Cum de a diagnostica refluxul acidului

Refluxul acidului, cunoscut și sub numele de boală de reflux gastroesofagian (GERD), este o problemă obișnuită de stomac care se poate întâmpla oricui și la orice vârstă. Esofagul dvs. este tubul care vă conectează gura și gâtul la stomac. Alimentele și băuturile pe care le consumați prin esofag și în stomac, apoi continuați să lucrați prin tractul dvs. digestiv. Uneori, mușchiul din partea de jos a esofagului dvs. nu funcționează corect, ceea ce permite particulelor de acid stomac și a alimentelor să-și găsească drumul înapoi în zona dvs. esofag și gât. Aceasta determină simptomele asociate cu refluxul acidului sau GERD. Singura modalitate de a fi sigur că aveți reflux acid este de a vedea medicul pentru o evaluare și diagnosticare.

Pași

Partea 1 din 3:
Recunoașterea problemei
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea refluxului acidului Pasul 1
1. Identificați simptomele bolii de reflux acid. Semnele comune ale bolii de reflux acid includ arsuri la stomac, dureri în piept, probleme de înghițire, o tuse cronică uscată sau răgușeală, durere în gât, un gust acru în gura dvs., regurgitarea mâncărurilor sau a sucurilor de gustare acru și o senzație de o bucată în dvs. gât.
  • "Heartburn" este un termen care este utilizat în mod obișnuit pentru a descrie unele dintre aceste simptome grupate împreună. Definiția acceptată a arsurilor la stomac este indigestia care implică o senzație de arsură în zona dvs. de mijloc care se poate răspândi în gât, adesea însoțită de un gust amar.
  • Simptomele mai puțin frecvente ale refluxului acid includ greață, vărsături, respirații, durerea urechii, laringita, necesitatea persistentă de a șterge gâtul și eroziunea smalțului dinților și a altor probleme dentare.
  • Refluxul acidului este responsabil pentru 50% din cazurile de durere toracică non-cardiacă. Mulți oameni merg la camera de urgență sau la centrul de tratament de îngrijire urgentă din cauza durerii toracice, gândindu-se că pot avea un atac de cord.
  • Solicitați întotdeauna asistență medicală atunci când apar simptome bruște sau potențial amenințătoare. Dacă nu se găsește nici o dovadă a problemelor cardiace, urmați-vă cu medicul obișnuit pentru a vedea dacă ați putea experimenta refluxul acid.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea refluxului acidului Pasul 2
    2. Informați-vă medicul în istoricul dvs. medical. Oferiți cât mai multe detalii despre istoricul dvs. medical. Tratarea eficacității refluxului de acid poate depinde de cunoștințele medicului dumneavoastră despre alte boli sau probleme.
  • Aceasta include o istorie completă a oricăror probleme digestive pe care le-ați avut în trecut, dureri persistente, tuse, răgușeală sau laringită, dureri de stomac și orice istorie a ulcerelor stomacale sau a altor tulburări ale GI.
  • Spuneți medicului dumneavoastră despre orice alergii pe care le puteți avea, mai ales că este posibil să fie necesar să urmăriți procedurile de testare care utilizează medicamente neobișnuite și medii de contrast.
  • Includeți toate condițiile medicale din informațiile pe care le furnizați medicului dumneavoastră, precum și alți medici cum ar fi radiologi și anesteziologi care pot face parte din echipa dvs. de asistență medicală. Asigurați-vă că le informați dacă credeți că ați putea fi însărcinată.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea acidului Reflux Pasul 3
    3. Furnizați o listă completă a medicamentelor dvs. Lista ar trebui să includă toate medicamentele pe bază de prescripție medicală, plus produsele contrare, vitaminele și suplimentele din plante. Lăsați întotdeauna fiecare dintre medicii dvs. să știe când se adaugă un nou medicament, începeți ceva nou, sau un medicament existent este schimbat sau întrerupt.
  • Uneori medicamente de peste-contra, suplimente pe bază de plante și vitamine pe care le puteți gândi sunt inofensive, pot fi cauza principală a problemei stomacului.
  • Urmați instrucțiunile medicului despre cum să vă opriți în siguranță și să vă reintroduceți medicamentele pe măsură ce continuați cu procedurile de testare.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea refluxului acid Etapa 4
    4. Familiarizați-vă cu diferitele caracterizări ale refluxului acid. Refluxul de acid se încadrează în general în trei categorii. Categoriile sunt importante pentru a înțelege, deoarece îndrumează medicul dumneavoastră în determinarea următorului pas în a confirma diagnosticul de boală de reflux acid.
  • Prima categorie se numește GERD funcțională sau fiziologică.
  • Această categorie include persoane care nu au factori de risc pentru refluxul acid sau condițiile medicale care pot contribui la simptome.
  • Oamenii din acest grup sunt adesea tratați cu schimbări de stil de viață sau forme mai blânde de medicamente. Este posibil ca testarea diagnosticului să nu fie necesară pentru a începe tratamentul atâta timp cât nu sunt prezente alte afecțiuni medicale sau factori de risc. Depinde de medicul dumneavoastră.
  • Cea de-a doua categorie se numește boală de reflux patologic. Persoanele din această categorie dezvoltă simptome de reflux acid și posibile complicații datorită simptomelor mai severe și mai persistente și uneori au condiții medicale coexistente care fac mai rău refluxul acidului lor.
  • Refluxul de acid persistent care nu a fost tratat pentru o perioadă extinsă de timp cade în această categorie.
  • Cea de-a treia categorie se numește GERD secundar. Aceasta înseamnă că o altă condiție medicală subiacentă poate provoca sau contribui la dezvoltarea refluxului acid.
  • De exemplu, persoanele care au o tulburare gastrointestinală care provoacă probleme cu golirea stomacului pot dezvolta reflux acid datorită acestei condiții.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea acidului Reflux Pasul 5
    5. Luați-vă serios simptomele. Odată ce știți că aveți reflux acid, urmați sugestiile de tratament oferite de medicul dumneavoastră. Dacă opțiunile de tratament furnizate nu par să funcționeze, atunci permiteți medicului dumneavoastră să știe. Sunt posibile complicații grave din cauza bolii de reflux acid.
  • Cea mai frecventă complicație din refluxul acid se numește esofagită. Aceasta înseamnă că esofagul devine inflamat, iritat sau are zone de ulcerare.
  • Această condiție poate deveni mult mai gravă în timp dacă refluxul acid nu este tratat eficient.
  • Stricturea este o complicație care se dezvoltă adesea în forme avansate de esofagită. Strictul este cauzat în mod obișnuit de expunerea continuă a esofagului la acidul stomacului. Inflamația localizată, țesutul cicatricial sau alte deteriorări ale țesutului la esofag, determină să devină rigid și / sau strâns, ceea ce face dificilă trecerea și greu de înghițit.
  • Persoanele cu strictura de la boala de reflux acid prelungit au adesea probleme cu vărsarea alimentelor nedigerate sau dificultăți de înghițire a alimentelor solide. În multe cazuri, acest lucru necesită o intervenție chirurgicală pentru reparații.
  • O altă complicație care poate apărea se numește Barrett esofag și apare la aproximativ opt până la 15% dintre persoanele cu reflux acid. Expunerea pe termen lung a esofagului la acidul gastric cauzează schimbări la nivelul celular care duce la displazie.
  • Displazia este o schimbare observată în țesuturile în timpul dezvoltării timpurii a cancerului.
  • Dezvoltarea esofagului Barrett poate duce la un tip de cancer numit adenocarcinom, care este cel mai comun tip de cancer esofagian. Aceasta este cea mai gravă complicație asociată cu GERD.
  • Partea 2 din 3:
    Participarea la testarea diagnosticului
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea refluxului acidului Pasul 6
    1. Fiți conștienți de metodele comune de diagnosticare a refluxului acidului. Medicii se bazează foarte mult pe simptome și răspunsul la tratamentul pentru diagnosticare. Doctorul trebuie să excludă diagnosticele alternative care să se deplaseze ca GERD: arsuri la stomac funcționale, cazuri atipice de acalasie sau distal spasm esofagian. Pe baza simptomelor dvs., probabil că veți fi prescris un inhibitor al pompei de protoni (PPI). Acestea blochează producția de acid în stomac. Dacă nu există niciun răspuns la aceste medicamente, medicul dumneavoastră poate încerca teste suplimentare. Testele specifice menționate mai jos sunt de obicei utilizate numai dacă există diagnostic neclar pentru GERD sau dacă există simptome mai grave.
    • Unele teste, cum ar fi manometria esofagiană, este recomandată pentru evaluarea preoperatorie.
    • Endoscopia este recomandată în prezența simptomelor de alarmă și pentru screening-ul pacienților cu risc crescut de complicații.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea acidului Reflux Pasul 7
    2. Au un endoscopie superioară GI.O procedură de endoscopie superioară GI ajută la evaluarea anatomiei globale și identificarea problemelor structurale sau complicații din cauza bolii. Acest test confirmă prezența bolii de reflux acid și este utilă determinarea gradului de deteriorare a esofagului. Alte condiții GI superioare sunt, de asemenea, diagnosticate de această metodă.
  • Exemple de alte condiții diagnosticate prin efectuarea unui endoscopie GI superioară includ anemia, greață și vărsături inexplicabile, ulcere, sângerări și anomalii precanceroase.
  • Un GI superior se face prin introducerea unui endoscop, care este un tub lung și flexibil, cu o cameră la capăt, în jos în gât și în esofag. Acest lucru permite examinatorului să vadă căptușeala zonelor GI superioare, inclusiv esofagul dvs.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea refluxului acidului Pasul 8
    3. Pregătiți-vă pentru un endoscopie superioară GI. Medicul dvs. vă va oferi instrucțiuni clare pentru a continua înainte de procedură. Urmați instrucțiunile furnizate de medicul dumneavoastră. Elementele enumerate aici sunt furnizate numai pentru informații și pot diferi de cele furnizate de medicul dumneavoastră.
  • Nu mâncați sau nu beți nimic timp de cel puțin opt ore înainte de procedură. Pentru ca medicul să vadă în mod clar căptușeala esofagului și a zonei stomacului, stomacul trebuie să fie gol.
  • Aceasta include fumatul, consumul de alimente, bea orice băutură, inclusiv apă și gumă de mestecat.
  • Endoscopiile GI superioare se fac de obicei într-un centru chirurgical de spital sau ambulatoriu, deoarece sedările ușoare sunt furnizate.
  • Asigurați-vă că aveți o călătorie acasă. Vi se va da o formă ușoară de anestezie, astfel încât să nu vi se permită să conduceți imediat după.
  • Unii medici vor efectua această procedură fără a utiliza sedarea, dar acest lucru nu se face în mod obișnuit.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea refluxului acidului Pasul 9
    4. Știți ce să vă așteptați în timpul procedurii și imediat după. S-ar putea să vi se ceară să strângeți sau să pulverizați, un anestezic lichid pe spatele gâtului. Acest lucru ajută la oprirea reflexului GAG ca tubul introdus.
  • Veți fi pe partea dvs. pe o masă de examen în timpul procedurii. Un IV va fi pornit în braț sau mână, astfel încât să puteți primi medicamentul pentru sedare. Asistenții medicali sau alți medici vor fi cu dvs. pentru a vă monitoriza semnele vitale pe tot parcursul procedurii.
  • Examinatorul va introduce un tub lung, subțire, cu o cameră la capăt în capătul gurii și o împingă ușor prin esofag și în zona stomacului. Acest lucru permite examinatorului să se uite atent la țesuturile din tractul dvs. GI superior și în zona stomacului.
  • Dacă este necesar, medicul poate lua o biopsie de țesuturi în timpul examinării. Acest lucru se face prin utilizarea unui instrument introdus cu atenție prin tubul care a fost trecut în zona dvs. GI superioară. Nu veți simți nici o durere din biopsie.
  • Uneori aerul este pompat în stomac și duoden, care este partea superioară a intestinului dvs. Acest lucru ajută examinatorul să vadă toate țesuturile și garniturile pentru a determina mai bine cauza problemei.
  • Întreaga procedură durează de obicei între 15 și 30 de minute. În multe cazuri, medicul vă poate oferi feedback imediat despre ceea ce a fost găsit. Biopsii de țesut durează câteva zile pentru a obține rezultatele.
  • Veți rămâne la spital sau la centru timp de câteva ore după procedura pentru a vă permite timpul să vă treziți de la sedativele utilizate și să fiți sigur că nu există probleme ca urmare a procedurii.
  • Mulți oameni se simt umflați și greață pentru câteva ore și au o durere în gât pentru una sau două zile după procedură. Vă puteți aștepta să vă odihniți acasă pentru restul zilei și, eventual, în ziua următoare. Reluați dieta normală după ce durerea în gât a scăzut și nu aveți probleme cu înghițirea.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea refluxului acidului Pasul 10
    5. Au un studiu de manometrie. Studiile de manometrie se fac pentru a oferi informații detaliate despre persoanele care pot fi candidați chirurgicali. Procedura permite medicului să evalueze cât de bine funcționează esofagul și dacă există probleme care pot fi corectate cu intervenția chirurgicală.
  • Manometria este o procedură care oferă informații importante despre funcția globală a esofagului și sfincterul din partea de jos care se strânge sau se închide în mod normal odată ce alimentele au trecut prin intermediul.
  • În timpul manometriei, medicul va fi capabil să măsoare presiunea sfincterului esofagian inferior, verificați problemele cu motilitatea, evaluarea contracției și relaxării esofagului și identificați alte probleme care pot fi legate de înghițire.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea refluxului acidului Pasul 11
    6. Pregătiți-vă pentru un studiu de manometrie. Medicul dvs. va furniza instrucțiuni specifice pentru a vă pregăti pentru a vă pregăti pentru studiul dvs. de manometrie. Urmați instrucțiunile exact așa cum a subliniat medicul dumneavoastră.
  • Probabil că vă va fi spus să nu mâncați sau să beți nimic timp de cel puțin opt ore înainte ca testul să fie făcut. Dacă este programată pentru primul lucru dimineața, atunci nu ar trebui să mâncați sau să beți nimic după miezul nopții cu o noapte înainte.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea refluxului acidului Pasul 12
    7. Știți ce să vă așteptați înainte și imediat după procedură. Nu veți fi sedați în timpul testului, dar medicamentele sunt folosite pentru a face procedura mai confortabilă.
  • Medicamentele care amorți zona gâtului și pasajele nazale sunt utilizate chiar înainte de începerea procedurii. Medicamentul face ca inserarea tubului să fie mai confortabilă.
  • Procedura implică trecerea unui tub subțire, sensibil la presiune prin nas, în jos în gât și esofag, într-un stomac. Probabil că veți sta în poziție verticală când este introdus tubul.
  • Puteți simți o senzație gagging și un disconfort pe măsură ce tubul este trecut prin nas și gât.
  • Tubul este tras ușor odată ce ajunge la stomac pentru a fi sigur că este în esofagul tău. Puteți rămâne așezat sau vi se solicită să vă înclinați pe spate pentru restul procedurii.
  • Odată ce tubul este în locul potrivit, vi se va cere să înghițiți mici sipuri de apă. Cateterul sau tubul este conectat la un computer și poate lua citiri importante pe măsură ce înghițiți.
  • Respirați încet și regulat, rămâneți cât mai mult posibil și înghițiți numai atunci când ați cerut să faceți acest lucru.
  • Citirile de calculator pot determina dacă mușchii sfincterului din esofag este normal. Procedura verifică, de asemenea, funcția globală a esofagului cu privire la contracția, relaxarea și motilitatea corespunzătoare.
  • Este posibil să aveți o ușoară ochi nazală, apoasă și durere în gât, în timpul și urmând procedura. Este posibil, dar foarte rar, pentru ca esofagul dvs. să fie deteriorat în timpul procedurii.
  • Medicul dvs. vă va sfătui când puteți relua consumul normal și consumul de alcool, care este în mod normal imediat după finalizarea procedurii.
  • Întreaga procedură durează aproximativ 30 de minute până la o oră. Se face, de obicei, într-un centru spital sau centru chirurgical.
  • Așteptați câteva zile pentru ca rezultatele finale ale testului să fie disponibile.
  • Partea 3 din 3:
    Suferă de alte proceduri de testare
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea refluxului acidului Pasul 13
    1. Luați în considerare procedurile opționale. Medicul dumneavoastră poate necesita informații suplimentare despre starea dvs. pentru a trata corect refluxul de acid. Alte teste sunt uneori făcute pentru a evalua persoanele cu reflux acid și probleme asociate, în plus față de testarea obligatorie de diagnosticare.
    • Cele două teste cele mai frecvente făcute pentru a confirma un diagnostic de reflux acid sau pentru a explora probleme cu simptome similare, includ un examen de sondă de pH de 24 de ore și o serie superioară GI.
    • Aceste proceduri sunt utile în diagnosticarea condițiilor aferente, cum ar fi boala ulcerului peptic și în monitorizarea progresului intervențiilor de tratament.
    • Odată ce tratamentul a fost pornit pentru refluxul acid, este important să se evalueze eficacitatea tratamentului. Adesea, acest lucru se poate face prin simptomele de monitorizare, dar uneori repetarea unei proceduri de comparare a rezultatelor este cea mai eficientă cale.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea acidului Reflux Pasul 14
    2. Au un examen de sondă de 24 de ore de pH. Examenul de sondă de 24 de ore este utilizat pentru a confirma diagnosticul bolii de reflux acid la persoanele care au simptome de reflux acid care nu sunt cele mai frecvente și, dacă rezultatele endoscopiei nu au fost concludente.
  • De asemenea, este folosit pentru a determina eficacitatea unor tratamente și pentru a găsi cauza altor probleme cum ar fi tusea de noapte sau răgușeală.
  • Testul măsoară pH-ul esofagului pe o perioadă de 24 de ore. Acest lucru ajută medicul să știe dacă acidul este în esofag atunci când nu ar trebui să fie.
  • Medicul dvs. vă va oferi instrucțiuni complete despre cum să vă pregătiți pentru testare. Instrucțiunile frecvent recomandă alimente sau apă timp de 2 ore înainte de procedură.
  • În timpul procedurii, un medicament amorțit va fi plasat în pasajele nazale pentru a face ca inserția tubului să fie mai confortabilă. Odată ce tubul este în poziție, acesta va fi înfășurat pe față și nasul pentru ao menține în poziție.
  • Un mic caz de transport / rucsac care conține o unitate de înregistrare este atașat la tub. Veți primi, de asemenea, un jurnal pentru a înregistra detalii specifice ale simptomelor, atunci când mâncați sau beți și alte informații pe care trebuie să le cunoașteți.
  • Unitatea de înregistrare colectează date timp de 24 de ore. Aceste informații vor fi corelate cu intrările dvs. de jurnal pentru a determina dacă există probleme cu nivelurile anormale ale acidului în esofagul dvs. După 18 până la 24 de ore, vă veți întoarce la spital sau la clinică, iar tubul va fi eliminat.
  • Mențineți rutinele obișnuite cât mai mult posibil pentru a oferi citiri și informații exacte.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea acidului Reflux Pasul 15
    3. Au o serie de GI superioară efectuată.O serie superioară GI folosește fluoroscopie sau raze X constante și în timp real, pentru a crea imagini ale esofagului, stomacului și intestinului subțire. Procedura este neinvazivă și utilizează un material de contrast de bariu pentru a căuta probleme în tractul dvs. gastrointestinal superior. Multe condiții medicale posibile, inclusiv refluxul acidului, pot fi diagnosticate sau confirmate utilizând o serie superioară GI.
  • Medicul dvs. vă va oferi instrucțiuni detaliate despre cum să vă pregătiți pentru procedură. De cele mai multe ori, vi se va cere să nu mestecați guma sau să mâncați sau să beți nimic, inclusiv medicamentele de rutină, timp de câteva ore înainte de procedură.
  • Procedura se va face într-un centru spital, clinică sau chirurgical. Veți fi monitorizați de un radiolog, deoarece fluoroscopia este implicată. Fluoroscopia este o formă de raze X.
  • Bijuterii, unele aparate dentare, ochelari de ochi și alte obiecte metalice vor trebui eliminate înainte de începerea procedurii. Vi se va cere să purtați o rochie de spital pentru procedură.
  • Vi se va cere să beți o formă de mediu de contrast, cum ar fi Bariu. În continuare vi se va cere să stați pe o masă specială care face parte din echipamentul fluoroscopiei. Acest lucru face ca organele dvs. să fie vizibile echipamentului astfel încât radiologul să poată vedea cum lucrează în timp real.
  • Imaginile sunt luate ca mediu de contrast călătorește prin tractul dvs. GI superior.Tabelul se poate înclina sau se deplasează în timpul procedurii, astfel încât imaginile să poată fi cât mai bine posibil. Întregul examen durează aproximativ 20-30 de minute.
  • În timpul și după examen, vă puteți simți umflat dacă s-au folosit anumite tipuri de materiale producătoare de gaze.
  • În majoritatea cazurilor, puteți relua dieta normală și medicamentele regulate imediat după examen. Bariul poate determina ca scaunele dvs. să fie gri sau alb și vă puteți simți constipate timp de două până la trei zile după procedură. Beți fluide suplimentare dacă este necesar pentru a vă ajuta corpul să reia un program regulat.
  • Radiologul va examina rezultatele studiului dvs. și va trimite un raport complet medicului dumneavoastră. Medicul dvs. va vorbi cu dvs. despre rezultatele procedurii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar