Cum să fii o femeie de afaceri de succes

În întreaga lume, femeile zdrobite plafoane de sticlă și dovedind că au ceea ce este nevoie pentru a fi lideri de afaceri de succes. Iată câteva sfaturi practice pentru a deveni o femeie de afaceri de succes.

Pași

Metoda 1 din 2:
Pregătiți-vă pentru provocările specifice femeilor
  1. Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 1
1. Citiți despre femeile de succes. Există multe femei de carieră de succes acolo - în afaceri și în alte domenii. Cercetarea și învățarea despre căile lor de bază și de carieră vă vor ajuta să vă motiveze și să vă inspire. Citirea poveștilor lor va da o idee despre cum arată calea spre succes și ce obstacole ați putea întâlni de-a lungul drumului.
  • Web-ul este o resursă excelentă pentru cercetarea femeilor de afaceri de succes. Există câteva articole interesante și inspirate pe site-uri web, cum ar fi Forbes și Harvard Business School.
  • De asemenea, puteți citi memoriile sau biografiile unui număr de femei de succes și puteți obține o perspectivă asupra experiențelor lor profesionale - atât bune cât și rele.
  • Sheryl Sandberg. Un exemplu excelent de un astfel de memoir este "Lean în: femei, muncă și voința de a conduce" de Sheryl Sandberg, COO de Facebook. Ea discută aspecte precum nivelul scăzut al femeilor în rolurile de conducere corporative și guvernamentale, inegalitățile de plată cu care se confruntă femeile la locul de muncă și dificultatea de echilibrare a ambițiilor de carieră cu creșterea unei familii. Ea încurajează tinerii absolvenți de sex feminin "credeți în sine, ridicați-vă mâinile, stați la masă, luați-vă riscuri și susțineți reciproc."
  • Anne-Marie sacrificare. Anne-Marie Sacrificat este un profesor de princeton care a crescut în proeminență în 2012, când a scris un articol în Atlanticul intitulat "De ce femeile încă nu pot avea totul", o evaluare sinceră a dificultării sale de a-și echilibra activitatea de planificare a politicilor la Departamentul de Stat pentru Hillary Clinton cu responsabilitățile sale ca mama a doi fii. În articol, ea a susținut că "schimbarea politicilor sociale și a traseelor ​​de carieră pentru a se adapta alegerilor noastre", mai degrabă decât să se aștepte ca femeile să se ruleze pur și simplu zdrențăr pentru a juca prin regulile actuale ale locului de muncă.
  • Hillary Clinton. Fostul secretar de stat și potențial 2016 candidatul prezidențial Hillary Clinton a fost de mult timp un avocat al drepturilor femeilor. Clinton a subliniat necesitatea de a extinde concediul familial și medical și de a încuraja femeile și fetele să-și urmeze cariere în matematică și știință. Ea spune: "Trebuie să împuternicim femeile aici acasă să participe pe deplin în economia noastră și în societatea noastră. Trebuie să facem egalitatea de a plăti o realitate." Mulți vor argumenta că Hillary Clinton nu este de fapt un exemplu foarte bun. Acest lucru se datorează faptului că nu numai că nu este o femeie de afaceri, dar ea este, de asemenea, sub amenințarea investigației.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 2
    2. Cercetați femeile din domeniul dvs. Indiferent de domeniul în care vă aflați, există sigur că aveți femei de succes care au pregătit calea pentru alții. Aflind despre femeile de succes în domeniul dvs. particular vă va oferi o idee mai bună despre ceea ce ar putea să arate o cale de carieră tipică și să evidențieze niște pași practici pe care îi puteți lua pentru a deveni de succes.
  • Cercetarea în ce școli au mers femeile din domeniul dvs., ce stagii au făcut-o, indiferent dacă au lucrat în străinătate, unde au primit primul loc de muncă și orice alte informații despre calea carierei lor.
  • Aflați ce au făcut aceste femei, apoi folosiți acea cunoaștere pentru a elabora un plan de carieră al dvs.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 3
    3. Luați în considerare un câmp cu mai puține femei în ea. Din punct de vedere istoric, femeile au fost subreprezentate în domenii precum știința, ingineria, tehnologia, matematica și știința informaticii. Prin urmărirea unei cariere într-una din aceste domenii, o femeie poate beneficia de anumite stimulente concepute pentru a încuraja mai multe femei să intre în aceste domenii, cum ar fi programele de burse și granturile.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 4
    4. Determinați cum să echilibrați munca și familia. Poate că cea mai mare preocupare pentru femeile din forța de muncă este modul de echilibrare a vieții profesionale și a familiei. Femeile sunt, de obicei, în anii lor chinezi în timp ce încearcă simultan să-și avanseze cariera și să urce pe scara corporativă.
  • Sondajele au arătat că majoritatea femeilor își părăsesc locurile de muncă datorită conflictelor de îngrijire sau a climatului de la locul de muncă care sunt ostili cu cerințele părintești.
  • Cea mai bună modalitate de a asigura un echilibru între muncă și familie este de a găsi o companie care oferă o combinație de politici prietenoase, cum ar fi concediul de maternitate plătit, îngrijirea sponsorizată a companiei, planificarea flexibilă, beneficiile familiei de asistență medicală și concediul de paternitate.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 5
    5. Depășiți valoarea plăților. În ciuda fabricării unui progres fantastic în ceea ce privește numărul femeilor din forța de muncă și proporția celor care continuă să ajungă la funcții de conducere și executive, există încă un drum lung de parcurs, mai ales atunci când vine vorba de salariul egal. Adevărul frustrant este că femeile câștigă semnificativ mai puțin decât bărbații, pentru aceeași lucrare. Deși factorii precum educația sau decizia de a avea un copil pot afecta nivelurile de salarizare, principala problemă este că femeile subevaluează în mod constant și nu reușesc să negocieze efectiv cu angajatorii pentru salarii mai mari. Pentru a depăși inegalitatea plăților, trebuie:
  • Fă-ți tema. Aflați ce alte persoane (bărbați și femei), cu aceleași calificări și în poziții similare, câștigă.
  • Aflați cum să negociați. Odată ce știți valoarea dvs., trebuie să lucrați la vânzarea calificărilor, abilităților și realizărilor. Niciodată nu vă subliniați. Nu oferiți mai întâi o figură salarială și furnizați o gamă de salarii dacă sunteți apăsat despre el.
  • Nu spuneți niciodată da la o ofertă imediat. Gândiți-vă la primul număr pe care îl oferă ca un "Ofertă inițială" și să continue să negociezi dacă simți că ești subevaluat.
  • Realizați că aveți dreptul să solicitați o creștere. Dacă sunteți deja într-un loc de muncă în care simțiți că contribuțiile dvs. sunt subevaluate sau aflați că un coleg este plătit mai mult pentru aceeași lucrare, nu vă fie frică să cereți o creștere. Doar asigurați-vă că construiți un caz convingător: faceți temele și aflați intervalul salarial pentru roluri similare atât în ​​interiorul, cât și în afara companiei. Fiți pregătiți să discutați despre contribuțiile dvs. pozitive la companie, inclusiv succese sau probleme recente pe care le-ați rezolvat. Evidențiați orice feedback pozitiv pe care l-ați primit de la alții din echipa dvs.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 6
    6. Fii încrezător. Având încredere în tine și abilitățile tale sunt esențiale pentru a deveni o femeie de afaceri de succes. Oamenii vă vor vedea în timp ce vă prezentați. Dacă proiectați încrederea, oamenii vor crede că sunteți încrezători.
  • Îndoială de sine este natural, dar nu lasa-o sa te copleească. Amintiți-vă că sunteți acolo unde vă aflați pentru că sunteți buni la ceea ce faceți.
  • Încrederea proiectului prin limbajul corpului. Puteți face acest lucru în picioare în picioare și păstrați capul ținut înalt. Salută oamenii cu o strângere de mână fermă și un zâmbet. Cel mai important dintre toate, face contact vizual cu persoana cu care vorbești. Încercați să nu vă uitați la ele înainte de a vă uita repede, amintiți-vă să vă țineți privirea, deoarece acesta este un semn sigur de încredere. Dacă trebuie să abordăm o cameră de oameni, încercați să faceți contact vizual cu fiecare persoană din cameră timp de cel puțin o secundă sau două.
  • Dacă aveți o zi proastă în care încrederea dvs. se simte agitat, încercați să vă asigurați că utilizați afirmații pozitive. Se poate simți prost, dar privesc în oglindă și repetând ceva asemănător "Sunt grozav la ceea ce fac" sau "Sunt hotărât să ajung în partea de sus" vă poate ajuta cu adevărat să vă redescoperiți încrederea și determinarea dvs.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 7
    7. Fi asertiv. Unul dintre cele mai durabile stereotipuri despre femei în afaceri este că sunt slabi și emoțională. Cea mai bună modalitate de a depăși aceste stereotipuri este de a le respinge. Pentru a obține respectul ca o femeie de afaceri formidabilă, este important să fie asertiv.
  • Puteți să transmiteți asertivitatea atât prin discursul dvs., cât și prin acțiunile dvs. - aveți încredere în deciziile dvs. și nu vă gândiți la al doilea. Vorbiți autoritativ, într-o manieră clară, încrezătoare, iar oamenii nu vor avea nici un motiv să se îndoiască de deciziile dvs.
  • Când se confruntă cu critici, încercați să fiți cât mai raționali și colectați posibil. Luați în considerare ceea ce sa spus și decideți dacă puteți folosi critica constructiv sau dacă ar trebui să o ignorați. Indiferent ce faceți, nu lăsați-o să fie un declanșator care vă face să vă îndoiți de voi și de abilitățile dvs.
  • Sfat de experți
    Archana Ramamoathy, MS

    Archana Ramamoathy, MS

    Chief Technology Officer, Workdayarchana Ramamoathy este șeful de tehnologie, America de Nord la zi, este un produs Ninja, Avocatul de Securitate și într-o căutare pentru a permite o mai mare includere în industria tehnică. Archana a primit BS de la Universitatea SRM și MS de la Universitatea Duke și lucrează în managementul produselor de peste 8 ani.
    Archana Ramamoathy, MS
    Archana Ramamoathy, MS
    Ofițer de tehnologie, zi de lucru

    Fii propriul avocat. Archana Ramamoathy, directorul de management al produselor tehnologice la zi, are acest sfat: "Se ridică pentru tine și îți amintești întotdeauna să vorbești. Dacă nu vă simțiți prezența dvs., veți fi uitat. E în mâinile tale. O mulțime de femei mai tinere se simt intimidate și nu vor să vorbească pentru că sunt îngrijorați de repercusiuni. Dacă nu sunteți dispus să vă ridicați atunci când cineva vă respinge, nimeni nu vă va îngriji, iar lumea se va continua, dar O să te gândești în mod constant la incidentul."

  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 8
    8. Manipulați critica bine. Capacitatea de a gestiona critici și de a crește de la acesta este un aspect foarte important al succesului. Cu toate acestea, există o mare diferență între critici constructive și critici distructive. Trebuie să învățați cum să recunoașteți și să vă ocupați de fiecare dintre ele.
  • Critica distructivă este un comentariu sau o acuzație concepută pentru a vă răni stima de sine. Nu este intenționat să vă ajute sau să vă permiteți să vedeți ce ați greșit și să vă îmbunătățiți. Un exemplu de critică distructivă ar fi un coworker care spune "Cum ai putea fi atât de prost?" sau "La ce te gândeai?" Cea mai bună modalitate de a face față acestui tip de critică este pur și simplu să o ignorați.
  • Critica constructivă, pe de altă parte, are de obicei o bună intenție în spatele ei. Se intenționează să vă ajute să vă îmbunătățiți și să fiți priviți ca un pozitiv. Un exemplu de critică constructivă ar fi: "Vă mulțumim pentru raportul dvs. A fost un efort bun, dar cred că ar putea beneficia de mai multe statistici pentru a vă susține constatările." Cea mai bună modalitate de a gestiona acest tip de critici este de a mulțumi persoanei pentru feedbackul lor și de a folosi comentariile lor pentru a vă îmbunătăți munca în viitor.
  • Metoda 2 din 2:
    Pași generali pentru succes
    1. Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 9
    1. Găsiți-vă pasiunea în viață și urmați-l. Pentru a ajunge la vârf, trebuie să fii pasionat de ceea ce faci. Gandeste-te la asta. Este mult mai ușor să te motivezi să muncești din greu când ești energizat și încântat de ceea ce faci.
    • Drumul spre succes este lung și are o parte echitabilă de UPS și Downs. Lucrând spre ceva ce sunteți pasionat vă va da putere în timpul dificil și satisfacția adăugată în timpul bunului.
    • Dacă nu sunteți sigur în care minciunile dvs., gândiți-vă să vedeți un antrenor de carieră sau un psiholog bun. Ele vă vor ajuta să vă identificați punctele forte și slăbiciunile și să obțineți o viziune mai clară a obiectivelor dvs. de viață.
    • Amintiți-vă că nu toată lumea are o pasiune preexistentă, poate dura ceva timp pentru a găsi a ta. Este, de asemenea, posibilă deveni pasionat de un loc de muncă, cu suficientă muncă grea și dedicare.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 10
    2. Să fie organizată. Succesul este rezultatul planificării pe termen lung și a acțiunii zilnice. O bună organizare vă ajută să obțineți controlul asupra timpului dvs., astfel încât să puteți planifica și să completați sarcinile necesare pentru a vă atinge obiectivele.
  • Concentrați-vă asupra a ceea ce este important. Amintiți-vă de obiectivele pe termen lung și revizuiți-le atunci când este necesar.
  • Învață să prioritizezi. Decideți ce obiectivele dvs. sunt în fiecare zi, apoi stabiliți priorități zilnice pentru a vă atinge obiectivele.
  • Finalizați o sarcină înainte de a începe altul. Multi-tasking este supraestimat. Focus 100% din atenția dvs. la fiecare sarcină pe care vă poziționați-vă mintea, indiferent dacă reacționează la e-mailuri sau să completeze documentele. Acest lucru reduce șansele să faci o greșeală sau să ignori ceva important.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 11
    3
    Reţea. Rețelele pot fi foarte utile pentru cariera ta. Rețelele se referă la realizarea conexiunilor și a clădirilor relațiilor, reciproc avantajoase cu alți profesioniști. Vă permite să aflați despre oportunități de carieră interesante, să aflați despre noi dezvoltări din câmpul dvs. sau să descoperiți soluția la o problemă cu care vă confruntați la locul de muncă.
  • Networking-ul este vorba despre comunicare - făcând apeluri telefonice, efectuarea de interviuri de informare, scrierea de scrisori sau conectarea prin site-uri de rețea online.
  • Odată ce ați făcut contact cu o persoană, este important să încercați să dezvoltați o relație cu ei, să vă păstrați în contact cu ei și să le ajutați cu orice solicitare sau favoruri pe care ar putea avea. Niciodată nu știți ce ar putea să vă ajute în viitor!
  • Una dintre cele mai bune modalități de a relua cu succes este să faceți interviuri informaționale. Aici organizați-vă să vă întâlniți informal cu un coleg senior sau cu un alt profesionist pentru prânz sau cafea pentru a pune întrebări, câștigați informații și informații valoroase și creați relații de afaceri. Odată ce întâlnirea sa încheiat, mulțumesc pentru timpul lor, cereți o carte de vizită și încercați să rămâneți în contact.
  • Amintiți-vă: indiferent cât de greu lucrați, cu excepția cazului în care sunteți conștient de o oportunitate, nu veți obține o lovitură la ea. Rețeaua dvs. va deschide oportunități pentru dvs. și cariera dvs., atât acum, cât și în anii următori.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 12
    4. Fii creativ. Creativitatea este un cuvânt care este aruncat în jurul valorii de mult în lumea afacerilor. Angajații sunt așteptați să "gândiți-vă creativ" și veniți cu "Soluții creative" la obstacolele cu care se confruntă la locul de muncă. Dar ceea ce înseamnă creativ înseamnă într-adevăr? Creativitatea este, în esență, gândirea integrală a creierului - care necesită imaginația și intuiția din partea dreaptă a creierului, combinată cu logica, gândirea strategică și analiza critică a stângii. Aceasta implică venirea unor modalități inovatoare, dar eficiente de a face față problemelor pe care le întâlniți și de a oferi o perspectivă unică asupra lumii din jurul vostru.
  • Când se confruntă cu o problemă la locul de muncă, utilizați o foaie de hârtie goală, începeți să vă gândiți la soluțiile posibile și să scrieți tot ce vă apar în mintea voastră. Încercați să vă eliberați mintea de pe cătușele realității și practice. Permiteți creierului dvs. să se gândească liber și să facă asocieri pe care nu le-ați face în mod normal. Gândirea creativă necesită gândirea în afara casetei.
  • Deveniți mai jucăuș în munca dvs. Utilizați imagini și culori atunci când scrieți rapoartele. Utilizați jucăriile sau recuzită pentru a stimula gândirea creativă. Dați o prezentare din spatele camerei. Se desprinde de convenție pentru a gândi creativ.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 13
    5. Obțineți o educație bună. O educație de la o universitate de rang înalt poate contribui la obținerea în care doriți să fiți în viață. Completarea nivelurilor din ce în ce mai avansate de educație arată că aveți un mecanism și un angajament de a învăța și aplica informații, idei, teorii și formule pentru a obține o varietate de sarcini și obiective.
  • Participarea la o școală bună nu vă va oferi numai cunoștințele și abilitățile necesare necesare pentru cariera dvs. aleasă, vă va permite, de asemenea, să concurezi pentru cele mai bune poziții de pe piața muncii. Unele dintre cele mai prestigioase poziții vor accepta doar absolvenții școlilor de nivel superior.
  • Participarea la o școală bună vă va oferi, de asemenea, o oportunitate excelentă de a face contacte și de a interacționa cu cei mai buni oameni din domeniul dvs.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 14
    6. Fi dispus să învețe. Nu vă fie frică să recunoașteți că nu știți totul. Este important să știți unde mințește slăbiciunile dvs. și să căutăm în mod constant să le îmbunătățim. Chiar și atunci când sunteți încrezători în abilitățile dvs., ar trebui să căutați întotdeauna să vă îmbunătățiți abilitățile.
  • Aflați cât de mult puteți de la oamenii din jurul vostru, citiți cărți pentru a vă mări cunoștințele și pentru a merge la ateliere de lucru pentru a îmbunătăți abilitățile de luare a deciziilor sau interpersonale.
  • Găsiți un mentor. Un mentor este cineva, de obicei cu o experiență mai mare decât tine, care cunoaște comerțul, oferă sfaturi și vă ajută în căutarea de succes.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 15
    7. Fi dispus să muncească din greu. Indiferent de numărul de oportunități, cât de multă experiență sau cât de bun de o educație pe care o aveți, numărul unu al succesului este o muncă grea. Nimeni nu o face în partea de sus a jocului lor fără a pune ore lungi și a face sacrificii pentru a-și atinge obiectivele. Dacă o găsiți greu, amintiți-vă că recompensele vor merita efortul.
  • Stați departe de distragerile. Este dificil să vă concentrați asupra muncii 100% din timp, dar când doriți ca partea superioară, este important să minimalizați distragerile cât mai mult posibil. Este important să luați un timp personal acum și din nou, dar să vizitați să vă concentrați și eficient ori de câte ori sunteți în modul de lucru.
  • Înconjurați-vă cu oameni motivați și de succes. Înroundându-vă cu alți oameni asemănători, veți fi forțați să vă stabiliți standarde foarte înalte și să lucrați foarte greu pentru a ieși.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 16
    8. Stau persistent. Pentru a reuși, aveți nevoie de persistență. Trebuie să vă cădeți pe față, apoi să vă întoarceți și să încercați din nou. Succesul nu vine ușor, este nevoie de consecvență și determinare.
  • Nu vă fie frică să eșuezi. Eșecul poate fi un lucru bun, dacă vă ajută să învățați din greșelile dvs.
  • Dacă începeți să vă simțiți demoralizați, amintiți-vă de tot ce ați realizat deja și cât de departe ați venit. Amintiți-vă că cea mai mare realizare a dvs. ar putea fi chiar la colț!
  • Imaginea intitulată Fii o femeie de afaceri de succes Pasul 17
    9. Fii curajos. Fiind o femeie de afaceri de succes înseamnă că trebuie să vă împingeți în mod constant dincolo de zona dvs. de confort, să vă riscați și să fiți neînfricați în urmărirea obiectivelor dvs. Fiecare succes individual vă va crește încrederea și vă va încuraja să vă deplasa mai mult. Chiar și atunci când lucrurile nu merg așa cum au fost planificate, amintiți-vă că nu este sfârșitul lumii și puteți face mai bine data viitoare. Fiți puternici, încrezători și curajoși și veți culege în curând recompensele.
  • Documente de probă

    Proba de introducere a rețelelor

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar