Cum să-ți exerciți partea dreaptă a creierului

Mulți oameni cred că partea stângă a creierului este mai analitică și logică, în timp ce partea dreaptă este mai intuitivă și mai creativă, dar cercetarea științifică indică faptul că această afirmație este simplificată și inexactă. Chiar dacă cel mai probabil nu vă puteți debloca partea creativă prin exercitarea specifică a "creierului drept", cu toate acestea, exercitarea creierului în general este un lucru bun. Și, angajarea în activități creative, cu siguranță nu pot împiedica îmbunătățirea sinelui dvs. creativ.

Pași

Metoda 1 din 3:
Răscumpărarea părții creative
  1. Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului pas 1
1. Utilizați tehnica "chiuveta de bucătărie" pentru a încuraja inspirația. Dacă vă aflați blocați cu o problemă (de exemplu, necesită fonduri pentru o călătorie) și sperând pentru un "moment A-HA", încercați să vă expuneți la plăci rapide ale informațiilor și apoi lăsați-vă mintea să se relaxeze. Citiți un paragraf sau două de la o jumătate de duzină sau mai multe cărți, articole sau pagini web sau pentru a asculta fragmente de la Audiobooks sau Podcasts. Apoi, faceți o activitate relaxantă cum ar fi o plimbare, grădinărit sau tricotat timp de o jumătate de oră sau cam asa ceva. Repetați procesul după cum este necesar.
  • Unii oameni cred că această metodă ajută la a începe să începeți brainstorming-ul și vă poate ajuta să ajungeți mai repede la soluțiile creative. Nu există dovezi dure, desigur, dar nu poate face rău să încerce!
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a pasului creierului 2
    2. Să se angajeze în "practică profundă" a unei abilități creative. S-ar putea, de asemenea, să sunați această tehnică "care nu reușește productiv", deoarece implică sărituri în încercarea unui nou, explorând deficiențele dvs. în raport cu rezultatul dvs. ideal și încercați din nou. De exemplu, dacă ați vrut să luați pictura, ați:
  • Apuca niște vopsele și o pânză și dă-ți pictura peisajul ales, viața, portret, etc. cea mai bună lovitură.
  • Acceptați că rezultatul finit este aproape sigur nu rezultatul pe care îl sperați să realizați și să îmbrățișați acest "eșec" ca o oportunitate.
  • Comparați rezultatul dvs. real la rezultatul pe care l-ați vizualizat în prealabil.
  • Practicați câteva exerciții de construire a abilităților, cum ar fi luarea unei clase, vizionarea de videoclipuri sau citirea despre tehnici de pictură.
  • Repetați procesul din nou până când vă simțiți că ați ajuns la rezultatul creativ pe care îl căutați.
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului pasul 3
    3. Oferiți sarcini simple o rotire provocatoare. De exemplu, probabil vă semnați numele fără să vă gândiți, dar dacă încercați să îl semnați înapoi? Sau cu susul în jos? Sau înapoi și cu susul în jos? Practicați provocarea minții dvs. creative până când puteți stăpâni toate cele trei.
  • Sau încercați să angajați ambele părți ale creierului dvs. scriind o întrebare simplă pentru tine (e.G., "La ce te gandesti?") Cu mâna dreaptă (care este controlată de partea stângă a creierului dvs.). Apoi, comutați imediat stiloul la mâna stângă (controlată de partea dreaptă a creierului dvs.) și scrieți primul răspuns care vine la tine (e.G., "Consumul unui con de înghețată pe o bancă de parc").
  • Nu există dovezi empirice că oricare dintre aceste sarcini vă va face de fapt mai creativi, dar cu siguranță vă vor exercita creierul și abilitățile motorii!
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului dvs. Pasul 4
    4. Respirați prin nările stângi pentru a vă activa partea dreaptă a creierului. Există unele dovezi acolo - deși nu este susținută de știința riguroasă - că focalizarea respirației pe nara stângă stimulează partea dreaptă a creierului, sursa presupusă a creativității voastre. Merită încercat!
  • Fără îndoială, această tehnică sună ciudată, dar majoritatea oamenilor trec în mod natural printr-un "ciclu nazal" în care aceștia schimbă respirația prin nări individuale la fiecare câteva ore pe parcursul zilei. Acesta este motivul pentru care o nară la un moment dat devine adesea umplute în timpul unei răceli.
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului dvs. Pasul 5
    5. Scanați-vă ochii înainte și înapoi pentru a vă stimula întregul creier. Concentrați-vă pe un obiect în câmpul vizual al ochiului stâng și un alt obiect din câmpul ochiului drept. Apoi scanați ambii ochi înainte și înapoi între ele timp de 30 de secunde sau mai mult. Teoria este că acest exercițiu va activa și va integra ambele părți ale creierului.
  • Această metodă este nedovedită din punct de vedere științific, dar cel mai rău scenariu este că ați putea obține un pic amețit încercând!
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului dvs. Pasul 6
    6. Râdeți mai mult și îmbrățișați pozitivitatea. Deși nu există dovezi științifice grele care să o susțină, este posibil ca gândirea pozitivă și râsul, în special, pot ajuta la stimularea zonelor creierului asociate cu creativitatea. În teorie, stimularea acestor zone își poate întări căile neuronale și, prin urmare, întăriți "partea creativă."
  • Și, chiar dacă nu vă sporește creativitatea, fericirea este bună pentru sănătatea dvs. mentală și fizică oricum!
  • Metoda 2 din 3:
    Îmbrățișând impulsurile dvs. creative
    1. Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului pasul 7
    1. Permiteți-vă la visul și doodle. Puțini oameni pot fi creativi la cerere. Mai degrabă, este mai eficient să vă lăsați mintea să rătăcească și să fiți gata să profitați la maximum de un impuls creativ atunci când vă lovește.
    • Imaginându-vă lucrurile prostești sau desenarea schițelor de neînțeles pot părea o pierdere de timp, dar este adesea în timpul acestor momente când se aprinde becul proverbial.
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului dvs. Pasul 8
    2. Experimentați viața atent. În loc să încerci să-ți forțezi creierul în creativitate, concentrați-vă asupra împrejurimilor dvs. și experiențele în acest moment. Observați peisajul din jurul dvs. cu atenție. Mestecați-vă încet mâncarea și experiența fiecărei mușcături. Să fie complet prezenți în cele mai importante conversații.
  • Unii oameni cred că blocarea distragerilor și îngustarea accentului vă va ajuta să "auziți" impulsurile creative atunci când vin.
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului dvs. Pasul 9
    3. Desenați sau scrieți despre visele voastre. Ca și în cazul creierului drept / creierului stâng, există încă o mulțime de mister atunci când vine vorba de vise. Nu se poate refuza că visele sunt adesea foarte creative, totuși, încercând să surprindă această creativitate inconștientă vă poate ajuta să intrați în acord cu partea dreaptă-creier atunci când sunteți treaz, de asemenea.
  • Când te trezești, Jot jos sau schițează ce îți poți aminti despre vreun vis pe care l-ai avut. Chiar dacă visul nu are prea mult sens, pot exista kerneluri de inspirație care vă vor fi evidente.
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului dvs. Pasul 10
    4. Fii mai spontan. Conform conceptului popular, o persoană dominantă din stânga creierului este calculată, logică și analitică. Dar toți avem cel puțin o mică parte din noi înșine, care este mai intuitivă și spontană. Este posibil ca îmbrățișarea spontaneității înnăscută să stimuleze și să "exercite" aceleași zone ale creierului dvs. care se referă la creativitate.
  • Apelați în bolnav și mergeți la skydiving. Mergeți până la acea persoană și întrebați-le. Sau doar treceți de la ambalarea PB & J pentru prânz în fiecare zi!
  • Metoda 3 din 3:
    Exercitarea și alimentarea întregului creier
    1. Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului dvs. Pasul 11
    1. Învață să joci a instrument muzical. Redarea unei chitară, pian, saxofon sau un alt instrument necesită atât o atenție logică la detalii, cât și o "simțire" intuitivă pentru muzică. Această combinație de precizie și improvizație face muzică un exercițiu mare de creier întreg.
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului dvs. Pasul 12
    2. Încercați puzzle-uri de antrenament creier, jocuri și activități. Există nenumărate aplicații și programe acolo, care pretind beneficiile de creștere a creierului, dar multe dintre revendicările sunt dubioase sau cel puțin nu sunt bine susținute în prezent. Acestea fiind spuse, chiar dacă vă provocați creierul cu puzzle-uri, jocuri și așa mai departe nu oferă neapărat beneficiile specifice revendicate, cu siguranță nu există nici o detrimentul de a vă oferi antrenamentele regulate ale creierului.
  • Nu vă simțiți ca și cum trebuie să cheltuiți sume mari de bani pe programele de creștere a creierului, totuși. Puteți găsi multe opțiuni gratuite sau cu costuri reduse online, iar opțiunile tradiționale precum încrucișate și puzzle-uri de jigsaw vă vor da creierului un antrenament, de asemenea.
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului pas 13
    3. Păstrați-vă creierul activ. Activități simple, cum ar fi citirea unei cărți, angajarea într-o conversație sau făcând un hobby pune creierul să lucreze. Și, deși există încă o mulțime de cercetări care trebuie făcute, se pare că creierul activ este mai probabil să rămână sănătoși și vitali pentru mai mult timp.
  • Concentrați-vă pe lectura activă a creierului în loc să vizionați televizorul, mergeți la o clasă de gătit în loc să vizionați un videoclip de gătit, punerea la dispoziție mobilier în loc să îl cumpărați pre-asamblat și așa mai departe.
  • Imagine intitulată exercită partea dreaptă a creierului dvs. Pasul 14
    4
    Exercițiu în mod regulat, dormi suficient și mânca sănătos. Ce este bun pentru corpul tău este bun pentru creierul tău. Discutați cu medicul dumneavoastră, un dietician și / sau un antrenor atletic dacă aveți nevoie de sfaturi despre dezvoltarea de rutine mai sănătoase în viața de zi cu zi.
  • Încercați să dormiți timp de 7-9 ore pe noapte (ca adult).
  • Scopul timp de 150 de minute de exercițiu moderat de intensitate pe săptămână.
  • Mâncați o mulțime de fructe și legume, boabe întregi și proteine ​​slabe și beți mai multă apă.
  • sfaturi

    S-ar putea să vă limitați propria creativitate, deoarece vă este frică de a crea o pictură care arată rău, scriind o melodie pe care nimeni nu o place sau de a găti un nou fel de mâncare care provoacă oaspeții dvs. să-și întoarcă nasul. Lucrează la depășiți teama de eșec ar putea doar să vă deblocheze partea creativă.
  • În loc să vă etichetați și pe alții ca "stânga-brain" sau "curajos", îmbrățișați faptul că toți avem trăsături proprii de personalitate unice. Acceptați-vă așa cum sunteți, dar ați venit la oportunitățile pentru creativitate și să vă exercitați creierul (întreg) ori de câte ori este posibil să vă dezvoltați mai mult sinele unic.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar