Cum să obțineți copiii să nu mai atingă fețele

Copiii par a fi în mod constant atingând totul în mediul lor, de la mese și scaune până la ușă și șine de scări. Deoarece aceste suprafețe pot ține germeni, vă puteți ajuta copilul să evite boala încurajându-i să nu atingă fața pe tot parcursul zilei. Obținerea copilului dvs. să înceteze să-și atingă fața poate părea imposibilă, dar dacă păstrați un ochi apropiat asupra copilului dvs. și faceți-l cu alte strategii pentru păstrarea familiei sănătoase, puteți să le ajutați să spargă obiceiul și să evitați să vă îmbolnăviți!

Pași

Metoda 1 din 2:
Descurajarea feței emoționante
  1. Imaginea intitulată Obțineți copii să nu mai atingă fețele pasul 01
1. Explicați de ce este important dacă copilul dvs. este suficient de mare. Odată ce copilul dvs. este de aproximativ 3 ani, puteți începe să aveți conversații cu ele despre evitarea germenilor, inclusiv importanța spălării mâinilor și a modului în care atingerea feței se poate răspândi germenii în nas și la gură. În timp ce cunoscând doar aceste informații, probabil, nu le va ajuta să spargă obiceiul, poate ajuta la stabilirea temelor, astfel încât să înțeleagă când le reamintesc mai târziu.
  • De exemplu, ați putea spune ceva, "Dacă atingeți ceva cu germenii pe el, atingeți-vă fața, puteți să vă îmbolnăviți cu adevărat. De aceea este important să vă spălați mâinile, dar este important să vă păstrați mâinile departe de fața voastră."
  • S-ar putea să includeți și ceva de-a lungul liniilor, "Știu că poate fi foarte greu de reținut uneori. Și eu uit! Poate ne putem ajuta reciproc amintiți-vă să nu ne atingem fețele."
  • Imaginea intitulată Obțineți copiii să nu mai atingă fețele pasul 02
    2. Amintiți-vă copilului oricând le vedeți că atingeți fața lor. În timp ce nu doriți să vă criticați copilul sau să le puneți în jos când uită, este important să subliniem când le vedeți cu mâinile în jurul feței sau gurii lor. Uneori, doar deveniți conștienți că o fac, va fi suficientă pentru a le ajuta să nu mai facă acest lucru.
  • Inclusiv o poreclă specială în reamintul dvs. vă poate ajuta copilul să se simtă ca și cum ai fi în echipa lor. De exemplu, ați putea spune ușor, "Mâinile de pe fața ta, amice!" sau "Nu vă mestecați unghiile, dovleac!"
  • Imaginea intitulată Obțineți copii să nu mai atingă fețele pasul 03
    3. Lăudați-vă copilul când observați că nu își ating fața. Poate fi greu de reținut uneori, dar căutați oportunități de a lăsa copilul dvs. să știe când fac o treabă bună de a-și păstra mâinile departe de fața lor. Armarea pozitivă poate fi o motivație cu adevărat puternică pentru copii să continue să încerce când învață ceva nou.
  • Puteți utiliza cuvinte încurajatoare sau chiar oferă mici tratamente sau autocolante ca o recompensă. De exemplu, ați putea spune ceva, "Am observat că faci o treabă foarte mare, fără să-ți mesteci unghiile astăzi. Ai un autocolant pe graficul tău de comportament!"
  • Imaginea intitulată Obțineți copii să nu mai atingă fețele pasul 04
    4. Oferiți copilului dvs. ceva ce pot deține sau să facă cu mâinile. Copiii își ating adesea fața sau gura fără să se gândească la asta. De multe ori, doar pentru că sunt plictisiți și căutând o modalitate de a se stimula. Dacă credeți că ar putea fi cazul, încercați să vă dați copilului o jucărie pe care o pot ține, ca o figură de acțiune cu piese mobile sau o jucărie fidget.
  • Putty și Slime pot fi jucării bune pentru păstrarea mâinilor copilului dvs., de asemenea.
  • Dacă aveți un copil mai mic, păstrați-le un ochi pentru a vă asigura că nu pun jucăria în gură, deoarece ar putea ridica germeni în acest fel.
  • Bacsis: Încurajați fidiții sigure și sănătoase la copiii care sunt în mod natural fidgety sau care au dizabilități ca autismul și ADHD. Fidget toys și bijuterii Fidget oferă opțiuni ușoare Redirecționați energia suplimentară. De exemplu, dacă copilul dvs. autism își zgârie fața, puteți spune "Ce folosim pentru a fi fulgeră?"

  • Imaginea intitulată Obțineți copiii să nu mai atingă fețele pasul 05
    5. Ajutați obiceiurile dvs. de rupere a copilului Thumb Sucking sau unghiul. În timp ce memento-urile simple pot fi suficiente pentru a opri copilul să-și atingă în mod obișnuit fața, poate fi mult mai greu dacă au un obicei înrădăcinat cum ar fi mușcându-și unghiile sau de a-și suge degetul mare sau degetele. Dacă este cazul, încercați să discutați cu medicul pediatru despre cum să descurajați aceste obiceiuri, cum ar fi utilizarea unei substanțe amare degustare pe unghiile lor, astfel încât acestea nu vor dori să le pună în gură.
  • De asemenea, poate să vă ajute să vă oferiți copilului să vă distragă atenția. De exemplu, i-ați putea oferi o gustare crocantă ca granola, o bucată de gumă cu bule sau o băutură cu o paie.
  • Nu criticați sau rușinați copilul dvs. pentru obiceiuri precum mușcătura unghiilor sau supt de degetul mare, deoarece aceasta poate face de fapt problema mai rău.
  • Metoda 2 din 2:
    Luând alți pași pentru a evita boala
    1. Imaginea intitulată Obțineți copii să nu mai atingă fețele pasul 06
    1. Sanitizează suprafețele pe care familia dvs. le atinge în mod regulat. Utilizați un spray de dezinfectant sau șervețele antibacteriene pentru a vă curăța blaturile, ușile, întrerupătoarele ușoare, mânerele de toaletă și orice alte obiecte pe care oamenii le pot atinge. În acest fel, dacă cineva a avut germeni pe mâna lor, ei nu vor fi transferați la următoarea persoană care vine și atinge acea suprafață.
    • Utilizați șervețele de alcool pentru a dezinfecta telefoanele, tabletele și alte dispozitive electronice.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii să nu mai atingă fețele pasul 07
    2. Învățați-vă copilul să-și spele mâinile frecvent. Supravegheați copilul când își spăl mâinile pentru a se asigura că folosesc săpun și apă pentru a spăla mâinile timp de cel puțin 15-20 de secunde. Pe măsură ce se spală, asigurați-vă că se spală spatele mâinilor, palmele lor, între degetele lor și sub unghiile lor.
  • Copilul dvs. ar trebui să-și spele mâinile înainte să mănânce sau să ajute la pregătirea alimentelor, după ce au folosit toaleta, după ce au tuse sau strănut și oricând mâinile lor se murdăresc.
  • Utilizați un dezinizator de mână pe bază de alcool pentru a curăța mâinile copilului dacă trebuie să se spele, dar nu sunt în jurul unei chiuvete sau săpun.
  • Imaginea intitulată Obțineți copiii să nu mai atingă fețele pasul 08
    3. Arătați copilului dvs. cum să strănutați în cot. Spuneți copilului dumneavoastră că atunci când trebuie să strănuțe, ei ar trebui să-și țină brațul pe fața lor și să-și întoarcă capul, așa că strănut în cârligul brațului lor. Acest lucru vă poate ajuta să vă păstrați germenii să zboare peste cameră sau să-și atingă mâinile.
  • Dacă copilul tău strălucește în mâinile lor, ei puteau apoi să răspândească germeni prin atingerea suprafețelor din casa ta.
  • Amintește-ți copilului că, dacă își șterg nasul sau strănut într-un țesut, ar trebui să arunce țesutul în gunoi imediat pentru a evita răspândirea germenilor.
  • Bacsis: Amintiți-vă să modelați acest comportament atunci când strănutați, de asemenea. Stabilirea unui bun exemplu este una dintre cele mai bune modalități de a încuraja un copil să facă ceva!

  • Imaginea intitulată Obțineți copiii să nu mai atingă fețele pasul 09
    4. Ajutați copilul să obțină o mulțime de somn. Obținerea unui somn bun este esențială pentru sistemul imunitar în curs de dezvoltare al unui copil. Încercați să păstrați o perioadă de culcare obișnuită și un timp de trezire pentru copilul dvs., chiar și în weekend-uri. Asigurați-vă că camera lor este rece, întunecată și confortabilă pe timp de noapte și păstrați-vă casa cât mai liniștită, astfel încât copilul dumneavoastră poate dormi bine.
  • Cu vârste cuprinse între 1 și 2 ani, copiii au nevoie de 11-14 ore de somn pe noapte, inclusiv NAPS.
  • Între 3 și 5 ani, copiii au nevoie de 10-13 ore pe noapte, inclusiv NAPS.
  • De la vârsta de 6 până la 12 ani, copilul are nevoie de 9-12 ore de somn în fiecare noapte și probabil că nu vor lua un pui de somn.
  • Adolescenți care au vârsta de 13-18 ani au nevoie de aproximativ 8-10 ore de somn în fiecare noapte.
  • Imaginea intitulată Obțineți copii să nu mai atingă fețele pasul 10
    5. Asigurați-vă că copilul dvs. mănâncă o dietă sănătoasă bogată în fructe și legume. Poate fi greu să obții copii să mănânce alimente sănătoase, dar încercați să o faceți mai distractivă pentru ei, permițându-i să vă ajute să alegeți și să pregătiți mese sănătoase pentru întreaga familie. De exemplu, puteți lucra împreună pentru a face o salată colorată, apoi serviți că alături de pui la grătar și o rolă de cereale întregi.
  • Alegeți gustări sănătoase, cum ar fi merele, bastoanele de morcovi și prăjirea integrală cu unt de arahide, mai degrabă decât alimentele prelucrate în carbohidrați și zahăr.
  • Nutrienții găsiți în alimente întregi și sănătoase pot contribui la întărirea sistemului imunitar al copilului, ajutându-i să lupte împotriva germenilor pe care îi pot intra în contact cu.
  • Dacă sunteți îngrijorat copilul dvs. nu obține suficiente fructe și legume în dieta lor, adresați-vă pediatru dacă ar trebui să ia o multivitamină zilnică.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar