Cum să facem față cu protezele parțiale

Dacă nu ați purtat niciodată o proteză parțială, poate dura puțin timp pentru gura dvs. să se obișnuiască cu ea. Protezele s-ar putea simți incomod și străine pentru primele câteva săptămâni. Din fericire, durerea că protejarea protezelor este temporară și poate fi atenuată. De asemenea, mâncarea și băutura se pot simți diferit decât au făcut-o înainte. Cu toate acestea, cu practică și în timp, aceste acțiuni vor părea mai naturale. Având în vedere sănătatea dvs. este importantă și o parte din care se ocupă de gura și protezele voastre.

Pași

Partea 1 din 3:
Care se ocupă de durerea proteză
  1. Imagine intitulată face ca protectia parțială Pasul 1
1. Vizitați medicul dentist pentru a vă ajusta în mod corespunzător protezele. Spuneți medicului dentist în cazul în care protezele cauzează disconfort. Asigurați-vă că ați purtat protezele cu o zi înainte de vizita dvs. de ajustare. Acest lucru va permite medicului dvs. dentist să vadă clar zonele roșii sau crude ale gingiilor dvs.
  • Nu încercați să vă ajustați singur protezele. Un medic dentist profesionist se va asigura că ajustarea va permite în continuare protezele dvs. să rămână în poziție și sigiliul rămâne intact.
  • Cei mai mulți stomatologi vor programa o întâlnire de urmărire la câteva zile până la o săptămână după ce protezele dvs. sunt puse în aplicare. Cu toate acestea, dacă aveți durere necorespunzătoare înainte de numirea dvs., apelați la biroul dentistului pentru a face programarea unei întâlniri cât mai curând posibil.
  • Imagine intitulată face ca protectia parțială Pasul 2
    2. Clătiți-vă gura cu apă sărată pentru a ușura durerea și umflarea. Se dizolvă 1TSP (4.9 ml) de sare în 1c (0.063 US Gal) de apă clocotită. Odată ce apa sa răcit la o temperatură caldă sau de cameră, lustruiți-l în gură timp de 30 de secunde. Nu faceți acest lucru zilnic, deoarece apa sărată poate eroda smalțul dinților.
  • Puteți folosi o clătire cu apă sărată în fiecare zi pentru o săptămână la cel mai mult. Dacă durerea persistă, contactați medicul dentist astfel încât să poată recomanda alte alternative de ameliorare a durerii.
  • Această metodă reduce umflarea gingiilor și curăță zona iritată / s.
  • Imagine intitulată face față protecției parțiale Pasul 3
    3. Preluați medicamentele de ameliorare a durerii (OTC) pentru a ușura disconfortul. Consultați-vă medicul pentru a determina care ameliorator de durere, cum ar fi ibuprofenul, acetaminofenul sau aspirina, ar fi potrivit pentru a gestiona durerea cauzată de protezele dvs. Ibuprofenul și aspirina sunt clasificate ca medicamente antiinflamatoare nesteroidale și ameliorează durerea și inflamația prin blocarea efectului substanțelor chimice numite enzime ciclo-oxigenazei. Acetaminofenul este clasificat ca un analgezic și ameliorează durerea, dar nu inflamația.
  • Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de etichetă și recomandarea medicului pentru cât de des și doza de luat.
  • Toate cele trei tipuri de amelioratori de durere vin în forme de tablete, lichide și capsule.
  • În funcție de alte medicamente, puteți lua, și alte opțiuni și factori de stil de viață, o eliberare a durerii poate fi mai potrivită decât altele.
  • Durerile de durere OTC trebuie luate temporar. Dacă persistă durerea, consultați medicul dentist.
  • Imagine intitulată face față cu protezele parțiale Pasul 4
    4. Purtați-vă protezele cât mai mult posibil pentru a vă folosi cum se simt mai repede. În timp ce vă așteptați să vă scoateți protezele în timp ce dormiți, încercați să le lăsați cât de mult puteți în timpul zilei.Cu cât purtați mai mult protezele, cu atât mai repede se va obișnui gura.
  • La început, poate fi nevoie să vă scoateți protezele de mai multe ori pe zi pentru a vă oferi gura și gingii o pauză. Cu toate acestea, după câteva săptămâni, ar trebui să le puteți lăsa pe tot parcursul zilei.
  • Partea 2 din 3:
    Mănâncă și bea cu proteze
    1. Imagine intitulată face față protectiei parțiale Pasul 5
    1. Mâncați alimente moi pentru primele 2 până la 3 zile.Mâncați alimente moi precum Applesauce, cartofi piure, iaurt, cereale fierbinți și budincă. Gingiile tale pot fi dureroase și aceste alimente vor fi cele mai ușor de mestecat și de a înghiți.
    • După primele zile, experimentați cu alimente mai solide, cum ar fi orezul, pâinea, peștele și fasolea.
  • Imagine intitulată face ca protectia parțială Pasul 6
    2. Evitați alimentele grele și / sau lipicioase. Încercați să nu mâncați alimente lipicioase, grele și dure și dur foarte des (o dată sau de două ori pe săptămână) în timp ce vă purtați protezele dvs., deoarece le pot mișca din loc și permit hranei să ajungă sub, ceea ce vă poate irita gingiile.
  • Alimentele cum ar fi carameiul, friptura și nuci pot deteriora sau dezlipi protezele în timp ce forțează maxilarul să aplice o presiune neuniformă. De-a lungul timpului, acest lucru va face uzura protezelor neuniform, care ar putea provoca dureri ale maxilarului.
  • Imagine intitulată face față cu protecția parțială Pasul 7
    3. Mâncați cu atenție lichide și alimente fierbinți. Mănâncă aceste alimente și băuturi încet, acordând atenție modului în care se simt înainte de a lua mușcături mari sau sipuri. Va dura 3 până la 4 zile pentru a vă adapta la noua sensibilitate la căldură.
  • Veți fi mai puțin sensibili la căldură, deoarece protezele vă izolează gura.
  • Exemple de alimente pentru a fi atenți cu cafeaua, ceaiul, supa, tocană, chili, cartofi, fasole și legume gătite.
  • Imagine intitulată face ca protectia parțială Pasul 8
    4. Întăriți mușchii obrazului pentru a avea mai mult control în timp ce mănâncă.Utilizați exerciții faciale cum ar fi apăsarea interioară a obrajilor pe dinți în timp ce trageți înapoi colțurile gurii și îmbrăcați-vă buzele. Această mișcare facială consolidează buccinatorii, sau obrazul, mușchii.
  • Consolidarea mușchilor obrazului va permite un control mai bun la mestecare și suge lichide.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea protezelor parțiale
    1. Imagine intitulată face față cu protezele parțiale Pasul 9
    1. Utilizați o perie de proteză sau o perie regulată a dinților pentru a curăța zilnic proteza. Peria pe care o utilizați ar trebui să aibă părul de lungime medie. Utilizați pastă dentară, creme de proteze sau soluția de înmuiere a protezelor.
    • Periați întreaga proteză, nu doar dinții, înainte de a pune protezele în gură
    • În timpul curățării, asigurați-vă că o faceți peste o chiuvetă sau bazin de apă sau prosop. Dacă protezele sunt abandonate pe o suprafață tare, s-ar putea rupe.
  • Imagine intitulată face față protecției parțiale Pasul 10
    2. Nu permiteți protezele să se usuce. Lăsați protezele într-o ceașcă de apă sau soluție de înmuiere a protezelor atunci când sunt în afara gurii. De obicei, acest lucru va fi peste noapte. Adresați-vă medicului dumneavoastră să recomande soluții adecvate de curățare sau proteze.
  • Nu lăsați proteze în apă caldă sau înălbitor.
  • Imagine intitulată face față cu protezele parțiale Pasul 11
    3. Vizitați medicul dentist să vă reparați protezele dacă este necesar. Nu încercați să vă reparați singur protezele. Dacă se sparg, cip, crack sau devin prea liberi, un profesionist ar trebui să fie consultat pentru a face ca fixarea corectă.
  • De obicei, medicul dentist poate face reparația în aceeași zi. În funcție de dificil de reparație, procesul ar putea dura de la 1 la 3 ore. Cu toate acestea, dacă este o pauză deosebit de complicată, protezele ar trebui să fie trimise la un laborator dentar.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar