Cum să vă spălați dinții fără o periuță de dinți

Dacă ați plecat într-o excursie și ați uitat să împachetați o periuță de dinți, sau ați ajuns la locul de muncă sau la școală fără a vă spăla dinții, puteți obține încă dinți cu o mică resursă. Un prosop de hârtie, crenguță sau chiar degetul dvs. poate servi ca o periuță de dinți sau puteți mânca anumite alimente pentru a vă ajuta să vă păstrați dinții într-un vârf.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea alternativelor la o periuță de dinți
  1. Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți 1
1. Utilizați un prosop sau prosop de hârtie. Un prosopiu dur va face o treabă mai bună de curățare, dar un prosop de hârtie va face dacă un prosop nu este disponibil.
  • Înfășurați prosopul de spălare sau prosopul de hârtie în jurul degetului arătător, lăsați-l și adăugați pastă de dinți dacă aveți unele.
  • Periați dinții ca și cum ați folosi o periuță de dinți: începeți la gingiile și lucrați în jos, curățați fiecare dinte individual cu o mișcare circulară.
  • Nu uitați să vă spălați limba.
  • Clătiți-vă bine gura când ați terminat, răsuciți-vă înainte și înapoi.
  • Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți 2
    2. Găsiți o crenguță. Înainte de a exista periuțe de dinți, majoritatea oamenilor îi percepe dinții cu crengi. În multe părți ale lumii, ei încă fac, folosind crengi de la stejar, arak sau neem. Cercetările arată că crengi de la arborele arak conțin fluoruri naturale și agenți antimicrobieni, iar periajul cu ele este la fel de sau mai eficientă ca periaj cu o periuță de dinți și pastă de dinți.
  • Alegeți o ramură tânără și flexibilă de aproximativ 6 până la 8 inci lungime (15 până la 20 cm). Vrei una fără o coajă reală, doar o piele subțire.
  • Îndepărtați pielea și mestecați pe un capăt al bătului până când fibrele se separă, întorcându-se capătul într-o pensulă mică. Utilizați-l pentru a vă spăla dinții.
  • De asemenea, puteți utiliza o scobitoare pentru a curăța între dinți, dar utilizați prudență astfel încât să nu vă răniți gingiile și să le faceți sângerări.
  • Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți 3
    3. Face cu degetul. Dacă nu sunt la îndemână prosoape de hârtie, prosoape sau crengi, puteți folosi întotdeauna degetul. Asigurați-vă că vă spălați mai întâi mâinile foarte bine, apoi utilizați degetul arătător așa cum ați fi o periuță de dinți: începeți la gingiile și lucrați în jos pentru arcul superior și lucrați în sus pentru arcul inferior, curățând fiecare dinte individual cu o mișcare circulară.
  • Asigurați-vă că clătiți degetul înainte de a vă deplasa de la deasupra dinților de jos și din față în partea din spate a dinților.
  • Clătiți bine gura când ați terminat, răsuciți înainte și înapoi și de la un obraz la altul timp de cel puțin 30 de secunde.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea dinților fără periaj
    1. Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți Pasul 4
    1. Clătiți cu apă de gură. În timp ce iarșoanele de gură nu trebuie folosite ca o alternativă la periajul și denaturarea, s-au dovedit a ucide microbii în gură și inhibă formarea plăcii. Puneți niște în gură și lustruiți-l timp de un minut pentru a vă curăța dinții.
    • Dacă utilizați o apă de gură Listerine, diluați-o cu apă la un raport de 1: 1.
  • Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți Pasul 5
    2. Utilizați Floss pentru a vă curăța dinții. Dacă ați uitat periuța de dinți, dar și-ați amintit Floss, atunci sunteți în noroc. Mulți dentiștii cred că singurul dentară este mai benefică decât periajul numai în lupta decăderii dinților. Floss ajută la eliminarea bacteriilor și a alimentelor între dinți și în jurul gingiilor dvs. Clătiți-vă complet gura după aceea pentru o curățare mai completă.
  • Flossing conduce la un flux sanguin mai bun în gingii pentru a crea o barieră antibacteriană de protecție care înconjoară dintele
  • Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți Pasul 6
    3. Curățați gura în duș. Deschideți gura și lăsați apă caldă de apă peste dinți. Dușul va acționa ca un sistem de alegere a apei, ajutând la clătirea gurii și spălați placa. Combinați acest lucru cu periajul cu degetul pentru o curățare mai amănunțită.
  • Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți Pasul 7
    4. Mestecați guma pentru a vă curăța dinții. Guma de mestecat fără zahăr sa dovedit a fi la fel de eficientă ca atela în îndepărtarea particulelor alimentare, a plăcii și a bacteriilor din dinți. De asemenea, vă împrăștia respirația. Durata optimă de timp pentru a mesteca este un minut, după care bacteriile încep să fie eliberate înapoi în gură din gumă.
  • Guma fără zahăr de mestecat poate crea, de asemenea, echilibrul optim al pH-ului salivar care dezactivează formarea bacteriană.
  • Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți Pasul 8
    5. Bea sau clătiți gura cu ceaiuri verzi. Ceaiul verde conține compuși antioxidanți polifenoli care reduc placa și combaterea bolii gingiilor. Pur și simplu beți ceaiul, sau pentru o curățare mai profundă, utilizați-o așa cum ați fi apă de gură.
  • Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți 9
    6. Mâncați fructe și legume care vă curăță dinții. Natura abrazivă a legumelor fibroase vă poate ajuta să vă curățați dinții, în timp ce vitaminele și acizii pe care îi conțin au beneficii pentru albirea dinților și pentru combaterea cavităților.
  • Merele de mere conțin vitamina C, care este necesară pentru gingiile de sănătate, precum și acidul malic, care ajută la albirea dinților.
  • Morcovi - morcovi sunt bogați în vitamina A, care întărește smalțul dinților. Fibrele din morcovi pot acționa ca micro-peri pe suprafața dinților și, de asemenea, între dinți, creând un masaj natural al gingiilor dvs.
  • Țelina - Țelina de mestecat produce o mulțime de saliva, care ajută la neutralizarea acizilor care provoacă cavități.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea alternativelor la pasta de dinți
    1. Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți Pasul 10
    1. Submatul de copt substitut pentru pastă de dinți. Dacă ați uitat pasta de dinți, precum și periuța de dinți, puteți utiliza soda de copt ca înlocuitor. Este un ingredient în multe paste din dinți, datorită capacității sale de albirea dinților și de a elimina placa. Pur și simplu puneți unele pe deget, prosop de hârtie sau prosopul înainte de a vă spăla dinții.
  • Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți Pasul 11
    2. Încercați un amestec de sare și apă. Sarea are calități antibacteriene naturale și poate elimina unele dintre germenii care cauzează plăci în gură atunci când nu aveți pastă de dinți. Combinați 1-2 lingurițe de sare la 8 uncii de apă călduță și lăsați sarea să se dizolve în apă. Apoi, dați degetul, prosopul de hârtie sau prosopul în apă sărată înainte de a vă spăla dinții. De asemenea, puteți folosi apa sărată pentru a clăti gura după periere.
  • Nu utilizați prea multă sare sau utilizați frecvent această metodă dacă aveți umpluturi metalice, deoarece sarea este corozivă.
  • Imagine intitulată Perie dinții fără o periuță de dinți Pasul 12
    3. Face o pastă de dinți cu căpșuni. Căpșunile conțin vitamina C pentru a menține sănătatea gingiilor, un puternic astringent care ajută la eliminarea plăcii și acidul malic care albă dinții. Singur sau combinat cu soda de copt, căpșunile zdrobite sunt un substitut bun pentru pasta de dinți.
  • Asigurați-vă că clătiți bine după periaj, deoarece căpșunile conțin, de asemenea, zahăr, care poate contribui la decăderea dinților.
  • Fiți conștienți de că căpșunile conțin fructoză. Acest lucru este mai puțin periculos pentru dinții voștri decât zahărul, dar poate contribui încă la o decădere. Verificați cu medicul dentist înainte de a începe să utilizați o pastă de dinți de căpșuni de casă.
  • Avertizare

    • Asigurați-vă că nu depindeți de aceste metode. Păstrați-vă cu regimul obișnuit de sănătate dentară a apei dentare, periaj și folosind apă de gură de cel puțin două ori pe zi și după mese.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar