Cum să se aplice la școala absolventă

Aplicarea la școală absolventă poate fi unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le veți face în cariera dvs. academică. Infricosator? Poate. Descurajator? Eventual. Provocarea anxietății? Probabil. Dar nu uitați că este și un lucru fericit! Dacă vă puneți cel mai bun picior înainte cu cererea dvs., creați și respectați un program și faceți temele dvs. despre școlile Grad înainte și după începerea procesului de aplicare, puteți aștepta acea scrisoare de acceptare într-un mod relaxat (ușor).

Pași

Metoda 1 din 3:
Decizia dacă, când, unde și cum
  1. Imaginea intitulată se aplică la școala de absolvent Pasul 1
1. Determinați dacă școala absolventă este potrivită pentru dvs.Înainte de a începe chiar procesul de aplicare, luați ceva timp pentru a vă analiza disponibilitatea de a vă angaja angajamentul necesar pentru educația absolventă.Finalizarea unui grad de absolvent va lua mai multe (și, probabil, mulți) ani, poate costa sume importante de bani (chiar și cu granturi, burse, asistență etc.) și va întârzia sau va întrerupe timpul în forța de muncă. De asemenea, este posibil ca nici măcar să nu ducă la un loc de muncă în funcție de programul de studii.
  • Nu vă spuneți doar "Ei bine, nu sunt sigur ce vreau să fac după subsol și îmi place istoria, așa că cred că voi încerca să merg la școală absolventă pentru asta."Aveți timp să luați în considerare serios angajamentele de timp și monetare, beneficiile potențiale (sau chiar dezavantajele) față de perspectivele dvs. de carieră, impactul asupra vieții personale și așa mai departe.
  • Școala absolventă nu este doar despre "într-adevăr LIKING" un subiect.Este vorba despre dedicarea unui studiu riguros și a unei stăpânire avansată a unui element al acestui subiect.Este o muncă grea și nu este întotdeauna distractivă, dar poate fi foarte recompensată - financiar, personal și altfel.
  • Discutați cu profesorii sau persoanele pe care le cunoașteți cine au mers la școala absolventă.Examinați perspectivele de muncă și "rentabilitatea investiției" a unui grad absolvent în domeniul dvs.
  • Imaginea intitulată se aplică la școala de absolvent Pasul 2
    2. Continuați direct de la subsold sau primiți mai întâi experiență.Nu există nici o singură dimensiune - toate răspunsurile la momentul în care este corect să mergeți la școala absolventă.Pentru mulți oameni, are mai mult sens să continue direct și să completeze o diplomă de absolvent înainte de a începe (sau a relua) cariera lor.Pentru alții, motive financiare, personale sau alte motive fac o întârziere mai practică și mai recomandată.
  • Dacă aveți în vedere un plan de carieră stabilit și nu aveți nicio impedimente în calea dvs., este probabil cel mai bine să continuați direct de la subsol.
  • Nu vă simțiți ca și cum ați avea un dezavantaj semnificativ dacă ați fost în forța de muncă de mai mulți ani, totuși.Multe programe postuniversitare vor aprecia experiența din lumea reală pe care trebuie să o oferiți, mai ales dacă ambarcați-vă materialele de aplicare pentru a sublinia acest lucru ca o forță.De asemenea, multe programe postuniversitare de afaceri sau tehnologice, în special, sunt construite cu lucrătorii care doresc să-și promoveze cariera în minte.
  • Imaginea intitulată Aplicați la școala de absolvent Pasul 3
    3. Alegeți unde să aplicați și unde să acceptați.Nimeni nu are timpul sau rezistența mentală să se aplice la fiecare program absolvent potențial potrivit.Trebuie să fii choosy și să folosiți factorii - de la finanțe până la proximitatea față de membrii facultății specifice - care sunt cele mai relevante pentru dvs.Același lucru este valabil și atunci când vine vorba de a decide între mai multe oferte pentru admitere.
  • Când alegeți unde să aplicați, luați timp pentru a vă scrie obiectivele (carieră și personală), circumstanțele dvs. de carieră, financiare și individuale și punctele forte și punctele forte actuale.Vorbește cu oamenii în care ai încredere și la oameni la școli pe care intenționați.Vizitați dacă este posibil.Adunați cât mai multe informații cum puteți.
  • Dacă sosesc mai multe aprobări, vizitați școlile pe care le-ați acceptat și obțineți o adevărată simțire a ceea ce este campusul. Discutați cu studenții actuali, mergeți în jurul zonei, puneți întrebări și aveți încredere în instinctele voastre.Dacă mai mult de o școală vă arată bine, este timpul pentru mai multe liste. Încă o dată, dați fiecărei școli o pagină separată și creați comparații detaliate ale argumentelor pro și contra.
  • Planul de școală absolventă oferă o mulțime de informații bune despre alegerea unde să se aplice și unde să accepte.
  • Imaginea intitulată Aplicați la școala de absolvent Pasul 4
    4. Aflați preocupările financiare și practice.În mod ideal, veți primi automat sprijinul de finanțare la aprobarea unui program.Chiar dacă acesta este cazul (și mai ales dacă nu este), uitați-vă în burse, granturi și împrumuturi externe pentru a vă ușura povara financiară.Programul vă poate oferi, probabil, cu informații utile, dar faceți-vă propria temă.Plătiți pentru școala absolventă ar putea fi un loc bun pentru tine de a începe.
  • De asemenea, s-ar putea să vă mișcați, astfel încât lucrurile cum ar fi găsirea și amenajarea unui apartament ar putea fi nevoie să facă parte din pregătirile dvs.
  • Nu petreceți câteva luni între absolvire și începutul școlii absolvente, doar așezat pe canapea.Contactați noii profesori, a se vedea dacă există liste de lectură pe care le puteți începe, asigurați-vă că ați completat toate documentele necesare, aflați în jurul campusului, găsiți cele mai bune locuri pentru a studia (și a vă relaxa) și așa mai departe.
  • Dacă nu ați fost acceptat la niciunul dintre programele alese, luați ceva timp pentru a vă gândi dacă ar trebui să încercați din nou anul viitor sau să alegeți o piesă diferită.Dacă ați fost acceptat doar la o școală, ați fost "pe gard", decideți dacă trebuie să acceptați acolo sau să așteptați și să încercați din nou la alegerea dvs. preferată (e).
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând cel mai bun caz pentru admitere
    1. Imaginea intitulată se aplică la școala de absolvent Pasul 5
    1. Examinați cerințele pentru programele de absolvent care vă interesează. Înainte de a începe să lucrați la o aplicație, asigurați-vă că ați examinat cerințele pentru aplicația programului pentru a vă asigura că puteți completa aplicația. Faceți acest lucru pentru orice programe care vă interesează și fiți conștienți de faptul că există, de obicei, o listă foarte specifică a documentelor necesare. Acestea pot include:
    • Colegiul TRANSCRIPTELOR
    • GRE scoruri sau scoruri pentru orice alte teste necesare
    • Declarație de scop
    • Eșantion de scriere
  • Imaginea intitulată se aplică la școala de absolvent Pasul 6
    2. Adaptați o scrisoare de intenție personalizată.Indiferent dacă este numită o scrisoare de intenție, scrisoarea de interes, scrisoarea de intenție, declarația personală sau altceva, aproape fiecare școală absolventă va cere un fel de expresie scrisă a interesului dvs. și adecvarea pentru program.Scrisorile de intenție tind să urmeze formulele și formatele generale, dar nu există nici o scuză pentru a trimite o scrisoare generică ca parte a cererii dvs.Formați-l într-o scrisoare specifică pentru acest program specific.
  • Dacă aplicați mai multor școli de absolvent, nu trebuie să scrieți neapărat scrisori pentru fiecare dintre zgârieturi.Cu toate acestea, asigurați-vă că le individualizați astfel încât fiecare literă să vorbească cu atributele specifice ale programului său de absolvent țintă.
  • Dacă un program de absolvent solicită o declarație personală sau o declarație de scop care abordează întrebări specifice (cum ar fi "Care sunt obiectivele dvs. de carieră?"Sau" Cum vă veți potrivi în acest departament?"), Asigurați-vă că faceți exact asta în scrisoarea dvs.
  • Scrieți o scrisoare de interes pentru școala de grad este o resursă excelentă pentru planificarea, formatarea, scrierea și adaptarea literei (literele).
  • Imaginea intitulată Aplicați la școala de absolvent Pasul 7
    3. Vinde-te cu CV-ul dvs. dacă este o cerință.Dacă nu sunteți familiarizați cu termenul "CV" (sau "Curriculum Vitae"), nu vă faceți griji - este doar versiunea Academiei unei rezumate.Și, la fel ca și angajatorii potențiali, personalul de admitere la școala absolventă va scana prin acest document pentru a evalua dacă aveți experiența, abilitățile și conduceți să reușiți.Așa că facem numărul.
  • Ca o rezumie, un CV este structurat în jurul unor componente cheie, cum ar fi educația, experiența, realizările, activitățile, abilitățile speciale, membrii și referințele.Cu toate acestea, aveți o mai mare flexibilitate atât în ​​lungimea documentului, cât și în ordonarea materialelor într-un CV.Simțiți-vă liber să mergeți dincolo de două pagini (fără a trece peste bord) și încercați să vă prioritizați cele mai puternice zone (averea dvs. de experiență de cercetare relevantă, de exemplu) prin plasarea lor la începutul documentului.
  • Fii precis, direct, activ (nu pasiv), încrezător, și adevărat în ceea ce includeți și limba pe care o utilizați.
  • Verifică Scrieți un CV (curriculum vitae) Pentru sfaturi mai detaliate.
  • Imaginea intitulată se aplică la școala de absolvent Pasul 8
    4. Obțineți referințe mari.Cele mai multe, dacă nu toate școlile absolvente se vor aștepta să primească mai multe (adesea 3, dar poate 2 sau până la 5) scrisori de recomandare de la persoane care pot garanta calificările dvs.Dacă aplicați în timp ce vă completați gradul de licență, cele mai bune opțiuni pentru referințe vor fi probabil membrii dvs. principali de consiliere și facultate care sunt foarte familiarizați cu dvs. și cu munca dvs.Dacă ați fost în forța de muncă de câțiva ani, este posibil să doriți să amestecați în supraveghetori și colegi.
  • Scrisorile de referință ar trebui să fie actuale - scrise sau actualizate temeinic în timpul perioadei de aplicare - și individualizate - nu sunt pline de limbaj generic și recomandări vagi.Desigur, nu puteți controla ceea ce referința dvs. decide să scrieți - deci este extrem de important să alegeți oamenii potriviți, pe care îl cunoașteți va fi o scrisoare aprofundată și pozitivă.
  • Nu așteptați în ultimul minut să cereți referințe și să nu presupunem niciodată că cineva va scrie unul pentru dvs.Solicitați o scrisoare de referință 1 sau chiar 2 luni în avans, solicitați cu respect prin e-mail (sau personal) și furnizarea tuturor detaliilor necesare.Urmărirea ca termenul limită se apropie de a vă asigura că scrisoarea a fost trimisă și exprimați-vă recunoștința la finalizarea sa.
  • Imaginea intitulată se aplică la școala de absolvent Pasul 9
    5. Asamblați celelalte materiale solicitate.Mai ales dacă aplicați în același timp mai multe programe de absolvent, acesta poate fi un fapt frustrant al vieții pe care fiecare dintre ele va avea probabil cerințe de aplicare diferite.Unii pot dori să scrie eșantioane, declarații de interese de cercetare sau filosofie de predare și orice număr de alte incluziuni.Asigurați-vă că urmăriți ceea ce aveți nevoie pentru a trimite cu fiecare aplicație și asigurați-vă că fiecare document a fost creat și corectat cu grijă.
  • Fiecare aplicație va necesita probabil o transcriere oficială din partea instituției dvs. de licență.Determinați procesul de comandare a transcrierilor de la școala (școlile) și să nu întârzieți cererea.Rapoartele de grad sau transcrierile neoficiale sunt rareori acceptabile.
  • Ați putea fi de așteptat să luați un examen de admitere la absolvent și să raportați scorurile dvs. (sau să le raportați de agenția de testare).În U.S., De exemplu, multe programe de absolvent utilizează scorul dvs. la examenul de înregistrare absolventă (GRE) ca parte a evaluării lor.Este responsabilitatea dvs. să aflați care examene trebuie să luați, să programați și să luați examenele și să vă asigurați că scorurile sunt trimise ca parte a cererii dvs.Nu întârziați în începerea acestui proces.
  • Planul de școală absolventă are un material util pentru programarea, luarea și raportarea examenelor de admitere la absolvenți.
  • Imaginea intitulată Aplicați la școala de absolvent Pasul 10
    6. Completați aplicația.În timp ce multe programe de absolvent utilizează acum aplicații online, unele pot necesita încă o cerere de hârtie.Indiferent, formularul de cerere va necesita, în general, informații personale de bază, detalii privind înregistrarea academică și alte experiențe, o listă a referințelor dvs. și poate include o mână de întrebări cu răspuns scurt.
  • Luați-vă timpul și completați aplicația complet și cu precizie.Dacă o completați cu mâna, scrieți lizibil.O mare parte din material va fi repetată de la CV-ul dvs., dar nu scrie niciodată "vezi CV" sau trunchiază răspunsurile.Fii aprofundat.
  • Cele mai multe aplicații vin cu o taxă, care adesea variază de aproximativ 100 de dolari în u.S.Dacă nu vă puteți permite să plătiți, contactați programul de absolvent pentru a întreba despre posibilitățile de reducere a taxelor sau derogările.
  • Asigurați-vă că trimiteți aplicația și toate celelalte materiale cu mult înainte de termenul limită, mai ales dacă le trimiteți prin poștă.Pentru pacea minții, plătiți suplimentar dacă este necesar pentru confirmarea livrării.
  • Imaginea intitulată se aplică la școala de absolvent Pasul 11
    7. Corectați totul înainte de ao trimite.Și în timp ce sunteți la el, lăsați pe altcineva să arunce o privire prea.Greșeli de ortografie, erori de gramatică, informații inexacte / inconsistente și scrierea slabă a tuturor combină pentru a forma unul dintre "sărutări de deces" pentru aplicațiile școlare de grad.Asigurați-vă că cererea dvs. nu ajunge la grămada "Respingere" doar din cauza unor greșeli prostești făcute în grabă.
  • Este întotdeauna o idee bună să puneți un alt set de ochi asupra muncii dvs.Puteți citi peste același "dvs." în loc de "Sunteți" de mai multe ori, fără să-l observați, în timp ce o altă persoană ar putea să o ia imediat.
  • Este deosebit de important ca cineva să citească peste declarația dvs. de scop. Acest lucru ar trebui să fie complet fără erori și bine scrise. Au un cititor de încredere să se uite peste el pentru tine, cum ar fi un fost profesor.
  • Metoda 3 din 3:
    Stați organizat și la timp
    1. Imaginea intitulată se aplică la școala de absolvent Pasul 12
    1. Creați un program și un calendar.Ca și în cazul majorității altor în viață, organizația este cheia procesului de planificare a aplicațiilor școlare postuniversitare.Veți avea nevoie de o listă completă a tuturor școlilor pe care doriți să le aplicați.În funcție de preferințele tehnologice, creați un fișier de calculator sau dedicați un notebook în proces.Creați o pagină separată / intrare pentru fiecare școală absolventă potențială.Plasați în mod vizibil termenul limită în care nu vă puteți ajuta, ci să îl observați (și să îl puneți pe / în calendarul preferat) și să furnizați informații precum:
    • Termen limita
    • Forme suplimentare / transcrieri / documente care trebuie trimise împreună cu cererea
    • Numărul de scrisori de recomandare necesare și care trebuie să vină aceste scrisori
    • Taxă de aplicare
    • Declarația necesară a scopului / portofoliului etc. și cât timp / cât de detaliat trebuie să fie
  • Imaginea intitulată se aplică la școala de absolvent Pasul 13
    2. Dă-ți tine și altora.Există o mulțime de părți diferite în mișcare implicate în completarea unei aplicații școlare de succes.Aveți o mulțime de lucruri pentru a vă completa și, de asemenea, trebuie să vă asigurați că referințele, furnizorii de transcriere, agențiile de testare etc. au timp să-și finalizeze activitatea.Nu așteptați să începeți.
  • Permiteți 1 sau chiar 2 luni pentru referințe și transcrieri.De asemenea, asigurați-vă că știți când sunt oferite examene de admitere necesare - unele apar pe tot parcursul anului, în timp ce altele sunt date doar la anumite momente ale anului - cât va dura pentru ca scorurile să fie trimise la școală.
  • Este posibil să aveți nevoie de până la un an sau chiar mai mult pentru a studia pentru examenele la școala medicală sau de drept.
  • Furnizați referințele dvs. cu 1 până la 2 luni pentru a finaliza scrisorile lor de recomandare pentru dvs.
  • În cel mai bun scenariu, dacă intenționați să participați la școala absolventă în toamnă după ce ați finalizat gradul de licență, ar trebui să începeți să planificați în mai înainte de începerea anului dvs. de senior.Aplicațiile completate vor fi adesea datorate în luna decembrie a aceluiași an.
  • Imaginea intitulată Aplicați la școala de absolvent Pasul 14
    3. Creați șabloane adaptabile.Nici două școli absolvente vor dori exact aceleași materiale de aplicare, iar fiecare pachet de aplicații pe care îl creați ar trebui să fie individualizat pentru acel program și instituție specifică.Cu aceasta a spus, vă puteți salva un pic de timp și repetiție prin crearea de șabloane de materiale comune de aplicare, cum ar fi CV-ul, scrisoarea de intenție, declarația de cercetare și așa mai departe.
  • În timp ce poate fi tentant să creați o scrisoare de acoperire a șablonului (de exemplu) în care puteți pur și simplu "găsi și înlocui" numele unui program, persoana de contact etc. Cu altul, o declarație generică delicată, cum ar fi acest lucru, este puțin probabil să facă un impact pozitiv.Demonstrați interesul sincer prin furnizarea de informații specifice despre program și adecvarea dvs. pentru aceasta.
  • De asemenea, chiar dacă informațiile de bază rămân aceleași, revizuiți ușor și reorganizați CV-ul pentru a se potrivi fiecărui program distinct.Un program, de exemplu, poate părea mai probabil să aprecieze experiența dvs. de voluntariat la un muzeu decât altul, subliniază acest punct atunci când este cazul.
  • Imaginea intitulată se aplică la școala de absolvent Pasul 15
    4. Pregătește-te să aștepți.După stres, graba și entuziasmul de a obține aplicațiile împreună și au fost trimise, ceea ce urmează este ... așteptând.Este greu să renunți exact la cât timp va trebui să așteptați o decizie, așa cum depinde de numeroase variabile variind de la numărul de aplicații la bolile neașteptate ale facultăților.În general, intenționează să aștepte cel puțin patru până la șase săptămâni (și poate chiar câteva luni) înainte de a primi o notificare privind o decizie.
  • Încercați să vă gestionați stresul în timp ce așteptați.Nu există niciun sens în fractarea la acceptarea dvs. (sperăm), deoarece notificarea dvs. va veni în timp util.Încercați să vă concentrați pe alte lucruri în timp ce așteptați - faceți un exercițiu, concentrați-vă pe un hobby, ați terminat lucrul cu energie cu energie completă și să fiți pregătiți pentru acea scrisoare - pentru că veți primi un răspuns.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar