Cum să devii un practician de terapie fizică pediatrică

Un terapeut fizic pediatric îi ajută pe copiii de toate vârstele să se recupereze de leziuni și boli care afectează mobilitatea lor. Ei ajută, de asemenea, pacienții cu condiții congenitale să-și îmbunătățească abilitățile fizice. A deveni un terapeut fizic pediatric necesită o educație extinsă, ore clinice și licențe. În Statele Unite, terapeuții fizici sunt reglementați de asociațiile de terapie fizică și de consiliile de stat. În plus față de îndeplinirea tuturor cerințelor educaționale și de licențiere, terapeuții fizici pediatrici trebuie, de asemenea, să fie foarte răbdători și să fie pregătiți să lucreze cu copiii care nu înțeleg de ce trebuie să participe la sesiuni de terapie fizică.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă
  1. Imaginea intitulată deveni un profesor de colegiu Pasul 1
1. Absolvent de liceu. Pentru a intra într-un program de licență, trebuie să obțineți diploma de liceu sau să primiți certificatul de dezvoltare a educației generale (GED). Luarea claselor de știință avansată vă va ajuta să vă pregătiți pentru studiile la nivel de colegiu.
  • Lucrați din greu în liceu și păstrați-vă GPA cât mai mare posibil pentru a vă mări șansele de a intra în programul dvs. preferat de licență.
  • Imagine intitulată echilibrează munca dvs. și viața la domiciliu (pentru femei) Pasul 2
    2. Castiga experienta. Începeți să vă explorați interesul față de terapia fizică, căutând posturi de muncă sau oportunități de voluntariat care vă vor oferi o experiență în domeniu, chiar dacă răspundeți doar la telefon.
  • Ar putea fi, de asemenea, de ajutor să câștigi o experiență de lucru cu copiii. Luați în considerare căutarea de oportunități la facilitățile de îngrijire a copiilor, după programele școlare, lagărele de vară, spitalele pentru copii sau birourile pediatrilor.
  • Imagine intitulată Utilizarea gestionării timpului în locul de muncă Pasul 10
    3. Evaluați-vă abilitățile și interesele. Lucrul ca terapeut fizic pediatric prezintă multe provocări unice, deci este mai bine să vă gândiți la cerințele cât mai curând posibil pentru a vă asigura că această carieră este o potrivire bună pentru dvs.
  • Trebuie să aveți o dorință reală de a ajuta și de a comunica cu copiii în durere, ceea ce necesită o mulțime de răbdare și compasiune.
  • Trebuie să aveți abilități puternice de comunicare. Ca terapeut fizic pediatric, veți avea nevoie de condiții, limitări și planuri de tratament pentru copii și părinți. Abilitățile puternice de comunicare sunt vitale, deoarece comunicarea cu copiii este mai dificilă decât explicarea terapiei fizice la adulți.
  • Trebuie să fiți pregătiți pentru munca fizică provocatoare. Terapeuții fizici pediatrici se află în picioare pentru o mare parte a zilei de lucru și trebuie adesea să-și asiste fizic pacienții.
  • Partea 2 din 3:
    Urmărirea unei educații în terapia fizică
    1. Imagine intitulată Aplicarea schimbării în viața personală și locul de muncă Pasul 4
    1. Obțineți o diplomă de licență. Aveți multe opțiuni diferite, deci faceți cercetările dvs. pentru a alege cel mai bun program de licență pentru dvs. Indiferent de tipul de program pe care îl alegeți, este important să vă gândiți la cerințele prealabile pentru școala absolventă. Luați în considerare contactarea școlilor absolvenți Sunteți interesați să aplicați în viitor pentru a afla ce cursuri de licență sunt necesare pentru admitere. Cerințele prealabile comune includ fizica, psihologia și o varietate de clase de știință.
    • O opțiune este de a majora la un subiect care este legat de terapia fizică, cum ar fi biologia sau fiziologia. Există, de asemenea, unele programe care sunt concepute special pentru a vă pregăti pentru studii postuniversitare în terapia fizică, deși puteți fi cu siguranță admis la un program de absolvent fără acest tip specific de major.
    • Unele școli oferă programe care combină studii de licență și absolvent, permițându-vă să câștigați o diplomă de licență și o diplomă de doctorat în terapie fizică de la o instituție fără a fi nevoie să reaplicați.
    • Dacă doriți să începeți să lucrați în domeniul terapiei fizice cât mai curând posibil, puteți lua în considerare urmărirea unui asistent asociat pentru a deveni un asistent terapeut fizic. Aceasta este o opțiune excelentă dacă doriți mai multă experiență în domeniu înainte de a vă angaja în altă educație sau dacă doriți să lucrați ca asistent de terapie fizică în timp ce urmăriți gradele mai avansate.
  • Imagine intitulată Alegeți terapia pentru menopauză Pasul 6
    2. Aplicați pentru stagii de terapie fizică. Multe clinici de terapie fizică angajează terapeuți fizici care aspiră să lucreze în birou sau să asiste la practică. Această experiență clinică vă va oferi o șansă de a experimenta ceea ce este într-adevăr place să lucrați într-o practică de terapie fizică și va adăuga la CV-ul dvs.
  • Imagine intitulată Studiu Starea medicală a sindromului nefrotic Pasul 3
    3. Participați la un program de absolvent al terapiei fizice. Va trebui să alegeți un program de doctorat care este acreditat de Comisie pentru acreditarea în educația terapiei fizice (CAPTE). Aceste programe doctorale ale terapiei fizice (DPT) durează, în general, aproximativ trei ani pentru a vă completa și vă oferă cunoștințe aprofundate asupra subiecților, cum ar fi anatomia și farmacologia. Veți avea, de asemenea, posibilitatea de a vă concentra studiile privind terapia fizică pediatrică.
  • Pregătiți-vă pentru școala absolventă, luând GRE în timp ce sunteți un universitate. Aceste programe sunt competitive, astfel de grade puternice și scorurile de testare sunt importante.
  • Programele de masterat nu mai sunt disponibile pentru noi studenți care doresc să devină terapeuți fizici, deși au fost o opțiune în ultimul trecut.
  • Este posibil să vi se solicite să faceți un program de stagiu ca parte a DPT.
  • Imaginea intitulată Utilizați terapia fizică pentru a recupera de la un pas de accident vascular cerebral 6
    4. Completați un program de rezidență. Vi se va cere să finalizați o practică clinică de aproximativ 1.500 de ore în specializarea alegerii dvs. Residențele sunt de obicei finalizate la centrele medicale universitare și vă vor oferi posibilitatea de a practica terapia fizică sub supravegherea unui terapeut fizic certificat.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea licenței și începerea carierei
    1. Imagine intitulată Deal cu stresul de examen Pasul 25
    1. Ia licențiat în statul tău. Va trebui să luați examenul național de terapie fizică (NPTE), care evaluează cunoștințele și abilitățile dvs. în domeniul terapiei fizice. Fiecare stat are propriile cerințe pentru emiterea de licențe la terapeuții fizici, deci verificați cu statul dvs. pentru a afla dacă există examene suplimentare pe care trebuie să le luați.
  • Imaginea intitulată Ia driverul
    2. Solicitați certificarea cu consiliul american de specialități de terapie fizică (ABPTS). Acest bord cere să completați 2.000 de ore de practică clinică în specialitatea sau un program de rezidență aprobat. De asemenea, administrează un test de certificare care include întrebări legate de specialitatea dvs. La finalizarea acestui test, veți fi certificat ca specialist în terapia fizică pediatrică.
  • Imagine intitulată Alegeți terapia pentru menopauză Pasul 3
    3. Începeți să căutați primul loc de muncă. Aplicați pentru locuri de muncă cu spitale, clinici sau practici de terapie fizică. Puțini terapeuți fizici pediatrici își pot începe propria practică, deoarece au o piscină mai mică de pacienți care să tragă de la. Un spital sau o organizație pediatrică poate fi un loc minunat pentru a căuta prima poziție.
  • De asemenea, puteți alege să începeți să lucrați ca terapeut fizic după ce primiți licența, dar înainte de a obține certificarea de la ABPTS.
  • Imaginea intitulată Ia driverul
    4. Luați credite continue de educație. Pentru a vă menține certificarea și licența, va trebui să completați creditele de educație continuă la fiecare câțiva ani. Cerințele variază în funcție de stat, deci asigurați-vă că verificați cerințele din zona dvs.<
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar