Cum să devii farmacist

Farmacistii eliberează medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală și sfătuiesc pacienții cu privire la utilizarea corespunzătoare și riscurile potențiale ale medicamentelor contrare și prescripție medicală.Numărul de locuri de muncă de farmacie este de așteptat să crească cu 25% din 2010 la 2020, o rată de creștere mai rapidă decât cea pentru majoritatea locurilor de muncă. Pentru a deveni farmacist, trebuie să vă pregătiți pentru școala de farmacie, completă de farmacie și căutați locuri de muncă în domeniul farmaciei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea pentru școala de farmacie
  1. Imaginea intitulată deveni un pas farmacist 1
1. Pregătirea pentru colegiu. Pentru a fi acceptat într-un program de licență la un colegiu sau universitate, trebuie să aveți mai întâi diploma de liceu. Alternativ, unele colegii sau universități acceptă un GED.
  • Luați mai multe clase de știință și matematică pentru a vă pregăti mai bine pentru clasele de colegiu.
  • Luați-vă SAT sau ACȚIONAȚI DOMENIUL DUMNEAVOASTRULUI SAU SENIOR DE LICENȚĂ. Cele mai multe colegii și universități necesită unul dintre aceste teste.
  • Implicați-vă în activități extrașcolare, cum ar fi organizațiile nonprofit, voluntariatul sau cluburile sportive pentru a vă face aplicația colegiului mai competitivă.
  • Imaginea intitulată deveniți un farmacist Pasul 2
    2. Decide cu privire la o diplomă de licență. Există mai multe grade diferite pe care le puteți obține înainte de a merge la școală farmacie - cu toate acestea, cele mai frecvente sunt prefămtate, biologie sau chimie. Aceste programe sunt cele mai relevante și mai susceptibile de a oferi premisele pe care trebuie să le solicitați pentru școala de farmacie.
  • Cercetați clasele pe care veți avea nevoie pentru a intra în majoritatea școlilor de farmacie.
  • Discutați despre planul dvs. pentru a deveni farmacist cu consilierul dvs. Acestea vă vor ajuta să vă înregistrați pentru clasele necesare pentru a vă obține gradul și pentru a satisface premisele școlii de farmacie.
  • Majoritatea școlilor de farmacie necesită cel puțin 3.0 GPA. O GPA ridicată vă va face mai competitivă atunci când aplicați școala de farmacie.
  • Imaginea intitulată deveni un farmacist Pasul 3
    3. Obțineți experiența farmaciei. În timp ce lucrați la diploma de licență, ar fi o idee bună să obțineți o experiență de lucru într-o farmacie. Există multe modalități prin care puteți obține experiență într-o farmacie. Puteți umbla un farmacist, obțineți un stagiu cu un farmacist sau găsiți un loc de muncă într-o farmacie. Aceste experiențe vă vor ajuta să faceți legături și să decideți dacă deveniți farmacistul este alegerea corectă a carierei.
  • Mergeți la biroul de carieră al școlii pentru a obține sfaturi despre cum să găsiți stagii la farmaciile locale.
  • Imaginea intitulată deveni un farmacist Pasul 4
    4. Creați o listă de școli potențiale de farmacie. Alegeți cel puțin trei școli de farmacie care vă interesează participarea. Când ești selectând o școală, Este important să ne gândim la locația, reputația și învățământul școlii. Majoritatea școlilor enumeră premisele necesare pentru a aplica. Utilizați aceste informații ca bază pentru pregătirea dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Completarea școlii de farmacie
    1. Imaginea intitulată deveni un farmacist Pasul 5
    1. Luați PCAT. Testul de admitere a colegiului farmaciei este un test standardizat utilizat de majoritatea școlilor de farmacie pentru a determina capacitatea academică a solicitanților. Deși PCAT a fost odată un test scris, toate testele PCAT sunt acum făcute de calculator.
    • Vă puteți înregistra pentru PCAT online vizitând http: // pcatweb.Info / Înregistrare-and-program.php.
    • Există o taxă de înregistrare care poate fi plătită online în timpul procesului de înregistrare.
    • Materialele de studiu pot fi găsite și achiziționate online, în librării sau la biblioteca locală.
    • Când vă înregistrați pentru PCAT, vi se va cere să selectați școli pe care doriți să le trimiteți scoruri. Asigurați-vă că trimiteți scorurile în școlile din listă.
  • Imaginea intitulată deveni un Farmacist Pasul 6
    2. Aplicați la școlile de farmacie. Odată ce ați primit diploma de licență, ați obținut câteva mâini pe experiență cu un farmacist și ați terminat PCAT, este timpul să solicitați școala de farmacie. Vino cu o listă a cerințelor pe care doriți să le întâlnească școala de farmacie și apoi să cerceteze care sunt cele care sunt în țintă. Vizitați site-ul lor web și urmați procesul lor specific de aplicare.
  • Rețineți că majoritatea aplicațiilor școlare farmacie au o taxă de cerere.
  • Este o idee bună să se aplice la mai mult de o școală de farmacie în cazul în care nu vă acceptați prima alegere.
  • Imaginea intitulată deveni un Farmacist Pasul 7
    3. Obțineți un doctor în grad de farmacie. Școala de farmacie este patru semestre academice. Cu toate acestea, multe școli de farmacie sunt trei ani calendaristici, inclusiv semestre de vară în calendarul școlar.
  • Taxele și taxele variază în rândul fiecărei școli de farmacie. Mulți oameni se bazează pe împrumuturi, granturi și burse pentru a plăti pentru școala de farmacie.
  • Metoda 3 din 3:
    Obtinerea unei slujbe
    1. Imaginea intitulată devine un farmacist Pasul 8
    1. Ia licențiat. La absolvire, trebuie să deveniți licențiat pentru a practica farmacia. Examenul de licență farmacist din America de Nord (Naplex) este un examen standardizat folosit în Statele Unite pentru a testa absolvenții de școală de farmacie pe cunoștințele lor de farmacologie. Fiecare stat are, de asemenea, teste specifice necesare pentru a practica farmacia în acel stat.
    • Puteți afla mai multe despre licențiarea specifică de stat prin asociația națională a consiliilor de farmacie.
  • Imaginea intitulată devine un farmacist Pasul 9
    2. Deveniți un specialist. În unele cazuri, poate doriți să vă în continuați educația pentru a deveni un farmacist specializat. De exemplu, dacă doriți să deveniți un farmacist clinic, trebuie să completați o certificare Farmacie și un certificare BPS (Board of Farmacy Specialități).
  • O rezidență la farmacie este de doi ani. Primul an constă în formarea generalizată, iar al doilea an este pregătire specializată.
  • Specialitățile nu sunt necesare.
  • Imaginea intitulată devine un farmacist Pasul 10
    3. Aplicați pentru locuri de muncă. Odată ce sunteți un farmacist complet licențiat, puteți începe să căutați un loc de muncă. Căutați deschideri de locuri de muncă online cu site-uri precum într-adevăr.COM. Discutați cu orice conexiuni pe care le-ați făcut prin umbră, școală farmacie sau rezidență.
  • Primul dvs. loc de muncă ca farmacist poate să nu fie exact ceea ce căutați. Este posibil să trebuiască să lucrați ore ciudate și o farmacie care nu este prima dvs. alegere.
  • Nu vă așteptați să "mutați rapid scara". Fi un muncitor greu și în cele din urmă vă veți mișca în sus.
  • Chiar și farmaciștii la nivel de intrare fac bani buni. Farmacistul mediu de nivel de intrare face 75.000 de dolari. Rețineți că această sumă depinde de locația locației dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un Farmacist Pasul 11
    4. Deschideți-vă propria farmacie. Există mult mai mult pentru a deține propria farmacie decât doar farmaceutice. Există o mulțime de costuri de pornire. Va trebui să știți sau să angajați pe cineva care are un fundal de afaceri pentru a gestiona marketingul și contabilitatea. Cu toate acestea, salariul ar putea merita. Vei fi propriul tău șef, să-ți stabilești propriile ore de lucru și să faci mai mulți bani.
  • sfaturi

    Studiați din greu în școală pentru a obține grade mai bune și pentru a fi mai competitivi în aplicațiile școlare și de locuri de muncă.

    Avertizări

    A deveni farmacist este un proces lung. Fiți răbdători și persistenți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar