Cum să vă curățați dinții în mod natural

Menținerea curată a dinților este importantă pentru evitarea bolilor și a infecției, ajutându-vă să mestecați alimentele și păstrarea zâmbetului luminos și sănătos. Fără curățenie regulată, bacteriile se pot construi în gură și pe dinți, provocând placă, care poate duce la boala gingiilor și decăderea dinților. Din fericire, consumatorii conștienți au descoperit câteva metode naturale de curățare a dinților "la domiciliu", care vă pot ajuta să aveți un zâmbet strălucit.

Pași

Metoda 1 din 3:
Lichidele care vă curăță dinții
  1. Imagine intitulată Curățați dinții în mod natural Pasul 8
1. Clătiți-vă gura cu apă imediat după masă. Eliminarea oricărei alimente sau reziduuri rămase din dinți va ajuta la prevenirea patei și decăderii. Aceasta este o idee deosebit de bună dacă sunteți departe de casă și nu puteți stoarce într-o periaj bună a dinților. Apă potabilă pe parcursul zilei și clătirea cu apă curată după mese este cea mai subevaluată metodă de sănătate orală globală.
  • Evitați întotdeauna periajul imediat după alimente foarte acide, care vă pot slăbi smalțul. În schimb, clătiți cu apă.
  • Imagine intitulată Curățați dinții în mod natural Pasul 9
    2. Utilizați o selecție de apă pentru a spăla dinții. O alegere de apă ajută la explozia lipită de alimente de la suprafață și între elementele dinților și gingiilor. Este o modalitate excelentă și sănătoasă de a vă curăța gura după mese.
  • Imagine intitulată Curățați dinții în mod natural Pasul 10
    3. Încerca tragere de ulei. Tragerea uleiului este un remediu ayurvedic în care vă rotiți uleiul în gură pentru a elimina germenii și bacteriile dăunătoare din gură. De asemenea, albă dinți și respirația.
  • Luați o lingură de ulei și răsturnați-vă în gură timp de 5 minute pentru a obține beneficiile. Dacă puteți, încercați să răsturnați uleiul mai lung, timp de 15-20 de minute. Pentru a vă asigura că uleiul absoarbe și detoxifiează cât mai multă bacterii, scopul de a face acest lucru cu un stomac gol.
  • Scuipă-o și spălați-vă bine gura, de preferință cu apă călduță.
  • Cocoșul și uleiul de măsline sunt alegeri bune.
  • Metoda 2 din 3:
    Îngrijirea dinților tăi
    1. Imagine intitulată Curățați dinții în mod natural Pasul 1
    1. Periați dinții timp de 2 minute cel puțin de două ori pe zi. Utilizați mișcări blânde, circulare pentru a peria suprafața dinților în față și partea din spate a gurii. Țineți peria la un unghi de 45 de grade, unde dinții vă întâlnesc gingiile și folosiți mișcări netede din spate. Apoi, utilizați vârful periei pentru a curăța partea interioară a dinților. Rotiți peria verticală și frecați în sus și în jos peste dinții din față. Periați fiecare suprafață a fiecărui dinte de 2-3 ori pentru a le curăța.
    • Periați dinții timp de cel puțin 2 minute de fiecare dată când vă periați.
    • Nu există nicio înlocuire adecvată pentru spălarea dinților. Aceasta este mâinile în jos pe cel mai bun mod de a elimina placa, reziduurile alimentare și de a vă menține gura fericită și curată.
  • Imagine intitulată Curățați dinții în mod natural Pasul 2
    2. Utilizați pastă de dinți obișnuită pentru a vă curăța dinții în mod eficient. Păsturile de dinți pe care le vedeți comercializate ca fiind "naturale" sunt de obicei identice cu pasta de dinți standard, cu excepția că nu au fluor sau de colorare a alimentelor. Nici fluorura, nici alimentele de colorat nu sunt rele pentru ca dinții dvs. să înceapă, deci nu există beneficii reale pentru a peria fără ele.
  • În afara oricărei culori artificiale și aromă, de obicei nu sunt ingrediente nenaturale în pasta de dinți. Practic tot ceea ce găsiți în pasta de dinți standard este natural și sigur.
  • Căutați pastă de dinți cu sigiliul Asociației American Dental (ADA) de acceptare. Aceste paste de dinți vor fi întotdeauna de înaltă calitate.
  • Știați? "Natural" pasta de dinți nu este la fel de eficientă la curățarea dinților ca pastă de dinți cu fluorură. În plus, nu este nimic dăunător față de fluorură. Se găsește în mod natural în apă, deci nu introduceți substanțe chimice sintetice în gură atunci când utilizați pastă de dinți fluoridată.

  • Imagine intitulată Curățați dinții în mod natural Pasul 3
    3. Periați dinții cu o periuță de dinți goală dacă nu utilizați pastă de dinți. Dacă nu doriți să utilizați o pastă de dinți pe bază de fluor, puteți utiliza în continuare o periuță de dinți pentru a îndepărta placa și reziduul de alimente în gură. Rulați periuța de dinți sub apă și periați dinții așa cum ați fi în mod normal. Clătiți gura cu apă după periaj.
  • Puteți folosi o pastă de dinți fără fluor, dacă doriți, dar nu face nimic altceva decât să vă faceți mai proaspătă.
  • Acest lucru nu este la fel de eficient ca și utilizarea unei pastă de dinți pe bază de fluor. Este mai bine decât să nu faci nimic!
  • Imaginea intitulată Curățați dinții în mod natural Pasul 4
    4. Floss zilnic pentru a îndepărta reziduurile alimentare și placa între dinți. Trageți o lungime de 6-8 în (15-20 cm). Glisați atașatul între 2 dinți și trageți ușor atașamentul de pe partea dintelui în timp ce mutați atașamentul înainte și înapoi. Faceți acest lucru de 4-5 ori. Apoi, trageți-l ușor în cealaltă direcție pentru a curăța cealaltă parte a dintelui. Faceți acest lucru pentru fiecare decalaj din dinți pentru a elimina totul blocat între dinți.
  • Durează doar 4-5 minute până la ață și este o modalitate excelentă de a vă menține dinții în mod natural curat!
  • Așezați dinții după ce vă spălați dinții la sfârșitul zilei.
  • Floss este de obicei realizat cu nailon sau teflon. Există flosi organici pe care le puteți utiliza în loc dacă sunteți în căutarea unei opțiuni naturale. Nu ar trebui să conteze, totuși. Îți frecați doar dinții cu el și nu ingerați nimic când atașați.
  • Metoda 3 din 3:
    Când să solicitați îngrijire medicală
    1. Păstrați verificările regulate și întâlnirile de curățare cu medicul dentist. Văzând în mod regulat dentistul dvs. este o parte vitală a menținerii sănătății dentare bune. Nu numai că medicul dentist vă poate ajuta să vă păstrați dinții curat, dar ei pot căuta și semne de degradare dentară și le pot trata înainte de a deveni grave. Adresați-vă medicului dentist cât de frecvent ar trebui să veniți pentru examene și curățări.
    • Unii stomatologi recomandă să vină în fiecare 6 luni, în timp ce alții recomandă numiri anuale. Este posibil să trebuiască să vedeți dentistul dvs. mai des dacă aveți probleme de sănătate dentară.
    • Medicul dentist poate lua raze X pentru a verifica cavitățile ascunse și alte probleme care nu sunt ușor de observat cu un examen vizual.
  • 2. Sunați-vă medicul dentist dacă aveți dureri de dinți sau alte simptome necorespunzătoare. Problemele dentare netratate pot duce la o degradare mai severă și la alte probleme de sănătate. Dacă aveți o durere de dinți, faceți o întâlnire cu medicul dentist pentru un diagnostic și tratament. De asemenea, trebuie să sunați dentistul dvs. dacă aveți simptome precum:
  • Sângerare, umflare sau roșeață în gingiile tale
  • Gingii care par să se tragă departe de dinți
  • Dinții permanenți care se simt liberi
  • Durere în dinți atunci când mesteci sau mănânci substanțe fierbinți sau reci
  • Respirația neplăcută sau gusturile neplăcute în gură
  • 3. Obțineți îngrijirea dentară de urgență pentru dinții spartă sau o infecție gravă. Dacă unul dintre dinții adulți sparge sau cade, aceasta este considerată o urgență dentară. Apelați numărul de urgență al medicului dentist sau căutați o clinică dentară de urgență. De asemenea, trebuie să le sunați dacă aveți simptome de o infecție severă, cum ar fi:
  • Umflarea maxilarului sau sub limba ta
  • Dificultate la inghitire
  • Durerea de dinte care este atât de severă încât vă împiedică să vă treziți sau nu se îmbunătățește cu analgezice deasupra
  • sfaturi

    Uscați-vă dinții. Folosind o periuță de dinți goală este o modalitate perfectă de a vă menține dinții curată, deoarece majoritatea efectelor de curățare ale periuței de dinți provin din peria însuși, spre deosebire de pastă pe care o puneți pe ea. S-ar putea să nu obțineți mirosul și "sentiment" de o gură curată, dar veți ajuta să vă păstrați dinții fără placă.

    Avertizări

    Evitați curățarea dinților cu fructe, cum ar fi căpșuni, lichide acide cum ar fi oțet sau ingrediente abrazive, incluzând soda de copt sau cărbune. Nu există dovezi că acestea "natural" Opțiuni albe dinți și pot deteriora de fapt.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar