Cum să disciplineze un copil în funcție de vârstă

Există cât mai multe filosofii Cum să disciplineze un copil Deoarece există părinți.Cu toate acestea, este întotdeauna important să se potrivească abordarea disciplinară a vârstei copilului.Copiii vor răspunde mai ușor la anumite metode la anumite etape de dezvoltare decât la alții. Adaptat corect, totuși, majoritatea măsurilor de construcție a disciplinei sunt utile la orice vârstă.

Pași

Partea 1 din 4:
Disciplinând un vechi de 2-3 ani
  1. Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de vârsta de pas 1
1. Lăudați copilul pentru un comportament bun. Formarea comportamentului copilului dvs. într-un mod pozitiv ar trebui să fie prima dvs. linie de apărare împotriva comportamentului rău. Dacă vă vedeți copilul să-și ajute fratele sau să-și curățe jucăriile, apoi să încurajeze comportamentul cu laudă.
  • De exemplu, ați putea să vă vedeți copilul să-și ridice blocurile și să le pună departe. În acest caz, ați putea spune: "Wow, faceți o treabă minunată, puneți-vă jucăriile departe. Mulțumesc!"
  • Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de vârsta pasul 2
    2. Utilizați timp-out.În timp ce conceptul real din spatele timpului nu va fi într-adevăr să se scufunde într-o 2 ani, Timpul la această vârstă poate fi util pentru separarea copilului din situația pe care o are sau ea.
  • De exemplu, dacă vă vedeți fiica care aruncă mâncare la pisică, va trebui să-l opriți imediat. Pune-l într-un loc sigur de timp ca un scaun înalt sau pat de pat va opri comportamentul și va da, de asemenea, timp pentru a curăța sau a face corecții situația după cum este necesar.
  • Nu trimiteți copilul în camera lui. Acest lucru va crea o asociere negativă pentru copil prin legarea dormitorului său cu pedeapsă.
  • Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de vârsta de 3 ani 3
    3. Fiți în concordanță cu disciplina dvs. Deoarece copilul dvs. este tânăr, copilul dvs. nu va înțelege cele mai multe reguli și cerințe. Dar când faceți reguli, asigurați-vă că le aplicați în mod egal. Dacă sunteți într-o gospodărie cu două părți, consultați cu partenerul dvs. pentru a vă asigura că ambele aplicați aceleași reguli în același mod.
  • De exemplu, nu permiteți unui copil în birou sau în apropierea scărilor când sunteți acasă dacă partenerul dvs. nu.
  • 4. Le redirecționați dacă încearcă să facă ceva ce nu doriți să facă. Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani sunt curioși și pot încerca să investigheze lucrurile pe care nu ar trebui să le. Spunându-le că nu poate duce la un tantrum sau pot continua să încerce să o facă! Este posibil să trebuiască să le redirecționați cu un alt obiect sau activitate adecvată.
  • De exemplu, dacă copilul continuă să încerce să deschidă ușa dulapului bucătăriei, atunci le puteți redirecționa într-o jucărie preferată.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 4
    5. Explicați-vă regulile cu limbaj simplu. Nu dați explicații lungi de ce există o regulă.De exemplu, dacă nu doriți ca copilul dvs. lângă scări, nu spuneți: "Dacă jucați lângă scări, există o șansă să vă înșelați și să vă răniți."În schimb, pur și simplu spuneți:" Să nu jucăm lângă scări."Motivul din spatele regulii dvs. este, în acest moment, neinteresând copilului. Când copilul dvs. începe să întrebe "de ce", veți ști că copilul dvs. este pregătit pentru răspunsuri mai lungi.
  • Squat la nivelul copilului dvs. atunci când explicați o regulă sau o situație copilului dumneavoastră.
  • Stai calm. Nu țipi sau nu țipă la copilul tău.Rețineți că copilul dvs. nu are capacitățile cognitive de a distinge chiar de la rău sau de a înțelege multe reguli. Strigând la copilul tău nu-l va ajuta să înțeleagă situația, va sperie doar copilul tău.
  • Când vă simțiți frustrați, încercați să luați câteva respirații adânci, inhalând timp de trei până la cinci secunde, apoi expirați pentru o cantitate egală de timp.
  • Partea 2 din 4:
    Disciplinând un vârstnic de 4-7 ani
    1. Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de vârsta Pasul 5
    1. Stabiliți reguli clare.Începând de la vârsta de patru ani, copiii pot începe să înțeleagă și să respecte regulile dvs.De exemplu, puteți seta o regulă că, dacă copilul dumneavoastră dorește să picteze, atunci el / ea trebuie să poarte o cămașă veche sau un șorț peste hainele sale pentru a le proteja de vopsea. Asigurați-vă că explicați regula copilului dvs. și îi amintiți despre el primele câteva ori pe care dorește să-l picteze.
    • De exemplu, după ce ați explicat copilului dumneavoastră că el / ea trebuie să poarte o cămașă veche sau un șorț înainte de a începe să picteze, i-ar putea să-i reamintesc doar spunând: "Ce lucru special trebuie să puneți înainte Puteți începe pictura?"După câteva ori, schimbarea într-o cămașă veche sau șorț ar trebui să devină automată pentru copilul dvs.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 6
    2. Să fie consecvente atunci când aplicați regulile dvs. Dacă aplicați regulile într-o situație, dar nu în altul, copilul dvs. va fi confuz.Pentru a face regulile pe care le-ați stabilit, fiți în concordanță cu regulile dvs. în situații diferite.
  • De exemplu, dacă îi spuneți copilului dvs. să nu se uite la televizor până când mănâncă cina, dar el / ea pornește oricum televizorul, îl puteți disciplina, făcându-l să ia o dată-out. Dacă el / ea urmărește televizorul înainte de cină a doua zi, îl face să ia un alt timp. Administrarea aceleiași pedepse pentru aceeași infracțiune de fiecare dată vă asigură că copilul dvs. va primi mesajul că sunteți nemulțumit de comportamentul său.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 7
    3. Fiți răbdători când vă explicați regulile.Copiii doi și în sus pot înțelege raționamentul simplu atâta timp cât vă explicați regulile într-un mod pe care îl înțelege.
  • De exemplu, dacă ați stabilit o regulă pe care copilul dvs. trebuie să-și curățe jucăriile imediat după terminarea jocului și dorește să știe de ce aceasta este regula, atunci ați putea spune ceva de genul ", pentru că este important să ai grijă de lucrurile tale. Lăsându-ți jucăriile, există o șansă ca cineva să poată intra accidental pe unul dintre ei și să spargă una dintre jucăriile dvs. Dar dacă vă puneți jucăriile, atunci le puteți păstra în siguranță de la acele tipuri de accidente."
  • Explicați-vă regulile în limbaj simplu. După ce dați un copil o regulă, faceți-le să o repete înapoi în propriile cuvinte. Le cereți să vă spună ce ați cerut să întrebați: "Înțelegi?"Dacă ei intimă că fac, întrebați" ce vreau să faceți?"Dacă pot, în propriile lor cuvinte, explică cu succes așteptările dvs., atunci ați realizat o regulă bună și ați explicat-o în mod adecvat copilului dumneavoastră.
  • Dacă copilul dvs. nu vă poate explica o regulă înapoi cu precizie, poate că regula dvs. este prea complexă. Încercați o regulă mai simplă și lăsați-i să crească un pic înainte de a institui reguli pe care nu le pot reproduce în propriile lor cuvinte.
  • 4. Fii ferm cu copilul tău.Nu dați în plângere sau plângeri.Dacă lăsați copilul să facă ceea ce dorește, el / ea va învăța că whining îi va permite să-și ia drumul, iar el / ea o va folosi în avantajul său în viitor.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. spune în mod repetat, "Vreau să joc în afară", dar este timpul pentru cină, trebuie să insistați că el / ea poate juca în afara numai atunci când îi permiteți.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 9
    5. Nu disciplinează orice comportament atipic. Uneori, părinții percep infracțiunea nevinovată a copilului ca fiind intenționată deliberat de a irita sau a provoca rău.De fapt, mulți copii au învățat doar cum să exploreze lumea din jurul lor prin comportamente greșite.
  • De exemplu, dacă copilul începe să devină peste pereți, el sau ea ar putea să nu știe că un astfel de comportament este inadecvat. S-ar putea să fii supărat pe bună dreptate că copilul tău sa angajat într-un astfel de comportament, dar încearcă să empatizeze cu copilul tău și să te uiți la situația din punctul său de vedere. Dacă nu ați stabilit niciodată o regulă clară că nu este bine să trageți pe pereți, atunci copilul dvs. nu a știut că desenul pe pereți a fost inadecvat.
  • Când copilul dvs. acționează în mod necorespunzător, clarificați că nu doriți ca copilul dvs. să repete acest comportament. Oferiți o activitate de substituție, cum ar fi desenul pe o bucată de hârtie sau într-o carte de colorat, în loc să desenați pe pereți. De asemenea, puteți obține copilul dvs. pentru a vă ajuta să curățați mizeria. Totuși, nu trebuie să vă strigați sau să vă pedepsiți copilul pentru a face ceva pe care nu-l cunoaște a fost greșit.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 10
    6. Exprimă empatia și dragostea.Când începeți să vă disciplinați copilul, subliniați întotdeauna că acționați din dragoste. Lasă-ți copilul să știe că îți pasă de el spunând ceva de genul: "Știu că vrei să mergi jos, dar nu este sigur să mergi acolo."Dă-ți copilul o îmbrățișare și sărut pentru a arăta că limitele pe care le-ai stabilit sunt acolo pentru propria sa siguranță și bunăstare.
  • Înțelegerea faptului că majoritatea necazurilor intră în copilul dvs. este rezultatul faptului că este în mod natural curios, nu rău sau intenționat rău.Înțelegerea dezvoltării mentale a copilului vă va ajuta să vedeți mai mult lumea din ochii copilului dvs. și să vă inspirați să vă tratați copilul cu o empatie mai mare.
  • Nu vă fie frică să spuneți "nu."Tu ești părinte și trebuie să guvernezi comportamentul copilului tău.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 11
    7. Creați o distragere a atenției pentru copiii dvs. Prin crearea unei distracții pentru copilul dvs., puteți redirecționa energia într-un mod pozitiv. Gândiți-vă la situația pe care tu și copilul dvs. sunteți și căutați alternative creative pe care copilul dumneavoastră le-ar putea angaja.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. începe să arunce un tantrum în supermarket, deoarece nu veți cumpăra cerealele preferate, atunci ați putea cere ajutorul său în găsirea altor elemente pe lista de cumpărături. Sau, dacă copilul tău tânăr se joacă lângă o vază fragilă, ar trebui să-i ofere o jucărie sau un tampon de hârtie și niște creioane pentru a-l îndepărta de la vază și să stea liniștit pentru un pic.
  • Această tactică este destinată în primul rând copiilor cu vârsta cuprinsă între șase și 24 de luni, dar funcționează bine pentru copiii de până la cinci ani.
  • Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de vârsta de vârstă 12
    8. Încercați un timp.O perioadă de timp constă în forțarea copilului să stea într-un anumit loc pentru o anumită perioadă de timp, în general un minut pentru fiecare epocă a vieții. De exemplu, dacă copilul dvs. este de cinci, el sau ea ar trebui să ia o perioadă de timp timp de cinci minute în caz de neplăcere. Timpul este o formă adecvată de disciplină pentru copiii prin vârstă școlară elementară.
  • Alegeți o locație de timp fără distragere, cum ar fi TV, cărți, jucării, prieteni sau jocuri. Scopul timpului este de a oferi spațiu pentru ca copilul să reflecteze asupra acțiunilor sale într-un moment liniștit. Un scaun de bucătărie sau o scări de jos este un loc adecvat pentru ședința unui copil de până la doi ani pentru o perioadă de timp.
  • Timpul este o formă bună de disciplină atunci când un copil a rupt o regulă sau a făcut ceva periculos. De exemplu, dacă ți-ai spus copilului tău să nu joace pe stradă și el sau ea o face oricum, trimite copilul tău la timp.
  • Nu vorbiți cu copilul dvs. când este în timp. Dacă aveți un mesaj moralist, doriți să vă împărtășiți copilului dvs., așteptați până când el / ea a terminat timpul. Chiar dacă copilul dvs. începe să plângă sau să plângi, nu recunoașteți copilul până când timpul este prin.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 13
    9. Eliminați privilegiile copilului. De exemplu, dacă copilul dvs. tânăr este în mod constant și în mod deliberat pauze jucăriile, puteți lua toate jucăriile rămase (neîntrerupte) pentru o perioadă de timp. Explicați-vă copilului înainte de a face acest lucru, dacă dorește să rămână în posesia jucăriilor, el va trebui să aibă grijă de ei.
  • Pentru copiii mici, în special, asigurați-vă că luați privilegii de îndată ce observați comportamentul nedorit. Acest lucru creează o asociere în mintea copilului între comportamentul și pierderea privilegiului.
  • Nu luați privilegii pentru o lungă perioadă de timp. Copiii la o vârstă fragedă nu au adesea conceptul pe termen lung de timp pe care copiii mai mari și adulții o fac. Luarea jucăriilor unui copil de tineri timp de o săptămână ar putea părea corect, dar impactul se va pierde după câteva zile.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 14
    10. Recompensa un comportament bun. Indiferent dacă copilul dvs. este foarte tânăr sau deja adolescent, recompensarea unui comportament bun este o necesitate. Pentru copii mici și copii foarte mici, recompensează-le cu laudă verbală sau un autocolant mic, colorat. Modelarea comportamentului pozitiv la această vârstă fragedă este mai eficientă decât pedeapsa.
  • De exemplu, laudă un copil care a împărtășit o gustare cu un prieten, chiar și atunci când nu a fost rugat să facă acest lucru.
  • Recompensați-vă copilul cu o bucată de bomboane sau șansa de a urmări spectacolul preferat mai lung decât el sau ea în mod normal ar putea. Alegeți o recompensă care corespunde proporțional cu comportamentul pozitiv pe care copilul îl demonstrează.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil în funcție de vârsta de vârstă 15
    11. Ajutați-vă copilul să înțeleagă consecințele naturale. Aceasta înseamnă că atunci când copilul dvs. ia o anumită acțiune, ea se poate aștepta la un anumit rezultat.Consecințele naturale ajută copiii să înțeleagă că trebuie să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și să exercite judecata.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. nu-i pune bicicleta după ce este terminat de echitatie, atunci este posibil ca bicicleta să înceapă să rupă sau să fie chiar furată. Dacă el / ea își lasă bicicleta afară, în ciuda riscurilor, aceasta ar putea fi o oportunitate de a vă învăța copilul cu privire la consecințele naturale.
  • Dacă declarațiile sunt bune atunci când explică consecințele naturale pentru copii. De exemplu, ați putea spune: "Dacă vă lăsați bicicleta în calea de acces, atunci ar putea fi furat sau începe să rugați."
  • Nu utilizați consecințe naturale în situațiile care ar putea compromite siguranța sau bunăstarea copilului. De exemplu, atunci când vremea este rece, nu trimiteți copilul în afara fără haina dacă nu vrea să poarte una. Sau, dacă vă prindeți copilul jucând cu meciuri, nu permiteți copilului dvs. să continue să se joace cu ei. Copilul tău ar putea să-l ardă sau să renunțe la casa ta.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 16
    12. Să fie rezonabil atunci când disciplinează copilul. Este important să fii rezonabil atunci când răspundeți la comportamentul copilului dumneavoastră. Nu reacționați prea mult la lucrurile pe care copilul dvs. o face sau se așteaptă ca copilul dvs. să știe cum să facă ceva pe care nu-l învățase încă.
  • De exemplu, dacă bătrânul tău de trei ani bate peste un pahar de suc, nu-l aștepți să-l curățească singuri. În schimb, ajutați-vă copilul și spuneți "trebuie să curățăm acest lucru acum. Să învățăm cum să curățăm o încurcătură împreună."Dă-ți copilul o cârpă sau șervețel și insistă că copilul tău vă ajută să curățați. Arătați-vă copilului cum să curățați mizeria și să vă dați sfaturi copilului așa cum face acest lucru.
  • Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de pasul de vârstă 17
    13. Creați un program.De la vârsta de șase luni și în sus, dați copilului o rutină obișnuită. De exemplu, o veche de șase luni ar putea începe în fiecare zi cu o oră de trezire la ora 8:00, micul dejun la ora 9:00, juca timp până la prânz la ora 12:00, un pui de somn la ora 1:00, și un 7:00 Bedtime. În calitate de vârstă, împingeți înapoi în spate și oferiți mai multă libertate în a decide cum să-și folosească timpul. Obținerea unei înțelegeri timpurii a modului de structură și gestionare a timpului va oferi copiilor un avantaj atunci când intră în școala de grad.
  • Dacă nu setați un program, pe de altă parte, vă veți deschide până la negocierea constantă cu copilul dvs. când o perioadă de culcare adecvată, timpul de trezire, timpul de prânz și așa mai departe.
  • Dacă aveți mai mulți copii de vârste foarte diferite, ar trebui să dați fiecărei paturi separate. Acest lucru nu numai că va găzdui diferite fiziologie și cicluri naturale de somn naturale, dar vă va oferi, de asemenea, timp privat cu fiecare dintre ele atunci când le puneți la sfârșitul nopții. Dacă copiii dvs. sunt foarte aproape de vârstă (în termen de patru ani unul de celălalt), s-ar putea să vă gândiți să le lăsați să aibă aceleași programe de culcare pentru a preveni rivalitatea fratelui.
  • Partea 3 din 4:
    Disciplinând un vârstnic de 8-12 ani
    1. Imagine intitulată disciplină un copil în funcție de vârsta de 18 ani
    1. Mențineți o legătură puternică cu copilul dvs. Pe măsură ce crește copilul tău, devine mai greu să-l disciplineze așa cum ai făcut când copilul tău era mai tânăr.Pedeapsa sau amenințarea pedepsei va merge doar atât de departe - o soluție mai bună pentru a asigura comportamentul bun al copilului dvs. este de a rămâne conectat și de a vă încuraja copilul să acționeze în mod corespunzător prin armarea pozitivă.
    • Întrebați copilul dvs. ceea ce face el sau ea în școală și dacă are o clasă preferată. Aveți un interes în viața copilului dumneavoastră.
    • Invitați-vă copilul să iasă cu dvs. cu privire la comisioane sau activități de familie, cum ar fi o plimbare în parc sau chiar la o plimbare în jurul cartierului.
    • Deși poate fi greu să se conecteze cu copiii la această vârstă, care ar putea avea practică de fotbal sau cluburi post-școală pentru a participa, face timp să vorbească cu copilul dvs. pentru cel puțin câteva minute liniștite în fiecare zi. Ședinței cu copilul în timp ce el sau ea este liberă de distragere chiar înainte de a merge la culcare este o opțiune bună.
    • Modelul comportamentului pe care îl așteptați. Dacă spui că vei face ceva, fă-o.Nu folosiți limbajul profan dacă îi spuneți copilului dvs. să nu. Copiii copiază ceea ce văd părinții lor - dacă acționați bine, veți oferi un model pozitiv pentru ca copilul dvs. să emită.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 19
    2. Să fie rezonabil la stabilirea regulilor. Este important să înțelegeți că în vârstă de 8 până la 12 ani se schimbă și devin din ce în ce mai independenți. În timp ce copilul dvs. are încă nevoie de tine, el sau ea se poate simți înăbușită de reguli care erau necesare atunci când copilul tău era mai tânăr. Comparați-vă regulile cu cele ale altor părinți pentru a măsura ce este o perioadă de timp rezonabilă sau cât de mult ar trebui să se uite la televiziune copilul.
  • Dacă copilul dvs. are telefonul sau computerul propriu la această vârstă, setați limite, dar permiteți copilului dvs. o libertate. De exemplu, ați putea interzice utilizarea telefonului la masa de masă sau după o anumită perioadă de timp seara.
  • Continuați să monitorizați copiii la această vârstă. Dacă copilul dumneavoastră îi place să se joace afară cu prietenii săi, puteți lăsa copilul dvs. să facă acest lucru, dar să insiste că dvs. sau un alt adult să fie prezent să supravegheze.
  • Lucrați cu copilul dvs. și ascultați ceea ce el sau ea se simte și gândește.Dacă copilul dvs. este frustrat de o anumită regulă, recunoașteți punctul de vedere al copilului dvs. și (dacă este rezonabil) să ia în considerare schimbarea regula pentru a oferi o mai mare clemență.
  • Imagine intitulată disciplina unui copil în funcție de vârsta de 8 ani
    3. Asigurați-vă că pedeapsa este adecvată. Dacă luați o carte că copilul dvs. nu are nici un interes, nu ați pedepsit cu adevărat copilul dvs. deloc. Pe de altă parte, dacă vă împământați copilul timp de o săptămână doar pentru că el sau ea a ajuns târziu la masa de masă, pedeapsa depășește severitatea aparentă a infracțiunii. Disciplina copilului într-un mod echitabil și echilibrat. Discutați cu soțul / soția sau cu alți părinți pentru a găsi cele mai bune pedepse pentru copiii dvs.
  • Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de vârsta Pasul 21
    4. Stai calm. Nu ți-ai strigat la copilul tău sau să spui lucruri care să se umilească, să se jeneze sau să facă ca copilul să reacționeze negativ. Când vă decideți să disciplinați, faceți-o într-un mod privat și respectuos. De exemplu, dacă copilul dvs. spune ceva nepoliticos despre o altă persoană în public, trageți-vă copilul deoparte și lăsați-l să știe că el / ea nu ar trebui să spună acele lucruri în care persoana ar putea să-l audă.
  • Copiii de la această vârstă pot începe să simtă presiuni sociale intense și pot începe să experimenteze schimbări hormonale. Aceste influențe pot crea un cocktail emoțional în copilul dvs. care are ca rezultat tantrumuri sau frustrare lacrimă. Nu răspundeți la aceste episoade cu un volum egal de emoție. În schimb, cereți-i copilului să părăsească camera să se calmeze. Dacă sunteți în camera copilului dvs., întrebați dacă copilul dvs. vrea să plecați. Discutați cu copilul dvs. despre izbucnirea mai târziu când copilul dvs. sa calmat. Întrebați: "Credeți că tonul și acțiunile dvs. au fost acceptabile?"Insistați ca copilul dvs. să-și ceară scuze atunci când strigă sau să cedeze izbucnirilor emoționale.
  • Dacă copilul dvs. vă insultă sau spune "Te urăsc", nu o luați personal.Înțelegeți că copilul dvs. încearcă să vă îndoaie să reacționați furios. Rămâi calm și mai târziu, când copilul tău sa liniștit, spune copilului tău că ceea ce a spus cu adevărat să-ți rănească sentimentele. Întrebați-vă copilul dacă el / ea crede că ar trebui să-și ceară scuze, dar chiar dacă nu, spune copilului tău că i-l ierți oricum. Exprimați că vă așteptați să fie întotdeauna respectuos și amabil cu ceilalți - inclusiv dvs. - chiar și atunci când se supără.
  • Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de vârsta de vârstă 22
    5. Recompensa un comportament bun. Dacă vedeți că copilul dvs. Tween face ceva tip sau proactiv - de exemplu, ridicându-și lucrurile atunci când nu li sa cerut, sau să-și obțină temele făcute fără îndemnul dvs., o recompensă este un răspuns adecvat. Luați în considerare recompensarea Tween Child cu TV de timp sau ocazia de a avea un prieten să petreacă noaptea.
  • Pentru copiii de vârstă mijlocie sau de liceu, îl puteți permite să rămână un pic mai târziu decât el / ea este permis în mod normal să-și termine temele.
  • Bun comportament variază în funcție de relația părinte-copil. Dacă ideea dvs. de comportament bun este să aveți copilul în pat în fiecare noapte până la ora 9:00, lăsați-i copilul să știe acest lucru în avans. Când copilul dvs. este în pat la ora 9:00 în fiecare noapte timp de o săptămână, administrează o recompensă de alegere, cum ar fi o excursie la salonul de înghețată sau arcade.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil în funcție de vârsta de vârstă 23
    6. Nu vă protejați copilul de consecințe naturale.Consecințele naturale sunt cele care sunt produse ca rezultat direct al acțiunilor unui individ. De exemplu, o consecință naturală pentru un copil 8-12 ar putea fi că el / ea și-a lăsat cartea la casa unui prieten și nu o poate citi.
  • O altă consecință naturală pentru un Tween sau un adolescent ar putea fi că el a fost supărat și a aruncat telefonul său. În loc să pedepsească Tween, să-l informeze că cu telefonul este spart și acum nu are nicio modalitate de a-și contacta prietenii.
  • Întotdeauna accentuați copilului dumneavoastră cum a experimentat consecințe naturale atunci când acțiunile copilului dvs. permit acest lucru.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 24
    7. Ajutați-vă copilul să învețe auto-disciplina.Mențineți comunicarea sănătoasă, deschisă cu copilul dvs., deoarece crește. În loc să vă pedepsiți copilul așa cum ați avea atunci când el / ea a fost mai tânăr, arată-l atunci când comportamentul său trebuie să se schimbe pentru a-și face viața mai bună.
  • De exemplu, poate că copilul tău se luptă să prindă autobuzul la timp și astfel este întotdeauna târziu la școală.În loc să instituie o pedeapsă ("Dacă nu vă ridicați la timp pentru a prinde autobuzul, vă voi lua jocurile departe"), abordați-vă copilul cu privire la această problemă cu îngrijorare.
  • Spuneți copilului dvs. "Am observat că aveți probleme la trecerea la autobuz la timp.Acest lucru vă va afecta notele dacă acesta va continua. Ce credeți că puteți face pentru a ieși la timp la timp?"
  • Copilul dumneavoastră ar putea sugera să-și stabilească alarma pentru un timp mai devreme sau să-și pună hainele și să-și facă rucsacul cu o noapte înainte. Puteți ajuta copilul să vină cu modalități de a fi înființat, dar ar trebui să-i permiteți să facă aceste lucruri în sine pentru a lucra la auto-disciplina sa.
  • Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de pasul de vârstă 25
    8. Încurajați-vă copilul să reflecteze asupra greșelilor sale. O disciplină bună implică nu doar pedepsirea sau demonstrarea modului în care acțiunile copilului dvs. au adus anumite consecințe, dar arătând-o cu privire la toate celelalte cursuri pe care le-ar fi putut lua și ar putea lua în viitor. De exemplu, dacă copilul dvs. a primit un grad scăzut în școală, cereți-i de ce crede că sa întâmplat. Poate că el / ea va răspunde că el / ea a pus în mod constant misiunea până când era prea târziu pentru el să-l termine în timp util.
  • Invitați-vă copilul să se gândească la lucrurile pe care le-ar putea face, ceea ce ar fi produs un rezultat mai pozitiv pentru el / ea. De exemplu, s-ar putea să întrebați întrebări de probă cum ar fi: "De ce credeți că ați pus-o atât de lungă?"," Ce ați putea face pentru a vă motiva mai bine?"," Sunteți mulțumit de gradul pe care l-ați primit? De ce sau de ce nu?"Întrebându-ți întrebiile dvs. să se gândească la rezultatul situației este important să-l ajute să-și dea seama că este responsabil pentru propria sa viață.
  • Întrebați întotdeauna dacă există ceva ce vrea să faceți pentru el în viitor pentru a vă asigura că el / ea nu face greșeli similare. Arătând copilul că sunteți acolo pentru el / ea va asigura că se simte îngrijit și iubea indiferent de ceea ce a angajat.
  • Partea 4 din 4:
    Disciplinând un bătrân de 13-17 ani
    1. Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de vârsta de vârstă 26
    1. Includeți adolescenți în procesul de reglementare. Asigurați-vă că adolescentul dvs. se simte ca el / ea participă la procesul de consolidare a regulilor. Nu-l lăsa pe el să aibă ultimul cuvânt sau să-și învețe în întregime propriile reguli, dar să știe că știți că el / ea crește și merită mai multă autonomie.
    • De exemplu, ați putea lăsa copilul dvs. să rămână mai târziu în weekend. Când îi permiteți să facă acest lucru, nu spune vag, nu stați prea târziu."În schimb, să știe exact când vă așteptați ca ea să fie acasă. "Fii acasă la ora 10:00" este o directivă bună atunci când se stabilește o curfew.
    • Când își ia permisul de conducere, îl puteți lăsa pe el / ea pe propriul său pe distanțe scurte, apoi permiteți excursii mai lungi în timp ce câștigă mai multă experiență pe drum.
    • Rămâneți conectat la adolescentul dvs. poate fi greu. Adolescenții de obicei nu doresc să se lege cu părinții lor, dar prin recunoașterea perspectivelor și dorințelor lor, vă puteți ajuta să mențineți o relație puternică cu ei. Adu-ți adolescentul în procesul disciplinar arată că respectați independența sa în creștere și el / ea va aprecia acest lucru (chiar dacă el / ea nu o recunoaște).
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil în funcție de vârsta de vârstă 27
    2. Lăsați-vă adolescentul să știe ce sunt politicile dvs. de toleranță zero. În timp ce o mare parte a disciplinei adolescente se bazează pe negocierea cu adolescentul dvs. pentru a ajunge la o situație de câștig-câștig, există câteva lucruri pe care trebuie să le țineți linia. De exemplu, s-ar putea să insistați că copilul dvs. nu bea niciodată, droguri sau aduce prieteni în casă când tu sau un alt adult nu este acasă. Fie ca copilul să știe că acestea sunt inacceptabile și nonnegotocabile.
  • Dacă copilul dvs. încalcă unul dintre regulile dvs. grele, răspunsul dvs. poate varia. Ar trebui să întrebați mai întâi copilul dumneavoastră că știe că nu sunteți inconfortabil cu faptul că el / ea a încălcat regula în cauză. Vorbește cu el într-un mod clar și calm despre motivul pentru care ați insistat asupra regulii date.
  • De exemplu, dacă spuneți copilului dvs. să nu bea, ați putea explica înainte și după el sau ea, astfel încât băutura ar putea duce la a fi profita de, umilită sau de a conduce băutură și rănit serios sau răniți pe altcineva.
  • Dacă adolescentul dvs. refuză să respecte regulile dvs., începeți cu o formă de disciplină, cum ar fi împământarea și / sau scoaterea unui privilegiu ca și cheile, calculatorul, telefonul și / sau tableta.
  • Imagine intitulată disciplina un copil în funcție de pasul de vârstă 28
    3. Setați un program pentru adolescentul dvs. Adolescenții sunt adesea foarte ocupați cu școala, un loc de muncă cu fracțiune de normă și / sau angajamente față de o echipă sau club. Ajutați-vă adolescentul să-și organizeze timpul mai bine cu un program stabilit, dar nu lăsați adolescentul dvs. să stabilească complet termenii programei sale. De exemplu, nu permiteți adolescentului dvs. să meargă la practica de fotbal dacă nu și-a terminat temele sau nu se desfășoară bine în școală. Lăsați adolescentul să știe că, în timp ce vă sprijiniți activitățile extra-curriculare, el / ea trebuie să mențină note bune și să se angajeze la curfew pe care l-ați stabilit. Nu acceptați adolescentul dvs. Fiind toată noaptea.
  • Adolescenții vor face mai bine cu orele de trezire mai ieftine și cu cele mai vechi paturi anterioare. Asigurați-vă că adolescentul dvs. primește 8 până la 10 ore de somn în fiecare noapte.Din păcate, anul școlar dictează timpul de trezire al adolescentului dvs. pentru cea mai mare parte a anului. Permiteți adolescentului dvs. să doarmă în weekend dacă este posibil. Invitați feedback-ul adolescentului dvs. cu privire la programul său și întrebați-vă despre programele lui de peer pentru a vedea dacă cel pe care l-ați făcut este prea strictă.
  • Dacă copilul dumneavoastră are dificultăți în a lipi de programul său, tastați-l și postați-l într-un loc vizibil ca pe frigider, astfel încât adolescentul dvs. să îl poată consulta după cum este necesar.Fie ca copilul să știe că eșecul de a adera la program va duce la un comportament disciplinar particular.Urmați întotdeauna acțiunea dvs. disciplinară după ce ați explicat consecințele copiilor dvs.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil în funcție de vârsta Pasul 29
    4. Amintiți-vă adolescentului de consecințe naturale. Copilul dvs. ar trebui, de către anii adolescenți, să înțeleagă consecințele naturale. În acest stadiu, permiteți adolescentului dvs. să ia decizii raționale și rezonabile. Dacă adolescentul tău refuză să poarte haina, și apoi se răcește ori de câte ori merge afară, atrage atenția asupra sentimentelor sale de disconfort și de răceală ca o consecință firească a acțiunilor sale.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil în funcție de vârsta de vârstă 30
    5. Luați privilegii.Dacă adolescentul dvs. acționează în sus, este posibil să trebuiască să luați ceva pe care îl valorificați pentru o perioadă de timp. Eliminarea dreptului de a viziona televiziunea - inclusiv afișările de pe telefon sau tabletă - este un bun punct de plecare. S-ar putea, de asemenea, să vă interziceți copilul să ieșiți cu prietenii lor.
  • Eliminarea privilegiilor funcționează cel mai bine atunci când privilegiul fiind revocat este într-un fel legat de infracțiune. De exemplu, dacă îi spui adolescentului dvs. să nu mai vizioneze televizorul și să-și facă temele, și refuză după ce a fost rugat să facă acest lucru de mai multe ori, ar fi înțelept să suspende vizionarea TV timp de cel puțin 24 de ore.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil în funcție de pasul de vârstă 31
    6. Discutați problemele cu adolescentul dvs. Dacă adolescentul tău sparge o regulă sau nu face ceva pe care el sau ea ar trebui să facă, atunci este important să ai o discuție cu adolescentul tău. Discutarea problemelor vă va ajuta să înțelegeți mai bine adolescentul dvs. și va contribui, de asemenea, la consolidarea regulilor pe care le-ați stabilit. Evitați sărituri direct la pedeapsă. În schimb, asigurați-vă că așteptările dvs. sunt clare și căutați modalități de a vă sprijini adolescentul.
  • De exemplu, dacă adolescentul dvs. a găsit modalități de a ieși din felul de mâncare, apoi stai jos și vorbește despre asta. S-ar putea explica că toată lumea are responsabilități și este important să le întâlnim chiar dacă nu simțim întotdeauna așa. S-ar putea să oferiți un exemplu pentru adolescentul dvs., cum ar fi "Ce se întâmplă dacă m-am oprit să lucrez și nu am avut bani să plătim pentru mâncare sau haine?"
  • De asemenea, ați putea explica adolescentului dvs. De ce este important pentru el să facă feluri de mâncare. Ai putea spune ceva asemănător ", toți ajutăm să facem timpul de cină un efort de familie. Tatăl tău gătește cina, sora ta pune masa și am ordonat bucătăria după ce a fost făcut. Spălarea mâncărurilor este partea dvs. în acest efort și avem nevoie să continuați să o faceți.
  • S-ar putea să vă gândiți să vă întrebați pe adolescenți dacă există ceva ce puteți face pentru a face mai ușor mâncărurile pe el / ea. De exemplu, el / ea ar putea fi înclinat prin atingerea mâncărurilor murdare, astfel încât să puteți obține o pereche de mănuși pentru el să poarte. Sau, el / ea ar putea simți că este nedrept că el / ea trebuie să facă mereu vasele, astfel încât să puteți roti treburile. În loc să faci mereu mâncăruri, adolescentul tău ar putea roti între așezarea mesei, curățând bucătăria după cină, sau poate chiar să faci cina pentru familie.
  • sfaturi

    Nu vă angajați în pedeapsă corporală sau spanking.Angajarea forței fizice împotriva copilului dumneavoastră s-ar putea simți bine, dar poate provoca probleme serioase în jos.Spanking, de exemplu, poate face un copil mai agresiv și să-i facă rău.Ei pot crește să se simtă neputincioși sau să se gândească că rănirea celor pe care îi iubești este acceptabilă.
  • Nu vă descurajați de a satisface un comportament bun cu preconcepții negative despre practică.Recompensarea comportamentului bun nu este o "mită" - mai degrabă, este o recunoaștere corectă și logică pe care copilul dvs. o pune într-un efort cinstit pentru a vă ridica așteptările dvs.Afișarea aprecierii pentru comportamentul lor disciplinar ar trebui să vină în mod natural.
  • Asigurați-vă că încurajați frecvent comportamentul pozitiv.
  • Avertizări

    Nu oferiți opțiuni atunci când nu există niciunul. Uneori alegerile nu sunt posibile.
  • Părinții este un parteneriat.Consultați-vă partenerul cu privire la cele mai bune decizii disciplinare pentru copilul dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar