Cum să atenuați durerea ortodontică a brațelor

Bretele ortodontice pe dinții dvs. merită efortul pentru a obține dinții îndreptați, dar disconfortul pe care îl veți avea probabil din bretele poate fi descurajator și inconfortabil. Acest disconfort este cel mai probabil asociat cu corpul dvs. care răspunde la presiunea din dinți și poate varia în funcție de vârsta, nivelele de stres și dacă sunteți bărbat sau femeie. Nu există nici un tratament unic pentru a scăpa de durerea ortodontică a brațelor, dar există remedii care vor diminua durerea.

Pași

Metoda 1 din 5:
Schimbarea dietei
  1. Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 1
1. Mănâncă alimente moi pentru primele zile. Cea mai mare parte a durerii de bretele ortodontice se va întâmpla în primele 24-72 de ore după ce brațele sunt puse pe dinți. În primele câteva zile, mâncați alimente foarte moi care nu necesită prea multă mestecare până când nu sunteți mai obișnuiți să mâncați cu bretele. Alimentele cum ar fi supe, mere și cartofi piure sunt alegeri bune.
  • Imagine intitulată Allviate durere de bretele ortodontice Pasul 2
    2. Mâncați alimente reci sau congelate cum ar fi înghețată. Ice Cream va da gura dvs. ameliorarea dvs. oferind confort amorțit. De asemenea, puteți suge pe cuburi de gheață. Puneți un cub de gheață în gura dvs. lângă zona care se confruntă cu cel mai disconfort. Cubul înghețat va ajuta la amorțit gura și va reduce orice inflamație care poate apărea.O mulțime de bretele sunt reactive de căldură, ceea ce înseamnă mâncarea alimentelor calde determină strângerea de bretele, provocând durerea.
  • Alternativ, puteți îngheța un inel de îngrijire a copilului și puteți mesteca sau odihni-o în gură. Acest lucru va oferi, de asemenea, o ușurare.
  • Nu mestecați gheața sau cuburile de gheață - alimentele grele pot deteriora paranteze și pot slăbi țintele pe dinți.
  • De asemenea, puteți încerca să beți apă rece înghețată.
  • Imagine intitulată Allviate dureri de bretele ortodontice Pasul 3
    3. Evitați băuturile acide și alimentele. Alimentele și băuturile acide care conțin citrice, de exemplu, pot agrava rănile gurii sau alte disconfort în gură. Evitați aceste lucruri pentru a elimina posibilitatea iritantului în continuare a gurii.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 5
    4. Evitați alimentele grele sau lipicioase. Nu mâncați anumite tipuri de alimente, astfel încât bretele dvs. să nu se rupă, provocând o anumită iritație și cost suplimentar. Alimente grele și lipicioase, cum ar fi chips-urile, jeky, nuci și taffy, pot fi dăunătoare pentru bretele tale.
  • Nu mestecați alte obiecte dure, cum ar fi stilouri, creioane sau cuburi de gheață.
  • Metoda 2 din 5:
    Folosind tratamente orale pentru a ușura disconfortul
    1. Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 6
    1. Ia o ameliorator de durere. Durerea de ameliorare, cum ar fi acetaminofenul (tylenol), pot oferi o ușurare de la disconfortul bretelor. Ia o doză de acetaminofen (de obicei două comprimate) la fiecare patru ore.
    • Urmați instrucțiunile de pe etichetă pentru a asigura o dozare adecvată.
    • De asemenea, puteți lua ibuprofenul (Advil) în loc de Tylenol, deși unii dentiști și ortodontiști descurajează Ibuprofenul deoarece poate încetini procesul dinților. Cel puțin, nu luați ambele tipuri de medicamente - alegeți unul!
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 7
    2. Utilizați un anestezic local pentru a amorți durerea. Există o serie de medicamente care pot fi disponibile care pot amorți disconfortul gurii pe care îl întâmpinați. Acestea sunt de obicei anestezice, ceea ce înseamnă că au amorțit durerea timp de câteva ore și vin în capete de gură, clătiri și geluri. Produse cum ar fi Orajel și Colgate Orabase pot oferi o ușurare.
  • Urmați instrucțiunile din pachet pentru aplicarea corectă. Unii oameni se confruntă cu alergii atunci când folosesc aceste produse, deci ar trebui să fiți sigur că consultați instrucțiunile înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 8
    3. Clătiți gura cu apă sărată. Apa sărată vă va liniști gura și va trata răni care s-ar fi putut dezvolta din cauza căștilor care se mănâncă împotriva obrajilor. Pentru a face o clătire cu apă sărată, puneți o linguriță de sare de masă într-un pahar de apă caldă. Se amestecă pentru a dizolva toată sarea. Puneți o gură de acest amestec în gură și lăsați-o ușor în jur de un minut. Scuipă-o în chiuvetă.
  • Repetați de mai multe ori pe zi, în special în primele câteva zile și ori de câte ori vă simțiți mai mult decât în ​​mod normal.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 9
    4. Clătiți-vă gura cu peroxid de hidrogen diluat. Peroxidul de hidrogen este un antiseptic și poate reduce inflamația care irită gura. Se amestecă o apă de apă cu o parte 3% peroxid de hidrogen într-un pahar. Puneți o gură de acest amestec în gură și răsuciți-o ușor în jur de un minut. Scuipă-o în chiuvetă. Repetați de câteva ori pe zi.
  • Există produse pe bază de peroxizi de hidrogen disponibile la magazinele de produse alimentare și de droguri care sunt orientate spre tratarea rănilor gurii și oferirea de relief, cum ar fi apă de gură peroxil Colgate.
  • Gustul peroxidului de hidrogen ar putea fi îndepărtat la unii oameni, așa cum este spuma care va genera în mod inevitabil să-l scoată în gură.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 10
    5. Aplicați ceara ortodontică în gură. Ceara ortodonta sau dentară este folosită ca o barieră între bretele și interiorul gurii. Este disponibil imediat la magazinele de droguri - ortodontul dvs. vă poate oferi unii când ați primit brațele.
  • Pentru a aplica ceara, întrerupeți o mică bucată de ceară și rotiți-o într-o mică minge despre dimensiunea unui mazăre. Acest lucru va încălzi ceara și va face mai ușor de aplicat. Utilizați o bucată de țesut pentru a usca zona brațelor în care doriți să aplicați ceara și apăsați-l direct pe fir sau pe suport. Repetați cât de des este necesar.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 11
    6. Purtați benzile de cauciuc care au venit cu brațele. Aceste benzi mini de cauciuc sunt înconjurate în jurul brațelor, ajutându-vă să vă aliniați bretele și maxilarul într-un anumit mod. Ele pot ajuta la reducerea timpului necesar pentru a vă îndrepta dinții, astfel încât să le purtați cu siguranță în beneficiul dvs. Ortodontul dvs. vă va instrui probabil să le purtați cât mai mult posibil, cu excepția cazului în care mâncați sau periați și pentru a le înlocui frecvent.
  • Aceste benzi de cauciuc pot provoca adesea disconfort, mai ales în primele câteva zile după ce ți-ai luat brațele. Dar pot provoca mai mult disconfort dacă nu sunteți obișnuiți să le purtați. Dacă le purtați doar câteva ore pe zi sau de câteva ori pe săptămână, veți experimenta mai mult disconfort decât dacă le purtați tot timpul.
  • Metoda 3 din 5:
    Schimbarea obiceiurilor de curățare a dinților
    1. Imagine intitulată Allviate dureri de bretele ortodontice Pasul 12
    1. Alegeți o pastă de dinți pentru dinți sensibili. Cele mai multe branduri de pastă de dinți fac o pastă de dinți specială pentru dinți sensibili. Acestea conțin un azotat chimic, de potasiu, care ajută la reducerea sensibilității prin protejarea nervilor din gingiile dvs. Majoritatea acestor pastele de dinți folosesc o formă sintetică de azotat de potasiu, deși unele branduri naturale de dinți, cum ar fi Tom de Maine, folosesc o formă naturală. Ambele forme de azotat de potasiu sunt sigure de utilizat.
    • Urmați instrucțiunile de pe tubul de pastă de dinți pentru o utilizare corectă.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 13
    2. Utilizați o periuță de dinți cu o periuță moale. Pălile de pe periuțele de dinți pot varia de la moale la firme. Cea mai moale părul, cu atât mai blând va fi pe dinți și gingii când vă periați dinții. Alegeți o periuță de dinți care are părul moale.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 14
    3. Periați ușor. Dacă aveți obiceiul de a vă peria greu dinții, acest lucru va fi deosebit de dureros pentru dvs. în primele câteva zile după ce vă veți obține brațele. Fiți blânde pe dinți, periați încet și cu grijă într-o mișcare circulară. Luați-vă timpul când periați și când deschideți gura largă.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 15
    4. Perie și ață de la fiecare masă. Când aveți bretele, trebuie să periați și să atasați după de fiecare dată când mâncați, chiar și atunci când sunteți în afara casei. Fără această îngrijire atentă la dinți, riscați să obțineți cavități, gingii umflate sau alte probleme dinte. În timpul purtați bretele, dinții au nevoie de o grijă deosebită.
  • Purtați o periuță de dinți de deplasare, un mini tub de pastă de dinți și un mic pachet de atelier cu dvs. atunci când sunteți departe de casă, astfel încât să fiți întotdeauna pregătiți să vă spălați după masă.
  • Metoda 4 din 5:
    Vizitarea ortodontistului
    1. Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 16
    1. Dați-vă brațele o perioadă de încercare înainte de a vizita ortodontul. Unele dureri sunt așteptate atunci când bretele sunt primite pe dinți. Dacă, totuși, încă mai aveți durere intolerabilă după câteva săptămâni, poate doriți să vizitați Ortodontul dvs. pentru a verifica și a pune întrebări.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 17
    2. Adresați-vă ortodontului dvs. să vă slăbească brațele. Dacă durerea din brațele dvs. este prea intensă, este posibil ca acestea să fie prea strânse. Având bretele mai stricte nu înseamnă neapărat că vor funcționa mai bine sau că dinții vă vor îndrepta mai repede.Adresați-vă opiniei ortodontului despre etanșeitatea brațelor.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 18
    3. Aveți firele ortodontiști care proeminente din bretele dvs. Uneori, există capete scurte ale firelor pe bretele care vor ieși și se freacă de interiorul obrazului. Acestea pot fi extrem de incomod și pot cauza răni gura. Dacă aveți aceste lucruri, cereți ortodontului dvs. să vă scufundați capetele de pe aceste fire și ar trebui să simțiți o ușurare imediată.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 19
    4. Cereți medicamente de rezistență la prescripție sau alt tratament. Ortodontul dvs. ar putea fi capabil să prescrie o doză mai puternică de Ibuprofen pentru dvs. dacă medicamentele regulate de preluare nu par să funcționeze.
  • Ortodontul dvs. ar putea recomanda și alte tratamente, cum ar fi o placă de mușcătură. Acesta este un produs pe care îl mușcați câteva minute de câteva minute în fiecare oră. Mișcarea de mușcătură ajută la generarea circulației sângelui în gingiile dvs., ceea ce poate ușura durerea.
  • Imagine intitulată Allviate dureri de bretele ortodontice Pasul 20
    5. Cereți strategii suplimentare pentru reducerea durerii sau a disconfortului. Ortodontul dvs. poate avea recomandări care vă vor ajuta să vă dați seama de planul dvs. specific de gestionare a cazului și al durerii. Ei au lucrat cu mulți oameni diferiți și au văzut o serie de remedii diferite care au lucrat pentru pacienți.
  • Metoda 5 din 5:
    Pregătirea pentru o reajustare
    1. Imagine intitulată Allviate dureri de bretele ortodontice Pasul 21
    1. Obțineți dreptul dvs. de timp. Nu există o mulțime de libertate atunci când ați putea să vă programați o întâlnire pentru o reajustare a brațelor. Dar dacă puteți, să planificați o zi când nu aveți termene majore sau alte activități care necesită concentrare și concentrare. Încercați să programați o întâlnire spre sfârșitul zilei, astfel încât să puteți merge acasă imediat după numire și odihnă.
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 22
    2. Stocuri pe alimente moi. Gura ta va fi sensibilă din nou timp de câteva zile după ce ți-ai luat brațele redactate și / sau strânse. Ar trebui să plănuiți să mâncați alimente moi, cum ar fi cartofi piure, budincă, supe și alimente similare pentru câteva zile
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 23
    3. Luați o ameliorare a durerii înainte de programare.Luați un comprimat acetaminofen înainte de numirea dvs., astfel încât să intre în vigoare atunci când în timpul întâlnirii dvs. În acest fel, durerea și disconfortul vor fi diminuate imediat. Luați o altă durere de eliberare de 4-6 ore după prima pentru a vă gestiona durerea!
  • Imagine intitulată Allviate durere ortodontică Brace Pasul 24
    4. Discutați cu ortodontul dvs. despre preocupările dvs. Acum este momentul să-i spuneți ortodontului dvs. dacă aveți probleme cu bretele dvs. sau dacă observați probleme precum durerile de cap sau rănile gurii care nu vindecă. Pot exista alte ajustări care pot fi făcute pentru a ajuta la atenuarea sau abordarea acestor probleme.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar