Cum să devii un controlor financiar

Controlorii financiari sunt, în esență, expertul financiar pentru o companie. De obicei, gestionează un departament de contabili și analiști financiari și compilează rapoarte financiare pentru a ajuta alte departamente să înțeleagă sănătatea financiară a companiei. Controlorii sunt, de asemenea, responsabili de publicarea și monitorizarea dezvăluirilor financiare ale unei companii de a respecta cerințele legale. Pentru a deveni controler, obțineți o diplomă în finanțe sau contabilitate, începeți ca un contabil sau analist financiar și lucrați până la poziția de-a lungul timpului.

Pași

Metoda 1 din 3:
Întâlnirea de calificări
  1. Imaginea intitulată deveni un controler financiar pas 1
1. Obțineți o diplomă în contabilitate, finanțe sau administrarea afacerilor. Controlorii sunt responsabili de raportarea financiară pentru o afacere și trebuie să aibă un fundal puternic în finanțare. Pentru a afla elementele de bază ale analizei financiare și raportare, obțineți o diplomă de licență în finanțe sau în domeniu conex. Nu puteți deveni un controler fără diplomă de colegiu și va fi greu să intrați în domeniu fără un grad care să demonstreze că înțelegeți finanțarea.
  • Responsabilitățile de muncă ale unui controlor sunt adesea identice sau similare cu un director financiar (CFO). Unele companii au doar un CFO, în timp ce unele companii au ambele. CFO-urile sunt de obicei un nivel de peste controlerele din scara corporativă.

Bacsis: Luați în considerare dublu-specializarea în administrarea sau gestionarea afacerilor dacă sunteți în finanțare. Controlorii sunt în mod obișnuit responsabili de contabili sau analiști de date, astfel încât unele fundal în management este o idee bună.

  • Imaginea intitulată deveni un controlor financiar Pasul 2
    2. Participați la școală absolventă sau de drept pentru a vă face mai bine comercializabil. Luați în considerare obținerea unui grad absolvent după ce câștigați licența dvs. pentru a vă face mai bine comercializabil. O diplomă de drept în dreptul afacerilor sau în dreptul financiar este o adăugare deosebit de valoroasă, deoarece veți putea învăța reglementările financiare în care locuiți. Alte opțiuni pentru școala absolventă includ managementul financiar, contabilitatea managerială sau analiza datelor.
  • Programele de absolvent sunt destul de scumpe. Unii angajatori vă vor ajuta să plătiți pentru gradul dvs. Dacă doriți să opriți un program de absolvent, luați în considerare găsirea de muncă într-un domeniu financiar înainte de a aplica la școala absolventă.
  • Imaginea intitulată deveni un controler financiar pas 3
    3. obține Certificat ca un CPA Pentru a fi eligibil pentru pozițiile controlerului. Un CPA este un contabil public autorizat și trebuie să câștigi această certificare pentru a fi un controler. Contactați universitatea locală sau arătați online pentru a găsi un curs CPA. Luați o clasă CPA pentru a finaliza cerința cursului și pentru a afla materialul de la examen. După ce ați aflat conceptele pe care le veți fi testate, înscrieți-vă la examenul CPA și treceți-l pentru a deveni contabil certificat în care locuiți.
  • Dacă puteți, găsiți un program de licență sau absolvent care vă ajută să câștigați licența CPA în timp ce vă completați gradul.
  • Examenul CPA este împărțit în patru secțiuni: audit și atestare (AUD), mediu de afaceri și concepte (BEC), contabilitate financiară și raportare (departe) și Regulamentul (REG).
  • Unele state și țări au cerințe privind experiența de muncă pentru o licență CPA. Uită-te online pentru a găsi cerințele pentru o licență CPA în care locuiți.
  • Imaginea intitulată deveni un controler financiar Pasul 4
    4. Câștigați experiență în alte poziții înainte de a deveni controler. Controlorii sunt de obicei calificați și au decenii de experiență de muncă într-un domeniu financiar specializat. De exemplu, un controler poate avea o mulțime de cunoștințe despre raportarea de finanțare medicală, dar nu are nicio familiaritate cu modul în care sunt raportate vânzările imobiliare. Din aceste motive, este destul de dificil să găsiți o poziție ca controler dacă nu sunteți deja stabilit într-un câmp. Creați o cronologie realistă prin determinarea ce fel de experiență aveți nevoie pentru a deveni un controler în câmpul dorit.
  • În mod obișnuit, controlorii sunt obligați să aibă 10-15 ani de experiență care lucrează ca contabil sau contabil.
  • Poate fi un timp înainte de a vă vedea ca un candidat viabil pentru o poziție ca controlor. Cu suficientă muncă grea și persistență, o veți face ca controler!
  • De asemenea, veți avea nevoie de experiență de gestionare a oamenilor. Pozițiile de conducere sunt de obicei date angajaților cu mai multă experiență, astfel încât să nu găsiți poziții de conducere imediat după colegiu sau școală absolventă.
  • Metoda 2 din 3:
    Devenind controler
    1. Imaginea intitulată deveni un controler financiar Pasul 5
    1
    Creați o CV-ul care accentuează abilitățile de gestionare. Pentru a vă demonstra abilitățile ca un potențial angajat, enumerați-vă educația, experiența și certificările. Evidențiați-vă capacitatea de a gestiona oamenii și de a aborda cunoștințele despre reglementările și legile financiare. Chiar dacă nu aplicați pentru o poziție ca controlor, este mai bine să vă stabiliți devreme ca cineva care este familiarizat cu cerințele de raportare financiară în care locuiți.
    • Dacă nu aveți o experiență de lucru de lucru, obțineți o referință de la supervizorul sau educatorul cursului CPA. Ei vor putea garanta capacitatea dvs. de a lucra în finanțe.
    • Chiar dacă experiența dvs. de lucru se află într-un câmp independent, accentuați experiența dvs. de lucru cu numere și date. Menționați-vă abilitățile personale și capacitatea dvs. de a comunica cu ceilalți.
  • Imaginea intitulată deveni un controler financiar Pasul 6
    2. Aplicați pentru poziții în contabilitate sau finanțe dacă sunteți nou în domeniu. Dacă nu aveți experiență în domeniu, aplicați pentru pozițiile de intrare ca contabil, analist financiar sau consilier financiar. Aceste poziții raportează în mod obișnuit unui controler, atât de mulți controlori încep în aceste roluri. Obțineți o experiență de muncă în aceste domenii pentru a afla elementele de bază ale procesului de raportare financiară.
  • Uită-te online pentru poziții în apropierea dvs. în aceste domenii. Participați la târguri de locuri de muncă și discutați despre pozițiile potențiale cu o varietate de companii.
  • Aproape fiecare companie necesită raportarea financiară și contabilitate. Găsiți o poziție într-un câmp care vă pare interesant.
  • Imaginea intitulată deveni un controlor financiar Pasul 7
    3. Căutați companii mai mari pentru a lucra dacă doriți mai multe oportunități. Companiile mai mici sunt mai puțin susceptibile de a angaja un controlor, deoarece de obicei părăsesc raportarea financiară către contabilul principal sau CFO. În contrast, companiile mai mari pot folosi mai mulți controlori. Dacă sunteți în căutarea de a crește într-o poziție ca controlor, aplicați pentru poziții cu companii mai mari pentru a crește șansele pe care le veți fi promovate în mod intern într-o poziție ca controler.
  • Companiile mai mari pot avea echipe de controlori care rulează echipe separate. Cu cât este mai mare compania, cu atât va fi mai complicată raportarea financiară, ceea ce înseamnă că va fi mai multă oportunitate pentru a crește ca controlor.
  • Bacsis: Datorită faptului că controlorii trebuie să cunoască componentele financiare specifice ale companiei, sunt adesea angajate din cadrul unei companii. Este posibil să puteți începe la o companie ca controler dacă aveți experiență în acest domeniu.

  • Image denumită devenind un controler financiar Pasul 8
    4. Deveniți un controler odată ce ați câștigat o experiență. Odată ce aveți o experiență în contabilitate, raportarea financiară și gestionarea, aplicați pentru poziții ca controlor. Fie aplicați pentru o poziție în cadrul companiei dvs. curente sau aplicați pozițiilor externe pentru a începe ca controler la o nouă companie.
  • Puteți găsi poziții de controler oriunde. Este mai probabil să găsești companii mai mari în orașele mari.
  • Există controlori în orice tip de câmp. Deoarece fiecare companie are cerințe de raportare, fiecare companie are nevoie de cineva să supravegheze raportarea financiară. Producătorii, comercianții cu amănuntul, comercianții și întreprinderile de servicii Toate controlerele de utilizare.
  • Metoda 3 din 3:
    Îndeplinirea îndatoririlor
    1. Imaginea intitulată deveni un controler financiar Pasul 9
    1. Colectați și analizați rapoartele financiare ale companiei dvs. În calitate de controler, veți fi responsabil de colectarea cheltuielilor, câștigurilor și datoriilor companiei dvs., pentru a le analiza și a le interpreta. Contabilii și analiștii dvs. de date iau rapoarte, chitanțe, facturi de vânzare și venituri și compilează punctele de date în diagrame, grafice și foi de calcul. Luați aceste date de date și analizați-le pentru a descoperi tendințe și pentru a determina sănătatea generală a companiei.
    • Veți fi adesea obligați să prezentați aceste date altor angajați din companie pentru a explica care sunt perspectivele dvs. financiare.
  • Imaginea intitulată deveni un controler financiar Pasul 10
    2. Colaborați cu alte departamente pentru a oferi context financiar. Dacă un produs sau un serviciu este deosebit de reușit sau problematic din perspectivă financiară, împărtășiți-vă perspectivele cu celelalte departamente de la compania dvs. Un bun controler alertează Departamentul de Cercetare și Dezvoltare atunci când există o nevoie particulară pentru un produs sau spune departamentului de marketing atunci când o campanie de publicitate costă prea mulți bani. Lucrați cu celelalte departamente din companie pentru a le informa și a oferi o direcție.
  • În funcție de îndatoririle dvs. specifice, puteți fi responsabil de aprobarea modului în care alte departamente să aloce și să cheltuiască și bani.
  • Bacsis: Găsirea modalităților de a vă salva banii companiei sau de a crește vânzările este o componentă cheie pentru a fi reușită în rolul dvs. ca controlor.

  • Imaginea intitulată deveni un controler financiar Pasul 11
    3. Supravegheați brațul financiar al companiei dvs. În calitate de controler, veți fi responsabil de departamentele de contabilitate și de analiză financiară a companiei dvs. Faceți cunoștință cu echipa dvs. în mod regulat pentru a le oferi îndrumare și direcție și solicitați feedback pentru a găsi calea de a servi cel mai bine echipa dvs.
  • Managerii buni pot solicita schimbări în comportament prin apelarea la echipa lor în cel mai pozitiv mod posibil. Nu fi controlat sau agresiv atunci când rulați echipa dvs. doar pentru că credeți că este ceea ce ar trebui să facă un manager.
  • Imaginea intitulată deveni un controler financiar Pasul 12
    4. Creați și aprobați rapoartele și dezvăluirile companiei dvs. Cerințele dvs. legale pentru depunerea impozitelor, dezvăluirea veniturilor sau rapoartele de publicare sunt în întregime dependente de compania dvs. specifică și de starea în care locuiți. Companiile publice trebuie să publice veniturile, compensarea managementului și statutul de funcționare, în timp ce întreprinderile mici au mai mult control asupra informațiilor pe care le publică sau le raportează. În calitate de controler, monitorizați și publicați rapoarte financiare pentru a vă asigura că compania dvs. rămâne în stare juridică bună.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar