Cum să vă spălați dinții cu brațele

Bretele sunt aplicate la dinți pentru aliniere și îndreptați-le. Aceste dispozitive corectează poziția dinților, îmbunătățesc aspectul zâmbetului dvs., păstrați-vă gura sănătoasă și îmbunătățiți discursul - astfel încât să le purtați bine merită. Cu toate acestea, dacă nu sunt respectate tehnici adecvate de periere, puteți rămâne cu pete, cavități sau țesuturi gingi infectate. Placă și alimente colectează pe bretele și trebuie îndepărtate în mod regulat. Dacă purtați bretele, acest articol vă va ajuta să învățați tehnici adecvate pentru a le menține și a vă menține gura sănătoasă.

Pași

Partea 1 din 3:
Periajul
  1. Imagine intitulată Perie dinții cu bretele la pasul 1
1. Alegeți periuța de dinți. Deși o periuță de dinți obișnuită va funcționa, puteți lua în considerare o periuță de dinți electrică sau sonică concepută pentru curățarea în jurul valorii de bretele și asigurați-vă că utilizați cantitatea potrivită de presiune, permițând ca capul să se rotească complet. Acest lucru va oferi o curățare mai eficientă și va economisi timp.
  • Utilizați o perie interdentală cu un cap și o perie unghiulară care se poate potrivi în jurul bretele. Oral-B are un sistem de perie interdental cu un cap de perie înlocuibilă triunghiulară, care va funcționa bine.
  • Dacă alegeți o periuță de dinți electrică sau sonic regulată, știți că poate fi foarte dificil să manevrați peria suficient de bine în gură cu bretele. Salele vor purta, de asemenea, mult mai repede pentru că vor prinde în brațele voastre.
  • Dacă utilizați o periuță de dinți obișnuită, va trebui să vă spălați dinții cu părul înclinat atât în ​​sus, cât și în jos pentru a obține un bine curat peste bretele voastre.
  • Amintiți-vă că aveți mai multe laturi la dinți - exterior (lângă obraz sau buza), interior (îndreptat spre limbă), coroana (pe dinții de jos, este partea dintelui îndreptată spre partea superioară a gurii și dinții de sus , este partea cu care se confruntă limba). Toate laturile trebuie curățate, astfel încât să obțineți o periuță de dinți mică și suficient de flexibilă pentru a vă deplasa cu ușurință în jurul gurii.
  • 2. Periați partea exterioară a dinților. Aceasta este partea din față a dinților dvs. care este văzută când zâmbiți. Nu uitați să scoateți placa de-a lungul părții dintelui dvs. cel mai apropiat de linia gingiilor.
  • Începeți în afara dinților de jos. Mușcă-ți dinții împreună. Frecați periuța de dinți înainte și înapoi pe dinți, în timp ce trec treptat periuța de dinți peste dinții de fund. Asigurați-vă că ajungeți până la capăt la molarii dvs. Scuipat dacă este necesar.
  • Acum periați exteriorul dinților de sus. Cu dinții încă împreună, periați ușor în mișcări circulare. Asigurați-vă că mutați periuța de dinți în toată dinții din față și înapoi la ieșirile din molarii dvs., de asemenea. Poate fi mai ușor să ajungeți la spatele gurii dacă vă deschideți puțin gura.
  • Dacă utilizați o periuță de dinți obișnuită, veți dori să înclinați peria atât spre gingia dvs. cât și spre partea de sus a dinților. Acest lucru ajută la îndepărtarea oricăror particule de alimente blocate direct pe partea superioară sau inferioară a parantezelor.
  • Utilizați cercuri mici pentru a peria brațele. Petreceți cel puțin 25 - 30 de secunde pe fiecare consola. De asemenea, puteți utiliza peria interdentală pentru a peria peste vârfurile parantezelor. Cele mai multe paranteze au găuri (foarte greu de văzut), așa că încercați să vă răsuciți peria interdentală în fiecare suport
  • 3. Periați partea interioară a dinților. Deplasați periuța de dinți înainte și înapoi, în sus și în jos și apoi cu mișcări circulare în interiorul dinților de sus și de jos. Când aveți bretele, partea interioară a dinților dvs. este de obicei cea mai ușoară pentru a perie, deoarece nu sunt aglomerate cu bretele.
  • 4. Periați coroanele dinților. Transformați periuța de dinți perpendiculară pe spațiile dintre dinți. Frecați peria înainte și înapoi și utilizați, de asemenea, o mișcare circulară. Acest lucru ajută la obținerea celor greu de ajuns la covoarele care pot porni placa și particulele alimentare.
  • 5. Concentrați-vă pe alte zone ale gurii. Gura ta este plină de germeni și plăci care hrănesc gingivita. Trebuie să vă spălați și să vă masați gingiile, obrajii și limba. Spit, dacă este necesar înainte de a începe.
  • Folosind periuța de dinți, începeți să periați ușor gingiile deasupra (sau mai jos) dinții tăi. Faceți o periere ușoară, verticală în direcția parantezelor.
  • După aceasta, rotiți peria de 180 de grade pentru a vă înfrunta obrazul. Obrazul este mai greu de periat. Asigurați-o cu cealaltă mână dacă devine prea dificilă. Scuipat.
  • Rotiți peria în jos și periați fundul moale și gingiile în care limba dvs. se află. Perie sub limba ta și apoi acoperișul gurii tale.
  • În cele din urmă, lipiți limba și o periați. Asigurați-vă că respirați din gură, altfel veți începe gaggingul. Spit și clătiți gura și periuța de dinți.
  • Imagine intitulată Perie dinții cu bretele la pasul 6
    6. Verifică dinții. Arata curat? Dacă vedeți o placă sau mâncare, luați periuța de dinți clătiți și spălați-o. Dacă vă simțiți ca el, periați-le (în orice fel doriți) într-adevăr repede pentru a scăpa de tot ce ați fi pierdut.
  • Partea 2 din 3:
    Flossing și clătire
    1. Clătiți-vă gura. Poate fi de ajutor înainte de a vă spăla dinții pentru a răsturna niște apă în jurul gurii. Scuipat și repetați. Aceasta primește unele dintre particulele libere de mâncare din gură. Veți dori, de asemenea, să clătiți cu apă după periaj.
    • Apa caldă poate calma dinții și se înmoaie părul când ai schimbat trupele de pe brațele tale. Nu uitați să nu periați prea tare sau parantezele ar putea fi deteriorate.
  • 2. Așezați dinții. Flossing poate părea ca o sarcină dificilă de a face cu bretele. Poate doriți să luați în considerare placing-urile, care sunt ca atașamentul pe un baston, Platypus Orthodontia Flossers sau Flossers de apă. Aceste instrumente dentare sunt mult mai rapide și mai ușor de utilizat decât dentare conică și pot fi achiziționate la majoritatea magazinelor.
  • Luați o bucată lungă de atrigă (aproximativ 18 inci sau 46 cm), înfășurați-l în jurul degetului arătător pe fiecare mână și îl încântați între fiecare spațiu dinte. Încercați să îndoiți șirul din jurul dinților pe fiecare parte a acestuia, formând a "C" formă, în loc de ața dreaptă. Care va elimina orice placă blocată acolo.
  • Dacă aveți fire de finisare, poate fi aproape imposibil să obțineți atașamentul dedesubt sau peste seturile duble de fire, astfel încât să împingeți atașamentul în jos, așa cum este descris, în spațiul dinților - cu toate acestea, dacă nu aveți firele de finisare, Este recomandat să fitingați atașamentul sub sau peste fire, deoarece acesta este cel mai eficient mod de a scăpa de gingivită și de a vă curăța dinții.
  • Luați în considerare utilizarea unui flosser de apă - un dispozitiv cu un jet de apă electronică ideal pentru cei cu bretele. Aceste elemente lucrează ca și facultatea de a scăpa de alimente și placă în periuțele de dinți de la crevici nu pot ajunge.
  • 3. Utilizați apă de gură. După aterizare, puneți o capsună de apă de gură (sau urmați instrucțiunile) în gură și răsuciți-o timp de cel puțin 30 de secunde. Utilizați apă de gură care afirmă în mod specific că vă ajută să vă scapi gura de gingivită.
  • O clătire cu apă de gură cu fluorură poate fi, de asemenea, benefică. Clătirea poate intra în spații pe care o periuță de dinți nu este capabilă să ajungă și să ajute la protejarea împotriva cavităților.
  • Încercați să umpleți rezervorul de flosser de apă cu jumătate de apă de gură, jumătate de apă. Acest lucru vă permite să obțineți apă de gură în crevurile dinților.
  • Scuipați apariția de gură și faceți o clătire rapidă cu o apă caldă.
  • Imagine intitulată Perie dinții cu bretele la pasul 10
    4. Gargară cu apă sărată de două ori pe zi. Gargle o dată dimineața și o dată seara. Se poate stinge la început dacă aveți o durere, dar poate fi de fapt liniștitoare pentru rănile minore ale gurii. Acest lucru funcționează, de asemenea, pentru a preveni gingivita.
  • Imagine intitulată Perie dinții cu bretele la pasul 11
    5. Clătiți-vă periuța de dinți înainte și după periaj. Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să furați gingivita cu bacterii și particule de alimente rămase pe periuța de dinți. Întotdeauna clătiți periuța de dinți sub apă fierbinte. Rulați degetul în sus și în jos pe părul pentru a scăpa de particulele de alimente pe care le-ați lăsat în urmă din ultima oară.
  • Păstrați periuța de dinți în poziție verticală și în cazul în care părul se poate usca.
  • Luați în considerare înmuiați periuțele de dinți în apă de gură clorhexidină pentru a ucide mai mulți germeni.
  • Partea 3 din 3:
    Menținându-ți zâmbetul
    1. Imagine intitulată Perie dinții cu bretele la pasul 12
    1. Înlocuiți periodic periuțele de dinți. Se recomandă să înlocuiți periuța de dinți la fiecare trei luni sau mai des dacă peria devine uzată. Când părul sunt fraieri, periuța de dinți nu vă va curăța și dinții.
    • Dacă aveți o periuță de dinți interdentală, veți dori, de asemenea, să înlocuiți capul des. Dacă ortodontul dvs. nu vă oferă un înlocuitor, acestea sunt disponibile la unele magazine. Este minunat să purtați unul în jur cu tine!
  • Imagine intitulată Perie dinții cu bretele la pasul 13
    2. Uita-te la ce mănânci. Cea mai bună modalitate de a vă proteja dinții la deteriorare este să păstrați alimentele care dăunează dinților sau bretelelor.
  • Evitați alimentele care sunt greu sau dificil de mestecat, cum ar fi merele, taffy, caramels, porumb pe Cob, covrigi tari, popcorn, nuci, morcovi sau baghezi.
  • Nu mestecați gheața sau guma de bule.
  • Tăiați înapoi sau evitați complet zahărul. Alimentele zaharoase și putregaiul dinților și provoacă placă care pot duce la gingivită.
  • Imagine intitulată Perie dinții cu bretele la pasul 14
    3. Mănâncă o dietă bine echilibrată. Vitaminele și mineralele găsite într-o dietă sănătoasă de fibre, proteine, grăsimi bune și unii carbohidrați vă vor ajuta să vă luptați și să păstrați gingivita. Mâncarea bine susține și sănătatea bună, ceea ce este la fel de important. Căutați alimente hrănitoare, bogate în fibre cum ar fi zmeură, cereale integrale, banane, verdeață, squash și alte fructe moi.
  • Imagine intitulată periați dinții cu bretele la pasul 15
    4. Curățați dinții după fiecare masă. Poate părea o durere, dar este crucială! Formele de gingivită în 48 de ore. Se poate întâmpla de la lipsa de periere, dentare sau tehnică necorespunzătoare. Nu periaj după masă poate provoca, de asemenea, pete pe dinți atunci când vă scoateți brațele.
  • Imagine intitulată Perie dinții cu bretele la pasul 16
    5. Obțineți curățenie regulată cu igienistul / ortodontul dvs. Ar trebui să aveți un examen anual și să curățați la minim și mai des dacă aveți sângerări sau o istorie a gingivitei. Dacă puteți, obțineți o întâlnire după strângerea dvs. Șansele sunt, va trebui să obțineți hidro-curățenia, deoarece uneori este dificil ca igienistii să manipuleze în jurul dispozitivului dvs.
  • Utilizarea apei în loc de alegere a personalului dentar este foarte utilă pentru cei cu gingivită. Întrebați dacă pot folosi jetul de apă sau pot lustruirea aerului, care implică bicudarea sifonului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Utilizați o periuță de dinți mai moale după ce vă strângeți brațele strânse. Este mult mai puțin dureroasă!
  • Este nevoie de răbdare să păstreze brațele în stare bună. Învață să le iubești și să ai grijă de ei. Zâmbetul tău depinde de asta.
  • Periați toate dinții - nu doriți ca un pătrat alb să rămână pe dinte pe care nu l-ați spălat.
  • Păstrați instrucțiunile ortodontului pentru igienă.
  • Nu utilizați pastă de dinți cu albire, va provoca decolorare atunci când vă scoateți brațele.
  • Nu încercați să utilizați un gura standard cu o brățară fixă. Vorbiți cu ortodontul dvs. și obțineți unul făcut pentru a vă potrivi cu brațul.
  • Utilizați periuța de dinți a bebelușului pentru curățare după înăsprire. Este mic, așa că atinge locurile pe care periuța dvs. de dinți obișnuită ar putea să nu fie capabilă. Este, de asemenea, mai moale, deci nu face rău prea mult.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că ați periat ușor, dar eficient. Paranteze și arc-sârmă pot arăta robust, dar pot fi subțiri.
  • Perie după ce mănâncă alimente bogate în zahăr sau întuneric în culoarea!
  • Asigurați-vă că nu vă răniți gingiile! Dacă gingiile dvs. de obicei sângerăm când vă periați, verificați cu medicul dentist. Ar putea însemna gingivită.
  • Este foarte important să urmați liniile directoare dentist, astfel încât periajul să se facă corect pentru a menține sănătatea gurii, gingiilor și dinților.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Periuță de dinți (ES)
    • Pastă de dinți cu efecte igienice multiple.
    • Ceară
    • Ață dentară
    • Apă de gură
    • Filete de filet (opțional)
    • Flosser de apă (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar