Cum de a câștiga greutate în timpul chimioterapiei

Dacă ați fost diagnosticat cu cancer, agenții de chimioterapie (medicamente) vor fi cel mai probabil folosite pentru a vindeca boala, aruncați o tumoare, împiedicați să se răspândească cancerul sau să amelioreze simptomele bolii. Acest lucru se face prin injecții, IV-uri, pastile sau injecții indirecte la lichid în jurul măduvei spinării și a creierului. Indiferent de modul în care se administrează chimioterapia, acesta funcționează prin uciderea celulelor cu creștere rapidă. Din păcate, acest tip de tratament vă poate determina să vă pierdeți apetitul și / sau să experimentați greață, ceea ce poate duce la pierderea în greutate. În acest articol, puteți învăța cum să preveniți pierderea în greutate, să puneți greutatea în timpul tratamentului și să înțelegeți importanța unei greutăți sănătoase.

Pași

Partea 1 din 3:
Prevenirea pierderii în greutate
  1. Imaginea intitulată pierde greutatea extremă Pasul 18
1. Urmăriți-vă greutatea. Deoarece prevenirea pierderii în greutate este mai ușoară decât încercarea de a câștiga greutate în timpul tratamentului, păstrați un ochi asupra greutății dvs. Obțineți scara cel puțin o săptămână pe săptămână. Este ușor să pierzi cât de mult pierzi când întâmpinați efectele secundare ale chimioterapiei. Echipa dvs. de asistență medicală va căuta tendințe în greutatea dvs.
  • Pentru cei care încep tratamentul la o greutate sănătoasă cu un indice sănătos de masă corporală (IMC), o pierdere de 1 până la 2% pe o săptămână sau 5% pierderi de peste o lună sunt cauze de îngrijorare. Puneți un alt mod, acest lucru echivalează cu o persoană de 150 de lireșari pierzând aproximativ 3 kilograme într-o săptămână sau 7.5 kilograme într-o lună.
  • Echipa dvs. de asistență medicală se poate preocupa cu o pierdere în greutate mai mică dacă ați fost inițial subponderali când ați început tratamentul. În mod similar, aceștia pot fi mai puțin preocupați de o cantitate mai semnificativă de pierdere în greutate dacă ați fost inițial supraponderali.
  • Nu stresați dacă pierdeți în greutate imediat după un tratament de chimioterapie. Asta este normal. Echipa dvs. de asistență medicală dorește să vă urmărească greutatea pentru a determina dacă vă puteți recâștiga sau nu pierderea în momentul în care ajungeți la următorul tratament.
  • Imaginea intitulată pierde greutatea apei Pasul 8
    2. Luați medicamente anti-greață. Medicul dumneavoastră poate prescrie un medicament pentru a trata greața și vărsăturile în momentul sau zilele următoare tratamentului dvs. Medicamentele anti-greață sunt disponibile ca medicamente IV, pilule, lichide, plasture sau supozitor. Tratamentele de chimioterapie pot provoca greață și vărsături, care se întâmplă atunci când întâmpinați simptomele chimioterapiei cu o zi înainte de a obține tratamentul. Sau, unii pacienți primesc simptome întârziate pe zi sau două după tratament.
  • Aceste medicamente se încadrează de obicei în categoria de corticosteroizi, antagoniști de serotonină, antagoniști de dopamină, inhibitori NK-1, canabinoide, tratamente de boală de mișcare, medicamente anti-anxietate și blocante de acid stomac.
  • Imagine intitulată Ajutor Un copil de sex masculin oferă o probă de urină Pasul 27
    3. Practicați o bună igienă. Deoarece chimioterapia afectează măduva osoasă și sistemul imunitar, sunteți mai expuși riscului de infecții. Febră și infecții vă vor reduce apetitul, ceea ce face mai greu să mențină o greutate sănătoasă. Întotdeauna spălați-vă mâinile cu atenție după ce ați folosit baie, fiind în public sau în jurul familiei și prietenilor.
  • Dacă un prieten sau un membru al familiei este bolnav și infecțios, utilizați prudență sau evitați să fiți în jurul persoanei până când boala nu poate fi transferată la dvs.
  • Imagine intitulată Pret Hipertensiune Pasul 8
    4. Obțineți exerciții fizice. Înainte de a începe exercitarea, obțineți aprobarea de la medicul dumneavoastră de cancer și discutați cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le luați. Este cel mai sigur să vă exercitați într-un cadru medical cu un partener, în loc să exerciți singur în facilitățile publice care au un risc crescut de infecții. Știți că ar trebui să vă opriți dacă vă simțiți dezorientați, observați debutul brusc de greață și vărsături, dificultăți de respirație, bătăi neregulate, dureri toracice, dureri de picior sau vițel, dureri osoase sau oboseală neobișnuită. Un program supravegheat de rezistență și exerciții aerobice este util pentru pacienții cu cancer, în special pentru că prea multă odihnă va duce la slăbiciune, pierderea musculară și o gamă redusă de mișcare. Exercițiul poate:
  • Îmbunătățiți capacitatea fizică
  • Îmbunătățiți echilibrul și reducerea riscului de căderi și oase rupte
  • Reduceți pierderea musculară din inactivitate
  • Reduce riscul bolilor de inimă și a osteoporozei
  • Îmbunătățirea stimei de sine
  • Diminuează greața și reduce riscul de anxietate și depresie
  • Îmbunătățiți calitatea vieții
  • Îmbunătățiți apetitul
  • Imagine intitulată trigliceride inferioare Pasul 9
    5. Reduceți aportul de alcool. Discutați cu medicul dumneavoastră despre limitarea numărului de alcool pe care îl beți înainte și după tratamente de chimioterapie, deoarece majoritatea agenților de chimioterapie sunt metabolizați prin ficat, la fel ca alcoolul. Dacă ficatul dvs. este metabolizat alcool, acest lucru poate schimba modul în care medicamentul chimioterapie este utilizat în organism și poate provoca interacțiuni medicamentoase. Acest lucru poate provoca daune hepatice care cresc greața și vărsăturile, declanșând o pierdere în greutate.
  • Dacă aveți de-a face cu răni gura, puteți observa că chiar și un alcool mic în apă de gură poate irita răni gura și le poate face mai rău. Acest lucru va face ca mâncarea mai dureroasă și va crește potențialul pentru o pierdere mai mare în greutate. Optați pentru apă de gură nealcoolică sau apă de gură pentru copii și luați în considerare trecerea la o pastă de dinți organică pentru a evita aceste probleme.
  • Partea 2 din 3:
    Câștigând greutatea
    1. Imagine intitulată Greutatea câștigului în timpul chimioterapiei Pasul 9
    1. Ia medicamente. Medicul dumneavoastră poate prescrie o combinație de acetat de megestrol (megace), corticosteroizi și medicamente anti-anxietate pentru a reduce pierderea în greutate și a preveni pierderea musculară. Dozajul fiecăruia poate fi ajustat prin cursul tratamentului, în funcție de starea dvs. Alte medicamente care pot fi considerate includ oxandrolone sau dronabinol. Oxandrolone este un steroid anabolic folosit pentru a încuraja creșterea în greutate după o traumă prin promovarea clădirii țesutului muscular. Dronabinolul este utilizat pentru a trata anorexia, greața și vărsăturile la pacienții care suferă chimioterapie sau radioterapie pentru a trata cancerul.
    • Uneori, lipsa dvs. de apetit sau pierderea în greutate este cauzată de o altă condiție tratabilă, cum ar fi depresia, durerea sau anxietatea. Medicul dvs. vă poate ajuta cu medicamente sau recomandări pentru terapia comportamentală, care vă va reduce depresia sau anxietatea și va crește apetitul.
  • Imaginea intitulată pierde în greutate într-o săptămână Pasul 6
    2. Au gustări și alimente gata să mănânce. Înainte de a începe primul tratament, asigurați-vă că aveți o mulțime de alimente și gustări pre-gătite pe care le cunoașteți că vă place deja deja pregătite. Stocați-vă cămară și umpleți congelatorul. De asemenea, trebuie să întrebați prietenii și familia să vă ajute cu cumpărături, gătit și curățenie în timp ce vă simțiți rău. Planificarea înaintea mâncării va facilita concentrarea asupra planurilor de tratament și redobândirea forței dvs.
  • Mâncarea în mod regulat vă va ajuta să câștigați greutate. Începeți de ceva mic în decurs de 2 ore de la trezirea, apoi încercați să aveți mese și gustări mici la fiecare 2-3 ore.
  • Discutați cu echipa dvs. de asistență medicală despre măsurile pe care ar trebui să le luați pentru a preveni constipația.
  • Imagine intitulată Ajutați pe cineva să încheie o dependență de pornografie Pasul 14
    3. Schimbați modul în care mâncați. Evitați să încercați să mâncați câteva mese mari în fiecare zi, deoarece acest lucru vă poate face să vă simțiți grea. În schimb, mâncați cât mai mult de masă puteți de fiecare dată când vă simțiți cel mai magiciat în timpul zilei. Pe parcursul zilei ar trebui să aveți gustări la fiecare câteva ore, fără să așteptați până când vă simțiți foame. Împachetați lucrurile cum ar fi mixul de traseu sau scuturarea proteinei pentru a alcătui diferența în calorii dacă nu puteți mânca o masă completă.
  • Bea majoritatea fluidelor dvs. între mese și / sau gustări în loc de ele. Fluidele vă vor umple stomacul și vă vor face să vă simțiți că sunteți plin, dar fără a fi consumat suficiente calorii, deci este mai bine să beți fluide atunci când nu mâncați.
  • Alimente mari de energie cum ar fi unt de nuci pe pâine prăjită, granola și lapte integral, budincă, iaurt plin de grăsimi, smoturi, brânză și biscuiți, fructe uscate cu piulițe, și toast agoocado vă vor alimenta cu fiecare mușcătură.
  • Imagine intitulată mănâncă și pierde în greutate Pasul 9
    4. Înlocuiți alimentele solide cu alimente lichide. Dacă găsiți că mâncarea alimentelor solide este dificilă sau neaprime, începeți să consumați supe sau să bețițești pentru a obține calorii. Încercați să utilizați laptele fortificat cu proteine ​​atunci când gătiți sau amestecați băuturile. Pentru a face lapte fortificat proteic, amestecați 1 litru de lapte integral cu 1 ceașcă de lapte uscat instant. Bate amestecul până când pulberea se dizolvă, aproximativ 5 minute. Sau încercați unele dintre următoarele sugestii de supă și smoothie:
  • Pentru o proteină Tangy Smoothie: Blend ⅓ Cupa de brânză de vaci sau iaurt simplu, ½ de înghețată de vanilie, ¼ ceașcă de gelatină cu aromă de fructe preparate (puteți folosi o ceașcă de gustare individuală gata de mâncare) și ¼ ceașcă de lapte cu conținut scăzut de grăsimi până când sunt combinate. Bea imediat.
  • Pentru supe de inimă, asigurați-vă că includeți fasole sau carne și o mulțime de legume. S-ar putea să încercați să faceți o mină de mese de curcan sau supă de pui și o supă de fasole albă.
  • Pentru un milkshake bogat proteic: amestecați 1 de lapte fortificat cu proteină cupă, 2 linguri de sos de butter, sos de ciocolată sau sirop de fructe sau sos preferat, 1/2 cești de înghețată și 1/2 linguriță de extract de vanilie până la combinat. Bea imediat.
  • Imaginea intitulată Scapă de depresie și anxietate Pasul 13
    5. Obțineți mai multe calorii și proteine. Încercați să consumați câteva calorii suplimentare în fiecare zi pentru a vă întări corpul. Acest lucru poate însemna adăugarea unui pahar de lapte la fiecare masă sau gustare, consumând unt de arahide și biscuiți sau amestec de traseu în timpul zilei sau având o scoică de înghețată premium pe timp de noapte. De asemenea, veți avea nevoie de mai multă proteine ​​pentru a ajuta la construirea mușchilor și a celulelor. Beți o mișcare de proteină pre-mixtă, cum ar fi asigurarea originalului, în fiecare zi pentru a vă stimula caloriile și proteina dvs.
  • Ca o alternativă, stropiți o pulbere de proteine ​​în fulgi sau cereale.
  • Grăsimile sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, avocado sau canola, pot fi adăugate la alimentele cu calorii mai mici, cum ar fi legumele pentru a crește valoarea calorică.
  • Luați în considerare solicitarea medicului despre lipide în formă lichidă, deoarece acestea pot fi adăugate la dieta dvs. pentru a crește aportul caloric.
  • Imagine intitulată trigliceride inferioare Pasul 10
    6. Ia suplimente de ulei de pește. Cercetările au arătat că suplimentele de ulei de pește pot ajuta la prevenirea pierderii musculare și a pierderii în greutate, precum și de combaterea malnutriției. Uleiul de pește ridicat în acizii grași omega-3 ajută la menținerea sau obținerea masei musculare. Suplimentele de ulei Krill sunt, de asemenea, ridicate în acizi grași omega-3.
  • Acizii grași omega-3 se găsesc și în nuci și pește de ton.
  • Partea 3 din 3:
    Învățând despre modul în care chimioterapia vă afectează greutatea
    1. Imaginea intitulată Găsiți ajutor pentru o tulburare de alimentație suspectată Pasul 3
    1. Recunoașteți simptomele pierderii celulelor sistemului digestiv. Chimioterapia este dată prin sânge pentru a ucide celulele cu creștere rapidă în întregul corp. Acest lucru poate interfera cu capacitatea naturală a tractului digestiv de a funcționa, care poate declanșa pierderea în greutate. Modificările simple ale tractului dvs. digestiv pot provoca:
    • Afte bucale
    • Gura uscată sau umflarea în gură
    • Apetit sărac
    • Vărsături și / sau diaree
    • Schimbări în capacitatea de a gusta alimentele
    • Oboseală și constipație
    • Probleme dentare și gumă
    • Sistemul nervos deteriorat
  • Imaginea intitulată se simt confortabil având mușchii mici Pasul 10
    2. Realizați modul în care cancerul vă poate face să pierdeți în greutate. Unele tumori produc proteine ​​mici (citokine) care vă pot reduce apetitul și pot provoca greață. De asemenea, puteți pierde apetitul pur și simplu de la anxietatea de a face față bolii. Această lipsă de apetit poate duce la pierderea în greutate. Ar trebui să știi că:
  • Nu toată lumea primește aceleași efecte secundare din aceleași medicamente.
  • Severitatea efectelor secundare va varia, de asemenea,.
  • Există medicamente și alegeri pe care le puteți face acest lucru va ajuta la prevenirea și atenuarea unor efecte secundare.
  • Deși efectele secundare sunt neplăcute, ele trebuie să fie cântărite împotriva beneficiilor tratării cancerului.
  • Majoritatea efectelor secundare asociate cu pierderea apetitului și pierderea în greutate se vor rezolva destul de repede, pe câteva săptămâni sau luni. Dar, timpul necesar pentru a-și recâștiga energia și apetitul va varia de la o persoană la persoană.
  • Imaginea intitulată se simt confortabil având mușchii mici Pasul 8
    3. Acceptați că o greutate sănătoasă este importantă în timpul tratamentului. Pierderea în greutate reduce energia și substanțele nutritive ale corpului dvs. trebuie să se recupereze. Deoarece chimioterapia ucide alte celule împrăștiate rapid, corpul dumneavoastră are nevoie de o nutriție adecvată pentru a înlocui acele celule. Nutriția slabă face ca vindecarea și recuperarea mai dificilă. Dacă puteți preveni pierderea în greutate în timpul tratamentului sau câștigați în greutate după ce ați pierdut-o, veți îmbunătăți succesul potențial al chimioterapiei, deoarece cei care mențin o bună greutate corporală au o șansă mai mare de succes.
  • Cercetările arată că pacienții care au reușit să-și stabilizeze greutatea au raportat rezultate mai bune.
  • Imagine intitulată Ajutați-vă prietena sau iubitul dvs. supraponderal să fie sănătos pas 4
    4. Pregătiți-vă pentru modificările gustului alimentar. Chimioterapia poate schimba modul în care gusturile alimentare, ceea ce face greu să aibă un apetit sănătos. S-ar putea să observați că alimentele nu sunt la fel de aromate, gusturile prea sărate, gusturile prea dulci, sau lucrurile (cum ar fi carne) nu au gust drept. Din fericire, există mai multe lucruri pe care le puteți încerca să vă ajustați la aceste modificări. De exemplu:
  • Dacă hrana nu este la fel de aromă, adăugați sosuri, siropuri sau garnituri la mâncarea dvs. care stimulează aromele sărate, dulci sau picante.
  • Dacă mâncarea are prea dulci, adăugați arome sărate sau acru sau diluați băuturile. De asemenea, puteți adăuga lucruri cum ar fi iaurt, zară sau cafea pentru a echilibra lucrurile prea dulci.
  • Dacă mâncarea are un gust prea sărat, adăugați un mic zahăr pentru a contracara sarea. De asemenea, ar trebui să căutați produse cu conserve de sodiu sau de clătire înainte de a le folosi pentru a elimina excesul de sare.
  • Dacă carnea nu are gust, încercați să o înlocuiți cu o altă proteină, cum ar fi fasole, brânză, tofu, bastoane de nuci, iaurt, pește sau păsări de curte.
  • sfaturi

    Nutriția bună vă poate face să vă simțiți mai bine, să vă vindecați mai repede, să obțineți un rezultat mai bun de recuperare, să tolerați mai bine efectele secundare ale tratamentului și vă pot reduce riscul de infecție.
  • Dacă nu aveți prieteni sau familii în apropiere, luați în considerare angajarea unui serviciu profesional pentru a face cumpărături pentru mâncare și pregătiți mesele pentru dvs.
  • Mâncarea cu alții, cum ar fi familia și prietenii dvs., vă poate ajuta, de asemenea, să mâncați mai mult. Veți fi mai puțin concentrați asupra efectelor secundare ale chimioterapiei când sunteți în jurul celorlalți.
  • Încercați să faceți propriile bare nutritive cu unt de arahide, pudră de proteine ​​din zer, ovaz și câteva chipsuri de ciocolată pentru a gusta în timpul zilei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar