Cum să evitați iritantul unui ulcer

Un ulcer peptic se dezvoltă atunci când căptușeala stomacului sau prima parte a intestinului subțire începe erodarea. Simptomele includ o durere de gnawing sau arsură în abdomenul între sân și buricul, râsul, greața, vărsăturile, apetitul sărac, pierderea greutății și senzație de oboseală și slabă. Dacă sunteți diagnosticat cu un ulcer peptic, furnizorul dvs. medical poate prescrie antiacide, blocante acide sau antibiotice pentru a reduce durerea și pentru a vindeca ulcerul. În plus față de planul de tratament al medicului, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a evita iritarea ulcerului dvs. și pentru a preveni viitoarele flare-uri.

Pași

Partea 1 din 3:
Luând medicamentul potrivit
  1. Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 1
1. Luați toate medicamentele prescrise. Dacă furnizorul dvs. de sănătate a determinat ulcerul peptic a fost cauzat de Helicobacter pylori (H. pylori), antibioticele sunt necesare pentru a eradica bacteriile. H. pylori este o bacterie care slăbește acoperirea protectoare a stomacului, permițând leziuni la straturile sensibile de mai jos. Daca ai H. pylori probabil că veți fi prescris ceea ce este cunoscut ca "Trupe Triple." Aceasta implică luarea a trei tipuri de medicamente pentru o anumită perioadă de timp.
  • Va trebui să luați două antibiotice, precum și un inhibitor al pompei de protoni. Inhibitorul va funcționa pentru a reduce producția de acid.
  • Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 2
    2. Evitați medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Unele AINS pot exacerba ulcerul dvs. și pot provoca dureri și iritare. Medicamentele obișnuite, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, pot face stomacul mai vulnerabil la acid și pepsină. Aceste medicamente sunt frecvent găsite în medicamentele care nu se pot lua pentru a trata o durere de cap sau dureri musculare. Păstrați acest lucru în minte, verificați ingredientele și vorbiți cu medicul dumneavoastră despre dacă puteți lua AINS.
  • Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 3
    3. Fi atenți la antiacide. Multe antiacide sunt disponibile peste tejghea, care poate ameliora iritarea și durerea arsurilor la stomac și indigestie. În timp ce ar putea ușura disconfortul, ei nu vor trata sau vindeca un ulcer. Dacă doriți să luați antiacide, asigurați-vă că ați vorbit cu medicul despre el mai întâi, deoarece acestea pot bloca absorbția medicamentelor dvs. prescrise și, prin urmare, poate reduce eficacitatea acestuia.
  • În general, medicii sugerează luarea de antiacide cu cel puțin o oră înainte sau două ore după, luați medicamentele prescrise.
  • Antiacidele ușor accesibile includ hidroxid de magneziu, hidroxid de aluminiu, carbonat de calciu și bicarbonat de sodiu.
  • Partea 2 din 3:
    Mănâncă bine
    1. Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 4
    1. Evitați alimentele care mărește producția de acid gastric. Alimentele care pot irita ulcere variază de la o persoană la alta. Unii oameni pot mânca ceea ce le place fără nici o iritație crescută, dar acest lucru nu este adevărat pentru toată lumea. Va trebui să înveți în timp ce alimentele vă provoacă probleme și le tăiați sau limitați-le în dieta dvs. Acest lucru ajută, de asemenea, la Împiedicați ulcurele in viitor. Un loc bun pentru a începe este cu alimentele care măresc producția de acid stomac.
    • Pacienții cu ulcere peptice ar trebui să evite dietele bogate în carne roșie, alimente prăjite sau grase și alimente rafinate, cum ar fi făina sau zahărul.
    • Fiți precauți de alimente lapte cu lapte integral sau cu cremă.
    • Spearmintul, menta, și alte alimente de minciune par să crească producția de acid gastric.
    • Dietele grele în aceste alimente pot duce la o iritare ulcerală ulterioară și la o creștere a acidului stomacului.
  • Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 5
    2. Distrugeți mâncarea care poate iritanta ulcerul. Precum și alimentele care pot provoca o producție crescută de acid stomac, unele alte alimente vă pot irita mai direct ulcerul. În practică, acest lucru va varia de la o persoană la persoană, dar există câteva recomandări generale pentru cei cu un ulcer. Primul dintre acestea este de a încerca să evite consumul de alimente picante. Stingul pe care îl simțiți din alimente picante dacă aveți o tăietură pe degetul sau gura poate fi reprodusă în stomac sau intestin dacă aveți un ulcer.
  • A doua recomandare este de a evita citrice și alimente și băuturi acide. Sucul de portocale sau de lămâie foarte acid ar putea irita ulcerul și poate provoca durere.
  • De asemenea, ar trebui să fiți atenți la produsele de roșii, ceapa și usturoiul și alimentele puternic condimentate în general.
  • Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 6
    3. Mânca o mulțime de fibre. Dietele bogate în boabe întregi și alimente bogate în fibre, cu lactate limitată, ajută la controlul producției de acid gastric. Asigurați-vă că obțineți o mulțime de legume fibroase ca parte a dietei sănătoase echilibrate. Dacă nu consumați suficientă alimente bogate în vitamine, corpul dvs. poate fi mai greu să vă vindece ulcerul.
  • Sursele bune de fibre sunt pâinea cu grâu integral, pastele și orezul brun.
  • Optați pentru cantități limitate de carne slabă și produse lactate limitate cu conținut scăzut de grăsimi.
  • Nu există nici o singură dietă recomandată pentru cei cu un ulcer, așa că ar trebui să vă gândiți la ce alimente vă provoacă iritarea și discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră.
  • Consumul de alimente bogate în antioxidanți (afine, cireșe, roșii, squash și ardei), flavonoide (mere, țelină, afine, ceapă, usturoi și ceai), vitamine și calciu (migdale, fasole, boabe întregi, spanac, kale , și legume de mare) pot ajuta, de asemenea, la reducerea simptomelor.
  • Continuați să beți 6-8 pahare de apă în fiecare zi ca parte a dietei dvs. sănătoase.
  • Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 7
    4. Mănâncă mese conform unui program regulat. Un suferinz de ulcer peptic nu este sfătuit să mănânce mese sporadice care variază în funcție de dimensiune. Acest lucru poate provoca întreruperea producției normale de acid gastric și se termină iritantul unui ulcer. Menținerea meselor mici și regulate pot ajuta la nivelul acidului stomacului. Stomacul dvs. se poate ocupa mai bine cu mesele mici regulate decât cele neregulate mari.
  • Evitați să mâncați ceva cu cel puțin două ore înainte de a vă culca.
  • Partea 3 din 3:
    Știind alte lucruri pentru a evita
    1. Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 8
    1. Reduce consumul de alcool. Consumul greu de alcool este un factor de risc în dezvoltarea ulcerului peptic. Dacă ați fost diagnosticat cu un ulcer, consumul continuu de alcool poate contribui la iritarea ulcerului și ar trebui să o evitați dacă aveți un ulcer. Acest lucru este valabil mai ales pentru alcool puternic și alcoolic.
    • Alcoolul poate duce, de asemenea, de asemenea gastrită, o inflamație a stomacului, care poate avea un impact puternic în timpul perioadei pe care o va lua pentru un ulcer pentru a se vindeca.
  • Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 9
    2. Tăiat pe cofeină. La fel ca anumite alimente, cofeina poate contribui la o creștere a secreției de acid gastric, care la rândul lor crește probabilitatea de a deveni iritată ulcerul dvs. Mulți stimulanți au acest efect și sunt cel mai bine evitați atunci când aveți un ulcer. Cofeina se găsește într-o mare varietate de băuturi, cum ar fi cafea, ceai, băuturi energizante și sifon, deci asigurați-vă că verificați eticheta dacă sunteți nesigur.
  • Se crede că chiar și cafeaua decafeinizată poate crește producția de acid gastric. Astfel încât ar putea fi cel mai bine să evitați chiar și cafeaua decofeinizată.
  • Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 10
    3. Evitați nicotina. Renunțați la fumat și evitați fumul de mâna a doua. Substanțele chimice din fumul de țigară pot slăbi căptușeala stomacului, care irită ulcerele curente sau pot provoca chiar și noi ulceri să se dezvolte. Similar cu alte stimulente, nicotina poate contribui la o creștere a producției de acid gastric, care poate irita un ulcer. Nicotina poate duce, de asemenea, la inflamație care împiedică procesul de vindecare.
  • Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 11
    4. Reduce stresul. Deși există o corelație incertă între durerea de stres și ulcer, unii suferinzi de ulcer constată că atunci când stresul emoțional în viața lor se ridică, la fel și iritarea ulcerului. Un program care reduce stresul poate avea consecințe benefice și vă ajută să evitați iritarea ulcerului. Încercați să practicați în mod regulat relaxare Tehnici cum ar fi yoga, meditaţie sau Tai Chi.
  • Unele cercetări sugerează că un program formal de reducere a stresului cu o clasă ar putea fi mai eficient pentru cei cu un ulcer decât să o facă acasă singur.
  • Avertizări

    Apelați-vă imediat medicul dumneavoastră dacă aveți o creștere bruscă a durerii abdominale sau a clarității în calitatea durerii, vărsarea sângelui sau a materialului care arată ca terenurile de cafea sau sângele în scaunul sau scaunele negre.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar