Cum să vindeci o durere de stomac

Durerile de stomac pot deveni un disconfort distractiv care vă împiedică de la unele dintre activitățile dvs. preferate. Internetul este plin de informații despre acest lucru și, din fericire, am săpat prin ea pentru a găsi că mai întâi, ar trebui să recurgeți la remedii rapide, cum ar fi să mergeți la baie. Apoi, luați în considerare luarea de remedii la domiciliu. Dacă suferiți de indigestie cronică, este posibil să aveți nevoie de alegeri continue despre dieta dvs. și medicamente. În cele din urmă, limitați numărul de dureri de stomac pe care le obțineți prin luarea de acțiuni preventive.

Pași

Metoda 1 din 4:
Încercarea de corecții simple și rapide
  1. Imaginea intitulată Îmbunătățirea vezicii urinare și urinați mai puțin pasul 3
1. Vizitați baia.Adesea, oamenii care se confruntă cu greață sau dureri abdominale generalizate sunt pur și simplu care au nevoie de o mișcare intestinală.Înainte de a încerca altceva, atunci încercați să stați pe toaletă timp de câteva minute, în timp ce înclinați în față cu genunchii trași până la piept.Această poziție încurajează în mod natural mișcarea intestinului fără stres nejustificat.
  • Nu încercați să forțați o mișcare intestinală prin tensionarea sau împingerea.Forța necuvenită poate provoca complicații grave, cum ar fi hemoroizii.
  • Dacă aveți sânge în scaunul dvs. sau voi, trebuie să căutați imediat asistență medicală - se numește hematochezia și, respectiv, hematemeza.
  • Imagine intitulată Evitați durerea de stomac atunci când luați antibiotice Pasul 7
    2. Aplicați o compresie caldă la stomac. Încălzirea zonei stomacului vă poate ajuta să vă relaxați mușchii și să reduceți orice etanșeitate sau crampe.Utilizați o sticlă cu apă caldă, o compresă cu microunde sau o pătură electrică de încălzire și plasați-o peste stomac timp de câteva minute.
  • Dacă nu aveți niciunul dintre elementele enumerate mai sus, umpleți o pernă sau citiți cu o mică orez și cu microunde pentru un minut sau două.
  • Imaginea intitulată Întăriți vezica urinară și urinați mai puțin de multe ori pasul 5
    3. Ridicați-vă și atingeți degetele de la picioare.Indigestia ușoară poate fi adesea fixată prin eliberarea unor gaze stocate în stomac și intestine.Vă puteți ajuta corpul să facă acest lucru prin atingerea degetelor de la picioare și efectuarea altor exerciții similare.
  • De exemplu, stați pe spate cu picioarele și picioarele înălțate, sau vă răsuciți genunchii în piept, în timp ce balansați ușor.Ridicându-ți picioarele va reduce presiunea asupra regiunii abdominale, eliberați gazul pent-up și eliberați disconfortul.
  • Imagine intitulată vindeca o durere de stomac dimineața Pasul 14
    4. Lăsați-vă vomita.Dacă sunteți serios greață, corpul vostru ar putea să vă spună că trebuie să vomite.Această acțiune neplăcută poate părea ca scenariul cel mai rău caz, dar de fapt, este calea corpului tău de a expulzi bacterii ingerate, viruși sau alimente care cauzează iritații.Doar asigurați-vă că vizitați medicul dacă continuați să vărsați peste câteva zile, deoarece ar putea indica o condiție gravă de bază.
  • Dacă sunteți greață, dar nu puteți vomita, încercați să vă nibling pe niște biscuiți de sodă sau alunecați pe unele brățări magnetice anti-greață pentru a vă ușura revederea.
  • Vărsăturile pot provoca deshidratare rapid, astfel beți băuturi sportive completed electrolitic dacă sunteți purjați mai mult de o dată. Acestea completează sodiul și potasiul în corpul dumneavoastră, care are nevoie pentru a combate boala.
  • Imagine intitulată vindeca o infecție virală cu remedii acasă Pasul 4
    5. Face o baie fierbinte.Imersându-vă în apă caldă vă va mări circulația și vă veți relaxa mușchii.Acest lucru poate atenua durerea abdominală și, de asemenea, ajută la ameliorarea oricărui stres pe care îl experimentați.Rămâneți în baie timp de 15-20 de minute cel puțin și adăugați una sau două cești de sare Epsom pentru a ajuta la extragerea inflamației.
  • Imagine intitulată face crampele să dispară pasul 2
    6. Masați-vă stomacul. Crampele de stomac poate fi cauzată de constricția musculară.Puteți diminua acest lucru, oferindu-vă un masaj blând: aplicați o presiune ușoară în diferite zone ale stomacului și spatelui. Concentrați-vă pe părți care se simt deosebit în mod deosebit, dar nu exagerați sau împingeți sau frecați prea tare.
  • În timp ce masarea, concentrați-vă pe respirația prin nas și pe gură.Respirația profundă vă poate ajuta să vă relaxați mușchii și vă distrageți de durere.
  • Imagine intitulată face ca Claustrofobia Pasul 10
    7. Ia un medicament supra-counter. Există multe medicamente supra-contradictorii disponibile pentru greața de run-of-the-moară, indigestie și crampe.Nu doriți să vă bazați pe aceste medicamente pe o bază consistentă, dar utilizarea moderată este, în general, sigură și eficientă.Urmați cu atenție instrucțiunile de dozare și adresați-vă farmacistului pentru sfaturi sau avertismente suplimentare care se aplică medicamentului specific pe care îl gândiți la cumpărare.
  • Pentru indigestie, căutați medicamente care conțin carbonat de calciu, care va acoperi căptușeala stomacului și va reduce durerea și greața cu puțin până la nici un efect secundar.
  • Dacă durerea persistă după luarea de bismut, încercați un medicament cu o doză mică de acetaminofen, mai degrabă decât aspirină sau ibuprofen.Doar asigurați-vă că nu vă suprasolicitați acest medicament, deoarece în cele din urmă poate duce la leziuni hepatice.
  • Metoda 2 din 4:
    Luând remedii acasă
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru hemoroizi Postpartum Pasul 17
    1. Ingerați prune sau alte alimente cu fibre bogate în fibre.O cauză obișnuită a durerii de stomac este constipație: corpul tău trebuie să-și miște intestinele, dar ceva blochează sau împiedică această mișcare.Puteți ușura constipația prin consumul sau consumul de articole bogate în fibre cum ar fi prune, tărâțe sau broccoli.Prunes sunt deosebit de puternice, deoarece conțin sorbitolul natural laxativ, precum și ambalarea unui pumn mediu, fibră completă.
    • Dacă constipația persistă după consumarea alimentelor și băuturilor bogate în fibre, încercați un laxativ ușor, cum ar fi o pulbere solublată în apă sau un ceai care conține sennosidul.
    • O ceașcă de cafea poate stimula, de asemenea, mușchii tractului digestiv și poate provoca o mișcare intestinală.Nu-l înghiți toată ziua, totuși, totuși.Cafeaua este un diuretic natural, deci prea mult poate provoca deshidratare și a exacerba constipația.
    • Sucul de prune este bine cunoscut pentru a ajuta la stimularea intestinelor și pentru a le face să se miște.Beți un mic pahar în am și un mic pahar în PM pentru a ajuta la constipație.
  • Imagine intitulată Opriți vărsături Pasul 14
    2. Beți de menta, mușețel sau ceai de ghimbir.Studiile au arătat că aceste trei ierburi pot ajuta la atenuarea greaței și a disconfortului abdominal general.Ginger reglează digestia, în timp ce menta și musetele pot fi deosebit de liniștitoare la mușchii înghesuiți.
  • De asemenea, puteți mesteca frunzele de menta fierte sau beți apă de ghimbir mai degrabă decât bea ceaiuri făcute din aceste ierburi.Pentru a face apa de ghimbir, aruncați câteva bucăți de ghimbir în apă fierbinte, abrupte și tulpini.
  • Imagine intitulată vindeca o durere de stomac dimineața Pasul 12
    3. Amestecați o soluție de sodiu și apă de coacere.Cele mai multe antiacide de peste-counter conțin bicarbonat de sodiu ca ingredient principal, astfel încât data viitoare săriți magazinul și faceți propriul dvs. Antiacid acasă.Pur și simplu dizolvați o lingură într-un pahar de apă caldă și beți încet soluția.
  • Repetați acest proces la fiecare câteva ore până când indigestia sau greața scade.
  • Imagine intitulată vindeca o durere de stomac Pasul 11
    4. Beți oțet de cidru de mere.Spre deosebire de oțetul alb obișnuit, oțetul de cidru de mere ameliorează greață prin absorbția nutrienților nedoriți în stomac. Se amestecă două la trei linguri de el într-un pahar de apă călduță. Dacă gustul nu vă pune prea mult, puteți savurați pe un pahar la fiecare câteva ore până când greața voastră dispare.
  • Achiziționați o oțet de cidru de mere ecologice, nepasteurizat, care afirmă în mod clar că conține "mama.Aceasta înseamnă că deține enzimele și bacteriile brute care sunt deosebit de utile pentru sănătatea intestinală.
  • Imaginea intitulată vindeca o durere de stomac Pasul 12
    5. SIP pe sucul de aloe vera. Sucul de aloe vera a demonstrat că scade durerea crampe de stomac. De asemenea, are legături de a ajuta la constipație și indigestie, de asemenea.Era disponibilă exclusiv la magazinele de specialitate și de sănătate, dar popularitatea crescută în ultimii ani a făcut-o mult mai largă disponibilă.
  • Metoda 3 din 4:
    Tratarea indigestiei cronice sau a arsurilor la stomac
    1. Imaginea intitulată știu dacă aveți gastrită pasul 4
    1. Uita-te la ce mănânci. Dacă aveți frecvent indigestie sau arsuri la stomac, ar trebui să vă concentrați asupra tratării cauzei indigestiei, mai degrabă decât doar abordarea simptomelor sale. Începeți acest proces prin monitorizarea consumului și a obiceiurilor de masă.Aparem de obicei obiceiuri, cum ar fi mâncarea prea rapid, luând bucăți mari sau supraalimentarea cu porțiuni excesive, vă pot agrava indigestia.
    • Odată ce ați observat obiceiurile voastre de masă proaste, corectați-i mâncând mese mai mici pe o perioadă mai lungă de timp.Mâncarea lent permite stomacului dvs. mai mult timp pentru a digera și porțiunile mai mici diminuează volumul de muncă.
    • Probleme cu stomacul după masă se numește dispepsia non-ulcer, care este, de asemenea, cunoscută sub numele de indigestie.
  • Imagine intitulată pierde greutatea fără a lua pastile Pasul 4
    2. Bea după masă.Așteptând până la o oră după masă pentru a bea o băutură poate ajuta la ușurarea indigestiei.În timp ce poate părea contraintuitivă, înfășurarea apei cu mesele dvs. poate dilua acizii digestivi din stomac și le face mai puțin eficienți.
  • Optați mai degrabă pentru apă sau lapte decât pentru sodă, cafea sau alcool, deoarece acestea pot fi abrazive pentru căptușeala stomacului și vă fac mai inconfortabil.
  • Imagine intitulată Heal Pielea inflamată Pasul 10
    3. Evitați alimentele uleioase și picante. Indigestia este frecvent cauzată de consumarea alimentelor hard-to-digerate care agravează durerea și crește producția de acid.Una dintre cele mai ușoare căi de a reduce indigestia, atunci, se pare că alimentele declanșează simptome dispeptice și eliminându-le din dieta dvs.
  • În schimb, optați pentru alimente bland, cum ar fi fulgi de ovăz, bulion, toast, mere, biscuiți și orez. Aceste elemente sunt ușor de digerat și, prin urmare, nu vor pune stres nejustificat asupra sistemului dvs. digestiv.
  • Imagine intitulată Tratați Jock Migh cu Sudocrem Pasul 11
    4. Purtați haine care sunt libere în jurul taliei.Acest lucru poate părea o mică considerație, dar, de fapt, hainele dvs. pot avea un impact mare asupra indigestiei și asupra refluxului acidului.Talii super-strânse pe pantaloni sau fuste pot săpa în abdomen și pot pune presiune asupra sfincterului esofagian inferior, împiedicând digestia obișnuită și cauzând acizi gasiști ​​să vă ridice esofagul.
  • Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă scoți în întregime blugi slabi preferați.Doar asigurați-vă că alunecați într-o îmbrăcăminte de potrivire mai ușoară înainte de a săpături într-o masă mare.
  • Imagine intitulată Creșterea fertilității la Pasul 6
    5. Ia suplimente pentru a promova digestia.Enzimele digestive, suplimentele de acid clorhidric, uleiul de menta acoperite cu acoperire anteric sunt trei suplimente disponibile pe scară largă, care pot avea un impact mare asupra indigestiei dvs.De exemplu, luarea zilnică a capsulelor de ulei de petrol acoperite enteric, a fost demonstrat că reduce sau vindecă indigestia de până la 75% dintre utilizatori.
  • Deși se consideră că indigestia de multe ori este cauza acidului stomacului hiperactiv, poate fi, de asemenea, rezultatul acidului gastric insuficient. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă credeți că aceasta ar putea fi problema dvs. și încercați un supliment de acid clorhidric dacă îl recomandă.
  • Indiferent de suplimentul pe care îl decideți să încercați, asigurați-vă că urmați instrucțiunile de dozare și consultați un medic dacă aveți efecte secundare.
  • Imagine intitulată vindeca o infecție virală cu remedii acasă Pasul 10
    6. Adăugați un probiotic dieta dvs. Probioticele sunt bacterii bune care cresc în stomac și a ajuta la digestia.Studiile au arătat că luarea de probiotice pot îmbunătăți anumite probleme digestive cronice, cum ar fi sindromul intestinului iritabil și diareea infecțioasă.Consumul de iaurt și alte produse din lapte cultivate pe o bază zilnică pot spori nivelul dvs. probiotic, dar asigurați-vă că verificați eticheta și achiziționați produse care conțin culturi vii.
  • Dacă nu poți să-ți dai iaurtul de stomac, puteți înghiți un supliment de capsulă de gel cu apă în schimb. Suplimentele bune includ florara și alinierea, care sunt suplimente probiotice care ajută la sănătatea dvs. GI.
  • Imagine intitulată vindeca o durere de stomac Pasul 19
    7. Luați extract de frunze de trei ori pe zi. Artichoke stimulează producția și fluxul de bilă în stomac, permițând hranei să se deplaseze mai rapid prin tractul digestiv.Studiile recente au arătat că luarea extractului de anghinare poate atenua semnificativ simptomele indigestiei, cum ar fi flatulența și un sentiment prematură de plinătate.
  • Deși utilizat pe scară largă în Germania, extractul de anghinare poate fi mai greu de găsit în alte țări.Căutați produsul în magazinele de alimente din domeniul sănătății sau răsfoiți comercianții cu amănuntul online care vă pot trimite la domiciliu.
  • Imaginea intitulată Știu cât de mult somn aveți nevoie de pasul 14
    8. Verificați consumul de nitrați și medicamente antiinflamatorii.Multe medicamente prescrise și consumate în mod obișnuit pot provoca indigestie sau arsuri la stomac, deci verificați cabinetul dvs. de medicamente pentru a vedea dacă luați ceva care ar putea contribui la problema dvs.Nu renunțați doar la meduri importante din Turcia rece, deși.Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă vă puteți opri utilizarea medicamentelor și modul în care puteți înlocui acest lucru.
  • Nitrații sunt adesea utilizați pentru boli de inimă, deoarece acestea lărgesc vasele de sânge și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene comune, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, sunt utilizate în mod obișnuit pentru abordarea durerii.
  • Imagine intitulată Evitați durerea când brațele dvs. sunt strânse pasul 2
    9. Odihnă după masă. Ar trebui să faceți o pauză înainte de a face orice activitate fizică pentru a permite alimente să digerați.Dacă vă exercitați prea repede după ce ați mâncat, corpul dvs. întrerupe orice digestie pe care o făcea astfel încât să poată oferi sânge și energie mușchilor și plămânilor dvs. activi.Această întrerupere întârzie digestia și poate provoca dureri de stomac.Stai în poziție verticală sau lounge pentru până la o oră după ce ți-ai mâncat masa.
  • Dacă tocmai ați mâncat o masă mare cu o mulțime de grăsimi în ea, este posibil să aveți nevoie să așteptați două-trei ore înainte de exerciții viguroase.
  • Imagine intitulată TRATAT Eczema manuală Pasul 11
    10. Consultați-vă medicul despre un medicament cu prescripție medicală. Există multe prescripții contrare care pot trata indigestia, dar multe dintre acestea au efecte secundare neplăcute dacă sunt utilizate pe o perioadă lungă de timp. Dacă indigestia persistă în ciuda modificărilor dietetice și a luării suplimentelor, discutați cu medicul dumneavoastră și aflați dacă există o opțiune medicală pentru a vă aborda problema.
  • De exemplu, medicul dumneavoastră ar putea decide să vă puneți pe un inhibitor al pompei de protoni sau pe un antagonist al receptorului H2.Aceste medicamente lucrează pentru a reduce producția de acid în stomac sau a reduce nivelul de acid existent.
  • Metoda 4 din 4:
    Prevenirea durerilor viitoare a stomacului
    1. Imagine intitulată Trecerea tulburării de personalitate paranoide Pasul 8
    1. Gestionați stresul prin întindere și meditație. Problemele de stomac, inclusiv greața și indigestia, sunt mai frecvente dacă aveți niveluri ridicate de stres. Pentru a vă reduce stresul, încercați să vă întindeți încet și meditatând.Aceste măsuri vă pot relaxa tot corpul și mintea, reducând în același timp șansele de durere a stomacului viitoare.
    • Studiile recente sugerează că respirația profundă poate, de asemenea, să atenueze arsuri ușoare.Spre deosebire de cele mai preventive medicamente, exercițiile de respirație nu au efecte secundare nedorite, deci nu există dezavantajul de a încerca data viitoare când aveți un pic de arsuri la stomac!
  • Imaginea intitulată Fii o persoană fericită fără religie Pasul 10
    2. Fă sport regulat.Exercițiul frecvent mărește metabolismul și ajută la prevenirea constipației.Pe o perioadă lungă de timp, regimul dvs. de exerciții poate chiar să vă întărească tractul digestiv, ceea ce îl face mai eficient și mai consistent la îndepărtarea deșeurilor și curățarea intestinelor sale.
  • Dacă luați alergarea pe distanțe lungi, ați putea găsi mai predispuși la perioadele de diaree datorită impactului susținut de jarning și scăderii fluxului sanguin la intestine. Puteți limita aceste efecte secundare adverse, evitând substituenții de cafeină și zahăr înainte de a opri o rulare.
  • Imaginea intitulată știu dacă aveți hiperhidroză Pasul 10
    3
    Păstrați un jurnal alimentar.Scrierea tot ceea ce mâncați pe o bază zilnică vă poate ajuta să identificați alimentele care provoacă indigestie, astfel încât să le puteți evita în viitor.Nu trebuie să faceți acest lucru pe o perioadă nedeterminată, dar luați cel puțin o săptămână în care observați toate alimentele pe care le consumați și în ce cantitate, precum și atunci când obțineți o durere de stomac și ce fel de durere au fost asociate cu ea.
  • De exemplu, nu scrieți doar, "Pizza.Dureri de stomac după aceea."În schimb, spuneți ceva asemănător, "Două felii de pizza de piperoni.O jumătate de oră mai târziu a experimentat arsuri ascuțite de aproximativ o oră."
  • Imaginea intitulată Știți dacă aveți nevoie de mai multe calorii Pasul 5
    4. Gestionați-vă greutatea. Studiile au arătat că chiar și o mică greutate suplimentară poate crește șansele de arsuri dureroase.Deși motivul acestei corelații este necunoscut, medicii speculează că apare atunci când grăsimea în jurul preselor de burtă împotriva stomacului.Această presiune adăugată determină creșterea fluidelor acide în esofag, provocând în cele din urmă arsuri la stomac.
  • La a vărsat niște kilograme nedorite, Obțineți exerciții de aerobic regulat, Gatiti sanatosi mese, hidrat frecvent și face o pregătire de rezistență bazată pe rezistență.
  • Imagine intitulată creșterea energiei în timpul sarcinii Pasul 25
    5. Bea 2.2 litri de apă pe zi. Corpul tău are nevoie de multă apă pentru a realiza o digestie eficientă și mișcări regulate intestinale.Fără aport de apă suficientă, intestinele dvs. nu pot excreta deșeurile construite, provocând constipație dureroasă, polipi și hemoroizi.
  • Asigurați-vă că beți apă la temperatura camerei.Apa rece poate prezenta un șoc pentru sistemul dvs., digestie lentă și chiar provoacă dureri de stomac ușoare.
  • Imagine intitulată Utilizați exercițiul pentru a vă ajuta să depășiți dependența Pasul 6
    6. Obțineți o mulțime de odihnă. Dacă luptați cu un virus de stomac, corpul trebuie să se odihnească și să-și păstreze resursele pentru a lupta împotriva virusului.Dacă pur și simplu suferiți de reflux acid, privarea de somn poate face problema mai rău prin creșterea timpului în care esofagul dvs. este expus la acid.
  • Dacă durerea stomacului vă menține noaptea, adresați-vă medicului dumneavoastră ce fel de medicamente sau remedii homeopate pe care le puteți lua pentru a promova somnul.
  • Alimente să mănânce și să evite cu dureri de stomac

    Alimente să mănânce cu dureri de stomac

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Alimente pentru a evita cu o durere de stomac

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Avertizări

    Mulți oameni primesc dureri de stomac atunci când călătoresc în străinătate. Puteți reduce semnificativ acest risc prin consumul de apă îmbuteliată, perierea dinților cu apă îmbuteliată și evitarea gheții potențial contaminate. În plus, săriți alimentele crude cum ar fi fructul și salata decojită pe care alte persoane le ating cu mâinile lor.
  • Apelați imediat un număr de urgență dacă durerea stomacului este asociată cu o vătămare recentă sau dacă simțiți durere și presiune în piept.
  • Asigurați-vă că mâncați carne și pește care este complet gătit. Dacă nu o gătiți la o temperatură internă suficient de mare, atunci nu veți ucide organismele dăunătoare care trăiesc în carne. Mâncarea alimentelor necorespunzătoare vă poate oferi un caz urât de otrăvire alimentară.
  • Jucul de aloe vera poate fi toxic în cantități mari, deci aveți grijă atunci când beți aloe
  • Să vă ducă pe cineva într-o cameră de urgență dacă sunteți în atâta durere încât fie că nu puteți sta liniștit, fie că aveți nevoie să vă plimbați într-o minge de ușurare. De asemenea, mergeți la camera de urgență dacă stomacul este umflat sau delicat, dacă pielea dvs. este galbenă, dacă aveți vărsături sângeroase sau scaune, sau dacă grețurile și vărsăturile continuă pentru mai multe zile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar