Cum să curățați petele de ceai de la cupe

Bucurați-vă de o ceașcă frumoasă de ceai fierbinte poate fi o parte liniștitoare a oricărei zile. Cu toate acestea, dacă beți în mod regulat ceai, ați putea observa pete maronii care formează pe interiorul canei sau a celor dințați. De-a lungul timpului, aceste pete vor continua să se întunece și să crească și de obicei nu vor dispărea cu spălarea regulată. Din fericire, există câteva moduri ușoare de a vă curăța cupa preferată - și chiar mai bine, puteți utiliza elemente pe care le puteți avea deja în bucătărie!

Pași

Metoda 1 din 2:
Eliminarea petelor cu bicarbonat de sodiu și apă
  1. Imagine intitulată Petele de ceai curat din cupe Pasul 1
1. Umeziți interiorul paharului cu apă rece, apoi vărsați excesul. Țineți-vă cea mai mică apă de apă rece sau rece de la robinet. Îmbrățișați-vă ușor apa în jurul valorii până când părțile pahare sunt umede tot drumul, apoi vârful paharului peste chiuvetă pentru a turna orice apă suplimentară.
  • Nu utilizați apă caldă pentru a clăti paharul. Dacă apa este prea caldă, s-ar putea dizolva sifonul de copt, astfel încât nu va curăța pata ca efectiv.
  • 2. Se presară aproximativ 1/4 cană (45 g) de bicarbonat de sodiu în ceașcă. Adăugați sifonul de copt în timp ce interiorul paharului este încă umed. Puteți măsura sifonul de copt dacă doriți, dar puteți, de asemenea, să estimați suma pe care doriți să o utilizați. Dacă se toarnă prea mult, doar scuturați puțin într-un fel de mâncare și aruncați-o. Dacă nu aveți suficient, presărați puțin mai mult.
  • Soda de copt este un curățitor natural și va ajuta la absorbția petelor din interiorul paharului.
  • Pentru o putere de curățare suplimentară, amestecați o sodiu puțin de copt cu câteva picături de peroxid de hidrogen pentru a crea o pastă cremoasă. Apoi, răspândiți pasta în interiorul paharului și lăsați-o să stea timp de 30 de minute.
  • 3. Întoarceți paharul lateral și rotiți-l pentru a răspândi uniform sifonul de copt. Odată ce ați transformat cana pe partea sa, strângeți-o ușor, astfel încât sifonul de copt acoperă interiorul paharului de jos până la marginea superioară (sau cel puțin la linia unde pornește petele). Apoi, rotiți paharul spre tine, scuturați-o astfel încât sifonul de copt Falls înainte ca tine. Faceți acest lucru până când întreaga interioară a paharului este acoperită în sifonul de coacere.
  • Soda de copt trebuie să țină la apă pe interiorul paharului, formând un strat subțire peste pete.
  • Imagine intitulată Petele de ceai curat din cupe Pasul 4
    4. Lăsați soda de copt să stea în loc de aproximativ 30 de minute. Așezați-vă ceva undeva unde nu va fi deranjat și lăsați soda de copt să se usuce în interiorul paharului timp de aproximativ o jumătate de oră. Este bine dacă unele dintre ele cade de pe lateral, dar dacă observați că cea mai mare parte a sifonului de copt se încadrează, ați fi avut prea multă apă în interiorul paharului dvs. și este posibil să fiți nevoit să începeți procesul.
  • Dacă vă grăbiți, puteți să vă spălați ceva după 5 minute. Este posibil să nu scoateți complet pata, dar ar trebui să fie mai ușor, și puteți repeta procesul după următoarea ceașcă de ceai dacă doriți.
  • 5. Utilizați o cârpă moale sau un burete pentru a curăța ușor sifonul de copt în ceașcă. Ștergeți sifonul de coacere din interiorul paharului cu o mișcare ușoară circulară. Soda de copt este ușor abrazivă, deci ar trebui să puteți curăța orice pete rămase în interiorul celei de-alții.
  • Unele pete încăpățânate ar putea necesita o putere mai mică de spălare, dar aveți grijă să nu vă spargeți cea mai bună!
  • 6. Spălați paharul ca de obicei. Odată ce ați curățat cele mai multe pete, puteți să vă spălați cu mâna, fie, dacă este în siguranță în mașina de spălat vase, o puteți spăla pe rack-ul de sus al mașinii de spălat vase. Oricum, odată ce cana este uscată, trebuie să observați că petele apar mult mai ușoare sau chiar ar fi plecate complet!
  • Deși sifonul de copt este ușor abraziv, este o metodă foarte ușoară de curățare, astfel încât să o puteți folosi ori de câte ori observați pete care formează în interiorul cupelor.
  • Asigurați-vă că spălați cupa, astfel încât să nu aveți un gust de bicarbonat când aveți următoarea ceașcă de ceai!
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind oțet și sare
    1. Se toarnă 1-2 linguriță (15-30 ml) de oțet în interiorul paharului tău. Măsurați aproximativ 1-2 USD (15-30 ml) și turnați-l în partea de jos a paharului dvs., apoi răsturnați-o pentru a umezi părțile laterale. Dacă există exces, vărsați-l când ați terminat.
    • Măsurarea nu trebuie să fie exactă. O stropi generoasă de oțet ar trebui să fie suficientă dacă nu aveți o lingură de măsurare sau nu vă simțiți ca să utilizați unul.
  • 2. Acoperă părțile laterale ale paharului cu aproximativ 1/2 linguriță (3 g) de sare. Se toarnă în sare, apoi înclinați paharul lateral și rotiți-o astfel încât sarea acoperă complet petele din interiorul paharului. Continuați să rulați cupa până când ați acoperit întreaga suprafață interioară.

    Bacsis: Dacă doriți, puteți amesteca și oțetul și sarea pentru a forma o pastă groasă, apoi răspândiți-o peste petele din interiorul canei. De asemenea, puteți presăra sarea pe o lămâie tăiată și puteți freca peste pete.

  • Imagine intitulată Petele de ceai curat din cupe Pasul 9
    3. Lăsați sarea să stea aproximativ 5 minute. Oțetul este acid, deci nu va dura mult timp pentru a începe să spargă petele de ceai din interiorul paharului. Așezați paharul undeva din cale, și așteptați aproximativ 5 minute înainte de a termina curățarea acesteia.
  • Sarea va începe să se usuce ușor în acest timp, dar nu ar trebui să se întărească complet. Dacă o face, este posibil să trebuiască să clătiți paharul cu puțină apă înainte de ao curăța.
  • 4. Curățați sarea în cupă cu o cârpă moale sau un burete. Ștergeți sarea departe de ceașcă folosind o mișcare circulară pentru a curăța petele de ceai. Curățați ușor, deoarece nu doriți să vă zgâriați sau să vă rupeți ceașcă, ci să folosiți suficientă presiune, astfel încât să puteți vedea petele care ies din ceașcă.
  • Continuați să curățați tot drumul în interiorul paharului.
  • Evitați să utilizați un burete abraziv sau o cârpă brută, deoarece acestea ar putea zgâria interiorul paharului, mai ales dacă utilizați această metodă de curățare des.
  • Imagine intitulată Petele de ceai curat din cupe Pasul 11
    5. Spălați foarte bine cana. Odată ce ați îndepărtat petele, spălați-vă cu mâna sau plasați-o în partea superioară a mașinii de spălat vase. Asigurați-vă că ați luat cupa complet curată - în caz contrar, următoarea ceașcă de ceai poate gusta ca oțet!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Eliminarea petelor cu bicarbonat de sodiu și apă

    • Apă rece sau rece
    • 1/4 ceasca (45 g) Soda de copt
    • Cârpă sau burete

    Folosind oțet și sare

    • 1-2 US TBSP (15-30 ml) oțet
    • 1/2 linguriță (3 g) sare
    • Cârpă sau burete

    sfaturi

    Întotdeauna clătiți cana de îndată ce terminați ceaiul pentru a preveni formarea petelor de pete. Curățați ușor interiorul canei, dacă observați că formează petele maronii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar