Cum să curățați urechile unui copil

Dacă ați observat o mulțime de ceară în jurul urechii mici, fiți siguri că acest lucru este complet normal! Copiii produc o mulțime de ceară ureche ca măsură de protecție. O ștergere rapidă în timpul băii este adesea suficientă pentru a vă menține urechile curate. Cu toate acestea, dacă aveți îngrijorări cu privire la ceara excesivă în urechile copilului dvs., discutați cu medicul pediatru al copilului dumneavoastră. Acestea pot sugera remedii acasă și alte opțiuni dacă ceara urechii provoacă probleme pentru copilul dumneavoastră.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea exterioare a urechilor copilului dvs
  1. Imagine intitulată Curățați un copil
1. Rețineți că ceara este, în general, un lucru bun pentru urechile copilului dvs. Wax oferă o barieră protectoare, impermeabilă între andrumul copilului, canalul urechii și iritanți potențiali, cum ar fi praful, bacteriile și apa. Fără ceară de urechi, urechile copilului dvs. ar fi la un risc mai mare de infecții și răniri.
  • Urechile copilului dvs. produc în mod constant Earwax, astfel încât orice exces ar trebui să-și facă drumul din canalul urechii singură și nu va trebui să faceți nimic.

Bacsis: Dacă ați observat o cantitate excesivă de ceară în afara canalului urechii copilului și sunteți îngrijorat, aceasta afectează auzul lor, este mai bine să discutați cu pediatrul copilului dvs. înainte de a face ceva singur.

  • Imagine intitulată Curățați un copil
    2. Ștergeți exteriorul urechii copilului dvs. cu un prosop umed. De cele mai multe ori, acest lucru este tot ce va trebui să faceți pentru a vă menține urechile copilului curat. Umeziți un prosop sub apă caldă cu apă caldă și strângeți excesul. Apoi, apăsați ușor cârligul de spălare împotriva urechii copilului.Ștergeți în afara urechilor copilului dvs. departe de canalul urechii și spre partea din spate a capului copilului. Apoi, ștergeți și în spatele urechilor lor.
  • Clătiți prospectul, strângeți-l și repetați dacă este necesar.
  • Nu introduceți nici o parte a covorului în canalul urechii copilului dumneavoastră. Acest lucru poate provoca daune și introduce bacterii! Spălați numai părțile urechilor copilului dvs. vizibile.
  • Imagine intitulată Curățați un copil
    3. Uscați urechea copilului cu un prosop curat și uscat după îmbăiere. După ce vă dați copilului o baie, întotdeauna se îndreaptă spre urechile lor cu un prosop uscat și curat. De asemenea, puteți cere copilului să-și înclină capul într-o parte și să țină prosopul împotriva acelei urechi, astfel încât orice apă din ureche poate curge. Apoi, repetați acest lucru pentru cealaltă ureche.
  • Din nou, nu introduceți nici o parte a prosopului în urechile copilului dvs. pentru a le usca. Doar uscați părțile exterioare ale urechilor copilului dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Încercarea de remedii acasă pentru acumularea de ceară
    1. Imagine intitulată Curățați un copil
    1. Utilizați picături de ulei mineral sau de măsline dacă copilul dvs. are o mulțime de acumulări de ceară. Pediatrul copilului dvs. poate recomanda un simplu remediu la domiciliu, care include punerea câtorva picături de ulei mineral sau de măsline în fiecare dintre canalele urechii copilului dvs. o dată pe zi. Puteți utiliza un picper de ureche (disponibil la magazinele de droguri) pentru a vă asigura că nu puneți prea mult ulei urechile copilului. Cu toate acestea, asigurați-vă că ați verificat cu medicul pediatru al copilului înainte de a încerca acest lucru și nu puneți niciodată uleiul în urechile copilului dacă au o infecție a urechii.
    • Adăugând câteva picături de ulei la urechile copilului dvs. zilnic ar trebui să fie suficient pentru a slăbi ceara și apoi va ieși pe cont propriu. Nu trebuie să faci altceva pentru a scoate ceara.
    • Dacă picăturile nu par să ajute după câteva zile, sunați pediatrul copilului dvs. pentru a vedea ce recomandă.
  • Imagine intitulată Curățați un copil
    2. Discutați cu pediatrul copilului dvs. despre kiturile de îndepărtare a ceară de ceară. Există kituri de îndepărtare a ceară de ceară de ceară pe care le puteți utiliza pentru a slăbi excesul de ceară a urechii și Curățați-l departe, dar ar trebui să utilizați una dintre acestea pe copilul dvs. dacă pediatrul copilului dvs. recomandă în mod specific acest lucru.

    Bacsis: Multe dintre aceste kituri folosesc picături pentru a ajuta la slăbirea ceară a urechii, dar uleiul mineral sau de măsline este adesea la fel de eficient și mai puțin costisitor decât aceste kituri.

  • Imagine intitulată Curățați un copil
    3. Nu utilizați lumânarea pentru a elimina ceara urechii din urechile copilului dvs. Luminarea urechii este o tehnică de îndepărtare a ceară a urechii care implică introducerea capătului din spate al unei lumanari goale în urechea și iluminarea celuilalt capăt. Se crede că căldura de la lumânare și aspirația pe care o creează trage ceară de la ureche. Cu toate acestea, acest tratament nu este recomandat din cauza riscului de rănire și lipsa de dovadă că funcționează.
  • Acesta este un tratament alternativ popular pentru eliminarea ceară a urechii, dar există opțiuni mult mai sigure și mai ușoare pentru micul tău!
  • Metoda 3 din 3:
    Păstrați urechile copilului sănătos
    1. Imagine intitulată Curățați un copil
    1. Uită-te la urechile copilului dvs. pentru a verifica obiectele străine. Copiii simt uneori obiecte mici în urechile lor, cum ar fi stafide, pietricele sau chiar jucării mici, deci este o idee bună să verificați urechile copilului dvs. acum și apoi. Încercați să verificați urechile copilului dvs. ori de câte ori le curățați.
    • Dacă observați un obiect străin în urechea ta mică, nu încercați să o eliminați singur. Luați copilul la pediatru și lăsați-i să-l elimine pentru dvs.
    • Introducerea ceva în urechea copilului dvs. pentru a îndepărta un obiect mic poate complica situația, cum ar fi împingându-l în continuare sau rănirea timpanului copilului.
  • Imagine intitulată Curățați un copil
    2. Nu introduceți niciodată un tampon de bumbac sau alt element în urechea copilului dumneavoastră. În timp ce poate fi tentant să curățați ceara de la urechile copilului dvs. folosind un tampon de bumbac sau de păr, acest lucru nu este recomandat. S-ar putea să vă răniți tamburul urechii copilului dvs. sau să împingeți ceara în profunzime și să creați un blocaj, care poate provoca probleme auditive.

    Bacsis: Pediatrul copilului dvs. poate să vă adreseze copilului la un specialist dacă are probleme cu acumularea excesivă de ceară. Ele pot elimina în siguranță ceara de la urechile copilului dvs. folosind irigarea apei și alte instrumente speciale, dacă este necesar.

  • Imagine intitulată Curățați un copil
    3. Urmăriți semnele că copilul dumneavoastră poate avea dureri la urechi. Dacă copilul tău se plânge de durerea urechii, ia-i să-ți vezi pediatrul. Dacă copilul dvs. are o infecție a urechii, acestea vor trebui tratate imediat pentru a evita alte complicații. Unele dintre celelalte semne ale unei infecții ale urechii pot include:
  • Febră
  • Plâns și agresie
  • Tugging la urechile lor
  • Dificultate de dormit
  • Ecranul echilibrului și clocul
  • Drenaj din urechi
  • Dificultate la auz, în special sunete liniștite
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar