Cum de a lupta împotriva sentimentelor de eșec ca mamă

Mama poate fi un rol descurajator, mai ales atunci cand simti ca presiunea interna sau externa pentru a fi un ingrijitor perfect pentru copiii dumneavoastra. Puteți lupta cu sentimente de eșec și de inadecvare ca mamă, la fel de mult ca și cum încerci să faci cea mai bună zi în zi și zi afară. Puteți lupta împotriva acestor sentimente, luând timpul acordat de gândurile autocritice, recunoașteți punctele forte ca mamă și prin aprecierea copiilor dvs. De asemenea, puteți adresa sentimente de eșec, făcând tot ce este mai bun ca mamă, astfel încât să vă simțiți încrezători și de succes în rolul.

Pași

Metoda 1 din 4:
Care se ocupă de gândurile autocritice
1. Identificați și validați-vă sentimentele. Este important să vă onorați sentimentele autentice, chiar dacă acestea nu sunt exacte. În caz contrar, ar putea să-l înfulereze, și pot ajunge oricum.
  • De exemplu, s-ar putea să vă aflați angajarea în comportament disruptiv sau ați putea începe să vă retrageți din familia dvs.
  • Imagine intitulată de luptă sentimentele de eșec ca o mamă Pasul 1
    2. Recunoașteți că sunteți uman și suficient de bun. Dacă aveți tendința de a vă critica de multe ori pentru greșelile pe care le-ați făcut, atunci vă poate ajuta să vă gândiți că toată lumea - și totul - este defectă. Este doar o parte a ființei umane, astfel încât să vă reamintiți că sunteți destul de bun și este perfect nu este necesar sau posibil.
  • Folosiți-vă de sine stătătoare pentru a încerca să vă spuneți ceva de genul: "Eu sunt om și câteodată fac greșeli, dar asta e în regulă. Pot face niște greșeli și pot fi încă o mamă bună."
  • S-ar putea să vă gândiți, de asemenea, dacă stabiliți standarde imposibil de ridicate pentru dvs. ca mamă. De exemplu, sunt greu pe tine însuți pentru că nu ai avut timp să-ți împachetați masa de prânz pentru copilul tău și a trebuit să le dai niște bani pentru a cumpăra masa de prânz, atunci poți stabili standarde nerezonabile pentru tine. Sau dacă știți că luarea prânzului este importantă, dar nu întotdeauna posibilă, luați în considerare delegarea sarcinii unui partener, îngrijitor sau prieten (luarea de prânzuri pentru reciproc).
  • Imagine intitulată Luptă sentimente de eșec ca o mamă Pasul 2
    3. Luați în considerare copilăria. Fiind auto-critice este adesea ceva care se dezvoltă în copilărie, mai ales dacă ați crescut într-un mediu în care un accent pe perfecțiune a fost legat de valoarea dvs. de sine. Ia ceva timp pentru a reflecta asupra copilăriei tale. A existat orice disfuncție în gospodăria dvs. în creștere? Dacă da, cum ar fi putut afecta acest lucru percepția dvs. asupra dvs?
  • Încercați să scrieți despre modul în care unele dintre experiențele dvs. din copilărie ar fi putut forma modul în care vă tratați. De exemplu, dacă ați crescut cu un părinte alcoolic sau cu un părinte care nu a aprobat nimic despre tot ce ați făcut, atunci această lipsă de armare pozitivă ar fi putut să fiți foarte autocritică.
  • Recunoscând câteva dintre sursele naturii dvs. autoclomerate, puteți începe să renunțați la această atitudine față de dvs.
  • Imagine intitulată Luptă sentimente de eșec ca o mamă Pasul 3
    4
    Practicați auto-compasiunea. Fiind bun pentru tine este o parte importantă de a deveni mai puțin autocritică. Pentru a începe practicarea de auto-compasiune, încercați să urmăriți gânduri nefolositoare și nerealiste și să le contravine cu cele mai realiste. De asemenea, puteți căuta modalități de a vă lăuda și recunoașterea succeselor dvs.
  • De exemplu, dacă vă gândiți că vă gândiți: "Sunt o mamă teribilă", atunci ați putea recunoaște că acest lucru este nefolositor și neadevărat. În schimb, ați putea spune: "Am multe calități bune. Sunt bun, iubitor și răbdător. Acestea sunt calitățile unei mame bune."
  • De asemenea, puteți recunoaște ceea ce faceți bine zilnic. De exemplu, ați putea să vă spuneți: "Copii mei au mâncat toată cina sănătoasă i-am făcut. A fost foarte mare!"Sau, am citit o poveste de culcare copiilor mei, care este o modalitate foarte bună pentru a ne obliga. Ma!"
  • Petreceți ceva timp gândindu-vă unde vin aceste sentimente și gândiți-vă la ceea ce aveți nevoie pentru a vă sprijini. Adesea înseamnă că prioritizarea timpului pentru dvs. - și ca un bonus, copiii dvs. vor învăța că este important să vă prioritizeze nevoile lor.
  • 5. Extindeți-vă rețeaua de interese și sprijin. Dacă sunteți prinși în gânduri de inadecvare, apoi schimbarea focalizării în afara dvs. poate ajuta, de asemenea. Multitask Spălătorie Pliere în timp ce vizionați un film preferat, împărtășiți datoria cu un prieten sau angajați activ în conversații dincolo de subiectul părinților.
  • De exemplu, încercați să vă apelați la un prieten și să întrebați despre ziua ei sau să vă adresați altora semnificativ să vă spună despre ziua lor la locul de muncă.

    Imaginea intitulată de luptă sentimentele de eșec ca o mamă Pasul 4
    1. 1
    2. Chiar și citirea unei cărți sau a unui articol vă poate ajuta să vă opriți să vă concentrați asupra dvs. și să opriți ciclul de auto-critică.
    Metoda 2 din 4:
    Sărbătoriți-vă punctele forte ca mamă
    1. Imaginea intitulată Luptă sentimente de eșec ca o mamă Pasul 5
    1. Faceți o listă de lucruri la care sunteți buni. Puteți elimina gândurile de eșec ca mamă, concentrându-se asupra lucrurilor în care sunteți buni ca părinte. Puteți scrie o listă detaliată a tuturor lucrurilor pe care le aveți bune, de la foarte mici până la cele mari. Consultați această listă ori de câte ori aveți un moment slab sau simțiți că nu faceți tot ce puteți. Poate servi ca o bună amintire a numărului de lucruri pe care le puteți face bine, chiar și în zile când nu vă simțiți ca cea mai mare mamă din lume.
    • De exemplu, puteți scrie pe lista dvs. "Bine la gătit masa preferată a copilului meu," "bun ascultator," "Bine la participarea la jocurile de fotbal ale copilului meu," și "întotdeauna acolo pentru a-mi ridica copiii după școală."Încercați să vă concentrați asupra unor lucruri specifice pe care le faceți bine, variind de la evenimentele de zi cu zi la cele mai importante.
  • Imaginea intitulată Luptă sentimente de eșec ca o mamă Pasul 6
    2. Reframează-ți slăbiciunile ca și puncte forte. Este important să vă amintiți că nici o mamă nu este perfectă și că toți avem defecte ca indivizi. Puteți lupta cu anumite aspecte de a fi o mamă și simțiți că nu reușiți în unele aspecte. Mai degrabă decât să vă simțiți rău despre slăbiciunile dvs., ar trebui să încercați să le vedeți ca fiind forțe. Gândiți-vă la modul în care slăbiciunile voastre contribuie efectiv la punctele dvs. de părinte și la o mamă.
  • De exemplu, puteți recunoaște că vă luptați cu fiți mai stricți cu copiii dvs., dar vă dați seama că vă place și doriți ca ei să aibă ceea ce îi face fericiți. Vă puteți da seama că sunteți prea strictă cu copiii dvs., dar numai pentru că vă pasă de ei și doriți să le protejați.
  • Utilizați aceste informații pentru a seta obiective realizabile pe locul unde vă puteți îmbunătăți astfel încât să vă simțiți mai mulțumiți, precum și o calendare a momentului atunci când acestea pot fi realizate.
  • Imaginea intitulată Luptă sentimente de eșec ca o mamă Pasul 7
    3. Recunoașteți că sunteți un model bun de rol. Ca mamă, ar trebui, de asemenea, să recunoașteți că faceți tot ce este mai bun pentru a fi un model bun pentru copiii dvs. Recunoașteți că sunteți cineva pe care copiii dvs. îl pot emula și respecta. Dacă sunteți o persoană decentă, bună, probabil că acționați ca un model bun pentru copiii dvs.
  • S-ar putea să vă gândiți la modul în care ați stabilit un bun exemplu pentru copiii dvs. în fiecare zi, de a le încuraja să fie responsabili și politicoși să-i arate valoarea muncii și perseverenței. Puteți să le arătați cum să fiți puternici și independenți prin pur și simplu mergeți la locul de muncă în fiecare zi și fiind cel mai bun angajat sau seful pe care îl puteți fi.
  • Imagine intitulată Luptă sentimente de eșec ca o mamă Pasul 8
    4. Nu vă comparați cu alți părinți. Deși ispita este puternică pentru a vă compara cu alți părinți aparent superstar din jurul vostru, încercați să vă concentrați asupra dvs. și asupra copiilor dvs. Evitați să vă comparați cu alți părinți și să utilizați alți părinți ca un barometru pentru propriul dvs. succes ca mamă. Făcând acest lucru va duce doar la sentimente de vinovăție și de inadecvare. În schimb, gândiți-vă la punctele forte ca mamă și fiți mândru de acțiunile voastre.
  • Mai degrabă decât să vă comparați cu alți părinți, luați în considerare încercarea de a aprecia stilurile de părinți ale altora. Puteți încerca să complimentați alți părinți cu privire la cât de bine sunt ridicate copiii lor și să ia complimente despre copiii dvs. de la alți părinți. Încercați să vedeți părintele mai puțin ca o competiție și să fiți apreciatori ai altor părinți. Aflați unul de altul, astfel încât să puteți promova un mediu de susținere în care ideile și sfaturile pot fi împărtășite.
  • Metoda 3 din 4:
    Aprecierea copiilor dvs
    1. Imaginea intitulată Lupta sentimentelor de eșec ca o mamă Pasul 9
    1. Observați darurile și talentele copiilor. Puteți lupta împotriva sentimentelor de eșec ca mamă prin acordarea atenției la punctele forte ale copiilor dvs.Observați cât de puternici sunt ei ca indivizi și apreciați darurile și talentele lor, așa cum ați avut o mână directă în a le ajuta să înflorească.
    • De exemplu, puteți observa că copilul dvs. are un talent pentru a lucra cu mâinile lor. Ele pot fi bune la construirea de electronice sau la punerea unor puzzle-uri. Vă puteți credita să vă oferiți jocuri și să rezolvați jucăriile de rezolvare a problemelor când erau mai tineri, astfel încât talentele lor ar putea înflori.
  • Imagine intitulată Luptă sentimente de eșec ca o mamă Pasul 10
    2. Uită-te la modul în care copiii voștri și tratați pe alții. De asemenea, ar trebui să luați în considerare caracterul copilului și valorile morale. Gândiți-vă cum se poartă și tratați pe alții în jurul lor. Dacă au fost crescuți bine, ei vor avea o inimă bună și vor trata pe alții cu respect.
  • De exemplu, puteți acorda atenție modului în care copilul dvs. joacă cu alți copii sau se află împreună cu alți adulți. Dacă tind să împărtășească bine și să fie atenți la alții în jurul lor, acesta este un testament pentru marile tale abilități de părinți.
  • Imagine intitulată Lupta sentimentelor de eșec ca o mamă Pasul 11
    3. Apreciați-vă copiii ca indivizi. Evitați să comparați copiii dvs. la alți copii și să vă concentrați asupra a ceea ce le face foarte mari ca indivizi. Luați în considerare modul în care acestea sunt unice de la alți copii și cum le beneficiază de acest lucru. S-ar putea să le ridicați într-un anumit mod sau într-un anumit stil, iar acest lucru va afecta modul în care acționează ca adulți. Încercați să apreciați unicitatea copiilor dvs. și să îmbrățișați perspectiva lor asupra lumii.
  • S-ar putea să simțiți că nu sunteți în stare să vă oferiți întotdeauna copiilor dvs. în felul în care doriți și să vă simțiți vinovați de modul în care s-au dovedit copiii dvs. Dar scopul de a depăși timpul pentru a aprecia calitățile bune și unicitatea copilului dumneavoastră.
  • Metoda 4 din 4:
    Făcând cea mai bună mamă
    1. Imagine intitulată de luptă Sentimentele de eșec ca o mamă Pasul 12
    1. Acceptați că nimeni nu este perfect. Dacă vă străduiți pentru perfecțiune în tot ceea ce faceți, atunci vă puteți stabili pentru dezamăgire. Fiind un perfecționist poate face mai greu pentru tine să te simți realizat. Încercați să acceptați că perfecțiunea nu este posibilă și greșelile sunt în regulă.
    • Încercați să vă uitați la greșelile dvs. ca oportunități de învățare. De exemplu, dacă ați luat întârziere copiii dvs. de la școală, deoarece ați rămas blocat într-o linie lungă la magazinul alimentar, puteți folosi această experiență ca o oportunitate de învățare prin a decide că aveți nevoie să faceți cumpărături mai devreme în ziua Evitați graba.
  • Imaginea intitulată Lupta sentimentelor de eșec ca o mamă Pasul 13
    2. Învață să renunți la greșeli din trecut. Deși vă puteți ține la un standard înalt ca mamă, ar trebui să fiți dispuși să renunțați la greșeli pe care le-ați fi făcut ca părinte în trecut. Încercați să nu vă mențineți greșelile trecute și să vă simțiți rușine despre acțiunile dvs. Odată ce ați făcut modificări pentru greșelile dvs., lăsați-i să meargă și să învețe să vă ierte. Holding pe ele poate duce la sentimente de eșec, care nu vă va ajuta să mergeți mai departe și să aveți succes ca părinte.
  • De exemplu, poate regretați un timp pe care l-ați strigat aspru la copilul dvs. când v-ați supărat sau supărat. Odată ce vă cereți scuze și faceți modificări copilului dvs. pentru greșeala dvs., trebuie să lăsați-o să plece. Amintiți-vă că acesta este un moment de învățare pentru ca ei să vă vadă și să reparați un timp în care nu ați fost mândru de comportamentul dvs. Apoi, ei învață că e bine să faci greșeli.
  • Imagine intitulată Luptă sentimente de eșec ca o mamă Pasul 14
    3. Comunicați eficient cu copiii dvs. Comunicarea consistentă, deschisă pe o bază zilnică este benefică pentru toată lumea, inclusiv pe dvs. și pentru copiii dvs. Asigurați-vă că ați stabilit limitele clare și previzibile, spunând în mod proactiv copiilor dvs. limitele și explicarea de ce nu pot face ceva. Să fie deschise și transparente cu copiii dvs., astfel încât să învețe valoarea comunicării și să vă respecte ca părinte.
  • Ar trebui să-ți înveți copiii cum să folosească declarațiile "i" să se exprime folosind declarații "I" când vorbești cu ei. De exemplu, puteți spune: "Trebuie să plec acum pentru muncă. Vreau să fii bun pentru babysitter și să fii pe cel mai bun comportament."
  • Imaginea intitulată Lupta sentimentele de eșec ca o mamă Pasul 15
    4. Acceptați ajutorul și sprijinul altora. Deși ați putea crede că trebuie să faceți totul pentru a fi mama perfectă, vă puteți găsi din când în când în timp. Ajungeți la alții pentru susținere și acceptați ajutor atunci când este oferit. Fiți dispuși să lăsați pe alții să vă ajute cu rolul dvs., astfel încât să nu ardeți sau să faceți. O parte a îmbrățișării rolului dvs. ca mamă și o face bine, permite altora să vă ajute când aveți nevoie de ea.
  • De exemplu, puteți accepta oferta unui membru al familiei la Babysit pentru o noapte, astfel încât tu și partenerul tău să poți ieși la o întâlnire, doar pe voi doi. Sau puteți accepta oferta unei alte mame pentru a găzdui o întâlnire la casa lor cu copiii, astfel încât să vă puteți bucura de timp singur acasă.
  • 5. Găsiți o modalitate de a ușura starea de spirit. Este atât de important și benefic să folosiți râsul pentru a aduce bucuria și ușurința în casă. Nu vă fie frică să fiți prostie!
  • De exemplu, ați putea face o mustață de lapte sau puteți cânta un cântec distractiv în partea de sus a plămânilor.
  • Imagine intitulată Lupta sentimentelor de eșec ca o mamă Pasul 16
    6. Să mențină o viață în afara de a fi o mamă. Având o viață proprie în afara de a fi o mamă vă poate ajuta să vă ocupați de stresul și anxietatea de a fi părinte. Menținerea propriului dvs. viață separată de a fi o mamă vă poate asigura, de asemenea, că sunteți bun în rolul dvs. de părinte. Deși ați putea simți că neglijați copiii dvs. prin propria viață, făcând acest lucru vă va asigura că vă mențineți propriul sentiment de sine. Puteți încerca să faceți lucruri mici pentru a vă menține un rol separat de rolul dvs. de mamă, cum ar fi timpul de a face hobby-uri sau activități pe care le place să le faceți.
  • Puteți încerca, de asemenea, să comită timp regulat pentru a face ceva care nu are nimic de-a face cu copiii dvs., cum ar fi luarea unei clase de dans o dată pe săptămână sau pentru a renunța la o oră de timp pentru a picta acasă. Menținerea chiar și a unui pic de viață în afara de a fi o mamă vă poate ajuta să rămâneți echilibrați și împlinați ca părinte. Dacă timpul este în mod evident limitat la acest lucru, luați în considerare ceva minim - chiar dacă este doar 15 minute pe zi pentru doar tu. Un pic merge un drum lung.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar