Cum să completați o rețetă

Un medicament cu prescripție medicală este un medicament prescris legitim de un medic și menit să trateze o condiție sau o boală specifică. Medicamentele pe bază de prescripție sunt mai puternice și potențial mai periculoase decât medicamentele off-the-raft, deci de aceea sunt restricționate și controlate de farmacii. Odată ce ai "Script" de la medicul dumneavoastră, completarea se poate face prin a merge fizic la o farmacie sau de a merge online și de a fi trimis la domiciliu.

Pași

Partea 1 din 2:
Obținerea unei prescripții de la medicul dumneavoastră
  1. Imaginea intitulată umple o prescripție Pasul 1
1. Faceți o întâlnire cu un medic. Dacă aveți o afecțiune cronică (cum ar fi diabetul) sau simțiți simptome legate de ceva mai acut (tuse, febră, durere articulară, vărsături), apoi consultați-vă medicul pentru un fizic. Odată ce medicul dumneavoastră ți-a diagnosticat, poate recomanda un medicament de prescripție pentru a combate simptomele. Dacă da, ea vă va oferi o alunecare de hârtie (scriptul) care include numele dvs., medicamentul și cantitatea (dozare) pe care vrea să o luați.
  • Medicul dvs. ar trebui să întrebe dacă luați alte medicamente sau suplimente alimentare (vitamine, minerale, ierburi) pentru a evita reacțiile potențial dăunătoare. Dacă ea nu cere, asigurați-vă că vă oferiți voluntari astfel de informații.
  • Profesioniști din domeniul sănătății, alții decât medicul dumneavoastră vă pot oferi o rețetă. Practicanții asistenților medicali, asistenții medicului, stomatologi, podiatri, psihiatri, optometrii, naturopatii, osteopatii, medicul veterinar si chiar si chiropractician (in unele zone) pot da prescripties pentru un numar limitat de medicamente. Rețineți că legile privind ceea ce pot prescrie efectiv variază pe scară largă de stat.
  • Imagine intitulată umple o prescripție Pasul 2
    2. Adresați-vă medicului dvs. să sunați la o farmacie pentru a comanda medicamentul. Unii medici și alți furnizori de sănătate vor apela (sau e-mail) o farmacie din apropiere sau convenabil, care să le informeze despre ce medicamente aveți nevoie. Această procedură ajută la eliminarea confuziei și a erorilor de umplere a unei prescripții datorită abilităților de citire slabă sau interpretarea greșită a scrierii de mână slabă. Veți avea în continuare un script fizic de la medicul dumneavoastră în majoritatea cazurilor, dar farmacia va avea deja medicamentele dvs. de așteptare pentru dvs. când ajungeți să o ridicați.
  • Nu toți medicii sau profesioniștii din domeniul sănătății oferă acest tip de serviciu, deoarece este timpul de consum și dependent de cooperarea și eficiența farmaciilor participante. Cu toate acestea, nu doare niciodată să întrebe - vă poate salva ceva timp și să împiedicați greșelile.
  • Cercetările recente indică faptul că aproximativ 1/3 dintre persoanele care primesc o rețetă de la un furnizor de servicii medicale pentru prima dată nu-l fac umplut. Motive pentru care pot include neînțelegeri, neîncrederea și / sau opiniile diferite privind siguranța medicamentelor eliberate pe bază de rețetă.
  • Imagine intitulată umple o prescripție Pasul 3
    3. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aparține unei rețele de calculatoare. Un număr tot mai mare de profesioniști din domeniul sănătății aparțin rețelelor de calculatoare (care include farmacii) care acționează accesul la înregistrarea medicală electronică a furnizorului (EMR). Ca parte a acestei rețele, un farmacist vă poate vedea înregistrările de sănătate de la un computer și puteți afla ce alte medicamente luați. Acest tip de rețea reduce erorile de comunicare și permite farmacistului să evite efectele potențiale ale medicamentului.
  • Orice rețea de calculatoare care împărtășește informații private și confidențiale are un potențial pentru abuz. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre securitatea informațiilor dvs. de sănătate în astfel de rețele înainte de a decide să participe. Veți semna o versiune înainte ca orice să fie distribuit automat prin această rețea.
  • Odată cu apariția înregistrărilor electronice de sănătate și a prescrierii online, medicii pot afla cu ușurință dacă ați completat rețeta sau nu.
  • Medicul dvs. poate fi, de asemenea, capabil să trimită prescripții electronice direct la farmacie la alegerea dvs. prin majoritatea sistemelor electronice de înregistrare medicală.
  • Partea 2 din 2:
    Obținerea medicamentelor
    1. Imagine intitulată umple o prescripție Pasul 4
    1. Aflați dacă acoperirea dvs. de sănătate va plăti pentru medicina prescrisă. Înainte de a obține prescripția dvs. umplută, ar trebui să aflați dacă planul dvs. de asigurări de sănătate va acoperi costurile medicamentelor (medicamentelor), fie în întregime, fie parțial. Fiți conștienți de faptul că anumite tipuri sau branduri de medicamente nu pot fi acoperite de planul dvs., astfel încât să fiți responsabil pentru costul de buzunar. Dacă asigurarea dvs. nu acoperă un anumit medicament, este bine să întrebați medicul pentru un medicament generic sau înlocuitor.
    • Este posibil să vi se solicite să efectuați o co-plată la farmacie. Farmacia nu va fi rambursată de la asigurător timp de câteva săptămâni, astfel încât să ceară co-plata, astfel încât să poată avea un flux de numerar care intră în afaceri.
    • Pacienții cel mai probabil să nu primească o rețetă umplută includ: adulți de vârstă mijlocie și mai mici, pacienții care nu sunt acoperiți de asigurările de sănătate și cele prescrise droguri scumpe. În schimb, pacienții vârstnici cu relații de lungă durată cu medicul lor sunt cel mai probabil să umple și să-și ia prescripțiile.
  • Imagine intitulată umple o prescripție Pasul 5
    2. Du-te la o farmacie aproape de casa ta. Odată ce aveți un script de la medicul dvs. sau l-au numit / trimis prin e-mail, mergeți la o farmacie convenabilă și discutați cu farmacistul de acolo. Multe farmacii sunt situate în interiorul magazinelor alimentare sau a unor magazine de lanț mari. Cel mai bine este să completați toate prescripțiile cu aceeași farmacie, deoarece vor păstra o înregistrare a tuturor medicamentelor pe care le luați, ceea ce ajută la prevenirea interacțiunilor medicamentoase. Țineți minte că furnizorul dvs. de asigurări de sănătate vă poate cere să utilizați anumite farmacii, altfel nu veți fi rambursate.
  • Pentru a găsi o farmacie care acceptă acoperirea dvs. de sănătate, apelați numărul din spatele cardului dvs. de asigurare și discutați cu un reprezentant sau apelați la farmacie direct și întrebați dacă acestea sunt contractate cu planul dvs. de asigurare.
  • Pentru a ajuta farmacistul să vă umple prescripția, asigurați-vă că toate informațiile sunt completate corect și au cardul dvs. de identificare personală și de asigurări de sănătate cu dvs.
  • Imagine intitulată umple o prescripție Pasul 6
    3. Interacționează cu farmacistul. Angajatul farmacist sau farmacie este responsabil pentru completarea și completarea prescripției. Ca atare, farmacistul vă poate cere pentru orice informații lipsă care nu sunt scrise pe script, cum ar fi numele și adresa dvs. Farmacistii sunt, de asemenea, obligatorii pentru a examina recordul de medicamente (numit o revizuire a consumului de droguri sau Dur) inainte de a completa scriptul pentru a evita drogurile care interactioneaza reciproc negativ.
  • Pentru a efectua un DUR, farmacistul trebuie să clarifice sexul, vârsta, alergiile cunoscute, reacțiile anterioare de droguri, condițiile cronice și numele tuturor medicamentelor pe care le luați.
  • Amintiți-vă numele medicamentului pe care medicul dumneavoastră vă prescrie dvs. și din ce motiv, puteți confirma informațiile cu farmacistul înainte de a începe să luați medicamentul. Se întâmplă greșeli, deci este mai bine să fii proactiv și să se asigure că lucrurile sunt clare.
  • Imagine intitulată umple o prescripție Pasul 7
    4. Ia-ți medicația pe bază de prescripție medicală prin poștă. Multe farmacii oferă acum livrarea la domiciliu pentru ao face mai convenabil. În plus, unele companii de asigurări de sănătate aleg să utilizeze farmacii de comandă, în special pentru probleme cronice care necesită utilizarea medicamentelor pe perioade lungi de timp (cum ar fi diabetul și hipertensiunea). Acest lucru asigură că pacientul își primește medicamentele în mod regulat și elimină uitarea - care poate fi un factor semnificativ cu vârstnici. Înainte de primirea medicamentelor, prescripția trebuie să fie trimisă sau trimisă prin e-mail de către medicul dumneavoastră într-o farmacie care oferă serviciul de comandă prin poștă.
  • Ca un bonus suplimentar, medicația dvs. de prescripție poate costa mai puțin dacă îl livrați la domiciliu din cauza lipsei de taxe de depozitare. Pe de altă parte, medicamentul poate dura o săptămână sau mai mult pentru a ajunge.
  • Din cauza întârzierii, este mai bine să utilizați servicii de comandă prin intermediul unor condiții cronice sau mai puțin grave și nu probleme acute cu simptome semnificative care necesită o atenție rapidă.
  • Medicamentele care trebuie menținute la temperaturi specifice nu ar trebui să fie comandate prin poștă. Ridicați-le de la farmacia locală în schimb.
  • Imagine intitulată umple o prescripție Pasul 8
    5. Utilizați o farmacie bazată pe Internet cu prudență. Farmaciile de pe Internet devin populare și de obicei nu sunt afiliate cu niciunul dintre farmaciile dvs. locale. Ei comercializează medicamentele online și oferă doar livrarea la domiciliu - nu puteți merge fizic la ele cu un script și obțineți prescripția umplută. Farmaciile de Internet au, de obicei, prețurile cele mai mici și oferă o mare varietate de medicamente generice, care adesea atrage oamenii fără planuri de sănătate complete care doresc să economisească bani. Farmaciile de Internet poate fi o opțiune bună pentru medicamente costisitoare, medicamente pe termen lung și consumabile medicale.
  • Reputatia farmacii Internet necesită să aveți o rețetă de la medicul dumneavoastră înainte de a vă vinde medicamente. Site-urile lor au instrucțiuni despre cum să transfere sau să dovedească rețeta.
  • Evitați orice site care pretinde că vă pot trimite un medicament controlat fără prescripția medicului - este ilegal și ați putea avea probleme.
  • Centrele de distribuție a medicamentelor care utilizează farmaciile pe Internet sunt adesea în afara Statelor Unite, deci poate dura mai mult timp pentru a primi medicamentele (i).
  • sfaturi

    Aproape 60% dintre pacienți nu iau medicamente sunt prescrise, ceea ce le pune la risc pentru potențialele complicații. Asigurați-vă că urmați întotdeauna instrucțiunile medicului dumneavoastră.
  • Dacă medicul dumneavoastră vă oferă un script scris scris, legea afirmă că trebuie să o arătați la o farmacie înainte de a putea umple rețeta.
  • Costul medicamentului cu prescripție medicală depinde de mulți factori, inclusiv de faptul că aveți o acoperire de sănătate și dacă medicamentul este un nume de marcă sau o versiune generică. Genericele sunt semnificativ mai puțin costisitoare și sunt testate ca fiind la fel de eficiente.
  • Pentru prescripții care implică utilizarea lunară în desfășurare (cum ar fi pilulele de control al nașterii), medicul dumneavoastră vă va oferi adesea o rețetă care este bună pentru trei, șase sau 12 luni. Cu toate acestea, dacă nu sunteți într-un sistem de corespondență automată, va trebui să mergeți la farmacie în fiecare lună pentru a vă ridica medicamentul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar