Cum să se ocupe de o comoție

O comoție este o rănire ușoară a creierului traumatic (TBI) care cauzează deteriorarea creierului la un nivel atât de mic, nu îl puteți vedea cu imagistică medicală. Cu toate acestea, concluziile pot modifica modul în care vă simțiți și modul în care funcțiile creierului - inclusiv memoria, coordonarea, echilibrul, concentrarea și sensibilitatea stimulului. Concuțiile pot rezulta dintr-o lovitură la cap și sunt răniri sportive comune, dar, de asemenea, apar de la a fi scuturau aproximativ sau de a obține whiplash, cum ar fi un accident de mașină. Cele mai multe simptome de comoție sunt temporare și se rezolvă cu timpul, dar odihnindu-se, luând lent, și evitarea unui prejudiciu suplimentar vă va ajuta să vă recuperați mai repede și mai complet.

Pași

Partea 1 din 3:
Răspunzând imediat la rănirea capului
  1. Imagine intitulată Cute Greață Pasul 18
1. Opriți-vă activitatea și nu vă întoarceți la ea în aceeași zi. Unele simptome ale unei comoții pot apărea imediat după rănirea dvs., cum ar fi pierderea conștiinței ("neglijarea"), greața, durerea de cap sau un sentiment de presiune în cap, amețeli, confuzie și sună în urechi. Cu toate acestea, uneori vă simțiți bine imediat după o vătămare, iar simptomele nu încep până la ore sau chiar zile mai târziu. Dacă vă loviți capul, cădeți sau borcani capul sau gâtul ca și cu biciul, opriți imediat ceea ce faceți și nu vă întoarceți la activitatea acelei zile.
  • Nu încercați să mergeți sau să stați imediat după vătămarea dvs., dacă nu sunteți în pericol fizic imediat. Odihna așezată sau culcat până când știți că vă puteți mișca fără să vă simțiți bolnavi.
  • Atleții, de obicei jucători de hochei și fotbal, trebuie să fie evaluați din punct de vedere medical înainte de a reveni la joc.
  • Imaginea denumită recunoașterea semnelor de avertizare a Suicidului 27
    2
    Apelați imediat asistența medicală Dacă sunteți incapabili. Dacă vă simțiți slab pe o parte a corpului vostru, sunt vărsături continuu, sunt confuze sau anxioase, au dureri de gât sau sunt foarte somnolență, apelați pentru îngrijirea medicală imediată. Simptome severe precum acestea pot indica o leziune cerebrală mai severă.
  • Cineva poate fi necesar să vă solicite ajutor dacă nu sunteți în măsură.
  • Dacă aveți dureri de gât sau cap, faceți NU mișcați până la sosirea ajutorului. Leziuni care provoacă concunsii pot duce, de asemenea, la leziuni spinării, care pot provoca daune permanente.
  • Imaginea intitulată recunoaște semnele de avertizare de Suicid Pasul 29
    3. Căutați îngrijirea de urgență dacă începeți să vă simțiți mai rău.Chiar dacă ați avut un disconfort minim imediat după vătămarea dvs., ar trebui să obțineți imediat ajutor medical dacă simptomele dvs. se înrăutățesc în următoarele câteva ore sau zile. Este posibil să aveți o durere de cap care se înrăutățește și mai rău, începe să se simtă stângace sau să înceapă să se poticnească, să devină progresiv dizzier, sau să vă simțiți confuzi sau să aveți probleme cu vorbirea.
  • Imagine intitulată Cute Greață Pasul 9
    4. Obțineți ajutor imediat dacă aveți o confiscare. Cu excepția cazului în care ați avut epilepsie înainte de rănirea dvs. și aveți convulsii frecvente, având o confiscare după obținerea unei comoții, poate indica o problemă serioasă. Nu așteptați să obțineți atenția medicală. Convulsurile post-traumatice sunt cele care apar la o săptămână după leziunea cerebrală.Convulsurile post-traumatice sunt comune la cei care suferă de o leziune cerebrală traumatică severă, în special a celor care au o hemoragie intracraniană.
  • Imagine intitulată Cute Greață Pasul 10
    5. Du-te la spital dacă elevii tăi sunt diferite dimensiuni. În general, elevii dvs. (centrele negre ale ochilor dvs.) ar trebui să aibă aceeași dimensiune. Dacă un elev devine mai mare decât celălalt, poate indica o stare neurologică. Du-te la medicul tău imediat.
  • Imagine intitulată Deal cu pasul de leșin 13
    6. A se vedea un medic în termen de două zile de la vătămarea dumneavoastră, indiferent de ce. Chiar dacă nu ați pierdut conștiința sau experiența simptomelor imediate, consultați-vă medicul după orice rănire a capului. Ei vă vor putea evalua pentru alte leziuni care au apărut, evaluați severitatea simptomelor și vă dau consultanță suplimentară de tratament. Acestea vă pot face referire la o scanare CT sau un RMN, astfel încât să poată exclude alte leziuni cerebrale.
  • Adu-ți un prieten sau iubită cu tine la numirea pentru a lua note și pentru a vă ajuta mai târziu. S-ar putea să aveți probleme să vă concentrați și aveți nevoie de mementouri.
  • Uneori, medicul dumneavoastră vă poate face referire la alți specialiști, ca un neurolog dacă aveți simptome sau probleme grave cu nervii sau un chiropracticator sau terapeut fizic pentru a ajuta la durerea din accidentul de mașini, de exemplu.
  • Imaginea intitulată Obțineți un copil pentru a opri supt degetele Pasul 3
    7. Urmăriți semnele de comoție la copii. Copiii mici pot obține și connouri, dar sunt adesea incapabili să vă spună cum se simt. Dacă credeți că un copil a suferit o comoție, le-ați examinat de un profesionist de asistență medicală. Dacă un copil primește orice prejudiciu care ar putea provoca daune capului, urmăriți schimbările de comportament și problemele legate de echilibru și coordonare. Copiii cu comoție pot:
  • Par a fi uluit, prea obosit, sau nu.
  • Să fie iritabil, cranky sau foarte lacrimal.
  • Își pierde interesul față de jucăriile și activitățile normale.
  • Apar off-echilibru sau instabil atunci când mersul pe jos sau în picioare.
  • Experimentați schimbările în habiturile de somn și alimentare.
  • Imaginea intitulată Obțineți un copil pentru a opri supt degetele Pasul 9
    8. Împiedica copiii să se întoarcă la joc imediat. Înainte de a reveni la joc, sportivii pentru copii recuperați ar trebui să completeze un exercițiu complet al exercițiului non-contact, aceasta ar trebui să includă provocări de intensitate treptată.
  • Partea 2 din 3:
    Copierea cu simptomele inițiale
    1. Imagine intitulată Deal cu pasul de leșin 6
    1. Aveți un îngrijitor cu dvs. timp de 24 de ore. Pentru primele 24 de ore după accidentul dvs. este important să aveți pe cineva să rămână cu dvs. pentru a vă asigura că simptomele dvs. nu se înrăutățește. Îngrijitorul tău ar trebui să fie cineva care te cunoștea înainte de rănire, astfel încât ei să fie familiarizați cu personalitatea dvs. de bază și cu modelele de gândire. Dacă simptomele dvs. se agravează deloc, îngrijitorul dvs. ar trebui să vă ducă la spital sau să solicitați asistență medicală de urgență.
    • În timp ce dormiți în timpul primelor 24 de ore, îngrijitorul dvs. ar trebui să vă trezească la fiecare 1-2 ore pentru a vă verifica simptomele. Ar trebui să vă puteți trezi în mod normal. Ei vă pot întreba ce este numele dvs., în ce stare locuiți sau ce zi a săptămânii este să vă asigurați că nu vă confundați. Verificările neurologice la fiecare 2 ore sunt importante în cursul tratamentului și îngrijirii.
  • Imagine intitulată Focus pe studii Pasul 17
    2. Dormi la fel de mult cum vrei tu. În ciuda credinței populare, este bine să dormi când ai o comoție. Probabil va necesita mai mult somn decât de obicei, deoarece creierul dvs. se recuperează. Sleep este o modalitate excelentă de a vă odihni creierul imediat după vătămarea dvs., precum și în următoarele câteva săptămâni, deci continuați să PNA pe tot parcursul zilei dacă aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată Pregătiți o putere de avocat Pasul 2
    3. Lăsați deoparte două săptămâni pentru a se odihni. Dacă este posibil, luați timp liber de muncă sau școală sau găsiți îngrijirea copiilor, astfel încât să puteți odihni până la două săptămâni. Odihnă cu adevărat este singurul medicament pentru o comoție și cu cât puteți să vă odihniți după vătămarea dvs., cu atât mai repede veți recupera. Înscrieți-vă familia, prietenii sau serviciul angajat pentru a vă ușura povara timp de câteva săptămâni.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi singur Pasul 8
    4. Minimizați lumina, zgomotul și mișcarea. S-ar putea să fiți foarte sensibili la sunete și la lumină după o comoție și probabil că va fi mai confortabilă mai confortabilă decât să vă mișcați. Creierul dvs. are nevoie de odihnă pentru a se vindeca, iar acest lucru include odihna de la stimul. Se află într-o cameră liniștită, cu blind-uri închise sau un prosop peste ochii tăi cât poți.
  • Nu încercați să citiți, text sau urmăriți televizorul pentru a trece timpul. Acest lucru vă stimulează creierul. Adevărata odihnă a creierului necesită calm, liniștit, liniște și activarea minimă a creierului.
  • Evitați activitățile care ridică ritmul cardiac, cum ar fi greutatea rapidă sau ridicarea greutăților.
  • Imagine intitulată Masajul a rămas o durere de cap Pasul 19
    5. Pregătiți-vă pentru un disconfort. Indiferent de ceea ce faceți, puteți avea simptome post-comoție începând cu câteva zile după rănirea dvs. și durabilă până la 2-3 săptămâni. Unii oameni experimentează simptome post-comoție timp de luni. Simptomele pot include amețeli, dureri de cap și dificultăți de concentrare. Unii oameni dezvoltă, de asemenea, simptome emoționale cum ar fi depresia, care pot dura câteva săptămâni până la luni.
  • Odată ce o comoție a fost susținută, nu puteți preveni alte simptome. Odihniți cât de mult puteți. Fiți răbdători și știți că aceasta este o parte normală a procesului.
  • Durerile de cap nu se pot dezvolta până la câteva săptămâni sau luni după leziuni ale capului.
  • Imagine intitulată somn când nu sunteți obosit Pasul 22
    6. Utilizați tehnici de auto-calmare. Acest lucru poate fi un timp incomod și provocator. Pentru a vă concentra pe recuperarea dvs., încercați să păstrați stresul la un minim. Medita zilnic și încercați sănătate mintală exerciții. Do respirație adâncă Tehnici. Dă-ți un a Masaj manual. Faceți orice schimbare calmantă, non-intensă de care vă place.
  • Imagine intitulată obține prescris Xanax Pasul 14
    7. Ia acetaminofen pentru durere, nu aspirină sau ibuprofen. Dacă aveți o durere de cap, este bine să luați produse precum Tylenol care utilizează ingredientul acetaminofen. Acest lucru poate atenua unele disconfort.Cu toate acestea, nu luați Advil, Motrin sau altceva care conține ibuprofen sau aspirină - acest lucru ar putea crește riscul de sângerare în creier.
  • Imagine intitulată Masajul a plecat o durere de cap Pasul 26
    8. Nu vă răniți din nou capul în timp ce aveți încă simptome de comoție. Dacă aveți vreun simptom de comoție rămas, nu faceți nimic care poate provoca leziuni cerebrale suplimentare. Evitați să călătoriți o bicicletă, jucând sport, mergând pe roller-coastere - orice ar putea răni sau jost. Al doilea sindrom de impact este cauzată când obțineți o altă contuzie înainte de primele vindecări și poate provoca umflarea rapidă și potențial fatală a creierului. Termenul "al doilea sindrom de impact" este utilizat atunci când există umflarea creierului difuză, după un al doilea impact asupra capului.
  • Imagine intitulată Depășiți plictiseala Pasul 12
    9. Aveți grijă când conduceți. Timpul de răspuns și capacitatea de a vă concentra poate fi afectată după o comoție, care poate face motive periculoase. Evitați conducerea până la îmbunătățirea simptomelor. Vorbiți cu medicul dumneavoastră despre simptomele dvs. și dacă este sigur pentru dvs. să conduceți, să călătoriți cu bicicleta sau să utilizați echipamente grele.
  • Partea 3 din 3:
    Care se ocupă de recuperarea pe termen lung
    1. Imagine intitulată obține prescris Xanax Pasul 4
    1. Reveniți treptat la activitatea mentală. După ora inițială de odihnă completă, reveniți la muncă, școală și alte activități mentale încet. Începeți cu jumătate de zile și vorbiți cu angajatorii sau profesorii despre faptul că aveți un volum de muncă mai ușor timp de câteva săptămâni pe măsură ce vă ușurați-vă la munca mentală.
    • Medicul dumneavoastră va fi probabil dispus să scrie o notă pentru că solicitați acest lucru dacă credeți că aveți nevoie de ea.
  • Imagine intitulată exercițiu după un atac de cord Pasul 10
    2. Reveniți încet la activitatea fizică, când sunteți fără simptome. Nu reporniți nici o activitate fizică sau chiar nimic care vă ridică ritmul cardiac până când nu sunteți liberi de simptome de comoție și ați fost verificați de către medicul dumneavoastră. Apoi reveniți la jocul dvs., călărind cu bicicleta sau exercitarea încet și treptat.
  • Nu este neobișnuit să simțiți simptomele revenirii când începeți să fiți fizici. Lăsați corpul să fie ghidul dvs. pe măsură ce creșteți nivelul de activitate. Dacă începeți să vă simțiți rău, opriți-vă activitatea pentru această zi și odihnă. Vă veți construi treptat stamina înapoi.
  • Multe echipe sportive au un protocol de întoarcere post-como-to-joacă pentru a vă ușura înapoi la sportul în siguranță. Dacă nu, nu lăsați pe nimeni să vă convingă să jucați înainte de a vă face bine. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau unui terapeut sportiv pentru îndrumări și vă asumă responsabilitatea pentru sănătatea dumneavoastră.
  • Potrivit Societății Americane de Medicină pentru Medicină Sportivă și Academia Americană de Neurologie, preocuparea pentru connosiunile recurente a dus la consecințe grave, cum ar fi al doilea sindrom de impact și demență, ceea ce a dus la dezvoltarea unei serii de orientări care abordează severitatea de comoție și reveniți la joc pentru sportivi.
  • Imaginea intitulată începe o nouă zi 16
    3. Utilizați liste, note și ajutați de la alții până când gândirea dvs. se îmbunătățește.Poate fi frustrant încercarea de a vă întoarce la viața de zi cu zi în timp ce întâmpinați dificultăți în concentrarea, amintirea și gândirea. Aceste probleme se vor îmbunătăți, dar în timpul mediu vă ajută să faceți liste de lucruri pe care trebuie să le amintiți sau să scrieți note ca idei ale dvs. Concentrați-vă pe o singură sarcină la un moment dat.
  • Consultați-vă cu cei dragi ai încredere înainte de a lua orice decizie importantă în timp ce creierul dvs. se recuperează.
  • Imaginea intitulată obține mai mult testosteron pas 17
    4. Evitați alcoolul. Consumul de alcool sau folosind orice medicamente care nu sunt prescrise vă puteți întârzia recuperarea. Nu beți alcool până când medicul dumneavoastră vă spune că este sigur să faceți acest lucru.
  • Imaginea intitulată Spuneți cel mai bun prieten pe care îl deprimați pasul 3
    5. Luați în considerare dacă aveți nevoie să faceți modificări ale stilului de viață. Având o comoție anterioară este un factor de risc pentru a obține o altă comoție și, din păcate, efectele conturilor sunt cumulative în timpul vieții. Aceasta înseamnă că fiecare comoție ulterioară este mai ușoară de a obține și are simptome mai severe decât ultima. Suferința de la mai multe concunsii poate provoca chiar probleme permanente după mulți ani. Dacă ați avut o comoție, luați în considerare ce activități sunt în siguranță pentru dvs.
  • Este posibil să trebuiască să vă abțineți de la sport, cum ar fi fotbalul, rugby, hochei și derby cu role, în care concuțiile sunt comune.
  • Unii oameni găsesc că nu mai pot merge pe roller-coasteri sau să se ocupe de zgomotul puternic al concertelor fără să se simtă rău.
  • Imaginea intitulată scapă de un piept de grăsime (pentru băieți) Pasul 15
    6. Protejați-vă de conturile ulterioare în ceea ce privește capacitatea dvs. Purtați întotdeauna o casca și unelte de protecție atunci când jucați sport sau călăriți o bicicletă sau motocicletă. Fixați centura de siguranță în orice moment în care vă aflați într-un vehicul. Verificați-vă casa pentru a vă asigura că nu există nimic în care puteți călători, ca un covor liber.
  • Imaginea intitulată Întoarceți-vă viața după depresia Pasul 9
    7. Căutați un grup de asistență. Unii oameni suferă simptome de comoție mult mai mult decât altele, chiar luni sau ani. Dacă trebuie să renunți la activități pe care le iubiți, să vă abțineți de la exercitarea ca și cum ați făcut odată sau să vă luptați să fiți la fel de activi ca înainte de rănirea dvs., vă puteți simți descurajată, izolată sau deprimată. Găsiți un grup local de sprijin sau să vă alăturați unei comunități online pentru a construi solidaritate cu alții care se confruntă cu lupte similare.
  • Dacă vă simțiți profund deprimați, anxioși sau aveți gânduri de auto-vătămare, solicitați îngrijire profesională.
  • Avertizări

    Luați acetaminofenul numai așa cum este prescris și discutați despre utilizarea acestuia cu medicul dumneavoastră, așa cum sa știut că provoacă probleme hepatice.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar