Cum se face față cu bursita trohanterică

Experții sunt de acord că bursita se dezvoltă de obicei în apropierea articulațiilor pe care le mutați într-o mișcare repetitivă, astfel încât să vă odihniți articulația vă poate ajuta să vă vindecați. Cu toate acestea, puteți avea flare-up de durere, rigiditate, roșeață și umflături în jurul articulației dvs. infectate. Bursita trohanterică apare atunci când aveți inflamație în sacul umplut cu fluid (numit BURSA) care percepe articulația în care femurul dvs. se conectează la pelvisul dvs. Cercetările sugerează că această condiție poate provoca durere în șold și coapsă pe partea dvs. afectată, care se poate agrava după ședință, culcând sau este activă. În timp ce durerea poate fi frustrant, este posibil să vă gestionați bursita.

Pași

Partea 1 din 4:
Schimbarea activităților și exercițiilor
  1. Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 1
1. Evitați leziunile excesive. Una dintre principalele cauze ale bursitei de șold sau orice altă articulație mare, este mișcările repetitive care tulpină tendoanele și inflamează sacul de la Bursa subiacente. Acest lucru se poate întâmpla cu prea multă jogging, ciclism, alpinism, lovind sau în picioare, în special pe suprafețe dure. Ca atare, nu o exagerați la locul de muncă sau în timpul exercitării.
  • Rulați pe suprafețe mai moi (cum ar fi iarba sau o treadmill) dacă sunteți un jogger. Reduceți kilometrajul dvs. dacă începeți să vă simțiți durerea de șold.
  • Este posibil să fie necesar să reglați scaunul bicicletei și / sau să obțineți o suspensie mai bună dacă ciclismul declanșează durerea de șold.
  • Dacă stați pentru perioade lungi de timp ca un casier sau ceva similar, plasați un covor cauciuc sau amortizat pe podeaua zonei de lucru pentru a acționa ca un amortizor de șoc.
  • Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 2
    2
    Practicați o bună poziție. O altă cauză primară a bursitei de șold este o poziție slabă. Dacă întotdeauna vă aplecați de o parte în picioare, în picioare, traversează în mod obișnuit picioarele în timp ce stați, aveți scolioză (curbură) în coloana vertebrală, suferă de artrită de șold sau genunchi, au picioare plate și / sau au un picior scurt, atunci sunteți mult mai mult ar putea dezvolta bursită trohanterică.
  • Amintiți-vă să stați și să vă așezați drept, deoarece înclinarea pune mai multă presiune asupra articulațiilor șoldului pe care vă sprijiniți.
  • Atunci când un picior este semnificativ mai scurt decât celălalt (datorită vătămării la picioare, artritei sau arcului căzut), aceasta afectează negativ modul în care mergeți, ceea ce duce la iritarea comună a șoldului.
  • Orteticul de pantofi (inserții) pot suporta arcadele picioarelor și corecte pentru un picior scurt, ceea ce reduce riscul de bursită de șold.
  • Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 3
    3. Luați în considerare aderarea la A Yoga clasă. Exercitarea și întinderea mușchilor în jurul articulațiilor de șold poate ajuta la reducerea presiunii asupra articulațiilor și a sacilor Bursa asociată. Formele blânde de yoga pot îmbunătăți bursita trohanterică prin creșterea flexibilității și reducerea tensiunii musculare din jurul îmbinărilor șoldului. Adresați-vă la sala de gimnastică locală, la centrul comunității, biserica sau biroul chiropracticilor despre cursurile de yoga. Alternativ, căutați online pentru profesorii de yoga calificați și înscrieți-vă pentru clasele de începători.
  • Înainte de a vă alătura unei clase de yoga, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă mișcările sunt potrivite pentru cazul bursitei. Este posibil să trebuiască să limitați anumite posturi. Instructorul de yoga poate fi, de asemenea, familiarizat cu ceea ce să se concentreze și ce să evite.
  • Evita "Hot Yoga" Clase deoarece acestea pot fi prea viguroase și temperaturile mai ridicate pot inflama bursita dvs.
  • Alte exerciții ușoare, cum ar fi Pilates și Tai Chi, ar putea, de asemenea, să îmbunătățească și puterea musculară / ligamentului în jurul șoldurilor și să reducă tensiunea și inflamația declanșată de mișcările repetitive.
  • Partea 2 din 4:
    Coping cu bursită trochanterică la domiciliu
    1. Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 4
    1. Aplicați terapia la rece. Deoarece bursita este o condiție inflamatorie, aplicarea gheții (sau a ceva rece) asupra zonei afectate ajută la reducerea durerii umflate și asociate. Simțiți-vă în jurul părții exterioare a șoldului / vârfului feselor dvs. pentru a găsi cea mai mare zonă. Aplicați o pungă de gheață zdrobită sau cuburi de gheață în zonă timp de aproximativ 15 minute sau până când se simte amorțit. Re-aplicați de trei până la cinci ori pe zi sau după cum este necesar.
    • Dacă nu faceți nici o gheață în casă, luați în considerare utilizarea unei pungi înghețate de fructe sau legume ca terapie la rece.
    • Acoperiți întotdeauna pachetele de gheață și gel înghețat cu o cârpă subțire pentru a evita degeraturile pe piele.
  • Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 5
    2. Luați medicamente antiinflamatorii. În plus față de terapia la rece, un alt mod de combatere a inflamației și durerii de bursită este prin preluarea pastilelor antiinflamatoare supra-contra, cum ar fi Ibuprofen (Advil) sau Naproxen (Aleve). Luați pilulele înainte de a face orice activități. Medicamentul este o soluție pe termen scurt pentru bursită și nu ar trebui să se extindă dincolo de câteva săptămâni pentru a evita efectele secundare.
  • Efectele secundare ale antiinflamatorilor includ iritarea stomacului, diareea, erupția cutanată, vederea încețoșată și funcția renală redusă.
  • Luați antiinflamatori cu alimente și adresați-vă medicului dumneavoastră despre doza corespunzătoare - nu treceți peste doza zilnică recomandată.
  • Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 6
    3. Utilizați o trestie de trestie. În timp ce se ocupă de bursita dvs. trohanterică, este posibil să trebuiască să vă bazați pe dispozitive de susținere, cum ar fi o trestie de mers pe jos. Utilizarea temporară a trestiei de mers pe jos va scuti presiunea pe șold și vă va ajuta să combateți inflamația și durerea. Utilizați trestia de pe partea laterală a bursitei de șold pentru suport în timp ce mergeți și stați. Asigurați-vă că bastonul este dimensionat în mod corespunzător - ar trebui să vă puteți extinde pe deplin cotul atunci când bastonul vă sprijină greutatea.
  • Dacă ambele șolduri sunt inflamate cu bursită, care este destul de neobișnuită, luați în considerare utilizarea cârjelor sau a unui Walker de susținere în loc de o trestie de trestie.
  • Bastoanele pot fi achiziționate ca majoritatea farmaciilor și magazinelor de aprovizionare medicală. Adresați-vă medicului sau Chiropractorului pentru mai multe informații.
  • Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 7
    4. Slăbi. Pierderea în greutate nu este o reparație pe termen scurt pentru a putea face față bursitei trohanterice, dar poate face o mare diferență pe termen lung, mai ales dacă bursita dvs. este cronică și păstrează reapariția. Greutatea corporală excesivă pune mai multă presiune asupra îmbinărilor șoldului și crește probabilitatea de a dezvolta artrita și osul osului - factori majori de risc pentru bursita de șold.
  • Orice exercițiu purtător de greutate (cum ar fi mersul pe jos) tinde să fie foarte dureros cu bursita, deci considerați că înotați ca o activitate pentru a pierde în greutate, deoarece corpul dvs. este în mod esențial fără greutate o dată în apă.
  • În plus față de arderea mai multor calorii cu exerciții fizice, ar trebui să consumați și mai puțin calorii prin dietă pentru a avea cea mai bună șansă de a pierde în greutate.
  • Mâncați mai multe legume proaspete, pește slab, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și boabe întregi. Evitați alimentele prelucrate. Beți mai multă apă și mai puțin bauturi pop și băuturi energizante.
  • Partea 3 din 4:
    Obținerea tratamentului medical pentru bursita trohanterică
    1. Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 8
    1. Discutați cu medicul dumneavoastră despre injecțiile cu steroizi. Dacă bursita dvs. de șold nu dispare în câteva săptămâni și nu se îmbunătățește cu grija la domiciliu, atunci medicul dumneavoastră poate recomanda o injecție de corticosteroizi direct în Bursa de șold pentru a ușura inflamația și durerea. Injecțiile cu corticosteroizi, cum ar fi triamcinolonul, metilprednisolona sau cortizonul, sunt antiinflamatoare puternice care acționează rapid.
    • Injecțiile sunt date în cabinetul medicului dumneavoastră și adesea unul este tot ce este nevoie pentru o ușurare rapidă care poate dura luni sau rezolvă problema.
    • În cazul în care bursita revine, o altă injecție sau două pot fi date, dar câteva luni între tratamente se recomandă să reducă riscul de efecte secundare.
    • Efectele secundare ale injecțiilor cu corticosteroizi includ potențialul tendon / slăbirea musculară, infecția locală, retenția de apă și creșterea în greutate și funcția redusă a sistemului imunitar.
  • Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 9
    2. Obțineți o recomandare pentru fizioterapie. Dacă medicul dumneavoastră nu recomandă injecții cu steroizi (sau nu au ajutat mult), atunci vă va da probabil o trimitere la un terapeut fizic, astfel încât să vă poată învăța despre exerciții specifice pentru a crește puterea articulației șoldului și pentru a vă arăta diferite întinderi pentru a îmbunătăți flexibilitatea. Terapistul fizic poate utiliza, de asemenea, ultrasunete terapeutice pe articulația șoldului, care poate ameliora simptomele și poate micșora Bursa inflamată.
  • Terapistul fizic se va concentra în mod specific asupra întinderii și consolidării trupei IT, deoarece aceasta este principala sursă de inflamație în bursită a trochanterului mai mare.
  • Fizioterapia este de obicei necesară de trei ori pe săptămână timp de trei până la patru săptămâni pentru a avea un impact semnificativ asupra bursitei de șold.
  • Odată ce ați învățat exercițiile și întindeți-vă pentru șold, le puteți continua acasă dacă sunt eficiente.
  • Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 10
    3. Luați în considerare operația ca o ultimă soluție. Uneori, cu cazuri severe și încăpățânate de bursită trochanterică, poate fi necesară o intervenție chirurgicală. Tratamentele chirurgicale ale bursitei trochanterice constau în mod obișnuit din Open VS. Debridarea artroscopică (curățenie) a bursei, prelungirea benzii IT sau a ferestrei benzii IT pentru a împiedica frecare între banda IT și a trohanterului mai mare în sine.
  • Partea 4 din 4:
    Identificarea simptomelor comune
    1. Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 11
    1. Urmăriți durerea de șold lateral. Principalul simptom al bursitei trohanterice este durerea ascuțită și înjunghiată în partea exterioară (laterală) a șoldului dvs., lângă fesele superioare. Se poate dezvolta pe parcursul unei zile sau două, de obicei datorită suprasolicitării sau unui fel de accident, cum ar fi căderea pe șold.
    • Există de fapt două Bursa în îmbinarea șoldului. Cel mai frecvent inflamat este cel care acoperă trochanterul mai mare.
    • Ceilalți bureți de șold, numit Bursa Iliopsoas, este situat în partea interioară a articulației de șold (partea umană) și cauzează dureri de grâu atunci când este inflamată.
  • Imagine intitulată face ca bursita trohanterică Pasul 12
    2. Luați notă de durere de șold care este mai rău după activitate. Durerea de bursită de șold se simte de obicei destul de bună atunci când vă treziți dimineața (presupunând că nu iritați-o în noapte prin punerea pe ea), dar invariabil se înrăutățește cu orice tip de activitate care implică mersul, alergarea sau ridicarea și ridicarea răsucire. De aceea, glazura, întinderea și popping pilulele antiinflamatorii ar trebui să fie făcute mai întâi în dimineața pentru a combate simptomele.
  • Durerea de șold cu orice fel de activitate poate fi, de asemenea, cauzată de artrita inflamatorie (reumatoidă), pe care Bursita este uneori confuză.
  • Cu atât reumatoid cât și osteoartrita șoldului, veți experimenta durerea și rigiditatea dimineața.Este mai pronunțată în artrita reumatoidă, care durează mai mult de 30 de minute după ce se ridică dimineața înainte de a se relaxa, unde cu osteoartrită, rigiditate timp de mai puțin de 10-15 minute după ce se ridică dimineața.
  • Medicul dvs. va lua o radiografie a șoldului pentru a vedea ce rol (dacă există) artrita sau deteriorarea articulară joacă cu bursita dvs.
  • Imagine intitulată face față cu bursita trohanterică Pasul 13
    3. Căutați umflarea șoldului. Un alt semn major al bursită este umflarea sau a "mlăştinos" senzație de la exteriorul articulației de șold care pot fi simțite și adesea văzute. Împingerea pe partea exterioară a șoldului cu degetele dvs. ar trebui să provoace durere și să lasă o indentare timp de câteva secunde datorită umflăturii - este similar cu edemul pitting (umflarea) care se poate dezvolta în glezne.
  • Capul trochanterului mai mare poate fi destul de aproape de suprafața pielii, motiv pentru care Bursa inflamată poate fi ușor simțită și văzută.
  • Bursita de șold este uneori confuză cu o infecție cu șold, acceptă că bursita nu provoacă febră.
  • Nu greșiți o fierbere mare, erupție cutanată sau vânătăi pentru bursită. Bursita nu decoloră, de obicei, pielea.
  • sfaturi

    În timp ce în pat noaptea, dormiți fie pe spate, fie pe partea care nu este inflamată pentru a reduce durerea în timpul nopții.
  • Dacă aveți bursită, nu-l agravezi prin traversând picioarele când stai. Plasați ambele picioare pe podea în timp ce stați.
  • Chirurgia anterioară a șoldului poate irita bursa și poate provoca bursită.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar