Cum de a diagnostica febra valei

Valea Valea este o infecție fungică care este cauzată de ciupercile de coccidioide. Este contractat în climatul de deșert arid, cum ar fi Statele Unite ale Americii și Northwestern Mexic. Ciuperca crește în sol, astfel încât orice perturbare a solului poate elibera ciuperca. Valea Febra prezintă mult ca gripa, deci este greu de spus dacă aveți, dacă nu bănuiți că ați fost expuși. Obținerea testelor de laborator pe fluidele corporale este cea mai bună modalitate de a diagnostica febra Valley. Aflați cum să diagnosticați febra Valley, astfel încât să puteți obține tratamentul de care aveți nevoie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea simptomelor
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valley Pasul 1
1. Observați simptomele asemănătoare gripei. Dacă aveți febră vale, puteți dezvolta simptome asemănătoare gripei. Aceste simptome vor apărea în jur de una până la trei săptămâni după ce vă contractați febra Valley. Puteți rula o febră, aveți frisoane sau experiența transpirației de noapte.
  • Persoanele cu simptome asemănătoare gripei ar trebui să vadă un medic care să primească un diagnostic și un tratament adecvat.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valley Pasul 2
    2. Urmăriți problemele respiratorii. Un alt mod pe care îl puteți determina dacă aveți febră Valley este prin prezentarea simptomelor respiratorii. S-ar putea să vă aflați că începeți să faceți mai mult. Tusea poate fi o tuse uscată sau puteți tusea sânge. De asemenea, puteți simți durerea în piept.
  • De asemenea, puteți întâmpina dificultăți de respirație sau găsiți mai greu să respirați.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valley Pasul 3
    3. Verificați pentru dureri. Este posibil să găsiți că unele simptome ale febrei valei afectează corpul. Puteți experimenta dureri. Articulațiile dvs. pot începe să dureze sau puteți începe să aveți dureri de cap. De asemenea, puteți simți oboseala extremă sau letargie.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valley Pasul 4
    4. Căutați o erupție cutanată. O erupție cutanată poate apărea și cu febra Valley. S-ar putea să ajungeți cu pete roșii sau cu umflături care sunt dureroase. Erupția cutanată apare în partea inferioară a picioarelor, dar le puteți găsi și pe piept, brațele sau spatele.
  • Bumpurile se pot întoarce de la roșu la maro.
  • Unii oameni pot avea umflături care se transformă în blistere sau care au capete care pop.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valley Pasul 5
    5. Fiți pregătiți fără simptome. Uneori, puteți avea febră vale, dar nu aveți simptome deloc. Simptomele pot fi extrem de ușoare, astfel încât nici măcar nu vă dați seama că orice este greșit. S-ar putea să nu știți nici măcar că aveți febră Valley până când veți obține un test medical.
  • Simptomele febrei vale pot fi inexistente, extrem de ușoare sau severe.
  • Unii indivizi se recuperează fără a primi vreodată un diagnostic sau tratament.
  • Metoda 2 din 3:
    Căutarea îngrijirii medicale
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valley Pasul 6
    1. Vizitați un profesionist medical. Dacă bănuiți că aveți febră Valley, ar trebui să faceți o întâlnire cu un profesionist medical. Asigurați-vă că sunteți pregătit să discutați despre simptomele și istoricul medical. De asemenea, veți fi întrebat despre modalitățile posibile în care ați fost expuși la ciuperci, deoarece o modalitate de a diagnostica febra Valley este expunerea la ciuperci. Profesioniștii medicali vă poate pune întrebări despre locul de muncă, activitățile de agrement și locația.
    • Deoarece simptomele sunt nespecifice, furnizorul dvs. medical vă va pune, probabil, alte întrebări să încercați și să vă dați seama dacă este o altă condiție în locul febrei vale.
    • De asemenea, trebuie să aduceți întrebări pentru furnizorul dvs. medical.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valea Pasul 7
    2. Obțineți o radiografie toracică. Primul lucru pe care îl poate face furnizorul dvs. medical dacă bănuiesc că aveți febra Valley este de a vă oferi o radiografie toracică. Acest lucru va determina dacă există probleme cu căptușeala plămânilor, care se pot întâmpla din cauza febrei vale.
  • Valea Valea poate duce la probleme respiratorii mai severe precum pneumonia. O radiografie toracică va verifica orice simptome de pneumonie sau alte probleme pulmonare.
  • Nodulii reziduali pot fi prezenți pe razele viitoare ale pieptului. Cu toate acestea, acestea nu sunt canceroase.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valley Pasul 8
    3. Oferiți o cultură. Deoarece febra Valley este dificil de diagnosticat, razele X CHEST sau un examen fizic nu sunt suficiente pentru un diagnostic pozitiv. Pentru a obține un diagnostic, laboratorul va trebui să identifice pozitiv ciuperca în corpul vostru. Acest lucru se poate face printr-o cultură,
  • Un frotiu sau o cultură este luată atunci când tuse. Laboratorul va testa substanța pe care o tusei pentru a dovedi ciuperca.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valley Pasul 9
    4. Obțineți un test de anticorpi. Un test de anticorpi este un alt mod în care furnizorul dvs. de îngrijire a sănătății poate diagnostica febra valei. Un test de anticorpi analizează sistemele imunitare pentru anticorpi pentru ciuperci. Dacă aveți febră Valley, corpul vostru va fi produs anticorpii pentru a lupta, astfel încât acestea vor fi prezente în corpul vostru.
  • Un test de anticorpi se poate face printr-un test de sânge sau printr-un robinet spinal.
  • Fiți conștienți de faptul că un test de sânge poate da un negativ fals. Dacă aveți un test negativ, luați în considerare obținerea unui altul făcut pentru ao confirma.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valley Pasul 10
    5. Discutați cu furnizorul dvs. medical despre opțiunile de tratament. Dacă aveți un diagnostic pozitiv pentru febra Valley, furnizorul dvs. medical va discuta despre opțiunile de tratament cu dvs. Este posibil să nu aveți nevoie de nici un tratament decât odihnă și fluide dacă simptomele dvs. sunt ușoare. Dacă aveți simptome mai severe, profesioniștii medicali vă va oferi medicamente antifungice.
  • Medicamentele antifungice nu ucid întotdeauna ciuperca. Aceasta înseamnă că puteți avea o recidivă dacă sistemul imunitar este slăbit.
  • Adesea, febra Valea vă oferă o dată o imunitate pentru viață.
  • Metoda 3 din 3:
    Înțelegerea febrei valei
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valley Pasul 11
    1. Să fie conștienți de faptul că simptomele sunt nespecifice. Simptomele febrei vale pot fi ușoare sau severe. Ele sunt, de asemenea, simptome ale altor afecțiuni, cum ar fi o răceală, gripă sau alte condiții comune. Aceasta înseamnă că nu veți putea observa simptome și suspectați că aveți febră vale.
    • Un profesionist medical va trebui să facă teste de diagnosticare pentru a verifica febra Valley și a exclude alte condiții.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valea Pasul 12
    2. Identificați cine este la risc. Oamenii care trăiesc în zonele în care crește fungul febrei valelor sunt în pericol. Oamenii care vizitează în aceste zone pot, de asemenea, să o primească, precum și oamenii din armata care se antrenează în aceste zone deșerte. Partându-se în activități recreative în deșert, cum ar fi ciclismul sau ATV-urile de conducere, vă poate crește riscul.
  • Anumite ocupații pot fi la un risc mai mare. De exemplu, cei care fac munca agricolă, sapa sau excavarea sau orice alt loc de muncă în care aceștia săpat sau perturbând solul sunt la un risc mai mare.
  • Cutremurele din aceste zone pot crește riscul febrei vale.
  • Animalele pot obține, de asemenea, febră de vale. Câinii sunt extrem de vulnerabili la febra Valea, dar caii, bovinele, oile și alte animale pot obține și ei.
  • 3. Rețineți că complicațiile pot fi severe. Dacă cineva are un caz sever de febră de vale, aceasta poate provoca unele complicații severe care pot avea efecte de-a lungul vieții. Unele complicații posibile ale febrei Valea includ:
  • Pneumonie. Este posibil să se dezvolte o formă severă de pneumonie ca urmare a febrei din Valea.
  • Nodulele pulmonare rupte. În unele cazuri, nodulii sau cavitățile mici se vor forma în plămâni. Acestea se pot rupe, face dificilă respirația și provoacă dureri în piept. Acestea pot necesita îndepărtarea chirurgicală sau plasarea unui tub.
  • Răspândirea sau diseminarea în tot corpul. Infecția poate, de asemenea, să se răspândească în alte părți ale corpului, ceea ce poate provoca daune grave, cum ar fi leziunile osoase, ulcerele pielii, inflamația inimii și meningita.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea febrei Valea Pasul 13
    4. Știți unde se găsește febra Valley. Valea febrei este numită și reumatismul deșert, deoarece este contractat în zonele deșertului. Cazurile de febră desert au fost găsite în Statele Unite ale Americii, inclusiv Arizona, California, Nevada, Utah, New Mexico și Texas. Ciuperca poate fi găsită și în zonele de nord Mexic și desert din America Centrală și de Sud.
  • Văile centrale din California sunt deosebit de vulnerabile. Au fost, de asemenea, multe cazuri în jurul Phoenix, Tucson și El Paso. În Mexic, se găsește în cea mai mare parte în Sonora și Chihuahua.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar