Cum să întrebați profesorul dvs. Pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail

Solicitarea profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare poate fi o experiență stresantă, dar este o parte normală de a solicita un program de absolvent, stagiu sau un loc de muncă. Dacă cereți profesorului dvs. departe în avans, probabil că vor fi fericiți să vă ajute. Cel mai bine este să întrebați profesorul dvs. personal cu o cerere scrisă. Cu toate acestea, ați putea trimite un e-mail dacă profesorul dvs. este confortabil cu comunicarea digitală.

Pași

E-mailuri de probă

E-mail de eșantion solicitând o scrisoare de recomandare

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Cererea de eșantionare pentru scrisoarea de REC pentru loc de muncă

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Cererea de eșantionare pentru scrisoarea de REC pentru școala de grad

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
Scrierea e-mailului
  1. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 6
1. Scrieți o salutare cu titlul și numele preferat. Deschideți-vă e-mailul la fel cum ați începe o scrisoare. Utilizați o deschidere profesională, cum ar fi "Dragă."Apoi, scrieți numele profesorului.
  • S-ar putea să scrieți: "Dragă dr. Hamilton."
  • Puteți găsi titlul preferat pe programa dvs. sau pe site-ul lor.
  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 7
    2. Introduceți-vă și reamintiți-i cine sunteți. Scrieți una sau două propoziții pentru a-și reîmprospăta memoria. Dă-ți numele și ce clasă ai luat cu ei. Menționați orice experiență unică pe care o aveți cu ei, de asemenea.
  • S-ar putea să scrieți: "Numele meu este Katie Williams și am luat atelierul de scriere a ficțiunii Junior și Anul Senior."
  • Bacsis: Păstrați-vă scurtă. Veți oferi o explicație mai lungă a fundalului și a realizărilor într-un atașament prin e-mail.

  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 8
    3. Explicați-vă scopul în trimiterea e-mailului. Spuneți-le că aveți nevoie de o scrisoare de recomandare. Apoi, oferiți detalii despre programul educațional, stagiul sau locul de muncă pe care îl aplicați.
  • Ai putea scrie, "Aplic pentru programe de absolvent și sperăm să scrieți o scrisoare de recomandare pentru mine."
  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 9
    4. Spuneți-le de ce le-ați ales să scrieți scrisoarea din paragraful următor. Împărtășiți cum ți-au afectat viața, ceea ce ați învățat de la ei sau de ce credeți că scrisoarea lor va avea mai multă greutate. Acesta este un loc bun pentru a adăuga o mică lingușire în cererea dvs.
  • S-ar putea să scrieți: "Clasele tale ma ajutat să cresc ca scriitor. Datorită ajutorului dvs., povestea mea a fost acceptată pentru publicare. Sunt recunoscător că am un instructor atât de priceput, imaginativ, să-mi oferim îndrumare."
  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 10
    5. Afirmați ceea ce sperați că vor spune într-un nou paragraf. Spuneți-le că ați atașat informații despre realizările dvs., precum și CV-ul sau CV-ul dvs. Lăsați-i să știe ce tip de informații pe care le-ați inclus, cum ar fi o listă de clase pe care le-ați luat, de lucru pe care ați efectuat-o, premiile pe care le-ați câștigat, serviciul pe care l-ați completat și activitățile de care ați participat la.
  • S-ar putea să scrieți: "Am atașat o copie a CV-ului meu și o listă marcată cu realizările mele recente. Voi fi, de asemenea, fericit să vă întâlnesc cu dvs. pentru a discuta despre munca mea, dacă doriți să vorbiți în persoană."
  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 11
    6. Includeți un link sau instrucțiuni despre cum să trimiteți recomandarea. Furnizați data scadenței scrisorii și unde să o trimiteți. Aceasta ar putea fi o adresă fizică sau o adresă digitală. Dacă îl transmit digital, furnizați fie adresa de e-mail, fie un link în care pot încărca scrisoarea.
  • De exemplu, "Scrisoarea de recomandare este din 15 ianuarie 2019. Puteți să-l trimiteți la MyProgram @ emailaddress.COM."
  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 12
    7. Ne mulțumim pentru considerația lor în ultimul paragraf. Lăsați-i să știe că prețuiești timpul petrecut să citească cererea dvs., precum și timpul pe care îl vor cheltui scrisoarea. În plus, mulțumiți-le pentru îndrumarea pe care le-au furnizat ca profesor.
  • De exemplu, "vă mulțumesc că ați citit această solicitare și pentru tot ce ma învățat. Apreciez cu adevărat timpul și energia pe care ați petrecut-o ghidându-mă. Sper că veți considera scrierea scrisorii mele de recomandare."
  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 13
    8. Semnează e-mailul cu o închidere gratuită și numele dvs. Utilizați un apropiat profesionist, cum ar fi "Cu sinceritate", "fostul dvs. student" sau "Salutari."Săriți o linie. Apoi, scrieți-vă numele.
  • S-ar putea să scrieți: "Cu sinceritate, Katie Williams."
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând o cerere în timp util
    1. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 1
    1. Începeți procesul cu cel puțin 2 luni în avans, dacă este posibil. Cel mai bine este să vă oferiți profesorului dvs. timp suficient pentru a vă pregăti scrisoarea, deoarece probabil că sunt foarte ocupați. De asemenea, aveți nevoie de timp pentru a vă revizui materialele de aplicare și pentru a scrie o cerere de scrisoare de recomandare. Dacă primul dvs. profesor spune nu, veți avea nevoie de timp să întrebați un alt profesor.

    Notă: Cereți doar un profesor la un moment dat, dacă nu aveți nevoie de mai multe scrisori de recomandare. Nu pierdeți timpul profesorului dacă nu aveți nevoie de scrisoarea lor.

  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 2
    2. Alegeți un profesor care vă va oferi o recomandare bună. Scrisoarea dvs. va fi mai puternică dacă profesorul are o relație personală cu dvs. Alegeți un profesor care vă cunoaște bine și pare să aveți o părere bună despre dvs. Răspundeți la următoarele întrebări atunci când alegeți cine să întrebi:
  • Acest profesor mă cunoaște pe nume?
  • Sunt familiarizați cu munca mea?
  • Am luat mai mult de o clasă cu acest profesor?
  • Am făcut bine în clasa lor (ES)?
  • Au lucrat cu mine în afara clasei?
  • Acest profesor mi-a văzut creșterea ca student?
  • Am acționat profesional și etic în timp ce în clasa profesorului?
  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 3
    3. Verificați data scadenței. Va trebui să furnizați data scadenței la solicitarea dvs. Asigurați-vă că vă uitați la data scadenței pentru scrisoarea dvs. de recomandare, nu pentru aplicația ca întreg.
  • În unele cazuri, toate datele datorate vor fi aceleași.
  • Dacă trimiteți scrisoarea împreună cu aplicația dvs., ați putea dori scrisoarea devreme, astfel încât să vă puteți asigura că aveți toate materialele dvs. de aplicație la program sau la locul de muncă până la data scadentă. Să comunice acest lucru profesorului dvs. și să le dați o dată specifică atunci când aveți nevoie de scrisoare.
  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 4
    4. Dați profesorului dvs. de cel puțin 5-6 săptămâni pentru a scrie scrisoarea, dacă este posibil. Profesorul dvs. probabil are multe pe plăcuța lor cu predarea, clasificarea și manipularea cererilor de la alți studenți. Aveți mai multe șanse să obțineți un răspuns pozitiv dacă le întrebați cu mult înainte de data scadentă.
  • Din moment ce vrei un profesor care te cunoaște bine, ai putea alege un profesor care te-a învățat într-un semestru anterior.
  • Bacsis: Cel mai bun moment pentru a cere profesorului dvs. este aproape de începutul semestrului.

  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 5
    5. Examinați detaliile aplicației pentru a afla cum să trimiteți scrisoarea. Aplicația vă va spune dacă scrisoarea trebuie trimisă sau trimisă online. Unele scrisori pot fi trimise prin e-mail la școală, în timp ce altele trebuie încărcate cu aplicația dvs. Este important să știți înainte de modul în care scrisoarea dvs. va fi trimisă astfel încât să puteți spune profesorului.
  • În majoritatea cazurilor, profesorul dvs. va dori să trimită scrisoarea direct programului fără să o citești. Dacă sunteți cel care va trimite scrisoarea, faceți acest lucru clar la cererea dvs. Acestea vă pot oferi o scrisoare de referință într-un plic sigilat, cu semnătura lor asupra sigiliului. Acest lucru va dovedi că nu ați deschis scrisoarea.
  • Metoda 3 din 3:
    Trimiterea e-mailului
    1. Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 14
    1. Utilizați o linie profesională care precizează în mod clar solicitarea dvs. Lăsați profesorul să știe în față că solicitați o scrisoare de recomandare. Acest lucru le spune că e-mailul dvs. este în timp util și le permite să știe ce să se aștepte de la e-mailul dvs.
    • Linia dvs. de subiect ar putea citi: "Cererea unei scrisori de recomandare pentru școala absolventă."
  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 15
    2. Includeți cererea dvs. scrisă în corpul e-mailului. Acest lucru vă ușurează profesorul dvs. să vă citească cererea. Nu puneți cererea într-un atașament, ceea ce face mai greu ca profesorul dvs. să se deschidă și să o citească.
  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 16
    3. Atașați o listă de realizări și CV-ul sau CV-ul. Indiferent cât de bine te cunoaște, este puțin probabil să-și amintească totul despre tine. Profesorul dvs. va fi capabil să scrie o scrisoare mai bună dacă au o listă a realizărilor dvs., istoric de lucru și fundal educațional în fața lor. Atașarea acestora la solicitarea dvs. permite profesorului dvs. să le revizuiască împreună cu solicitarea dvs.
  • S-ar putea, de asemenea, să atașați eșantioane ale muncii dvs. și un proiect de eseu de aplicație. Acest lucru vă va ajuta profesorul să croi scrisoarea dvs. la cererea dvs.
  • Bacsis: Efectuarea unei liste marcate ușurează profesorul dvs. să o scoată.

  • Imaginea intitulată Adresați-vă profesorului dvs. pentru o scrisoare de recomandare prin e-mail Pasul 17
    4. Atașați o listă cu datele datorate și unde să trimiteți scrisoarea. Trimiterea scrisorii dvs. va fi mai ușoară dacă profesorul dvs. știe exact când scrisoarea este datorată și unde să o trimită. Furnizați adresa pentru o scrisoare scrisă sau o legătură digitală pentru o scrisoare electronică.

    Notă: Dacă programul are un formular specific de utilizat pentru recomandări, atașați acest formular, de asemenea. Este important să faceți procesul cât mai ușor posibil pentru profesorul dvs.

  • sfaturi

    Oferiți profesorului o copie a CV-ului sau CV într-un atașament de e-mail. Menționați-vă la cererea dvs. că ați atașat-o pentru referința lor.
  • Dacă doriți să trimiteți profesorul dvs. un memento că scrisoarea de recomandare este datorată, trimiteți-le o notă de mulțumire pe săptămână sau două în prealabil, care include data scadentă.
  • Dacă aveți nevoie de o recomandare în scurt timp, este mai bine să întrebați în persoană. Dacă trebuie să întrebați într-un e-mail, faceți clar că înțelegeți dacă nu vă pot scrie o scrisoare.
  • Dacă puteți, cereți profesorilor dvs. să vă recomande personal. Acest lucru este, în general, considerat mai personal și politicos.
  • Avertizări

    Amintiți-vă că profesorii nu sunt obligați să scrie scrisori de recomandare. Ei pot dori doar să scrie scrisori pentru studenții pe care îi cunosc bine.
  • Nu cereți să citiți scrisoarea înainte de a fi trimisă. Acest lucru este considerat inadecvat.
  • Unii profesori pot prefera să fie solicitați o scrisoare de recomandare în persoană. Luați în considerare preferințele profesorului dvs. de comunicare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar