comunității dvs. și ajutați-i pe alții. Voluntar la organizațiile locale pentru a schimba atenția de la tine la alții. Aceasta este o modalitate productivă de a vă conecta cu alții și de a vă menține mintea de la necazurile voastre. Concentrându-se pe greutățile altora, va contribui, de asemenea, la dezvoltarea empatiei și va crește stima de sine, reducând probabilitatea de a intra din nou în probleme.
  • Puteți găsi o mulțime de oportunități de voluntariat online.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea unor noi hobby-uri
    1. Imagine intitulată Deal cu a fi în dificultate Pasul 12
    1. Descoperiți bucuria citirii. Părinții dvs. nu vă pot împiedica să le citiți, astfel încât aceasta poate fi o modalitate de a face ceva plăcut în timpul restricției. Dacă nu ați plăcut să citiți în trecut, ar fi că tocmai ați găsit ceea ce vă place să citiți încă. Ar trebui să puteți găsi o mulțime de stiluri diferite de cărți pe o gamă largă de subiecte la biblioteca școlară.
    • Dacă romane standard nu sunt doar pentru tine, ia în considerare romane grafice.
    • Este posibil să nu doriți să începeți cu lectură grea deoarece poate fi copleșitor. Du-te mai scurt, mai ușor citește până când îți dai seama de preferințele dvs. de citire. De asemenea, puteți găsi resurse online pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune cărți pentru dvs.
  • Imagine intitulată de a fi în dificultate Pasul 13
    2. Exprimați-vă prin artă. Crearea artei va ajuta la trecerea timpului, ameliorarea stresului, îmbunătățirea starea de spirit și vă va ajuta să vă simțiți productivi. Arta poate lua multe forme, astfel încât să puteți lua în considerare cercetarea diferitelor medii online pentru a găsi cel care vă atrage cel mai mult.
  • Arta poate fi făcută singură și adesea necesită puține consumabile, astfel încât să puteți face, de obicei, fără a încălca termenii pedepsei dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi în dificultate Pasul 14
    3. Ajutați-vă cu gătitul. Gătitul este o modalitate excelentă de a vă exprima creativ că este acceptabilă. Părinții dvs. vor aprecia, probabil, ajutorul cu cina, astfel încât să puteți câștiga chiar și niște puncte Brownie.
  • Încercați să creați propriile rețete sau adăugând o răsucire la masa preferată a familiei dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi în dificultate Pasul 15
    4. Petreceți timp în grădină. Gradinarit este un alt hobby care promovează atât sănătatea fizică, cât și cea mintală. Părinții dvs. vor aprecia, de asemenea, ajutorul, câștigându-vă bunăvoința.
  • Dacă vă găsiți că vă place să lucrați în grădină, ați putea lua în considerare încercarea de a crește unele dintre fructele și legumele voastre. Acest lucru va profita de beneficii financiare și de sănătate în plus față de contribuția la estetica casei dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi în dificultate Pasul 16
    5. Aflați o limbă nouă. Profitați de timpul liber suplimentar pentru a dezvolta abilități lingvistice, care îmbunătățește sănătatea creierului. Aceasta este modalitatea perfectă de a afla mai multe despre o cultură sau o regiune pe care ați fost întotdeauna interesată. Puteți găsi o mulțime de cărți și resurse online dedicate învățării limbilor străine.
  • Acest lucru poate deveni chiar benefic în dezvoltarea viitoare a carierei. Solicitanții de locuri de muncă bilingve sunt adesea mai de dorit pentru angajatori și comandă salarii de pornire mai mari.
  • sfaturi

    Concentrați-vă asupra viitorului.
  • Luați această ocazie pentru a vă mai bine.
  • Gândiți-vă la partea pozitivă a lucrurilor.
  • Avertizări

    Drogurile și alcoolul vor face situația mai rău, deci ar trebui să le evitați.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar