Cum să curățați ochelarii de vin

Ochelarii de vin sunt frumoși și adesea foarte delicați. Dacă ochelarii tăi de vin sunt făcuți din cristal, ele nu pot fi spălate în mașina de spălat vase ca ochelari obișnuiți și vor necesita o atenție deosebită. Acest articol vă va arăta câteva modalități diferite de curățare a ochelarilor de vin, precum și cum să eliminați petele încăpățânate.

Pași

Metoda 1 din 4:
Curățarea ochelarilor de vinuri de cristal
  1. Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 1
1. Țineți geamul cu grijă de castron și nu de tulpină. Tulpina este fragilă, iar sticla se poate rupe cu ușurință dacă o țineți de asta. În schimb, cupă mâna în jurul fundului castronului, cu degetele în fiecare parte a aburului.
  • Această metodă va funcționa, de asemenea, pentru ochelari de vin obișnuiți.
  • Dacă curățați ochelari de vin vopsite sau strălucit, utilizați această metodă.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 2
    2. Clătiți ochelarii în căldură la apă fierbinte. Dacă apa este prea fierbinte pentru dvs., este probabil prea fierbinte pentru sticla de vin - apa poate provoca sticla pentru a sparge daca este destul de cald. Uneori, acest lucru este tot ce este necesar pentru a curăța geamul.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 3
    3. Ștergeți geamul curat cu un burete cu mâna lungă. Evitați să vă lipiți mâna în sticlă în sine sau veți risca să rupăm sticla. În schimb, găsiți un burete moale atașat la un mâner lung, plastic. Concentrați-vă curățarea pe locurile care obțin cele mai murdare, cum ar fi janta, partea de jos a sticlei și partea exterioară a castronului.
  • Nu utilizați lână fură sau un tampon de spălare. De asemenea, evitați utilizarea oricărui cu părul rigid, plastic. Toate acestea pot zgâria suprafața.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 4
    4. Utilizați un săpun blând, dacă este necesar. De obicei, o clătire simplă și o lumină ușoară cu un burete moale este tot ceea ce este necesar. Dacă sticla de vin este deosebit de murdară, cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie să utilizați un săpun blând. Nu veți avea nevoie de o mulțime - o mică cădere va fi suficientă.
  • Încercați să utilizați un detergent scăzut alcalin, dacă este posibil.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 5
    5. Clătiți fiecare geam, în interior și în afara, cu apă caldă. Asigurați-vă că ați scăpat de orice reziduu de săpun. Crystal absoarbe cu ușurință mirosurile și aromele. Dacă nu clătiți bine sticla de vin, următorul pahar de vin ar putea avea o ușoară aromă de săpun.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 6
    6. Așezați sticla de vin cu capul în jos pe un prosop moale, astfel încât să se poată usca. Cârpă moale va ajuta la protejarea jantei de pe suprafața dură a contorului sau a mesei.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 7
    7. Uscați ochelarii cu un prosop moale, fără scame, dacă locuiți într-o zonă care are apă tare. Acest lucru va ajuta la prevenirea petelor de apă tare. Utilizați o cârpă moale, fără scame, cum ar fi Microfiber.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 8
    8. Știți că unele pete pot fi permanente. Crystal este un material foarte poros. Absoarbe aromele și este ușor deteriorat. Dacă ochelarii de vinuri de cristal s-au transformat în ceață, deoarece au fost curățați în mașina de spălat vase la un moment dat, daunele sunt permanente. Căldura mașinii de spălat vase ar fi coace detergentul în sticlă.
  • Metoda 2 din 4:
    Curățarea ochelarilor obișnuiți de vin
    1. Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 9
    1. Alegeți ochelari de vin de scurtă durată făcute din sticlă. Nu utilizați această metodă pentru ochelarii de vinuri de cristal sau pentru pahare de vin cu tulpini lungi și delicate. De asemenea, nu utilizați această metodă pentru ochelari de vin vopsit sau strălucit.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 10
    2. Planificați să spălați ochelarii separați de restul felurilor de mâncare. Nu le încărcați cu nimic care este foarte murdar sau gras. Grăsimea poate ajunge pe ochelari și le poate froi.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 11
    3. Așezați ochelarii cu susul în jos pe rackul de sus și să le spui astfel încât să nu atingă. Încercați să aveți aproximativ o lățime de mâini între fiecare sticlă. Acest lucru va diminua șansele ochelarilor care se umflă unul împotriva celuilalt și.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 12
    4. Utilizați o cantitate mică de detergent inodor. Mai puțin detergent pe care îl utilizați, cu atât mai bine. De asemenea, încercați să utilizați un detergent slab, scăzut alcalin. Nu adăugați niciun ajutor de clătire. Ajutorul de clătire poate ajuta la prevenirea petelor de apă, dar va lăsa și în urmă un reziduu chimic care va afecta aroma următoarei pahar de vin.
  • Dacă ochelarii de vin sunt colorați, luați în considerare adăugarea a jumătate de pahar de vin de oțet alb în ciclul de spălare.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 13
    5. Utilizați un ciclu scurt, blând. Dacă puteți, încercați să utilizați o setare mai mică a temperaturii apei. Cu cât temperatura apei este mai mare, cu atât este mai probabil ca ochelarii tăi de vin să fie de a sparge.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 14
    6. Sări peste ciclul de uscare. În schimb, deschideți ușa la capătul ciclului pentru a lăsa ochelarii să se usuce fără umiditate.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 15
    7. Uscați ochelarii cu mâna dacă locuiți într-o zonă cu apă tare. Ștergeți ușor uscați cu o cârpă moale, fără scame (cum ar fi microfibră) și puneți-le departe.
  • Metoda 3 din 4:
    Curățarea ochelarilor de vinuri cu abur
    1. Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 16
    1. Aduceți o oală de apă la fierbere peste aragaz. Umpleți o oală cu apă și plasați-o pe aragaz. Întoarceți soba la înălțime și așteptați ca apa să înceapă fierberea. Această metodă este, în general, sigură pentru ochelarii de vin din cristal sau din sticlă. Este posibil ca acesta să nu fie sigur pentru ochelari de vin vopsite sau strălucit.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 17
    2. Țineți sticla de vin cu susul în jos deasupra apei. Alunecați tulpina dintre degetele dvs., astfel încât baza să se odihnească pe mâna dvs.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 18
    3. Așteptați până când aburul acoperă sticla de vin. Dacă aburul nu acoperă geamul, încercați să o apropiați de apă. Nu lăsați sticla să atingă apa, totuși sau se poate sparge.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 19
    4. Așteptați câteva momente, apoi luați paharul departe. Aburul fierbinte va fi sterilizat paharul.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 20
    5. Ștergeți sticla de vin cu un prosop moale, fără scame. Alegeți o cârpă moale, cum ar fi microfibrul și ștergeți în interiorul și în afara geamului.
  • Metoda 4 din 4:
    Eliminarea petelor încăpățânate
    1. Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 21
    1. Linia de jos a recipientului de plastic cu o cârpă moale. Containerul ar trebui să fie suficient de mare pentru a se potrivi cu sticla de vin. Pânza moale este importantă, deoarece va ajuta la protejarea sticlei de vin de a fi zgâriate.
    • Această metodă este excelentă pentru ochelarii care au transformat ceața. Este, de asemenea, bun pentru petele de vin dur.
    • Nu utilizați acel pahare de vin pictate sau strălucitoare. Înmuierea acestor ochelari în apă pentru perioade lungi de timp pot provoca vopseaua sau sclipirea să se desprindă.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 22
    2. Umpleți castronul cu apă caldă. Utilizați suficientă apă, astfel încât sticla de vin să fie acoperită dacă ați pus-o.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 23
    3. Adăugați cinci linguri de oțet alb. Oțetul va dizolva orice vin sau reziduu mineral. Dacă nu găsiți oțet, puteți utiliza în schimb o sodiu de copt sau sodă de spălare. Asigurați-vă că soda de spălare sau soda de copt sunt complet dizolvate - orice fel de specii rămase pot zgâria paharul.
  • Soda de spălare va ajuta la îndepărtarea norilor, dar nu poate elimina petele de vin. Soda de copt va funcționa la fel, doar nu la fel de bine.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 24
    4. Puneți sticla de vin în container. Sticla de vin ar trebui să fie complet scufundată. Dacă nu este, adăugați apă mai caldă.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 25
    5. Așteptați una până la două ore înainte de a scoate geamul de vin. Acest lucru va da acizilor din oțet suficient timp pentru a dizolva petele.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 26
    6. Clătiți sticla folosind apă proaspătă. Țineți paharul lângă castron. Nu-l țineți de tulpină, mai ales dacă este o sticlă de vin cristal. Tulpina este foarte fragilă și se poate rupe. Dacă sticla de vin este încă ceață, este posibil ca daunele să fie permanente. Ochelarii de vin, în special cei din cristal, transformă adesea ceață dacă sunt spălați în mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată Ochelari de vin curat Pasul 27
    7. Setați sticla de vin cu capul în jos pe o cârpă moale, fără scame, pentru a se usca la aer. Răspândiți cârpa peste masă sau contra. Setați sticla de vin cu capul în jos pe ea. Dacă locuiți într-o zonă care are apă tare, ați putea dori să uscați sticla cu mâna folosind o cârpă moale, fără scame.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cel mai bine este să stocați ochelarii de vin cu capul în jos pe un rack de vin. Dacă nu este disponibil niciun raft, asigurați-vă că ochelarii sunt uscați bine înainte de a le plasa pe un raft, în sus.
  • Puteți găsi sodă de spălare în secțiunea de detergent a unei super-piață.
  • Dacă doriți să cumpărați ochelari de vin pe care intenționați să-l curățați în mașina de spălat vase, alegeți cele cu tulpini scurte și robuste.
  • Vinul roșu poate pata. Clătiți ochelarii folosiți pentru vinul roșu cât mai curând posibil - puteți să le curățați mai mult mai bine. Dacă va fi un timp înainte de a le putea curăța, luați în considerare umplerea acestora cu apă pentru a preveni evaporarea vinului rămas.
  • Curățați sticla de vin vopsită și strălucitoare cu mâna. Nu le lăsați să stea în apă. Acest lucru va cauza vopseaua sau sclipirea să se desprindă.
  • Crystal absoarbe cu ușurință mirosurile. Evitați depozitarea ochelarilor de vin din Crystal lângă cafea, consumabile de curățare, condimente și alte obiecte mirositoare.
  • Avertizări

    Evitați să utilizați Bleach sau ceva parfumat pentru a curăța sau usca ochelari de vin. Cel mai mic reziduu de miros poate afecta gustul vinului.
  • Nu vă lipiți niciodată mâna în geamul vinului pentru ao curăța, mai ales dacă este făcut din cristal delicat. Sticla poate să se rătăcească cu ușurință de la presiune. Utilizați un burete atașat la un mâner lung.
  • Nu curățați niciodată ochelarii de vin de cristal în mașina de spălat vase. Acest lucru nu numai că poate cauza ochelarii să se rătăcească, dar căldura poate coace detergentul în sticlă și îl transformă înnorat.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Curățarea ochelarilor de vinuri de cristal

    • Vinuri de cristal
    • Apa calda
    • Cleaner cu burete de lungă durată
    • Un prosop fără scame sau o cârpă
    • Detergent de mâncare ușoară

    Curățarea ochelarilor obișnuiți de vin

    • Ochelari de vinuri scurte (din sticlă) numai din sticlă)
    • Spalator de vase
    • Detergent slab
    • Oțet alb (opțional)
    • Un prosop fără scame sau o cârpă

    Curățarea ochelarilor de vinuri cu abur

    • Pahare de vin
    • Cuptor
    • Oală
    • Apă
    • Un prosop fără scame sau o cârpă

    Eliminarea petelor încăpățânate

    • Container de plastic
    • Un prosop fără scame sau o cârpă
    • Apă
    • Oțet alb, bicarbonat de sodiu sau sodă de spălare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar