Cum să fixați dinții strâmbi

Experții sunt de acord că dinții nealiniați sunt foarte frecvenți și pot varia în severitate. Cu toate acestea, mulți oameni cu dinți strâmbi se simt încă jenați, deci este absolut normal să vă îndreptați zâmbetul. Din fericire, este posibil să fiți în stare să obțineți dinți mai stânjeni! Cercetările sugerează că îndreptarea dinților poate, de asemenea, să vă îmbunătățească sănătatea dentară, să vă ajute să mușcați și să mestecați mai bine și să schimbați modul în care vorbiți. Aveți mai multe opțiuni pentru îmbunătățirea zâmbetului dvs., dar cel mai bun loc pentru a începe este biroul ortodontului dvs.

Pași

Metoda 1 din 5:
Vizitarea unui ortodont
  1. Imagine denumită fixarea dinților strâmbi 1
1. Du-te la ortodont. Ortodontul va fi capabil să evalueze ce probleme aveți și să sugerați ce cursuri sunt disponibile pentru dvs.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 2
    2. Întrebați despre toate opțiunile dvs. Este posibil să aveți nevoie de o opțiune ieftină sau poate doriți ca bretele pe care nimeni nu le poate vedea. Lăsați ortodontul să știe ce vreți și vă pot oferi argumente cea mai bună opțiune pentru cazul dvs.
  • Imagine intitulată Fixul dinților strâmbi 3
    3
    Întrebați dacă sunt necesare bretele. Ortodontul dvs. poate evalua dacă dinții vă provoacă problemele sau ar putea în viitor.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 4
    4. Evaluați-vă opțiunile. Dacă nu sunt necesare bretele, puteți decide că nu aveți nevoie de ele, mai ales că sunt atât de scumpe.
  • Metoda 2 din 5:
    Folosind un dispozitiv de reținere
    1. Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 5
    1. Utilizați elemente de reținere pentru probleme minore. Reținetorii pot fi utilizați pentru a rezolva probleme precum lacunele minore ale dinților sau un singur dinte strâmb. Ele sunt mai puțin costisitoare decât alte opțiuni, mai ales că, în general, trebuie să purtați un dispozitiv de reținere după ce au fost eliminate bretele oricum.
    • Administratorii necesită o anumită atenție și o igienă excelentă orală, deoarece firele metalice zgâria suprafața de smalț a dinților dvs., ceea ce poate duce la decăderea dinților.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 6
    2. Aveți ortodontul dvs. să se potrivească unui dispozitiv de reținere pentru dvs. Reservatorul dvs. este proiectat special pentru dvs. pentru că trebuie să vă adapteze problema specifică.
  • În timpul procesului, ortodontul va face o matriță a gurii cu o substanță groasă numită alginat. Ei vor folosi mucegaiul pentru a vă face dispozitivul de reținere.
  • Imagine intitulată Fixul dinților strâmbi 7
    3. Ajustați la dispozitivul de reținere. Vă poate lua câteva zile pentru a vă obișnui cu dispozitivul de reținere, așa că nu fiți alarmați. Acesta vă poate afecta discursul și vă poate produce mai multe saliva. Încercați să citiți cu voce tare pentru a vă obișnui să vorbiți cu dispozitivul de reținere.
  • Dacă aveți dureri moderate până la severe sau dispozitivul de reținere se taie în gingiile dvs. sau trăgând prea tare pe dinți, contactați ortodontul dvs.
  • Imagine intitulată Fix DIN CROOKED Pasul 8
    4. Scoateți-vă dispozitivul de fixare în timp ce mâncați și vă spălați dinții. Îndepărtarea dispozitivului de reținere face ca ambele procese să fie mai ușoare. De asemenea, ar trebui să o luați dacă jucați sporturi de contact, deoarece poate provoca vătămări.
  • Imagine intitulată Fix DIN CROOKED Pasul 9
    5. Păstrați-o în cutia sa. Asigurați-vă că vă protejați dispozitivul de reținere, menținându-l în cutia sa când nu este utilizat.
  • De asemenea, trebuie să fie ținut umed când nu în gură, astfel încât să nu crăpească. Dentistul tău ar trebui să-ți spună cum să-l înmoaie.
  • Evitați să o păstrați în apropierea unei surse de căldură, deoarece aceasta poate, de asemenea, să o spargă.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 10
    6
    Curățați-vă zilnicul de reținere. Retainanța dvs. ar trebui să vină cu instrucțiuni despre cum să o curăți, dar de obicei puteți folosi apă de gură sau de curățare a protezelor pentru a elimina orice acumulare pe ea.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 11
    7. Nu vă opriți purtarea dispozitivului de reținere. Purtați dispozitivul de reținere atâta timp cât medicul dentist recomandă. Este posibil să aveți nevoie să o purtați de ani de zile, în funcție de dinți. Dacă încetați să o purtați prea devreme, dinții se vor întoarce înapoi în stadiul anterior și va trebui să repetați procesul din nou.
  • Metoda 3 din 5:
    Folosind furnir de porțelan
    1. Imagine denumită fixarea dinților strâmbi 12
    1. Utilizați furnir de porțelan pentru a corecta problemele minore. Furnirurile acoperă, în esență, problemele cu o porțelan sau o cochilie de rășină, mai degrabă decât să le corecteze.
    • Furnirurile sunt rezistente la pată (dacă porțelan) și arată mult ca dinții naturali.
    • Se sugerează să le aduci după vârsta de 35 de ani, deoarece acest lucru la o vârstă mai mică poate afecta pulpa din dinți și pot scădea longevitatea furnirului.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 13
    2. Adresați-vă ortodontului dacă furnirurile sunt potrivite pentru dvs. Ele sunt o opțiune mai simplă decât bretele sau reținuți, deoarece ortodontul le va pune pe voi și le va lăsa. Nu trebuie să le eliminați. Ei pot, de asemenea, să acopere petele, jetoanele și lacunele.
  • Furnirurile sunt permanente și nu pot fi reparate. Ele sunt, de asemenea, mai scumpe decât obținerea unei coroane, dar vă vor oferi cu siguranță perfecțiunea "Hollywood" zâmbet.
  • Dacă practicați sporturi de contact serioase, cum ar fi boxul sau hochei, pot să nu fie chiar o opțiune. Cu siguranță veți avea nevoie să vă protejați dinții cu o gura de gură atunci când jucați aceste sporturi, indiferent.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 14
    3. Aveți un medic dentist cosmetic pus în furnir pentru dvs. Un dentist cosmetic este cel mai potrivit specialist dentar pentru această procedură. Ei vor elimina prima parte din smalțul dvs., în esență, pentru a face loc furnirului. Dentistul va fi deja creat furnir. El sau ea va examina modul în care furnirul se uită în poziție și apoi se leagă de dinte.
  • Veți avea probabil o vizită de urmărire pentru a verifica plasarea, dar dacă observați o problemă, cum ar fi crăparea sau nealinierea, contactați medicul dentist.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 15
    4. Periați dinții ca normal. Furnirurile nu au nevoie de o atenție deosebită, dar aveți nevoie să atașați și să periați așa cum ați fi în mod normal.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 16
    5. Protejați împotriva măcinării. Furnirurile de porțelan pot fi rupte, deci dacă vă ștergeți dinții, este posibil să aveți nevoie să purtați o gardă noaptea.
  • De asemenea, va trebui să fiți foarte atenți atunci când mușcați alimente dure, cum ar fi nuci, bomboane dure, pâine coaptă, biscuiți greu, etc.
  • Imagine intitulată Fix Crooked dinți Pasul 17
    6. Înlocuiți în cinci până la 10 ani. Furnirurile nu durează pentru totdeauna și va trebui să le înlocuiți într-un deceniu.
  • Metoda 4 din 5:
    Fixarea dinților cu bretele
    1. Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 18
    1. Utilizați bretele pentru a corecta problemele majore. Bretele pot corecta dinții strâmbi, suprasolicitați, subterani și crosside, de exemplu.
  • Imagine denumită fixarea dinților strâmbi
    2. Discutați despre opțiunile dvs. cu ortodontul dvs. El sau ea vă poate spune ce este cel mai bun tip de bretele pentru problema dvs. particulară.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 20
    3. Alegeți brațele pe care le doriți. Aveți opțiunile de bretele vizibile, invizibile și aproape invizibile.
  • Bretele vizibile sunt tipul de bretele pe care probabil că vă gândiți când spune cineva "bretele." Aceste bretele sunt paranteze atașate la partea din față a dinților și conectate prin fire metalice. Parantezele pot fi metalice, plastic sau ceramică, iar aceste bretele sunt adesea mai ieftine decât alte tipuri de bretele. Bretele vizibile sunt cele mai bune pentru probleme grave.
  • Practurile aproape invizibile sunt tăvi de plastic care se potrivesc peste dinți. Brandul principal al acestui tip de braț este invizalign. Ca și cu reținerii, puteți scoate aceste bretele să mănânce și sunt, de asemenea, nu sunt la fel de dureroase ca și alte bretele. Cu toate acestea, ei nu lucrează la probleme severe și trebuie să le purtați timp de cel puțin 22 de ore pe zi. Aceste bretele pot fi puțin mai scumpe decât bretele tradiționale.
  • Bretele invizibile se atașează în spatele dinților, la fel ca și brațele vizibile atașate în fața dinților. Fiecare consola este personalizată în dinți, așa că funcționează mai repede - cu toate acestea, poate fi dificil să se adapteze la aceste bretele, cum ar fi face mai greu să vorbească. De asemenea, acestea sunt mai scumpe, deoarece sunt fabricate din aur (acest lucru le permite să fie personalizate în dinți).
  • Imagine intitulată Fix DIN CROOKED PASUL 21
    4. Ați pus ortodontul dvs. la alegere. Amintiți-vă că majoritatea ortodontiștilor oferă finanțare, deci dacă nu vă puteți permite să plătiți imediat procedura, puteți efectua plăți. Alternativ, poate doriți să obțineți o asigurare dentară, care poate acoperi o parte din procedură, deși, de obicei, nu toate acestea.
  • Imagine intitulată Fix dinți strâmbi Pasul 22
    5
    Perie și Floss dinții și brațele. Dacă aveți elastic, scoateți-le înainte de a peria. Cu brațele tradiționale, trebuie să vă spălați atât dinții, cât și brațele înșiși pentru a elimina placa și alimentele. Odată curat, puneți elasticul înapoi.
  • Asigurați-vă că ați atașat și folosiți o periuță de dinți interdentală (cu o perie de păr ca un copac de pin), care vă permit să curățați în jurul parantezelor și între dinți.
  • Imagine intitulată Fix Crooked dinți Pasul 23
    6. Evitați anumite alimente. Mai ales cu brațele tradiționale de consola, trebuie să evitați alimentele, cum ar fi alimentele grele (nuci, bomboane dure, etc.) și alimente lipicioase (caramel, gumă etc.). De asemenea, trebuie să tăiați fructe și legume dureroase în bucăți mai mici.Aceste alimente pot dăuna sau vă vor rupe brațele. De asemenea, ar trebui să evitați alimentele crocante, cum ar fi jetoanele și alimentele acide, cum ar fi sucurile sau viticulele.
  • Din moment ce puteți lua bretele invizibile să mănânce, aceste alimente nu sunt la fel de mari, deși acizii de pe dinți îi pot afecta în continuare.
  • Imagine intitulată Fix DIN CROOKED Pasul 24
    7. Vizitați Ortodontul într-un program regulat. Ortodontul va ajusta brațele pe măsură ce mergeți și veți fi în căutarea unor probleme.
  • Imagine denumită fixarea dinților strâmbi
    8. Le-au îndepărtat. Cât timp se află bretele dvs. depind de severitatea problemei. Veți fi montat pentru un dispozitiv de reținere după ce ați eliminat brațele.
  • Imagine intitulată Fix Crooked dinți Pasul 26
    9. Purtați-vă dispozitivul de reținere. După ce brațele dvs. sunt îndepărtate, trebuie să purtați un dispozitiv de reținere pentru a vă menține dinții în linie.
  • Sfatul din trecut a fost necesar să purtați un dispozitiv de reținere timp de un an după ce ați avut bretele, dar acum sfatul este posibil să aveți nevoie să purtați un dispozitiv de reținere mult mai mult, deși îl puteți purta doar pe timp de noapte.
  • Metoda 5 din 5:
    Prevenirea dinților strâmbi
    1. Imagine intitulată Fix Crooked dinți Pasul 27
    1
    Perie in mod regulat. Gingivita poate duce la dinți strâmbi, care este, în general, cauzată de faptul că nu se îngrijește de dinții. Ar trebui să periați cel puțin de două ori pe zi.
    • Dinții adesea strâmbi sunt cauzați de probleme genetice și nu pot fi prevenite.
    • Dacă gingivita devine mai gravă și nu este tratată, va duce la parodontită, ceea ce face ca dinții să-și schimbe poziția și să devină liberi.
  • Imagine intitulată Fix Crooked dinți Pasul 28
    2
    Floss o data pe zi. Flossing ajută, de asemenea, la prevenirea gingivitei.
  • Imagine intitulată Fixul dinților strâmbi 29
    3. Vizitați în mod regulat dentistul. Nu numai că vizitarea dentist ajută la prevenirea gingivitei, el sau ea va recunoaște dacă aveți probleme care ar putea duce la dinți strâmbi.
  • Imagine denumită fixarea dinților strâmbi 30
    4. Limitați degetul mare la copii. Thumb-supt poate duce la dinți strâmbi în timp.
  • De asemenea, limitați utilizarea pacificatorilor și a sticlelor după vârsta de trei ani.
  • sfaturi

    Mulți adulți au ales bretele invizibile sau aproape invizibile pentru a le face mai puțin vizibile.
  • Când alegeți un tip de bretele, nu mergeți doar pentru bretele invizibile. Alegeți ce se potrivește nevoilor dvs.
  • Avertizări

    Nu luați dispozitivul de reținere pentru perioade lungi de timp - ați putea avea nevoie de bretele din nou de la schimbare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar