Cum să clarificați cheagurile de sânge: pot ajuta remedii naturale?

Un cheag de sânge este atunci când celulele dvs. de sânge rămân împreună pentru a forma o aglomerație. Acest lucru este normal și util dacă aveți o tăietură, dar cheagurile se pot forma, de asemenea, în interiorul corpului fără a fi rană prezente. Acest lucru este periculos și ar putea provoca un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Din păcate, nu puteți șterge un cheag de sânge pe cont propriu fără tratament medical. Un cheag de sânge este o urgență medicală, deci dacă arătați Simptomele unuia, Vedeți imediat medicul dumneavoastră. Medicul vă va pune probabil pe o rundă de diluanți de sânge pentru a dizolva cheagul sau ar putea programa o intervenție chirurgicală minoră pentru a îndepărta blocajul. După aceea, puteți lua niște pași pentru a vă reduce riscul de a dezvolta un alt cheag.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stimularea fluxului sanguin

Starea imobilului sau inactiv vă pune la un risc mai mare pentru cheaguri, deoarece provoacă sângele dvs. într-un singur loc. S-ar putea să fiți imobil din motive de sănătate sau puteți fi într-o călătorie lungă în care nu vă puteți mișca mult. În ambele cazuri, faceți tot posibilul să vă deplasați cât mai mult posibil pentru a stimula circulația. Îmbunătățirea circulației dvs. nu va clarifica cheagurile existente, dar vă poate ajuta să evitați mai multe cheaguri în viitor.

  1. Imagine intitulată Clipuri de sânge limpede Pasul 1
1. Exercitați în fiecare zi pentru a vă menține sângele care curge. Exercițiul regulat ajută la prevenirea sângelui să pună în comun și să provoace cheaguri. Dacă nu lucrați în mod regulat, atunci puneți-vă pe un program nou și obțineți un exercițiu de 5-7 zile pe săptămână. Exerciții aerobice care primesc inima dvs. de pompare mai rapidă sunt cele mai bune, deci concentrați-vă pe antrenamentele de funcționare, ciclism, înot sau cardio pentru cele mai bune rezultate.
  • Nu trebuie să-ți exerciți greu. Chiar și o plimbare zilnică este bună pentru a vă reduce riscul pentru cheagurile de sânge.
  • În general, exercițiile recomandă obținerea a 30 de minute de exercițiu de cel puțin 5 zile în timpul săptămânii, pentru un total de 150 de minute pe săptămână. Aceasta ar trebui să fie suficientă activitate pentru a vă reduce riscul de cheag de sânge.
  • Imagine intitulată Clipuri de sânge Clear în mod natural Pasul 2
    2. Începeți să vă deplasați din nou cât mai curând posibil, dacă ați avut o intervenție chirurgicală. Persoanele care au avut recent chirurgie sau un prejudiciu sunt la un risc mai mare pentru cheagurile de sânge, deoarece trebuie să rămână imobili pentru un timp după aceea. De îndată ce vă simțiți până la el, ridicați-vă și mutați în fiecare zi. Acest lucru vă reduce riscul pentru cheaguri.
  • Chiar dacă vă puteți ridica și mergeți la baie sau la o altă cameră a casei dvs., acesta este un început bun.
  • Imagine intitulată Clipuri de sânge Clear în mod natural Pasul 3
    3. Ridică-te și umblați la fiecare 30-60 de minute dacă stați mult timp. Indiferent dacă lucrați la un birou sau faceți o călătorie lungă, ședința prelungită vă poate pune la un risc mai mare pentru cheagurile de sânge. O dată sau de două ori pe oră, ridicați-vă, umblați în jur și întindeți un pic pentru a stimula fluxul sanguin. Chiar și 5 minute de mers pe jos vă reduce riscul de coagulare.
  • Dacă ați avut cheaguri în trecut, este posibil să trebuiască să vă deplasați mai des. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru recomandarea lor.
  • Reversul este adevărat, de asemenea. Dacă stați într-un singur loc de mult timp, ați putea fi, de asemenea, în pericol pentru cheaguri. Încercați să stați în fiecare oră sau să vă întindeți în mod regulat pentru a rămâne mobil.
  • Imagine intitulată Clipuri de sânge Clear în mod natural Pasul 4
    4. Flexați-vă picioarele și picioarele dacă nu puteți să vă ridicați și să mergeți. Dacă nu puteți să vă ridicați, ca și cum ați fi într-un avion, atunci puteți lua niște pași pentru a stimula fluxul sanguin. Încercați să vă răsuciți degetele de la picioare, flexându-vă gleznele și mutați picioarele în sus și în jos cât de mult puteți. Chiar și acest pic de mișcare poate ajuta la prevenirea cheagurilor.
  • Dacă aveți suficientă cameră, încercați să vă trageți picioarele până la piept, de asemenea. Acest lucru vă întinde întregul corp inferior.
  • Imagine cu denumirea cheagurilor de sânge limpede în mod natural Pasul 5
    5. Schimbați poziția de ședere de multe ori dacă trebuie să rămâneți așezați. Aceasta este o altă modalitate bună de a rămâne în mișcare dacă nu puteți să vă ridicați. Încercați să schimbați poziția de ședere cât de des puteți. Comutați presiunea dintr-o parte a corpului pe cealaltă, înclinați pe cotiera, ridicați un picior și așa mai departe. Acest lucru împiedică sângele să se bazeze într-un singur loc.
  • Metoda 2 din 3:
    Stilul de viață se schimbă

    Pe lângă starea activă, puteți reduce, de asemenea, riscul pentru cheaguri cu mai multe modificări ale stilului de viață. Aceste sfaturi pot ajuta la îmbunătățirea circulației în corpul dvs., stimulând fluxul sanguin și a face cheaguri mai puțin probabil.

    1. Imagine intitulată Clipuri de sânge Clear în mod natural Pasul 6
    1. Pierde greutatea dacă trebuie. Fiind supraponderali sau obezi vă pune la un risc mai mare pentru a dezvolta cheaguri de sânge. Dacă sunteți supraponderal, discutați cu medicul dumneavoastră și determinați o greutate corporală ideală pentru dvs. Apoi, proiectați un regim de exerciții și dietă pentru a atinge acest obiectiv.
    • Pierderea în greutate poate reduce, de asemenea, tensiunea arterială, ceea ce reduce în continuare riscul de cheaguri de sânge.
    • Evitați accidentul sau dieta extremă. Acest lucru este rău pentru sănătatea ta și oamenii își recâștigând adesea greutatea după ce au oprit o dietă extremă.
  • Imagine intitulată Clipuri de sânge Clear în mod natural Pasul 7
    2. Purtați ciorapi de compresie dacă ați avut cheaguri în picioare. Aceste ciorapi ajută la menținerea circulației în picioare. Medicii le recomandă, de obicei, pentru oameni la un risc mai mare de cheaguri sau care au avut cheaguri de picior în trecut. Dacă medicul dumneavoastră sugerează aceste, urmați recomandările lor privind purtarea corectă.
  • Oamenii poartă adesea ciorapi de compresie dacă vor fi așezați de mult timp, ca pe un avion. Chiar dacă nu le purtați tot timpul, medicul dumneavoastră vă poate spune să le purtați în timpul zborurilor.
  • Ciorapi de compresie sunt destinate numai pentru a preveni formarea, nu tratați cele active. Așteptați până când cheagul inițial șterge să le folosească.
  • Imagine intitulată Clasa de sânge clară Pasul 8
    3. Evitați ședința cu picioarele încrucișate. Păstrarea picioarelor încrucișate tăie circulația în corpul inferior și vă pune la un risc mai mare pentru cheagurile de picior. Stați doar cu picioarele încrucișate timp de câteva minute la un moment dat, apoi le dezvăluie pentru a vă menține circulația în sus.
  • După ce vă deconectați picioarele, încercați să vă răsuciți picioarele în jurul unui pic pentru a stimula din nou fluxul de sânge din nou.
  • Imagine cu denumirea cheagurilor de sânge limpede în mod natural Pasul 9
    4. Ridicați-vă picioarele deasupra inimii pentru a stimula fluxul sanguin. Ridicarea picioarelor vă menține circulația în sus și vă împiedică sângele să se pună în picioare în picioare. Dacă stați pe o canapea, încercați să vă așezați înapoi și să vă purtați picioarele în sus pe cotieră sau pe o pernă.
  • De asemenea, puteți ridica capătul patului pentru a vă menține picioarele în timp ce dormiți. Cu toate acestea, nu puneți o pernă sub genunchi pentru a face acest lucru. Acest lucru ar putea întrerupe circulația.
  • Imagine intitulată Clipuri de sânge Clear în mod natural Pasul 10
    5. Renunțați la fumat pentru a reduce riscul de coagulare. Fumatul vă crește riscul de a dezvolta cheaguri, împreună cu numeroase alte probleme de sănătate. Dacă fumezi, este mai bine să renunți cât mai curând posibil. Dacă nu fumați, atunci nu începeți în primul rând.
  • Fumul secundar ar putea provoca, de asemenea, probleme de sănătate, deci nu lăsați pe nimeni să fumeze în casa dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Sfaturi dietetice

    Nu există nici o singură schimbare dietetică care să împiedice cheagurile de sânge. În general, cu toate acestea, o dietă sănătoasă vă ajută să vă păstrați în formă bună și menținerea sănătății cardiovasculare. Acest lucru este bun pentru reducerea riscului de cheaguri.

    1. Imagine intitulată Clipuri de sânge Clear Pasul 11
    1. Practicați o sănătoasă, dieta echilibrata. O dietă sănătoasă vă ajută să mențineți o greutate corporală sănătoasă, să vă reduceți tensiunea arterială și colesterolul și să vă îmbunătățiți sănătatea cardiovasculară. Toate acestea ajută la prevenirea coagulării, așa că dacă trebuie, faceți unele modificări alimentare sănătoase pentru a vă îmbunătăți dieta.
    • Includeți o mulțime de produse în dieta dvs. pentru vitamine, minerale și antioxidanți. Au cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi.
    • Ia-ți proteinele din surse slabe, cum ar fi pește, păsări de curte, fasole sau nuci.
    • Treceți la produsele de grâu integral pentru a vă reduce consumul de carbohidrați simpli.
    • Evitați alimentele grase, prăjite, sărate sau prelucrate cât mai mult posibil. Acestea pot ridica toate greutatea și tensiunea arterială.
  • Imagine intitulată Climbe de sânge clar Pasul 12
    2. Beți o mulțime de fluide pentru a preveni deshidratarea. Deshidratarea împiedică sângele să curgă bine, ceea ce ar putea crește riscul pentru cheaguri. Beți multă apă în fiecare zi pentru a vă menține hidratați și reduceți riscul de coagulare.
  • Recomandarea comună este ca toată lumea să bea 6-8 pahare de apă pe zi, care ar trebui să păstreze majoritatea oamenilor hidratați. Cu toate acestea, dacă vă simțiți sete sau urina dvs. este galben închis, apoi beți mai multă apă.
  • Imagine intitulată Clipuri de sânge Clear Pasul 13
    3. Mâncați cel puțin 1 g de omega-3 în fiecare zi. Omega-3s îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și ar putea ajuta la prevenirea cheagurilor. Principalele surse pentru acești nutrienți sunt peștii grași cum ar fi somonul, macrou, sardine și herings. De asemenea, puteți obține de la nuci, semințe și uleiuri vegetale.
  • Dacă nu puteți obține suficientă omega-3 din dieta dvs. obișnuită, puteți lua, de asemenea, un ulei de pește sau supliment alge pentru o doză mai mare. Discutați cu medicul dumneavoastră și urmați recomandările acestora pentru suplimentul potrivit.
  • Imagine cu denumirea cheagurilor de sânge Clear în mod natural Pasul 14
    4. Urmați o dietă cu sare redusă. Sarea se constrictează vasele de sânge și ridică tensiunea arterială, toate că acestea vă pot pune la un risc mai mare pentru cheaguri. Încercați să evitați alimentele foarte sărate cum ar fi mâncărurile prăjite sau prelucrate și nu adăugați mai multă sare pentru alimentele dvs. pentru a vă menține aportul sub control.
  • Recomandarea oficială pentru sănătatea generală este menținerea aportului de sodiu sub 2.300 mg pe zi. Dacă ați avut cheaguri în trecut, medicul dumneavoastră vă poate restricționa aportul de sodiu.
  • Imagine intitulată Clipuri de sânge Clear în mod natural Pasul 15
    5. Limitați consumul de vitamina K la 90-120 mcg pe zi. În timp ce corpul dvs. are nevoie de vitamina K, acest nutrient vă ajută să coagulați sângele. Dacă ați avut cheaguri de sânge în trecut, atunci vitamina K excesivă vă poate pune la un risc mai mare de coagulare. Tu ești aportul tău de vitamina K în cadrul recomandat 90-120 mcg pe zi pentru a evita orice probleme.
  • Legumele verzi cu frunze sunt foarte mari în vitamina K, deci au doar 1 servire pe zi. Apoi treceți la legume cu mai puțină vitamina K cum ar fi fasole sau morcovi.
  • Nivelurile ridicate de vitamina K ar putea interacționa cu dilutanții de sânge ca Warfarin. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți pe acest medicament pentru a determina un nivel sigur de vitamina K.
  • Imagine intitulată Clipuri de sânge Clear Pasul 16
    6. Beți alcool în mod moderat. Alcoolul poate provoca deshidratare, ceea ce vă pune la un risc mai mare de coagulare. Dacă beți, limitați-vă la 1-2 băuturi alcoolice pe zi pentru a evita problemele.
  • Binge de băut este și dăunătoare. Chiar dacă aveți doar 6 băuturi într-o săptămână, având-le pe toți în aceeași zi, vă vor deshidra.
  • Dacă ați avut cheaguri în trecut, medicul dumneavoastră vă recomandă să tăiați alcoolul din dieta dvs. în întregime. Urmați aceste instrucțiuni dacă medicul dumneavoastră sugerează acest lucru.
  • Taieri medicale

    Deși există multe modalități de a vă reduce riscul de a dezvolta cheaguri de sânge, nu puteți vindeca un cheag pe cont propriu. Cheagurile de sânge sunt urgențe medicale, deci vizitați-vă medicul cât mai curând posibil dacă credeți că aveți unul. După primirea tratamentului, atunci puteți lua pași pentru a reduce riscul dvs. global de a dezvolta un alt cheag.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Simptomele comune ale unui cheag de sânge sunt umflături, roșeață, căldură, durere și furnicături în zona în care este cheagul. De exemplu, dacă aveți un cheag în jurul genunchiului, ați putea observa roșeață și umflarea în shin.

    Avertizări

    Cheagurile de sânge sunt urgențe medicale, deci nu încercați să tratați unul singur.
  • Dacă întâmpinați o bătăi de inimă rapidă, scurtarea respirației, etanșeitatea la piept, durerea de fotografiere, confuzia sau amețeli, apelați numărul dvs. local de servicii de urgență ca 911 imediat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar