Cum de a fixa un deget dislocat

Un deget dislocat poate fi foarte dureros! Din fericire, de obicei nu sunt grave și sunt relativ ușor pentru ca un doctor să se întoarcă în loc. Un deget poate fi dislocat în orice moment pe care îl primește un impact direct într-o direcție că nu se îndoaie. Acest lucru provoacă una dintre articulațiile din degetul tău să iasă din soclu. Cele mai multe degete dislocate sunt cauzate de accidente sportive, leziuni la locul de muncă sau accidente de mașină. Cea mai bună opțiune este să vizitați medicul dumneavoastră de îndată ce vă dezmembrați degetul, mai degrabă decât să încercați să o rezolvați singur.

Pași

Partea 1 din 3:
Tratarea unui deget dislocat
  1. Imagine intitulată Fix un pas cu degetul dislocat 1
1. Observați dacă degetul rănit este îndoit anormal, dureros și nu se va mișca. Un deget dislocat nu se va mișca pentru că este în afara articulației sale. În mod similar, degetul va fi probabil îndoit sau arătat într-un mod ciudat. Probabil veți avea dureri și umflături, iar degetul poate să pară palid. Dacă vătămarea este severă, vă puteți simți cu furnicături și amorțeală în jurul zonei.
  • Cel mai bine este să vedeți un medic dacă credeți că degetul este dislocat, mai ales dacă aveți o mulțime de durere și umflături. Este posibil să se experimenteze atât o dislocare, cât și un os rupt în același timp, astfel încât obținerea unui diagnostic adecvat este importantă.
  • Imaginea intitulată fixează un pas cu degetul dislocat 2
    2. Îndepărtați orice bijuterie de la degetul dislocat. De îndată ce degetul tău a ieșit din articulație, poate începe să se umfle. Pentru a împiedica blocarea inelelor (sau a altor bijuterii) pe deget și pot tăia potențial fluxul de sânge, îndepărtați-le cât mai curând posibil. Utilizați o mică loțiune, detergent de spălat vase sau scuipat pentru a lubrifia degetul dacă inelele sunt blocate.
  • Dacă nu puteți elimina inelele sau alte bijuterii de la degetul dvs. dislocat, poate fi nevoie să taie bijuteriile.
  • Imagine intitulată Fix un pas cu degetul dislocat 3
    3. Aplicați gheața la degetul dislocat pentru a reduce umflarea. Țineți un pachet de gheață sau un pachet de gel înghețat împotriva degetului cât mai curând posibil după ce apare vătămarea. Așezați gheața în așa fel încât să nu pună o presiune suplimentară asupra degetului dvs. dislocat, pentru a evita agravarea dislocării. Aplicarea gheții la deget va împiedica umflarea excesivă și ar trebui să contribuie la reducerea durerii.
  • Dacă nu aveți un pachet de gheață sau un pachet de gel înghețat, puneți 5-6 cuburi de gheață într-o cârpă umedă și țineți-o împotriva degetului vătămată.
  • Imaginea intitulată Fix un pas cu degetul dislocat 4
    4. Ridicați mâna rănită deasupra nivelului inimii voastre. Asigurați-vă că păstrați gheața pe degetul dislocat și ridicați-o la cel puțin înălțimea umărului. Păstrați mâna la acest nivel până când puteți vedea un medic. Dacă este posibil, găsiți ceva pentru a vă susține mâna, așa că nu vă epuizați mușchii. De exemplu, în mașină pe drumul spre cabinetul medicului, vă propun mâna rănită pe spatele unui loc.
  • Dacă nu vă ridicați mâna, sângele se poate înscrie în degetul dvs. dislocat. Acest lucru ar putea provoca vasele de sânge pentru a rupe sau sângerarea externă pentru a se agrava.
  • Partea 2 din 3:
    Văzând un medic
    1. Imagine intitulată fixează un pas cu degetul dislocat 5
    1. Vizitați medicul imediat după ce vă dezmembrați degetul. Spre deosebire de tratarea cu rotile (care necesită tratament relativ mic), dislocările pot fi dificil de revenit în poziție. Nu încercați niciodată să forțați articulația înapoi, sau veți risca să provoace deteriorarea în continuare a degetului. În schimb, consultați medicul dvs. cât mai curând posibil. Dacă dislocarea nu este prea rău, ei pot manipula articulația înapoi în loc și acolo.
    • Dacă este timpul de noapte sau un weekend, mergeți la o unitate de îngrijire urgentă. Nu trebuie să vizitați o cameră de urgență pentru un deget dislocat, dacă nu este singura opțiune disponibilă.
    • Medicul dumneavoastră vă poate realinia osul dislocat și vor folosi anestezic local sau oral, astfel încât este mai puțin dureros.
  • Imagine intitulată fixează un pas cu degetul dislocat 6
    2. Primiți o radiografie pentru a determina amploarea dislocării dvs. și excluderea oaselor rupte. Dacă medicul este de acord că degetul dvs. este dislocat, aceștia pot recomanda o radiografie, astfel încât să poată evalua amploarea daunelor. În majoritatea cazurilor, vor oferi raze X în birou și nu va trebui să vizitați un specialist. Fără o radiografie, medicul nu va ști dacă oasele din deget au fost rupte sau dacă există fragmente osoase în articulație.
  • Nu vă faceți griji - dacă medicul dumneavoastră sugerează o radiografie, nu înseamnă că dislocarea dvs. este deosebit de rea. Cel mai probabil, medicul dorește să vadă poziția dislocării înainte de a încerca să o repare.
  • Imagine intitulată fixează un pas cu degetul dislocat 7
    3. Solicitați o intervenție chirurgicală dacă alte metode nu vor reloca articulația. Dacă degetul dvs. a fost grav dislocat, poate fi necesar să fie reparat chirurgical. Medicul dvs. poate efectua, de asemenea, o intervenție chirurgicală dacă osul și cartilajul care înconjoară articulația dislocată au fost deteriorate. Chirurgia este de obicei minim invazivă și este posibil să vă întoarceți acasă la scurt timp după terminarea acestuia.
  • Deoarece atât intervenția chirurgicală, cât și punerea articulației înapoi în poziție pot fi dureroase, medicul vă poate da un anestezic local pentru a amorți senzația de la deget.
  • Partea 3 din 3:
    Permițând degetului să se recupereze
    1. Imagine intitulată Fix un pas de degetul dislocat 8
    1. Purtați o agitare cu degetul căptușelii timp de 3-6 săptămâni până când osul sa vindecat. Odată ce medicul ți-a relocat degetul (cu sau fără intervenție chirurgicală), vă vor oferi o agitare cu degetul căptușit să poarte. Suprafața se va înfășura în jurul degetului rănit și se va ține în picioare, împiedicând rănirea ulterioară. Păstrați splintul atâta timp cât medicul dirijează pentru a permite degetului să se vindece complet.
    • Medicul dumneavoastră vă poate oferi "BUDDY BAD" în loc de o aripă. Buddy Banda se înfășoară în jurul degetului vătămată și 1 degetul adiacent și vă ține degetul aproape la fel de stabil ca o aripă.
  • Imagine intitulată Fix un pas cu degetul dislocat 9
    2. Gheață degetul rănit timp de 30 de minute la fiecare 3-4 ore. Scoateți splintul de la degetul rotit și țineți un pachet de gheață sau un pachet de gel înghețat împotriva lui timp de cel puțin 20 de minute. Faceți acest lucru la fiecare 3-4 ore sau cel puțin 3 ori în fiecare zi. Continuați să gheați degetul timp de 2-3 zile pentru a permite degetului deteriorat să se vindece și pentru a preveni complicațiile cauzate de umflături.
  • Achiziționați un pachet de gheață sau un pachet de gel la o farmacie locală sau un magazin de droguri.
  • Imaginea intitulată fixează un pas cu degetul dislocat 10
    3. Ridicați-vă mâna cât mai des posibil pentru primele 2-3 săptămâni. Ridicarea mâinii rănite va reduce inflamația și va permite să se vindece rapid degetul deteriorat. Așadar, în timp ce mergeți la viața dvs. de zi cu zi, încercați să vă păstrați mâna ridicată (înălțimea pieptului sau mai sus) ori de câte ori este realist posibil. De exemplu, susține-ți mâna pe câteva perne când stai pe canapea și să o odihniți pe mai multe perne pe măsură ce vă aflați în pat.
  • De asemenea, încercați să vă propuneți mâna în câteva cărți pe măsură ce stați la un birou la școală sau la locul de muncă.
  • Imagine intitulată fixează un pas cu degetul dislocat 11
    4. Efectuați orice exerciții de terapie fizică ca medicul dumneavoastră direcționează. Medicul dumneavoastră poate sugera, odată ce degetul dvs. a vindecat timp de 3-4 săptămâni, că încercați terapia fizică de bază pentru a reconstrui mușchii și ligamentele din deget. Mișcările de bază vor include probabil întinderi și bucle de degete repetitive. În cazurile de dislocare severă, medicul dumneavoastră vă poate face referire la lucrul cu un terapeut fizic licențiat.
  • În urma comenzilor medicului și a face terapia conform instrucțiunilor, vă va ajuta degetul să se vindece rapid și cu dureri sau deteriorări minime de durată.
  • Imaginea intitulată fixează un pas cu degetul dislocat 12
    5. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă degetul continuă să rănească odată ce a fost oprită. Este nevoie de timp pentru oase și ligamente pentru a vindeca și vă puteți aștepta ca degetul să rănească timp de 4-6 săptămâni. Cu toate acestea, dacă este încă dureros după ce a trecut de această dată, discutați cu medicul dumneavoastră. Întreabă-i ce ar recomanda pentru durere.
  • Medicul dumneavoastră poate recomanda AINS sau alte medicamente pentru a combate durerea și umflarea. Înainte de a lua orice medicament, asigurați-vă că ați citit ambalajul și urmați întotdeauna instrucțiunile de dozare imprimate.
  • sfaturi

    Din punct de vedere tehnic, oricare dintre cele 3 articulații din degete poate fi dislocată. Cu toate acestea, dislocările sunt cele mai frecvente la articulația de mijloc (cunoscută din punct de vedere medical sub numele de PIP sau articulația interfalangeală proximală).
  • Dacă ați suferit o dislocare severă, medicul dumneavoastră vă poate face referire la un specialist osos, care va păstra un ochi pe degetul dvs., așa cum se vindecă și va face ajustări ale oaselor după cum este necesar.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar