Cum să deveniți mai inteligenți decât sunteți acum

Devenind mai inteligent implicând munca zilnică, dar nu trebuie să fie plictisitoare sau plictisitoare. Învățarea lucrurilor noi pot fi interesante și distractive. Indiferent dacă vă bucurați de învățarea online, citiți cărți, exerciții sau provocări cu puzzle-uri și jocuri, există o varietate de moduri pe care le puteți deveni mai inteligentă și nu trebuie să alegeți doar una!

Pași

Metoda 1 din 4:
Obținerea mai inteligentă online
  1. Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum pasul 1
1. Utilizați timpul petrecut online pentru a afla lucruri noi. Internetul este un instrument minunat care poate fi folosit pentru mai mult decât postarea către social media și vizionarea videoclipurilor de pisici. Ori de câte ori luați o pauză pentru a merge online, în loc să vă verificați notificările, consultați un articol despre un subiect pe care nu-l cunoașteți prea multe sau o poveste despre un subiect pe care nu l-ați auzit înainte.

Bacsis: Site-uri precum Wikipedia și Google vă permit să selectați la întâmplare un site web sau un articol.

  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum pasul 2
    2. Luați cursuri online gratuite pentru a deveni mai informate. Există o varietate de cursuri online gratuite pe care le puteți lua pentru a afla despre un anumit subiect. Site-uri precum Harvardx și Cursuri oferă multe cursuri gratuite pe care le puteți lua online cu curriculum, materiale, chiar și videoclipuri de la profesori actuali dintr-o sală de clasă. Mergeți online pentru a căuta cursuri gratuite și pentru a găsi un subiect care vă interesează sau explorați unul complet nou.
  • Unele cursuri online pot fi numărate chiar ca acreditări față de o diplomă la o universitate acreditată.
  • Bacsis: Puteți câștiga certificate de finalizare și puteți efectua teste pentru a arăta că ați trecut cursurile și cunoașteți materialul.

  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât acum Pasul 3
    3. Urmăriți TED discuții online pentru a afla despre o varietate de subiecte de la experți. Ted (un acronim pentru tehnologie, divertisment și design) este un nonprofit dedicat răspândirii cunoștințelor și ideilor. Ei dețin conferințe în care experții de pe un anumit subiect oferă prezentări unei audiențe, care sunt înregistrate și pot fi vizualizate oricând gratuit. Du-te la Ted.com și vizualizați o prezentare pe un subiect care vă interesează sau chiar unul despre care nu știți nimic.
  • Fiecare discuție TED este de aproximativ 10-15 minute.
  • Există, de asemenea, o poezie, literatură, istorică și științifică discuții TED pe care le puteți vedea.
  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum pasul 4
    4. Înscrieți-vă pentru un buletin informativ de e-mail de vocabular zilnic. Merriam-Webster și dicționar.Com Ambele au buletine de știri care includ un "cuvânt al zilei" pe care îl puteți înscrie pentru a primi în fiecare dimineață. Începeți ziua prin învățarea unui cuvânt nou sau învățând mai multe despre un cuvânt pe care îl puteți ști deja, inclusiv etimologia, sinonimele sale și alte fapte interesante despre asta. Mergeți la site-urile lor și înscrieți-vă pentru buletinul informativ zilnic.
  • Wordsmith, vitaminele vocabii și vocabsushi sunt alte exemple de buletine de știri vocabulare zilnice pe care le puteți înscrie.
  • Există, de asemenea, aplicații de vocabular zilnic pe care le puteți descărca pe telefonul smartphone sau tabletă.
  • Metoda 2 din 4:
    Redarea jocurilor și rezolvarea puzzle-urilor
    1. Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât acum aveți pasul 5
    1. Faceți puzzle-uri încrucișate pentru a vă provoca rechemarea și pentru a vă îmbunătăți memoria. Puzzle-uri de cuvinte încrucișate Îmbunătățiți abilitățile verbale și intensificați rechemarea vocabularului. În plus, sunt foarte distractive, iar completarea se poate ajuta să vă reduceți stresul și să vă îmbunătățiți starea de spirit. Ziarul zilnic include un puzzle încrucișat Puteți încerca mâna dvs. și puteți găsi și puzzle-uri gratuite de cuvinte încrucișate online.
    • Descărcați o aplicație Puzzle Crossword pe telefonul dvs. smartphone pentru a reda unul în mișcare sau ori de câte ori doriți.
    • Scrabble este, de asemenea, un joc minunat pe care îl puteți juca cu o altă persoană pentru a vă provoca vocabularul și pentru a adăuga un pic de competiție. Descărcați cuvintele cu aplicația prietenilor pe telefonul dvs. smartphone pentru a juca împotriva prietenilor sau străinilor oricând doriți.
  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum pasul 6
    2. Descărcați o aplicație de formare a creierului pentru a vă oferi minții un antrenament. Există mai multe aplicații populare de formare a creierului, cum ar fi Lumozitate, Cognifit Brain Fitness și Brain Fitness Pro care sunt pline de jocuri și provocări menite să îmbunătățească memoria, abilitățile de rezolvare a problemelor și funcția cognitivă. Mintea ta trebuie să fie instruită și păstrată activă pentru a rămâne potrivită, la fel ca și corpul tău.
  • Aplicațiile de formare a creierului pot contribui, de asemenea, la creșterea vitezei de procesare a creierului și pentru a preveni acumularea plăcii creierului care sunt asociate cu demența și boala Alzheimer.
  • Unele aplicații de formare a creierului sunt gratuite, dar altele vor percepe o taxă pentru a le descărca sau pentru a solicita un abonament lunar.
  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum pasul 7
    3. Jucați cu cubul lui Rubik pentru a vă îmbunătăți concentrarea și cunoașterea. Cubul lui Rubik este un puzzle clasic de minte care necesită o concentrație intensă de rezolvat. Beneficiile de rezolvare a unui cubului lui Rubik includ o coordonare îmbunătățită a ochilor mâini, a crescut memoria pe termen scurt și dacă reușești să o rezolvi, ELAȚIA. Puteți achiziționa cuburile lui Rubik la magazinele de vânzare cu amănuntul, cum ar fi țintă și Walmart pentru aproximativ 10 USD.
  • Puteți comanda, de asemenea, un cub rubic online de la magazinele cu amănuntul sau Amazon.
  • Bacsis: Pentru o provocare mai mare, încercați diferite versiuni ale cubului lui Rubik ca cele cu mai multe pătrate sau diferite forme cum ar fi triunghiurile și hexagoanele.

  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum pasul 8
    4. Provocați-vă gândirea strategică și critică joc șah. Șahul a fost inventat în secolul al VI-lea și continuă să fie un joc popular care implică strategia, memoria și abilitățile spațiale. Redarea șahului stimulează creșterea dendritelor, extensiile ramificate ale celulelor nervoase din creier care transmit informații între celule, ceea ce mărește viteza comunicării dintre celulele creierului, permițându-vă să gândiți mai repede și mai clar.
  • Puteți achiziționa un set de șah de bază de la magazinele de lanțuri mari, cum ar fi țintă, Walmart și Costco pentru aproximativ 15 dolari.
  • De asemenea, puteți juca șah online sau pe o aplicație de pe telefonul smartphone.
  • Metoda 3 din 4:
    Exercitarea pentru a îmbunătăți funcția creierului
    1. Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum pasul 9
    1. Stabilește an exercițiu rutină pentru a crește și a forma noi neuroni. Când vă exercitați corpul, crește nivelul factorului neurotrofic derivat din creier (BDNF), care este o proteină care promovează creșterea neuronilor noi, celulele specializate din creierul dvs. care transmit impulsuri nervoase. Exercițiul regulat mărește fluxul sanguin și nivelurile de oxigen și îmbunătățește funcția creierului.
    • Cu cât mai mulți neuroni aveți și cei mai sănătoși sunt, cu atât mai repede puteți gândi și cu atât este mai bine memoria dvs,
    • Să dezvolte o rutină regulată de exerciții pentru a intra în obișnuință. De exemplu, ați putea stabili un scop de a exercita în anumite zile ale săptămânii sau cheltuiți o anumită perioadă de exercitare după muncă sau școală.
  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât acum aveți pasul 10
    2. Do exercitii aerobice pentru a produce mai mult din proteina numită Irisin. Irisin se crede că activează genele care sunt implicate în învățarea în memorie în creierul dvs. Exercițiile aerobice utilizează grupuri mari de mușchi, cum ar fi spatele, picioarele și brațele, ceea ce mărește frecvența cardiacă și respirația și produce mai mult din proteina de irisină care este legată de creșterea neuronilor noi.
  • Luați în considerare aderarea la o sală de gimnastică care oferă cursuri de aerobic.
  • De asemenea, puteți cumpăra DVD-uri sau utilizați cursuri online pentru a face exerciții aerobice la domiciliu.
  • Avertizare: Evitați supraîncărcarea care a fost legată de pierderea cognitivă, incapacitatea de a focaliza și pierderea memoriei. Dacă sunteți nou pentru a vă exercita, începeți încet și lucrați până la antrenamente mai provocatoare.

  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum Pasul 11
    3. Provocați creierul dvs. prin schimbarea antrenamentelor. Poate fi ușor să cadă într-o rutină cu exercițiul dvs. care vă poate face să vă plictisiți sau să vă descurajați când simțiți că nu faceți niciun progres sau îmbunătățirea. Când încercați noi tipuri de exerciții fizice, vă veți acționa atenția și vă veți îmbunătăți cogniția pe măsură ce utilizați diferite părți ale creierului dvs. pentru a cuceri o nouă provocare fizică sau abilitate.
  • Dacă luați clase regulate la sala de gimnastică, încercați să luați o clasă diferită.
  • Dacă ridicați frecvent greutățile, comutați-l cu sprints.
  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum pasul 12
    4. Încerca Yoga Pentru a vă îmbunătăți abilitățile de rezolvare a problemelor. O practică obișnuită de yoga vă poate mări capacitatea de a utiliza logica, identificați modelele și rezolvarea unor noi probleme. Meditația implicată în yoga încetinește activitatea creierului, ceea ce vă permite creierul să se reorganizeze și să se odihnească. Oferind creierului o șansă de odihnă în timp ce înseamnă că este gata să absoarbă informații noi și să abordeze probleme dintr-o perspectivă diferită.
  • Alăturați-vă unui studio de yoga pentru practică ghidată.
  • Yoga folosește încă mușchii, ceea ce crește fluxul sanguin și funcția cognitivă.
  • HeadSpace este o aplicație populară pe care o puteți descărca pentru meditațiile ghidate.
  • Bacsis: Nu este nevoie să meditați ore întregi, studiile arată că 20 de minute pe zi sunt suficiente pentru a primi beneficiile meditației.

    Metoda 4 din 4:
    Citirea pentru a obține mai inteligentă
    1. Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum pasul 13
    1. Citiți puțin în fiecare zi pentru a îmbunătăți funcția cognitivă. Stimularea mentală de la lectură poate ajuta la îmbunătățirea abilităților de gândire și a memoriei. Lectura îmbunătățește flexibilitatea mintală a creierului, o parte importantă a retenției de memorie, stimulând întreaga minte și păstrarea fiecărei părți a creierului dvs. activ.
    • Nu trebuie să citiți o carte întreagă pe zi. Cel puțin 15-20 de minute de lectură continuă vă poate oferi beneficiile mentale pe care trebuie să le fiți mai inteligenți.
    • Ascultarea cărților audio este o modalitate convenabilă de a citi în fiecare zi.
  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum Pasul 14
    2. Citește mai mult ficțiune pentru a deveni mai inteligent emoțional. Citirea mai multă ficțiune vă va ajuta să deveniți mai bine să empatizați cu alți oameni și să vedeți lumea din perspectiva lor, deoarece romane și povestiri scurte vă încurajează să înțelegeți motivațiile și punctele de vedere ale mai multor caractere. Abilitatea de a înțelege alți oameni necesită un grad ridicat de inteligență emoțională, iar ficțiunea este o modalitate ușoară de a vă îmbunătăți.
  • Ficțiunea vă îmbunătățește flexibilitatea cognitivă prin plasarea mentală în situații și setări diferite, permițându-vă să vă imaginați cum ați răspunde.
  • Imaginea intitulată devine mai inteligentă decât sunteți acum pasul 15
    3. Citiți știrile în fiecare zi pentru a rămâne curent cu privire la ceea ce se întâmplă în lume. Citirea știrilor vă ține informat și o dietă constantă de știri naționale, locale și internaționale vă va face mai inteligentă, mai clară și mai inteligentă. Indiferent dacă este vorba despre un ziar tradițional sau o aplicație de știri pe smartphone-ul sau tableta dvs., vizează citirea cel puțin cele mai recente titluri pentru această zi.
  • Nu neglija știrile locale - este la fel de important să rămâi informat despre ceea ce se întâmplă în comunitatea dvs., deoarece este de a afla despre ce se întâmplă în lumea mai largă.
  • Talk Radio este o modalitate convenabilă de a absorbi știrile zilei.
  • Bacsis: Înscrieți-vă pentru buletinele de știri zilnice, cum ar fi Briefing-ul de dimineață din New York pentru o defalcare rapidă asupra poveștilor de știri importante.

    sfaturi

    Abordarea situațiilor cu o mentalitate de creștere vă poate ajuta să deveniți mai inteligenți. În loc să vă vizualizați inteligența ca un lucru fix care nu se poate schimba, gândiți-vă la el ca ceva care poate crește și se va extinde când vă împingeți limitele și provocați-vă singur.
  • Lucrați la dezvoltarea abilităților dvs. de gândire critică. În loc să urmeze doar instrucțiunile și de a accepta lucruri așa cum sunt, fiți curioși. Puneți întrebări despre lucruri și gândiți-vă cum vă fac să vă simțiți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar