Cum să se ocupe de greața cronică inexplicabilă

Greața este un sentiment neplăcut în stomac, care este asociat cu nevoia de a vomita. Senzația de greață cronică nu duce întotdeauna la aruncarea, dar te face să te simți ca și cum ai fi pe punctul de a. Greața cronică inexplicabilă poate avea multe cauze (boală gastrointestinală, infecție cronică, vertij, anxietate constantă, alergii alimentare), dar nu sunt la fel de evidente pentru a diagnostica ca declanșatoare comune, cum ar fi otrăvirea alimentară, sarcina sau gripa de stomac. Chiar dacă medicul dumneavoastră nu poate diagnostica greața cronică, există o serie de modalități de a face față cu ea, indiferent de cauză.

Pași

Partea 1 din 3:
Care se ocupă de greață cronică la domiciliu
  1. Imagine intitulată Deal cu greață inexplicabilă cronică Pasul 1
1. Luați un test de sarcină. Definiția greaței cronice este diferită față de mulți oameni, cu unele gândire că trebuie să dureze mai mult de o săptămână să se califice, în timp ce alții spun mai mult de o lună. Sarcina este o cauză foarte frecventă a greaței (numită boală de dimineață) care poate dura câteva săptămâni sau uneori chiar mai mult. Dacă sunteți o femeie activă sexuală și vă simțiți grea în dimineața o săptămână sau mai mult, cumpărați un test de sarcină de la farmacie și verificați.
  • Boala de dimineață este mult mai frecventă în timpul primului trimestru (perioadă de 3 luni) de sarcină, deși în cazuri rare poate dura între 9 luni.
  • Principalul tratament pentru boala de dimineață este de a evita declanșatoarele, care pot include camere înfundate, mirosuri, căldură, umiditate, zgomot și mișcare vizuală și fizică.
  • Dacă sunteți gravidă și greața persistă pentru mai mult de câteva săptămâni, faceți o întâlnire cu Obstetrician pentru sfaturi.
  • Imagine intitulată Deal cu greață cronică inexplicabilă Pasul 2
    2. Verificați efectele secundare ale medicamentelor dvs. O altă cauză foarte frecventă a greaței cronice inexplicabile este medicamentul. Practic, fiecare medicament de prescripție medicală și prescripție poate declanșa greață ca un efect secundar, dar cei mai frecvenți infractori sunt medicamente de chimioterapie, analgezice (în special opiacee), antidepresive (SSRI) și antibiotice.
  • Citiți lista efectelor secundare pentru medicamentele dvs. și vedeți dacă greața dvs. este asociată cu luarea oricui dintre acestea.
  • Cercetați-vă medicamentele pe Internet pentru a vedea dacă alți oameni au probleme cu greața inexplicabilă.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră despre reducerea dozei sau a modificării la un alt tip de medicamente cu acțiuni similare.
  • Imagine intitulată Deal cu greață inexplicabilă cronică Pasul 3
    3. Reduceți consumul de alcool. Deși consumul de alcool este ferm înrădăcinată în cultura noastră ca o activitate socială adecvată, realitatea este că etanolul este toxic pentru oameni și poate provoca numeroase simptome negative, inclusiv greață. Uneori este de la băut prea mult și de a fi amețit ("spini de pat") Or "mahmureala" În dimineața următoare, dar dacă greața ta este cronică, atunci poți fi alergic la alcool. Vedeți dacă vă puteți conecta cu o băutură cu senzație de greață.
  • Dacă pare să fie cauzată de alcool, trebuie să tăiați înapoi sau să opriți consumul de alcool cu ​​totul.
  • Unele curse ale oamenilor sunt mai susceptibile de a se simți bolnavii / greață după ce au băut alcool, deoarece nu dispun de enzimele pentru a descompune și a procesa etanolul. Asiații și americanii nativi sunt cei mai notabili.
  • Treceți la bere nealcoolică, cocktailuri virgine sau suc de struguri în loc de vin, dacă doriți să fiți sociali și să mergeți la baruri / saloane cu prietenii dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu greață inexplicabilă cronică Pasul 4
    4. Mănâncă alimente integrale blande. Indiferent de cauza greaței dvs., mâncarea grasă, prăjită și / sau picantă, în general, o va face mai rău. Ca atare, mâncați alimente integrale bland care sunt scăzute în grăsimi și mai mari în fibre, cum ar fi pâinea de grâu întregi, cerealele Bran și fructele și legumele proaspete. În plus, mestecați mai lent și mâncați mese mai mici, mai frecvente.
  • Dacă într-adevăr aveți probleme în a păstra alimentele în jos, nibble pe crakers simplu și toast pe tot parcursul zilei.
  • Dacă puteți mânca mese mici, concentrați-vă pe peștii slabi, piept de pui, orez, cartofi fierți și pâine. Leggies sunt prea bine, dar evitați cele care pot provoca gaze și fac greață - cum ar fi conopida, varza și ceapă.
  • Este recomandat să așteptați aproximativ șase ore să mâncați alimente solide după ce ați aruncat în sus. SIP pe un pui diluat sau bulion de carne de vită în timp ce așteptați.
  • Uneori, greața voastră ar putea fi datorată constipației. Mâncarea mai multă fibră poate ajuta cu problema.
  • Imagine intitulată Deal cu greață cronică inexplicabilă Pasul 5
    5. Urmăriți alergiile alimentare. Alergiile alimentare sunt adesea nediagnosticate și pot fi o cauză a greaței cronice și a stomacului. Cele mai frecvente alimente care declanșează reacția alergică la oameni sunt: ​​ouă, pește, lapte de vacă (și produse lactate aferente), arahide, nuci, produse de soia, crustacee (creveți, crab, midii) și grâu. Fiți mai conștienți de modul în care vă simțiți în câteva minute de a mânca anumite alimente.
  • Încercați o dietă de eliminare (eliminând alimentele unul câte unul) și vedeți dacă acest lucru vă vindecă greața.
  • Alte simptome de alergie pentru a se vedea includ: Umflarea pe față, buzele și / sau gâtul, nasul congestionat și sinusurile, pielea mâncărime, urticarie, dureri de cap, ceață de creier și dificultatea de respirație.
  • Dacă credeți că ați putea avea o alergie alimentară, fiți testați de un nutriționist sau de un profesionist al sănătății aliate, care este instruit în testarea alergiei.
  • Imagine intitulată Deal cu greață cronică inexplicabilă Pasul 6
    6. Evitați mirosurile puternice. În plus, pentru a evita consumul de alimente grase, picante și prăjite, ar trebui, de asemenea, să evitați mirosirea lor ca mirosuri puternice cauzează adesea greață să se înrăutățească. Alte mirosuri puternice pentru a evita includerea parfumului / colinului, fumul de țigară, mirosurile corpului, ceapă, usturoi și curry. Evitați restaurantele până când vă simțiți mai bine și pregătiți mai multe mese la domiciliu. Evitați instanțele alimentare și contoarele de parfumare atunci când cumpărăm în mall-uri.
  • Purtând o mască chirurgicală sau aplicarea unor mascuri de mentol la nările dvs. poate reduce impactul mirosurilor puternice în timp ce sunteți în afara casei dvs.
  • Alte declanșatoare de greață pentru a fi conștienți de casa dvs. și alte locuri includ: căldură ridicată, umiditate și lumini de pâlpâire.
  • Imagine intitulată Deal cu greață cronică inexplicabilă Pasul 7
    7. Păstrați hidratat. Nivelurile cronice, scăzute de deshidratare sunt mult mai frecvente decât credeți, în special în climatul cald și umed. Marea majoritate a oamenilor bea o mulțime de băuturi, dar ele sunt adesea încărcate cu cafeină și zahăr prelucrat, care pot promova pierderea apei din organism. Mai mult, riscul de deshidratare mai severă este ridicat dacă greața dvs. este asociată cu vărsături cronice.
  • Scopul pentru aproximativ opt pahare de 8 uncii de apă purificată în fiecare zi - mai mult dacă sunteți activi și transpirați foarte mult.
  • Dacă aveți probleme cu păstrarea apei în jos, luați mici sipuri sau încercați să suge pe chips-uri de gheață.
  • Evitați băuturile cu cofeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru, ciocolată caldă, colasuri și băuturi energizante.
  • Evitați laptele dacă sunteți intolerant la lactoză. Simptomele de balonare, crampe abdominale și diaree vă vor face greața mai rău.
  • Dacă pierdeți lichid de la vărsături și / sau diaree, atunci trebuie, de asemenea, să înlocuiți electroliții (săruri minerale). Ca atare, beți niște suc de fructe sau legume diluate în plus față de apă.
  • Partea 2 din 3:
    Luând remedii naturale pentru greață cronică
    1. Imagine intitulată Deal cu greață inexplicabilă cronică Pasul 8
    1. Bea ceaiuri pe bază de plante. Adăugarea unui ceai din plante la rutina dvs. nu este doar o mare sursă de hidratare necinstită, dar unele ierburi pot combate greața prin stabilirea stomacului în jos sau prin calmarea nervilor. De exemplu, menta, Spearmint și Chamomile sunt bine cunoscute pentru abilitățile lor de calmare a stomacului lor.
    • Plante care pot reduce anxietatea / stresul și impactul asupra greaței includ: musetel, rădăcină valeriană, floarea pasională și kava.
    • Puteți cumpăra aceste ceaiuri pe bază de plante la cele mai multe magazine alimentare sau cumpărați direct ierburile uscate și le folosiți pentru a face o perfuzie pe bază de plante.
    • Nu adăugați apă caldă fierbinte la ierburi, deoarece poate distruge unii dintre compușii utile. În schimb, adăugați apă foarte caldă și lăsați ierburile abrupte timp de aproximativ 15 minute.
  • Imagine intitulată Deal cu greață inexplicabilă cronică Pasul 9
    2. Consumați produse de ghimbir. O altă remediere a plantelor tradiționale populare pentru combaterea greaței este ghimbir. Ginger are unele abilități antiinflamatorii și este considerat un caminativ care reduce gazul, balonarea și durerea abdominală - toate acestea pot provoca greață. Ghimbirul poate fi consumat ca un ceai din plante, luați ca capsule sau ca o pastivă sau mestecați.
  • Majoritatea ghimbirului comercial nu conține ghimbir real, dar unele branduri naturale în magazinele de sănătate. Asigurați-vă că ați scăpat de Fizz (carbonare) înainte de ao bea.
  • Ginger murat (tipul care vine adesea cu sushi) este o altă formă care este gustoasă și destul de ușor de găsit.
  • Luați o formă de ghimbir cu aproximativ 15-30 de minute înainte de a mânca alimente solide pentru a reduce probabilitatea greaței.
  • Imagine intitulată Deal cu greață cronică inexplicabilă Pasul 10
    3. Luați în considerare luarea suplimentelor de vitamina B6. Este o cercetare care indică suplimentarea cu vitamina B6 (piridoxină) poate ajuta la reducerea greaței cronice și a vărsăturilor, în special în rândul femeilor însărcinate. Dozele recomandate sunt de 30 mg de clorhidrat de piridoxină zilnic timp de până la cinci zile consecutiv.
  • Fiți conștienți de faptul că suplimentele de vitamina B6 nu pot afecta toate cauzele de greață cronică, inexplicabilă, dar este accesibilă și merită o încercare în majoritatea cazurilor.
  • Luând prea mult vitamina B6 (mai mult de 100 mg zilnic) poate duce la iritarea nervilor și amorțeală / furnicături în membrele dvs. Păstrați întotdeauna dozele zilnice sub 50 mg să fie pe partea sigură.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea tratamentului pentru greață cronică
    1. Imagine intitulată Deal cu greață cronică inexplicabilă Pasul 11
    1. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre medicația anti-greață. Dacă remediile naturale și la domiciliu nu influențează greața, iar medicul dumneavoastră nu este în măsură să-și dea seama cauza care stă la baza, luarea de medicamente anti-greață poate fi o opțiune bună. Tipurile de supra-the-Counter, cum ar fi Dramamina ar putea funcționa, dar cele mai puternice au nevoie de o rețetă de la medicul dumneavoastră.
    • Medicamentele anti-greață prescrise în mod obișnuit includ: Prochlorperazină (compazina), granisetron (Kytril), ondansetron (Zofran), perfenazină (Trilafon), metoclopramidă (reglan) și thietilperazină (Torrecan).
    • Canabinoidele (derivate din substanța chimică în marijuana), cum ar fi Dronabinolul (Marinol), pot fi, de asemenea, utile pentru combaterea greaței.
    • Fiți conștienți de faptul că aceste medicamente sunt toate cu propriile efecte secundare potențiale, care pot include hipertensiune arterială și dificultate cu controlul muscular. Vorbiți cu medicul dumneavoastră în timp ce efectele secundare ale oricărui medicament anti-greață
    • Dacă greața severă vă împiedică să luați pastile sau să le țineți în jos, adresați-vă medicului dumneavoastră despre supozitoare.
  • Imagine intitulată Deal cu greață inexplicabilă cronică Pasul 12
    2. Luați în considerare antibioticele pe termen scurt. Dacă medicul dumneavoastră (și alți specialiști) nu pot diagnostica greața cronică, atunci este posibil să merite experimentați cu un curs scurt (o săptămână sau două) de antibiotice. Infecțiile bacteriene cronice scăzute sunt adesea dificil de diagnosticat și de declanșare frecvent de greață. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre argumentele pro și contra de a lua antibiotice.
  • Antibioticele sunt notorii pentru a provoca greață, deci ar trebui să existe unele dovezi de infecție înainte de a le lua.
  • Infecțiile bacteriene provoacă în mod obișnuit teste anormale de sânge, cum ar fi un număr mare de celule albe din sânge, care indică faptul că sistemul dvs. imunitar se luptă cu o infecție.
  • Infecțiile cu stomacul viral pot provoca greață, dar antibioticele sunt eficiente numai împotriva bacteriilor.
  • Eritromicina este un exemplu de antibiotic pe care medicul dumneavoastră îl poate prescrie. Este folosit pentru a promova trecerea alimentelor din intestin la intestine. Fereastra pentru acest antibiotic care urmează să fie utilă în tratarea greaței este foarte îngustă și dacă o luați prea mult timp, poate crește durerea abdominală.
  • Imagine intitulată Deal cu greață cronică inexplicabilă Pasul 13
    3. Încercați tratamente de acupressură. Acupressura implică punerea presiunii susținute asupra petelor specifice ale corpului pentru a declanșa anumite reacții fiziologice. Este același principiu ca acupunctura, dar fără ace. Cercetările indică faptul că există un punct situat pe încheietura mâinii (numit punct P6) că, dacă este apăsat, poate reduce greața. Majoritatea cercetărilor au fost făcute la femeile însărcinate, dar punctul P6 poate lucra și pentru alte cauze, cum ar fi boala de mișcare și anxietatea.
  • Puteți localiza un acupuncturist instruit în zona dvs., deși vizionarea unor videoclipuri despre cum să localizați și să stimulați P6, poate funcționa și.
  • Apăsând punctul P6 pe fiecare încheietura mâinii timp de 30-60 de secunde poate fi suficient pentru a reduce semnificativ greața. Dacă nu, încercați să masați punctul de aproximativ cinci minute.
  • Căutați brățări speciale online concepute pentru a stimula punctul P6 pentru perioade lungi de timp, ceea ce este poate ajuta la combaterea bolii de mare sau a grețurilor legate de sarcină.
  • Imagine intitulată Deal cu greață cronică inexplicabilă Pasul 14
    4. A se vedea un chiropractician. Un alt tip de tratament alternativ care poate avea un impact semnificativ de greață inexplicabil este o ajustare a coloanei vertebrale chiropractice. Dacă articulațiile, nervii sau mușchii gâtului dvs. superior sunt iritați, acesta poate arunca echilibrul suficient pentru a provoca amețeli ușoare și greață. O ajustare a gâtului chiropractic poate realina articulațiile spinale și poate reduce tensiunea superioară a gâtului, ceea ce provoacă greață să se estompeze rapid.
  • Majoritatea chiropracticilor vor dori să ia o radiografie a gâtului înainte de ao ajusta pentru a vă asigura că tratamentul este sigur.
  • Veți auzi adesea un sunet relativ fără durere sau crăpare cu ajustări chiropractice, deci nu credeți că nu se rupe.
  • Deși un tratament este uneori suficient, probabil că aveți nevoie de 3-5 tratamente pentru a rezolva o problemă superioară a gâtului.
  • sfaturi

    Chiar dacă testele standard de sânge revine normal, luați în considerare vederea unui endocrinolog pentru a vă verifica hormonii. Hormonul dezechilibru poate declanșa greață.
  • Prea mult exercițiu sau activitate și nu obțineți suficientă odihnă poate face greața dvs. mai rău.
  • Unii pacienți au greață cronică care nu este receptivă la medicația anti-greață.Terapia comportamentală cognitivă și tratamentul cu antidepresive pot fi pentru aceste tipuri de pacienți.
  • Dieta Brat (bananele, orezul, melitatea și pâine prăjită) poate fi foarte utilă pentru că nu declanșează greață.
  • Călătorind în mașini, autobuze trenuri și taxiuri pot face mai rău greața. Dacă trebuie să mergeți undeva cu mașina, insistați să fiți șoferul - vă puteți simți mai puțin grea.
  • Avertizare

    • Doctorul dvs. vă va examina dacă suferiți de greață cronică pe care nu o puteți diagnostica la domiciliu.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar