Cum de a repara boala vezicii de înot în aurfish

Dacă goldfishul tău înotați în lateral sau cu susul în jos, poate avea o tulburare a vezicii urinare. Constipație, organe mărite sau infecții pot provoca toate vezicii de înot să nu mai funcționeze corect. Cu grijă adecvată, este posibil să fiți capabil să tratați această boală și să vă aduceți goldfish-ul înapoi la o sănătate bună.

Pași

Metoda 1 din 3:
Recunoașterea problemei
  1. Imagine intitulată Fix Boala vezicii de înot în pasul de aur 1
1. Căutați simptome comune de tulburare a vezicii urinare. Tulburarea vezicii de înot apare atunci când vezica de înot a peștelui, care în mod normal umflă și ajută peștele să rămână în mod corespunzător, devine compromis. Indiferent de ceea ce cauzează problema, simptomele sunt de obicei aceleași. Când vă vedeți burta de pește, nu presupuneți că este mort - dacă încă mai respiră, probabil că are o tulburare a vezicii urinare. Iată simptomele pentru a căuta:
  • Peștele continuă să plutească în partea de sus, cu susul în jos
  • Peștele păstrează scufundarea la fundul rezervorului
  • Peștele înotă cu coada mai mare decât capul (Notă: acest lucru este normal pentru speciile de pești în picioare)
  • Peștele are o burtă umflată
  • Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în Pasul 2 Goldfish 2
    2. Știu ce pește sunt cel mai probabil să fie afectate. Goldfish, în special Goldfish Fancy, și peștele Betta sunt cel mai frecvent afectate de tulburarea vezicii urinare. Aceste tipuri de pește au corpuri scurte, care determină ca organele lor să devină comprimate. Organele interne ale peștelui pot apăsa împotriva vezicii urinare și o fac dificilă pentru a funcționa corect.
  • Dacă aveți un aur fantezist sau un pește betta, va trebui să îl monitorizați cu atenție pentru semne de tulburare a vezicii urinare. Stânga netratată poate duce la moarte.
  • Soiurile naturale de aur cu corpuri mai lungi sunt mai puțin predispuse la tulburarea vezicii urinare, deoarece organele lor nu sunt ambalate strâns împreună.
  • Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în Pasul 3 Goldfish 3
    3. Înțelegeți ce cauzează tulburarea vezicii urinare. Când organele mici ale peștilor devin mărite, pot apăsa împotriva vezicii urinare și pot provoca defecțiuni. Stomacul, intestinele și ficatul sunt în mod special predispuse la creșterea mării datorită obiceiurilor alimentare ale peștelui. Oricare dintre următoarele poate provoca tulburarea vezicii urinare:
  • Gulping prea mult aer în timp ce mănâncă, provocând stomacul să devină mărită
  • Consumul de alimente cu o calitate scăzută sau plină de aer, provocând constipație în intestin
  • Consumul prea mult, provocând depuneri grase pentru a mări ficatul
  • Dezvoltarea chisturilor în rinichi, determinând-o să devină mărită
  • Deformarea unui organ intern
  • Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în Pasul 4 Goldfish 4
    4. Căutați semne de infecție. Uneori tulburarea vezicii de înot este un simptom al infecției și nu veți putea rezolva acest lucru prin schimbarea obiceiurilor de alimentație ale peștelui dvs. Dacă credeți că peștele dvs. are o infecție, este important să se trateze acest lucru separat pentru a vă ajuta pe pește să devină din nou sănătoși.
  • Dacă peștele dvs. are o infecție, acesta va expune aripioare fixate, tremurând și lipsa apetitului în plus față de alte simptome ale tulburării vezicii urinare.
  • Începeți prin curățarea rezervorului pentru a reduce nivelurile bacteriilor - în multe cazuri, aceasta va ucide bacteriile care cauzează infecția.
  • Dacă simptomele persistă, luați în considerare tratarea peștelui cu un antibiotic larg de spectru pentru a vindeca infecția. Antibioticele sunt disponibile la magazinul dvs. de companie sub formă de picături de tratare a apei sau fulgi de alimente de pește medicamente. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile, astfel încât să nu peste medicamente peștii.
  • Metoda 2 din 3:
    Tratarea tulburării vezicii urinare
    1. Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în pasul de aur 5
    1. Ridicați temperatura apei în rezervor. O temperatură a apei reci poate încetini digestia și poate duce la constipație. În timp ce tratați tulburarea vezicii de înot a garicii de aur, păstrați temperatura apei între 70 și 80 de grade F pentru a ajuta la ajutorul în digestie mai rapidă.
    • Puteți utiliza un tampon de încălzire a acvariului pentru a încălzi un rezervor mai mic. Utilizați un încălzitor de sonde pentru un rezervor mai mare.
  • Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în Goldfish Pasul 6
    2. Lăsați peștele să fie rapid timp de trei zile. Deoarece tulburarea vezicii urinare este în mod obișnuit cauzată de consumul de alimente, începeți să lăsați peștele rapid timp de trei zile. Atunci când peștele se umflă cu organe interne lărgite, determinând compromisul vezicii de înot. Dați peștelui o șansă de a digera mâncarea pe care a mâncat deja și de a permite stomacul, intestinele și alte organe să se retragă la dimensiunea normală.
  • Postul timp de trei zile nu ar trebui să-ți afecteze negativ peștele. Cu toate acestea, nu continuați rapid pentru mai mult de trei zile.
  • În timpul rapidă, observați-vă peștele pentru a vedea dacă tulburarea vezicii urinare pare să fi plecat. Dacă peștele încă prezintă simptome, treceți la următorul pas.
  • Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în Goldfish Pasul 7
    3. Pregătiți mazărea gătită pentru pește. Mazărea sunt bogați în fibre, precum și de a fi dense, astfel încât acestea ajută la ușurarea problemelor de constipație ale unui pește. Cumpărați un pachet de mazăre înghețată și le gătește până la moale (fie în cuptorul cu microunde, fie în aragaz). Scoateți coaja de la o mazăre și aruncați un pic de mazăre în apă pentru a vă alimenta peștele. Peștele ar trebui să mănânce nu mai mult decât o mazăre sau două pe zi.
  • Încearcă să nu-ți suporți mazărea - dacă sunt prea morți, se vor despărți înainte ca peștele să le mănânce.
  • Atunci când peștele mănâncă hrană de flacără, adesea gulp prea mult aer, cauzând o indigestie și o extindere a organelor. Hrănirea de mazăre dense remediază această problemă.
  • Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în pasul de aur 8
    4. Hrăniți peștele cu mâna dacă este necesar. Când renunți la un pic de mazăre în apă, va fi suficient de dens să se scufunde în partea de jos a rezervorului. Peștii cu tulburare a vezicii urinare poate avea probleme în a înota până la fund pentru a ajunge la mâncare. Dacă este necesar, țineți mazărea lângă suprafața apei până când peștele este capabil să se miște suficient de aproape pentru ao mânca.
  • De asemenea, puteți înghiți un mazăre pe o scobitoare și țineți-o în strânsă distanță de pește.
  • Reducerea nivelului apei, astfel încât peștele să poată ajunge la mazăre este, de asemenea, eficient.
  • Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în Pasul 9 Goldfish 9
    5. Monitorizați simptomele peștelui. După câteva zile pe o dietă de mazăre, digestia peștelui ar trebui să înceapă să se întoarcă la normal și ar trebui să vedeți că începe să înotați din nou fără probleme. În acest moment puteți începe să hrăniți din nou alimentele obișnuite ale peștelui.
  • Dacă simptomele persistă, peștii pot avea o problemă netratată, cum ar fi o deformare a organului sau daune interne. Dă-i câteva zile pentru a vedea dacă simptomele tulburării vezicii urinare de înot pleacă. Dacă peștele dvs. nu recapătă niciodată capacitatea de a înota și de a mânca în mod corespunzător, eutanasia poate fi cea mai umană soluție.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea tulburării vezicii urinare
    1. Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în Pasul 10 de aur 10
    1. Înmuiați mâncarea înainte de hrănire. Hrana de pește flaky plutește în partea de sus a apei, așa că atunci când peștele ia o mușcătură, de asemenea, se învârte într-un aer. Acest lucru poate provoca mărirea organelor lor, ducând la tulburarea vezicii urinare. Încercați mâncarea de pește înainte de ao adăuga la rezervor astfel încât să se scufunde în apă, permițând pește să o mănânce fără a lua în aer.
    • De asemenea, puteți cumpăra alimente de pește scufundate care se scufundă automat în partea de jos a rezervorului fără a fi nevoie să fie înmuiată.
    • Dacă hrăniți peștele în afară de fulgi sau pelete, asigurați-vă că este dens de nutrienți și complet dezghețați înainte de hrănire.
  • Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în pasul de aur 11
    2. Nu vă alimentați. Când peștele mănâncă prea mult, ele pot deveni constipate, ceea ce duce la creșterea intestinului sau a stomacului și a problemelor vezicii urinare. Peștele ar trebui să fie hrănită doar o cantitate mică de alimente o dată pe zi. Chiar dacă peștele dvs. pare să fie întotdeauna foame, are nevoie doar de o cantitate mică de hrană pentru a funcționa sănătoasă.
  • Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în Pasul de aur 12
    3. Păstrați rezervorul curat. Un rezervor murdar păstrează bacterii și paraziți, punând tulpina pe simptomele unui pește și, uneori, ducând la infecție. Asigurați-vă că ați schimbat 25% din apă la fiecare 2 săptămâni.
  • Utilizați un kit de testare a apei pentru a verifica pH-ul, amoniacul și nivelele de nitrit. Schimbarea apei nu garantează niveluri adecvate, mai ales dacă nu ați testat niciodată apa de la pornirea rezervorului. Goldfish face cel mai bine cu un nivel de pH de 7.2 - 7.6, cât mai puțin amoniac posibil și un nivel de nitrați între 0 și .25 ppm.
  • Încercați să adăugați sare de acvariu făcut pentru rezervoarele de apă dulce. Sarea de acvariu este bună pentru a ajuta la combaterea bolilor și stimulează sistemul imunitar al lui Goldfish.
  • Imagine intitulată Fix Boala vezicii urinare în etapa de aur 13
    4. Păstrați temperatura apei în mod corespunzător caldă. Verificați temperatura de câte ori atât de des pentru a vă asigura că este de aproximativ 70 ° F (21 ° C). Goldfish nu funcționează bine în apa rece - păstrarea lor la o temperatură mai scăzută poate să-și îndrepte sistemele și o digestie lentă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    O aur cu aceste simptome ar putea, de asemenea, să reacționeze la a fi selectați de alte aur în același rezervor. De asemenea, puteți încerca să puneți peștii bolnavi într-un "spital" rezervor pentru a vedea dacă se recuperează.
  • Păstrați rezervorul departe de lumina soarelui pentru a preveni algele.
  • Dacă hrăniți în mod regulat fulgi sau peleți, înmuiați-le timp de 5-15 minute într-o ceașcă de apă rezervorului. Adesea, există numeroase buzunare de aer create în alimente în timpul producției. Acest aer în exces poate deveni prins în sistemul digestiv.
  • Avertizări

    În timp ce ar putea fi tentant să dea mâncarea umană de pește, să nu le dați niciodată mâncare care nu face parte din dieta lor normală. Aceasta va provoca indigestie și poate chiar otrăvi peștele.
  • Nu Păstrați goldfish în boluri din cauza lipsei de spațiu și filtrare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar