Cum să diagnosticați endocardita infecțioasă

Endocardita infecțioasă (adică) este o infecție cu sânge a țesutului cardiac care poate deveni rapid serios. Din fericire, este, de asemenea, o condiție destul de rară care poate fi, de obicei, tratată cu succes atunci când este diagnosticată cu promptitudine. Adică este de obicei diagnosticată prin observarea simptomelor (asemănătoare febrei), evaluarea factorilor de risc (cum ar fi chirurgia recentă) și făcând culturi și ecocardiograme.

Pași

Întrebarea 1 din 9:
Ce este endocardita infectată (adică)?
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea endocarditei infecțioase Pasul 1
1. Adică este o infecție microbiană a căptușelii interioare ale inimii. Adică se întâmplă atunci când bacteriile sau ciupercile călătoresc prin sânge și se colectează pe endocardul - căptușeala interioară a inimii. Infecția se întinde adesea de la endocard la supapele, mușchii și vasele de sânge.
  • Adică este destul de rară, cu aproximativ 5-8 cazuri la 100.000 de persoane pe an în u.S., dar este, de asemenea, o condiție gravă.
  • Adică cauzată de bacterii este mult mai frecventă decât cea cauzată de ciuperci.
Întrebarea 2 din 9:
Care este diferența dintre acută și cronică, adică?
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea endocarditei infecțioase Pasul 2
1. Acestea sunt aceeași condiție, dar acută, adică devine mult mai rapidă. IE se poate dezvolta foarte repede sau mai lent fără rimă sau rațiune. Acută (în curs de dezvoltare rapidă și rapid severă), adică poate deveni o condiție care pune viața în pericol în doar câteva zile. Cronică (în curs de dezvoltare lentă și persistentă), adică să dureze săptămâni sau chiar luni să apară, dar poate deveni și foarte gravă.
  • Cronică adică se numește și sub-acută, adică.
Întrebarea 3 din 9:
Care sunt cele mai frecvente cauze ale IE?
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea endocarditei infecțioase Pasul 3
1. Lucruri care au lăsat microorganismele în intervențiile chirurgicale și infecții asemănătoare sângelui - pot provoca. Bacteriile dăunătoare sau ciuperci care intră în sânge oriunde în corp se vor termina în inimă și pot duce la IE. De exemplu, intervențiile chirurgicale care se întâmplă în apropierea implantării inimii unui stimulator cardiac - poate fi o cauză. Care a spus, orice de la o tăietură în gură la o arsură pe picior poate duce la IE.
  • În timp ce IE este destul de rar, orice procedură medicală invazivă poate provoca acest lucru. Alte cauze potențiale includ îngrijirea dentară slabă, utilizarea intravenoasă a medicamentului, infecțiile cutanate recurente și diferite boli infecțioase, printre alte posibilități.
  • Bolile cardiace structurale și / sau congenitale fac, de asemenea, mai probabil.
Întrebarea 4 din 9:
Care este cel mai probabil să dezvolte IE?
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea endocarditei infecțioase Pasul 4
1. Oricine poate obține, dar problemele legate de inimă și alte afecțiuni medicale ridică riscul. Adică reducerea vârstei, sexului, rasiale, etnice și alte linii. Persoanele care se nasc cu o boală cardiacă congenitală sunt la un risc mai mare, dar nu a fost găsită nici o predispoziție genetică pentru IE. Probabilitatea de a obține IE se bazează în primul rând pe factori de risc cum ar fi următoarele:
  • Cazurile anterioare de IE
  • Boala cardiacă structurală și / sau congenitală
  • Proceduri medicale invazive
  • Implanturi ale dispozitivului medical
  • Leziuni orale sau infecții
  • Leziuni ale pielii sau infecții
  • IV consumul de droguri
  • Stații de spital lungi
Întrebarea 5 din 9:
Care sunt semnele și simptomele comune ale IE?
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea endocarditei infecțioase Pasul 5
1. Febra inexplicabilă este semnul numărul unu al ambelor acute și cronice. Acute, de obicei, prezintă cu o febră rapidă de la 102 și 104 ° F (39 și 40 ° C), în timp ce cronică adică se prezintă adesea cu o febră ușoară în intervalul 99 până la 10 până la 38 ° C). Alte simptome pot include orice sau toate din următoarele: oboseală, frecvență cardiacă rapidă, frisoane, transpirație profundă, dureri de corp, tuse persistentă, umflarea piciorului sau picioarele și anemia.
  • Adică simptomele imită cele din multe alte condiții și pot fi ușor de pierdut. Oricine are factori de risc pentru IE - cum ar fi chirurgia recentă, consumul de droguri IV sau boala cardiacă structurală - ar trebui să urmărească cu atenție suplimentar pentru orice simptome posibile.
Întrebarea 6 din 9:
Cum testează experții medicali pentru IE?
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea endocarditei infecțioase Pasul 6
1. Ecocardiogramele și culturile de sânge sunt critice pentru diagnosticarea IE. O ecocardiogramă (ecou), care utilizează valuri de sunet pentru a crea o imagine a inimii, este utilizată pentru a găsi "vegetații" -bacteriale sau fungice - pe endocard. Culturile de sânge, în care sângele este tras și testat pentru microorganisme, sunt folosite pentru a identifica bacteriile sau ciupercile prezente în fluxul sanguin.
  • O ecocardiogramă transtoracică (TTE) este adesea folosită mai întâi pentru a căuta vegetări, eventual urmată de o ecocardiogramă transesofagiană (Tee) dacă rezultatele TT sunt neconcludente.
  • În unele cazuri acute, adică pot fi diagnosticate numai prin factori de risc și simptome, astfel încât tratamentul să poată începe imediat.
Întrebarea 7 din 9:
Care sunt "criteriile modificate DUKE" pentru diagnosticare?
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea endocarditei infecțioase Pasul 7
1. Ele sunt un set de criterii majore și minore utilizate pentru diagnosticarea IE. Conform scalei dupa modificate, există 2 criterii majore: 1) Dovada vegetației prin ecocardiogramă - 2) o pereche de culturi de sânge pozitive, potrivite. Există, de asemenea, 5 criterii minore: 1) Fever- 2) Factorii de risc preexistent pentru IE-3-5) fenomene vasculare, imunologice și microbiologice care nu pot fi explicate altfel. Dacă un pacient are 2 criterii majore, 1 criterii majore și 3 minore sau 5 criterii minore, acestea ar trebui diagnosticate cu IE.
  • În timp ce criteriile modificate DUKE sunt actuale "Gold Standard" pentru diagnosticarea, nu sunt rezistente la acestea. După cum indică numele, acestea au fost modificate înainte și sunt susceptibile de a fi supuse mai multor modificări în viitor.
Întrebarea 8 din 9:
Cum se tratează?
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea endocarditei infecțioase Pasul 8
1. Antibioticele sunt tratamentul cu linie frontală, urmat de intervenția chirurgicală, dacă este necesar. Dacă se identifică tratamentul înainte ca bacteriile sau ciupercile specifice, medicii prescriu de obicei antibiotice ca Nafcillin sau vancomicină și gentamicina - care vizează cele mai frecvente cauze. Cu toate acestea, este mult mai bine să vizați în mod specific bacteriile sau ciupercile cu antibiotice ori de câte ori este posibil. Aproximativ 25-50% din cazurile de exemplu necesită, de asemenea, o intervenție chirurgicală pentru a elimina țesutul infectat și a face reparații de supape necesare.
  • Dacă IE IE este cauzată de MRSA, de exemplu, tratamentul cu antibiotic poate include luarea de vancomicină timp de 6 săptămâni. Dacă este MSSA în loc, s-ar putea folosi 6 săptămâni de la Nafcillin sau oxacilină și 3-5 zile de gentamicină.
Întrebarea 9 din 9:
Este de obicei curabilă?
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea endocarditei infecțioase Pasul 9
1. Cele mai multe cazuri pot fi tratate, dar rata mortalității este încă de cel puțin 20%. În timp ce diagnosticul și tratamentul IE se îmbunătățește tot timpul, rămâne o condiție periculoasă cu o rată de mortalitate cu încăpățânare. În unele cazuri, adică pot fi diagnosticate prea târziu, bacteriile sau ciupercile ar putea rezista antibioticelor care sunt date sau orice boală cardiacă existentă poate face daunele suplimentare cauzate de IE prea severe pentru recuperare. Diagnosticul precoce și tratamentul concentrat sunt factorii critici în reducerea ratei mortalității.
  • Rata mortalității de 1 an poate fi de 33% sau chiar mai mare.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar