Cum să se ocupe de un loc de muncă plictisitor

Indiferent dacă vă simțiți blocat într-un loc de muncă care nu face apel la sensibilitățile dvs. creative, ați pierdut interesul în poziția dvs. curentă sau pur și simplu nu puteți scăpa de sentimentul de monotonie la locul de muncă, lăsându-vă plictiseala dvs. să reglezea dvs. la locul de muncă au consecințe grave. Plictiseala la locul de muncă poate duce la stres inutil și la un sentiment de resentimente pentru locul de muncă. Dacă părăsiți locul de muncă actual pentru o slujbă mai creativă, nu este o opțiune pentru dvs. în acest moment, prin implementarea unor schimbări mici, cum ar fi modificarea rutinei zilnice, luând mai multe responsabilități sau stăpânirea unor noi abilități, puteți face un loc de muncă plictisitor mai tolerabil și interesant.

Pași

Partea 1 din 3:
Stau ocupat în timpul zilei de lucru
  1. Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 1
1. Ia mai multă responsabilitate. Dacă vă simțiți necontestați în anumite zone în care vă excelezi, luarea de noi responsabilități este o modalitate excelentă de a vă scutura rutina monotonă. Consultați-vă cu șeful dvs. despre luarea mai multor lucrări în zonele în care faceți deja bine sau despre un plan pentru a vă schimba atenția asupra unui nou proiect. Acest lucru vă va sugera, de asemenea, șefului dvs. că vă luați mândrie în munca pe care o scoateți, ceea ce poate duce la o mai mare responsabilitate și o zi de lucru mai îndelungată.
  • Cereți ocazia de a lucra în afara expertizei dvs. normale, pentru a stăpâni noi competențe în viitor. Discutați cu șeful dvs. despre modificarea descrierii postului pentru a include noi sarcini pe care le găsiți interesante și care sunt benefice pentru afacere.
  • Fără a fi în picioare la oricare dintre politicile dvs. la locul de muncă, discutați cu colegii dvs. cu privire la schimbarea câtorva sarcini pentru a încuraja versatilitatea în cadrul forței de muncă.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 2
    2. Petreceți timpul de învățare noi abilități care se referă direct la locul de muncă sau la câmpul dvs. Învățarea noilor abilități vă poate ajuta să vedeți locul de muncă plictisitor într-un mod complet nou. Dacă sunteți blocat într-un loc de muncă cu puțin la nici un loc pentru a învăța noi abilități în domeniu, încercați să ascultați podcast-uri educaționale. Păstrarea creierului activ este o modalitate sigură de a lovi cu piciorul plictiseală.
  • Încercați să discutați cu oamenii din alte departamente despre ceea ce fac și ceea ce implică locurile lor de muncă. Poate că lucrați în vânzări, dar sunteți mai interesat să lucrați în marketing - socializați cu oamenii din alte departamente pentru a obține o idee despre ce alte locuri de muncă sunt disponibile care ar putea face apel la dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 3
    3. Minimizați timpul de distragere. Rezista tentației de a cheltui o mulțime de timp de verificare a e-mailurilor și a mediilor sociale în timp ce lucrați. Deși este sănătos pentru a permite creierului să se odihnească și să se relaxeze pe tot parcursul zilei, programați-vă timp specific pentru a răspunde la e-mailuri și pentru a verifica conturile dvs. de social media. Limitați timpul pe care îl cheltuiți să faceți acest lucru. Chiar dacă slujba dvs. poate fi plictisitoare, cheltuielile de timp care vă distrage atenția de sarcinile dvs. pot face ca ziua să se simtă mai mult și volumul dvs. de lucru mai mult descurajator, deoarece ziua ajunge la capăt.
  • Alegeți orele specifice pentru a vă verifica conturile de e-mail și social media, cum ar fi o dată la ora 11:00 și o dată la ora 16:00. Petreceți până la 30 de minute dimineața și 30 de minute după-amiaza, făcând acest lucru, dar când cele 30 de minute se ridică, se scufundă imediat înapoi.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 4
    4. Da o mână. Oferiți-vă ajutorul atunci când colegii dvs. sunt implicați în proiecte noi sau dificile. Luați inițiativa de a începe proiectele noi. Implicarea oamenilor sau experiențelor noi în ziua de lucru poate reduce monotonia listei de sarcini zilnice. Colegii dvs. sunt, de asemenea, o resursă excelentă pentru a apăsa când ați ajuns la un blocaj pe un nou proiect sau încercați să stăpâniți o nouă abilitate. Nu ezitați să întrebați colegii dvs. pentru aceeași mână pe care ați fi bucuroși să o împrumutați.
  • Atunci când oferiți ajutor la locul de muncă, asigurați-vă că utilizați declarații pozitive, nu condescendente. Dacă știți că colegii dvs. au început un nou proiect sau au lovit un blocaj de drum într-un curent actual, spuneți-i că sunteți disponibil pentru a vă ajuta spunând: "Sunt disponibil dacă sunteți interesat de brainstorming despre acest proiect" Sau spunând: "Am câteva idei pe care cred că ar putea beneficia de proiectul dvs."
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 5
    5. Asigurați-vă întâlnirile de lucru merită. În loc să petrecem timpul de vis sau să coborâți în întâlnirile dvs., faceți un efort puternic pentru a asculta în mod activ și a pune idei noi. Găsiți modalități de a participa la întâlnirile dvs. Dacă sunteți frustrat de întâlniri și modul în care se desfășoară la locul de muncă, consultați-vă cu șeful dvs. despre schimbarea structurii lor. Oferiți soluții constructive pentru a face întâlniri mai eficiente și mai concentrate.
  • Dacă nu reușiți să participați în mod activ la majoritatea întâlnirilor la locul de muncă, să luați note sau să scrieți întrebări pentru a discuta cu colegii dvs. după întâlnire.
  • Dacă simțiți că întâlnirile ineficiente vă împiedică productivitatea, consultați-vă cu șeful dvs. cu privire la necesitatea prezenței dvs. la aceste întâlniri. Evitați să veniți ca furios sau agresiv, dar sugerează că vă simțiți că timpul dvs. ar putea fi folosit mai eficient în altă parte.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 6
    6. Brainstorm cu colegii tăi. Utilizați colegii dvs. ca plăci de sunet pentru idei noi. Întrebați-i cum se simt despre slujba lor și ce fac pentru a combate plictiseala de birou. Nimeni nu înțelege biroul dvs. mai bun decât colegii dvs., astfel încât folosiți cunoștințele ca o resursă pentru lucrurile pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți situația. Împreună, este posibil să puteți beneficia de idei pentru a face întâlnirile mai eficiente, făcând ziua de lucru mai productivă și îmbunătățirea generală a calității productivității biroului dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Rămânând activ și fizic activ
    1. Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 7
    1. Cunoașteți diferența dintre plictiseala și epuizarea. Uneori, epuizarea poate fi confundată cu plictiseala la locul de muncă. De multe ori, epuizarea este rezultatul dietei sărace sau a obiceiurilor de dormit incoerente. Dacă vă luptați să vă treziți la birou, luând o mai bună îngrijire a dvs. în afara biroului poate fi soluția. Obținerea unei odihnă decentă și a mâncării în mod corespunzător sunt aspecte pivotale ale unei dispoziții mai pozitive.
    • Dacă se trezește pentru ziua dvs. este o luptă, faceți un efort pentru a merge la culcare cu o oră mai devreme.
    • Dacă vă aflați că mâncați o mulțime de fast-food, lucrați la dezvoltarea unui plan de masă și faceți o masă pregătită în noaptea de duminică. Înlocuiți mesele dvs. de fast-food cu mese sănătoase rapide.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 8
    2. Luați pauze mici la întindere. Când simțiți scăderea nivelului de energie, o mică întindere poate respira viața nouă în ziua dvs. Dacă găsiți că plictisirea dvs. vă provoacă, de asemenea, să pierdeți energia pe parcursul zilei, petreceți ceva timp întinzându-vă pentru a vă revigora simțurile. Incorporarea acestor exerciții în ziua dvs. poate reduce stresul și păstrați mintea focalizată.
  • Cercetați câteva poziții de yoga de bază pe care le puteți face la biroul dvs., cum ar fi poziția de altar mare sau gleznă la pozițiile genunchiului.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 9
    3. Ieși afară în timpul prânzului. Dacă sunteți în stare, lăsați biroul pentru ora de prânz. Profitați de acest timp, petrecând ora departe de birou și de birou. Puteți descoperi că există un mare bucate de îmbrăcăminte, restaurant delicios sau grădină frumoasă aproape de biroul dvs.
  • Dacă ați ajuns să lucrați fără un prânz pregătit, încercați să comandați o nouă bucătărie pe care nu ați încercat-o înainte.
  • Dacă vremea este frumoasă, du-te la o plimbare scurtă pentru a vă deplasa corpul și sângele tău curge.
  • Aduceți un roman pentru a citi. Vă faceți o oră de prânz benefică pentru dvs. relaxându-vă și pregătiți-vă să vă reorientați în ziua de mână.
  • Partea 3 din 3:
    Explorarea soluțiilor alternative
    1. Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 10
    1. Identificați ceea ce este cel mai plictisitor despre zilele dvs. de lucru. Luați în considerare dacă vă plictisit de munca dvs. sau dacă plictiseala dvs. este originară din altă parte. Poate vă simțiți plictisit la locul de muncă pentru că sunteți de fapt plictisit de rutina zilnică. Naveta, prânzul și sarcinile de zi cu zi trebuie să aibă capacitatea de a purta sau stimula simțurile. Începeți să combateți plictiseala la locul de muncă schimbând ceva despre rutina obișnuită în fiecare zi, astfel încât să puteți combate sentimentul de monotonie în birou.
    • Încercați un nou loc de cafea aproape de biroul dvs. înainte de a lucra, în loc să bei cafeaua obișnuită de birou.
    • Încercați să amestecați naveta dvs. prin călărirea bicicletei dvs. sau luați trenul la lucru.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 11
    2. Faceți schimbări simple în programul de lucru de zi cu zi. Dacă ziua dvs. este plină de aceiași oameni, aceleași băuturi de dimineață, sau aceeași muzică, încercați să încorporați lucruri noi. Amestecați ziua prin aducerea la ceva pe care le puteți împărtăși cu colegii dvs. Dacă biroul are întotdeauna aceeași muzică și puteți să o schimbați, puneți-o pe ceva optimist și distractiv. Aceste schimbări mici pot contribui, de asemenea, la ruperea naturii monotonate a zilei de lucru.
  • Faceți schimbări mici pentru dvs., cum ar fi începerea zilei cu o băutură unică în fiecare dimineață. Au cidru, ceai verde sau ciocolată caldă dimineața, în loc de sau în plus față de cafeaua obișnuită.
  • Dacă biroul dvs. este deosebit de plictisitor în dimineața înainte ca toată lumea să aibă șansa de a se stabili, aduce într-o cutie de produse de patiserie sau de baghete pentru a împărtăși. Acest lucru va pune pe toată lumea într-o stare mai bună și vă va ajuta să o faceți prin această zi.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 12
    3. Păstrați-vă pauzele interesante. Dacă vă petreceți întotdeauna pauzele pe social media, faceți un efort de a face ceva diferit în timpul pauzelor dvs. Poate că asta înseamnă să faci mușe de sărituri sau să planifice o evadare de weekend. Poate încercați să luați o ambarcațiune sau un hobby pe care îl puteți face în timpul dvs. de lucru gratuit. Includeți tot ce vă luminează starea de spirit în timpul de pauză, deci aveți ceva de așteptat în timpul zilei de lucru plictisitoare.
  • Tricotat sau croșetat este o modalitate excelentă de a vă menține mintea ocupată în timpul pauzelor dvs.
  • Încercați să faceți puzzle-uri încrucișate pe pauzele dvs. Nu numai că vă vor păstra mintea activă, dar veți avea ceva de gândit în timp ce vă completați sarcinile de muncă plictisitoare.
  • Planificați vacanța sau evacuarea în locuri unde nu ați fost niciodată în timpul pauzelor dvs. Acestea pot fi planuri reale sau planuri imaginare pe care le folosiți pentru a vă motiva!
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 13
    4. Faceți-vă spațiul de lucru confortabil. Adăugați atingeri personale în mediul dvs. de lucru. Fără a încălca orientări specifice stabilite de biroul dvs., atârnă o lucrare de artă care vă inspiră. Chiar dacă slujba dvs. este plictisitoare, spațiul de lucru nu trebuie să fie. Aduceți fotografii ale celor dragi sau pe cei pe care îi respectați sau admirați. Tot ce vă amintește de ce sunteți motivați să faceți bine în poziția dvs. curentă este un lucru minunat de a avea la biroul dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 14
    5. Ascultați muzică care vă motivează. Creați o listă specifică de redare a muzicii care este atât relaxantă, cât și stimulantă. Pentru unii, ascultarea muzicii prin căști este o modalitate excelentă de a îneca distragerile. Dacă repetarea este o mare parte a locului de muncă, studiile au arătat chiar că inclusiv muzica în rutina dvs. poate crește productivitatea. Alegeți muzică care inspiră și vă va străluci starea de spirit.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 15
    6. Explorați posibilitățile departamentelor. Cercetați compania pentru care lucrați. Aflați mai multe despre companie, ce fac ei și de ce au succes. Întrebați-vă dacă sunteți inspirat de declarația lor de misiune sau dacă există o altă zonă din cadrul companiei sau a afacerii pe care o lucrați pentru acest lucru pare mai interesant pentru dvs. Pot exista locuri de muncă în cadrul companiei care se angajează activ la locul de muncă pe care îl găsiți interesant, chiar dacă poziția dvs. curentă nu.
  • Uită-te la posibilitatea schimbării rolurilor sau departamentelor din cadrul companiei dvs., astfel încât să aveți o varietate mai largă de seturi de competențe care beneficiază de poziția dvs. în cadrul afacerii.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 16
    7. Căutați învățământul superior. Poate că vă simțiți blocați într-un loc de muncă care necesită o mică experiență când ați fost angajați, dar m-ați plictisit de lipsa de provocări în rutina de zi cu zi. Indiferent dacă aveți deja o diplomă sau doriți să studiați un subiect complet nou, căutând învățământul superior vă poate ajuta să începeți o nouă carieră. Luați în considerare poziția înapoi la școală pentru a finaliza o diplomă care reflectă pasiunile.
  • Burse de cercetare și subvenții care vă pot ajuta să finanțezi această educație.
  • Dacă situația dvs. este de așa natură încât nu puteți lăsa loc de muncă plictisitor să vă întoarceți la școală, multe universități și colegii oferă cursuri sau clase online care pot fi finalizate noaptea sau în timpul weekend-urilor.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 17
    8. Tranzacții de cercetare care vă interesează. Școlile comerciale sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a învăța o abilitate. Poate că ați avut un interes pentru a deveni un stilist de păr, mecanic sau dulgher. Școlile comerciale oferă posibilitatea de a vă transforma pasiunile în angajarea dvs. În mod obișnuit, școlile comerciale sunt mai puțin costisitoare și oferă programe flexibile care să ia mai puțin timp pentru a fi completate decât obținerea unei diplome de la o universitate.
  • Multe școli comerciale oferă, de asemenea, programe flexibile care pot fi finalizate în timp ce lucrează un loc de muncă cu normă întreagă, cum ar fi clasele de noapte sau de weekend.
  • Imagine intitulată Deal cu o lucrare plictisitoare Pasul 18
    9. Face o schimbare de carieră. Dacă ați luat fiecare pas pentru a combate plictiseala la locul de muncă și vă simțiți încă lipsită de situația actuală a locurilor de muncă, este posibil să se ia în considerare o schimbare completă a carierei. Dacă aceasta nu este prima dvs. loc de muncă plictisitoare de zi cu zi, luați în considerare tipurile de locuri de muncă pe care le solicitați. Poate că ați prefera să lucrați afară, lucrând cu oamenii, care lucrează de acasă, făcând muzică etc. Gândiți-vă la posibilitatea de a lua un loc de muncă într-un domeniu complet nou pentru dvs. Uneori acest lucru poate implica căutarea învățământului superior, dar unele forme de angajare beneficiază mai mult de o etică puternică de lucru.
  • Cercetați noi posibilități de angajare și căutați companiile care lucrează care vă inspiră. Luați în considerare exact ceea ce căutați într-o slujbă de îndeplinire și căutați poziții care satisfac cerințele dvs.
  • Industria alimentară și a băuturilor promovează o muncă rapidă și tone de interacțiune socială. Deși lucrul în industria alimentară și a băuturilor nu este pentru toată lumea, munca restaurantului este o profesie foarte respectabilă, care poate duce la unele beneficii foarte profitabile.
  • Locurile de muncă care implică o muncă fizică oferă multe beneficii de sănătate adăugate celor din aceste poziții. Funcționarea exterioară înseamnă accesul la aerul proaspăt și la lumina naturală a soarelui, iar punerea în muncă fizică vă păstrează corpul activ. Dacă vă place marii în aer liber, luați în considerare posibilitatea de a găsi o lucrare la o fermă, în construcții sau ca un landscaper profesional.
  • sfaturi

    Rămâneți calm în situații de lucru care pot provoca furie sau anxietate.
  • Discutați despre posibilitatea schimbărilor de carieră cu oamenii de succes pe care îl admirați.
  • Căutați un coleg experimentat sau șef pentru a vă ajuta să faceți modificări în poziția dvs. în cadrul companiei pe care lucrați în prezent pentru.
  • Avertizări

    Chiar dacă vă place dificil să vă ascundeți dezaburirea pentru dvs. de locuri de muncă actuale, veniți să lucrați cu o atitudine pozitivă și de comportament.
  • Singura persoană care vă poate schimba situația este. Faceți un efort activ pentru a vă schimba situația.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar