Cum de a alege dimensiunile porțiunilor pentru copii

Există o mulțime de pași simpli pe care îi puteți lua pentru a alege porțiuni sănătoase pentru copiii dvs. Dimensiunile porții vor varia în funcție de vârsta copilului dvs. De exemplu, un copil între vârstele de 2 și 3 vor avea nevoie doar de jumătate din dimensiunea de servire recomandată pentru un adult. În acest proces, nu numai că veți păstra sănătatea lor, dar le veți educa despre cum să faceți cele mai bune alegeri în viitor. Aflați cum să recunoașteți o dimensiune a porțiunii sănătoase și să utilizați obiecte de zi cu zi pentru a facilita vizualizarea unei porțiuni sănătoase. Asigurați-vă că copilul dvs. primește porțiile și porțiunile recomandate ale fiecărui grup alimentar pentru vârsta, sexul și nivelul de activitate. Consultați-vă cu medicul pediatru pentru a personaliza cel mai bun plan de masă, cel mai specific.

Pași

Metoda 1 din 3:
Învățarea despre dimensiunile porțiunilor sănătoase
  1. Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porțiunilor pentru copii Pasul 1
1. Utilizați obiecte obișnuite pentru a descrie dimensiunile porțiunilor sănătoase. Este mai ușor să comparați dimensiunile porțioase la obiectele de zi cu zi, în special pentru alimentele care sunt măsurate prin masă sau volum în loc de numărătoare. Acest lucru vă va ajuta să vă învățați copilul cum să alegeți cele mai bune dimensiuni ale porțiunilor pentru ei înșiși.
  • De exemplu, pâinea poate fi numărată de felie, iar o singură felie este o porțiune.
  • Gândiți-vă la o dimensiune a porțiunii de la două până la trei uncii (57-85 g) de carne de vită sau de păsări de curte ca o punte de carduri. O porțiune de pește este dimensiunea unui cărți de cecuri.
  • Pentru majoritatea alimentelor măsurate în volum, o cantitate de dimensiuni de baseball este egală cu o ceașcă (240 ml).
  • Fructele și legumele pot varia: un măr poate fi mai mare decât altul sau ați putea servi legume tocate sau într-o salată. Gândiți-vă la o parte din fructe ca mărimea unei minge de tenis. Gândiți-vă la o parte de legume ca mărimea unui baseball.
  • O porțiune de grăsimi și uleiuri, cum ar fi untul, este dimensiunea unei ștampile poștale.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porții pentru copii Pasul 2
    2. Pregătiți mesele cu proporții sănătoase. Faceți tot posibilul pentru a servi mese care nu sunt doar bine porționate, dar care au cele mai sănătoase proporții ale fiecărui grup de alimente. În general, jumătate din fiecare masă ar trebui să fie formată din fructe sau legume, un sfert ar trebui să fie boabe, iar ultimul trimestru ar trebui să fie proteină slabă.
  • De exemplu, un prânz bine proporțional pentru vârsta de zece ani ar putea fi o servire de baseball de verdeață mixtă, o bucată de piept de pui la grătar, dimensiunea unei punte de cărți și o porție de orez brun jumătate de dimensiune a unui baseball.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porțiunilor pentru copii Pasul 3
    3. Serviți mese mai mici în momente regulate în fiecare zi. Ar trebui să serviți porțiuni de dimensiuni mai mici pe parcursul a trei mese și câteva gustări în loc să încerce să împacheteze cerințele nutriționale în porțiuni mai mari. Mâncărurile și gustările regulate distribuite pe tot parcursul zilei vă vor ajuta copilul să-și mențină nivelul de energie. Dimensiunile de porțiuni sănătoase sunt, de asemenea, mai ușor pe sistemele digestive în curs de dezvoltare.
  • O gustare sănătoasă ar putea fi o bucată mică de fructe, 12 migdale nesalterate sau câțiva biscuiți întregi de grâu cu o porțiune de dimensiuni reduse de ping de unt de arahide.
  • Dacă copilul dvs. se deplasează cu ușurință, ruperea cerințelor lor nutriționale în mese și gustări mai mici vă vor ajuta să vă asigurați că își îndeplinesc nevoile zilnice.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porți pentru copii Pasul 4
    4. Uită-te la porțiuni mari la restaurante. Când tu și familia ta sunt plecați să mănânci, să fii în căutarea unor porțiuni masive. În ultimele decenii, dimensiunile porțiunilor la restaurante din Statele Unite s-au dublat în dimensiune.
  • Încercați să împărtășiți mese sau să împachetați jumătate din masă pentru a lua acasă.
  • Vizualizarea dimensiunilor porțiunilor sănătoase Deoarece obiectele de zi cu zi vă va ajuta pe dvs. și pe copilul dvs. să vă lipiți de obiectivele dvs. nutriționale chiar și atunci când vă puteți mânca.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porțiunilor pentru copii Pasul 5
    5. Consultați pediatrul copilului dvs. În urma liniilor directoare de bază vă vor ajuta să planificați mesele copilului dvs., dar nu ezitați să obțineți ajutor de la medicul pediatru. Acestea vă pot ajuta să determinați dacă copilul dvs. are nevoi sau deficiențe dietetice specifice. În plus, vă pot ajuta să vă adaptați planul de masă al copilului dvs. la nivelul activității lor.
  • Spuneți pediatrului despre dieta copilului dvs. și întrebați dacă au recomandări specifice. Ai putea întreba, "Vedeți orice semne că copilul meu nu primește suficiente substanțe nutritive? Este IMC (indicele de masă corporală) pe calea vârstei, înălțimii și sexului lor?"
  • Asigurați-vă că menționați orice schimbări viitoare ale nivelului de activitate. S-ar putea, de exemplu, să întrebați pediatrul, "Sam începe fotbal în câteva săptămâni. Vă recomandăm să servesc mese cu mai multe calorii, dimensiuni mai mari ale porțiunilor sau cu orice nutrienți particulari?"
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea unor porțiuni sănătoase pentru copiii mici
    1. Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porțiunilor pentru copii Pasul 6
    1. Învățați-vă copilul să aleagă porțiuni sănătoase. Începeți să învățați copilul mai devreme despre cum să recunoașteți o dimensiune sănătoasă a porțiunii și cum să vă slujim. În timpul anilor copilului, le prezentați cu diferite linguri de dimensiuni sau scoopi și întrebați-le care sunt mai mari sau mai mici. Să le folosească pentru a compara dimensiunile porțiunilor la obiecte familiare, cum ar fi baseball-uri sau punți de carduri.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porțiunilor pentru copii Pasul 7
    2. Oferă șase porții de boabe pe zi. Copiii sub vârsta de zece ar trebui să consume aproximativ șase porții de boabe și cel puțin jumătate din această cantitate ar trebui să fie formată din boabe întregi. Căutați pâine, paste și cereale care sunt marcate de grâu întregi.
  • O zi de boabe de zi ar putea fi: o porțiune de dimensiuni de baseball de cereale integrale sau de ovăz pentru micul dejun, un sandwich (cu două felii de pâine integrală de grâu) și o porțiune de dimensiuni de baseball de paste cu cină.
  • Rețineți că dimensiunile porțiunilor enumerate pe un pachet nu pot fi întotdeauna potrivite pentru copiii mai mici. De exemplu, un copil între vârstele de 2 și 3 vor avea nevoie doar de jumătate din porțiunea indicată pentru un adult. Adaptați dimensiunea porțiunii pentru copilul dvs. după cum este necesar.
  • Asigurați-vă că ați învățat copilul dvs. cum să recunoașteți când sunt pline și le permiteți să nu mai mănânce când se deplasează.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porțiunilor pentru copii Pasul 8
    3. Asigurați-vă că copilul își mănâncă legumele. Copiii mai tineri (vârstele de la 2 la 6) au nevoie de trei porții de legume pe zi și copiii mai mari (vârstele 7 și în sus) au nevoie de patru porții de legume pe zi. Încercați să amestecați legumele pe care le serviți după culoare și de natură.
  • Cu alte cuvinte, încercați să serviți o combinație de verdeață cu frunze (salată, kale sau broccoli), legume portocalii (morcovi, ardei sau squash), și leguminoase (fasole sau mazăre). Tu și familia ta nu trebuie să ai toate grupurile veggie în fiecare zi, dar încercați să aveți cel puțin o parte din fiecare săptămână.
  • O zi de legume de o zi de mărimea porțiunii ar putea fi: 3/4 cană (180 ml) de suc de legume (cum ar fi sucul de roșii) cu micul dejun, o porțiune de dimensiuni de baseball din salată verde amestecată sau bastoane de morcov cu prânz și o dimensiune de baseball cantitatea de cartofi dulci de dimensiuni medii cu cină.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porțiunilor pentru copii Pasul 9
    4. Hrăniți-vă fructul copilului ca o gustare sănătoasă. Copilul dvs. sub zece are nevoie de două porții de fructe pe zi. Fructele oferă opțiuni excelente pentru gustări de amiază sau pot fi încorporate cu ușurință la micul dejun.
  • Un mere de dimensiuni de tenis, portocaliu sau pere ca servire de fructe. O ceașcă (240 ml) de suc de fructe de 100% va face, de asemenea, bine. Amestecarea 1/2 cană (120 ml) de stafide sau afine uscate în fulgi de ovăz pentru micul dejun se numără și ca o servire de fructe.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porțiunilor pentru copii Pasul 10
    5. Du-te pentru două porții de lapte cu conținut scăzut de grăsimi. Copilul dvs. mai tânăr (vârstele de la 2 la 6) vor avea nevoie de două porții de lapte zilnic și copiii mai mari (vârstele 6 și în sus) vor avea nevoie de două până la trei porții de lapte zilnic. O servire de lapte este o ceașcă de lapte sau iaurt, sau 1 uncie de brânză. Pentru cele mai sănătoase opțiuni, mergeți la lapte și iaurt scăzut sau nonfat.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porți pentru copii Pasul 11
    6. Includ 5 uncii (142 g) de proteine. Copiii mai mici (vârstele de la 2 la 6) ar trebui să consume două porții zilnice de proteine ​​care ar trebui să adauge până la 5 uncii. Copiii mai mari ar trebui să consume două porții zilnice de proteine ​​care adaugă până la 6 uncii. Cele mai bune surse de proteine ​​sunt carne slabă și fasole.
  • O zi în valoare de proteine ​​prin dimensiunea porțiunii ar putea fi o bucată de pui de dimensiunea unui pachet de carduri pentru prânz și o bucată de pește la grătar, dimensiunea unui cărți de cec de cină. Alte dimensiuni ale porțiunilor proteice sănătoase includ o cantitate de unt de arahide Ping Pong, un ou și 12 migdale nesalterate, pe care fiecare reprezintă aproximativ o cincime din nevoia de proteină zilnică a copilului mai tânăr.
  • Metoda 3 din 3:
    Creșterea dimensiunilor porțiunilor pentru copiii mai mari
    1. Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porției pentru copii Pasul 12
    1. Dă-ți copilul mai în vârstă nouă porții de cereale. Preteenul sau adolescentul dvs. vor avea nevoie de alte trei porții de boabe pe zi. În funcție de apetitul lor, ați putea crește porțiunile de orez sau paste pentru prânz și cină la jumătate pentru a vă ajuta să vă satisfaceți nevoile.
    • De asemenea, puteți include mai multe gustări de grâu întreg în timpul zilei. Încercând să mănânce cel puțin cinci biscuiți de grâu întregi sau un mini Bagel.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porțiunilor pentru copii Pasul 13
    2. Asigurați-vă că mănâncă cel puțin patru porții de legume. Copilul dvs. mai în vârstă va avea nevoie de o servire suplimentară de legume. Un pahar suplimentar de suc de legume, o porțiune mai mare de salată cu prânzul sau adăugarea unei gustări legale ca bastoanele de morcovi pot ajuta la îndeplinirea cerințelor lor.
  • Nu uitați să variați tipurile de legume pe care le consumă.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porțiunilor pentru copii Pasul 14
    3. Mergeți la minimum trei porții de fructe. Puteți ajuta copilul dvs. mai în vârstă să adauge cerința de fructe extra prin includerea fructelor în gustări, având bea mai mult suc, sau adăugând fructe la opțiunile de mic dejun.
  • Tăiați o banană în cerealele lor de mic dejun pentru o parte suplimentară sănătoasă de fructe. Încercați să includeți un container de mere cu prânz. Lăsați-i să mănânce o portocală mare ca o gustare after.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porției pentru copii Pasul 15
    4. Alegeți trei porții de lapte cu conținut scăzut de grăsimi. Un pahar suplimentar de lapte este cel mai simplu mod de a obține această servire suplimentară a produselor lactate. Câteva felii de brânză sau o porțiune aproximativ jumătate din dimensiunea unei minge de tenis, pentru o gustare va adăuga servirea necesară. De asemenea, le puteți mânca un recipient de iaurt ca o gustare, de asemenea.
  • Opțiunile scăzute sau nonfat sunt cele mai sănătoase surse de lapte.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porți pentru copii Pasul 16
    5. Creșteți consumul total de proteine ​​la șase uncii (170 g). Puteți mări fiecare porțiune de proteine ​​la prânz și cină cu o jumătate de uncie (14 g) pentru a satisface cerința suplimentară a copilului mai vechi. Alte dimensiuni ale porțiunilor sănătoase care vor ajuta la îndeplinirea cerințelor lor de proteine ​​includ o scoică suplimentară de dimensiuni reduse de unt de arahide Pong de unt de arahide sau hummus. Snacking pe nuci nesalterate, cum ar fi 12 migdale sau 24 de fistic, va ajuta, de asemenea, copilul dvs. să obțină o proteină suplimentară.
  • Imagine intitulată Alegeți dimensiunile porții pentru copii Pasul 17
    6. Adaptați dimensiunile porțiunilor pe baza nivelului de activitate al copilului dumneavoastră. Orientări pentru dimensiunile porțiunilor sunt, în general, concepute pentru copii care primesc 30-60 de minute recomandate de exercițiul zilnic. Dacă copilul dvs. joacă un sport sau este mai activ, ei vor avea nevoie de o porțiune suplimentară sau două dintre fiecare grup de alimente, în funcție de vârsta, sexul și nivelul de activitate.
  • Pediatrul lor vă poate ajuta să determinați cea mai bună cantitate din fiecare grup alimentar. Rețineți că le hrăniți mai multe mese și gustări între mese, mai degrabă decât una sau două mese mai mari, este mai bună pentru metabolismul și nivelul de energie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar