Cum să fermentați legumele

Fermarea legumelor prin conservarea lor în lichid îmbunătățește profilul lor nutrițional și rezultă într-un produs final Tangy, crocant, delicios. Kimchi și Sauerkraut sunt variații populare, dar aproape orice legume se va ferment atunci când se scufundă în lichid, adesea cu sare sau o altă cultură de pornire adăugată. Legumele fermentate durează de multe luni, permițându-i să se bucure de legumele aromate de vară pe tot parcursul anului. Vedeți pasul 1 pentru a începe.

Pași

Partea 1 din 3:
Colectarea ingredientelor și a echipamentelor
  1. Imagine cu denumirea legumelor cu fermitate Pasul 1
1. Alegeți legumele pentru fermentare. Cele mai bune legume pentru fermentare sunt cele care sunt în sezon și coapte, la înălțimea texturii optime și a aromei lor. Alegeți legume care au fost cultivate în apropiere și optează pentru organice atunci când este posibil. Puteți fi fermentați o legumă la un moment dat sau puteți împacheta mai multe tipuri împreună pentru un delicios "salată" de legume fermentate. Iată câteva alegeri populare:
  • Castraveți. Castraveți fermentați - Mickles - sunt un loc minunat pentru a începe dacă nu ați fermentat niciodată înainte. Încercați să pictați doar murături sau cu ceapă, morcovi și ardei. (Nu folosiți castraveți cerați. Pentru a vedea dacă un castravete este cerată, răzuiți castraveții cu unghii. Cereți castraveți de decapare la magazin.)
  • Varză. Varza de fermentare îl transformă în tartă, Sauerkraut crocant. Considera făcând Kimchi Pentru o rotire picantă pe fermentația varză.
  • Ardei. Ardeii pot fi fermentați pe cont propriu sau ambalați cu o altă legumă pentru a adăuga o căldură.
  • Fasole verde sau sparanghel. Boabele verzi marcate sau sparanghelul sunt un tratament de bun venit în lunile de iarnă când gustul verde proaspăt al verii este greu de venit.
  • Imagine cu denumirea legumelor cu fermitate Pasul 2
    2. Decideți cât de multă sare pentru a adăuga. Când legumele sunt acoperite într-o soluție lichidă, bacteriile naturale prezente în pielea lor începe să descompună structura celulară în procesul de fermentare. Legumele se vor ferment în apă curată, dar gustul și textura lor este mai bună cu adăugarea de sare, care promovează creșterea "bun" bacteriile și inhibă creșterea "rău" bacterii, rezultând în legume crocante, gustoase.
  • Cantitatea standard de sare pentru a adăuga este de 3 linguri pe 5 kilograme de legume. Dacă sunteți într-o dietă scăzută de sodiu, este bine să adăugați sare la gust.
  • Cu cât mai puține sare pe care le adăugați, cu atât legumele vor fi fermentate. Adăugarea mai multor sare va determina procesul să meargă mai încet.
  • Dacă nu doriți să adăugați multă sare, folosind o cultură de starter va ajuta la promovarea creșterii bacteriilor bune și aruncați creșterea bacteriilor rele. Puteți adăuga zer, cefalele kefir sau cultura de pornire uscată la amestec și reduceți cantitatea de sare. Fiți conștienți, totuși, că utilizarea unei culturi de starter fără orice Sarea va duce la legume mai puțin clare.
  • Imagine cu denumirea legumelor cu fermentație Pasul 3
    3. Alegeți recipientele pentru utilizare. Cărcile ceramice cilindrice cilindrice sau borcane Mason sunt utilizate în mod obișnuit pentru fermentarea legumelor. Deoarece legumele și amestecul de bringe vor sta în recipientele lor timp de câteva săptămâni sau chiar luni, este important să alegeți containere care nu vor scurge substanțele chimice în amestec. Containerele ceramice și de sticlă sunt cele mai bune alegeri - Evitați recipientele din metal sau plastic.
  • Imagine cu denumirea legumelor cu fermitate Pasul 4
    4. Stabiliți un sistem de greutate și acoperire. De asemenea, veți avea nevoie de capace care permit fluxul de aer, păstrând în același timp insecte, precum și greutăți pentru a împacheta legumele strâns. Puteți cumpăra nave de fermentare care au un sistem de greutate și de acoperire sau să-ți elaboreze propriile consumabile de uz casnic mai puțin costisitoare.
  • Dacă utilizați o crocă ceramică, găsiți o placă mică, greu care se potrivește în interiorul crockului. Plasați un borcan greu sau o stâncă pe partea superioară a plăcii pentru a servi ca o greutate. Drape o cârpă subțire, curată peste partea de sus pentru a ține insectele.
  • Dacă utilizați un borcan Mason, obțineți un borcan de zidar mai mic care se potrivește perfect în interiorul cel mai mare. Umpleți-o cu apă pentru a servi ca o greutate. Drape o cârpă subțire, curată peste partea de sus pentru a ține insectele.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând fermentația
    1. Imagine cu denumirea legumelor cu fermentație Pasul 5
    1. Spălați și procesați legumele. Asigurați-vă că clătiți bine pielea fiecărei legume, apoi tăiați-le în benzi sau bucăți. Acest lucru creează o suprafață mai mare și ajută la procesul de fermentare.
    • Dacă faceți Sauerkraut, ați tăiat varza în benzi de dimensiuni mari.
  • Imagine cu denumirea legumelor cu fermitate Pasul 6
    2. Apăsați legumele pentru a-și elibera sucurile. Plasați-le într-un castron și utilizați un vrăjitor de carne sau Kraut Pounder pentru a elibera sucurile. Dacă doriți să lăsați legumele intacte, veți avea nevoie să le apăsați într-un fel pentru a începe să spargeți pereții celulelor. Puteți stoarce legumele sau masați-le pentru a-și elibera sucurile.
  • Imagine cu denumirea legumelor cu fermitate Pasul 7
    3. Adauga sare. Adăugați sare la gust și utilizați o lingură pentru ao amesteca cu legumele și sucul. Dacă utilizați și o cultură de pornire, puteți merge mai departe și adăugați-o și ea.
  • Imagine cu denumirea legumelor cu fermentație Pasul 8
    4. Așezați amestecul în vasul ales. Asigurați-vă că ați lăsat 3 inci (7.6 cm) sau așa de spațiu gol în partea de sus a vasului. Utilizați mâinile sau un instrument de bucătărie pentru a apăsa legumele în jos spre partea inferioară a vasului, astfel încât sucurile să crească să acopere părțile solide. Dacă nu există suficiente sucuri pentru a acoperi legumele, completați-l cu apă.
  • Imagine cu titlu cu fermitate Legume Pasul 9
    5. Greutate și acoperiți amestecul. Pentru fermentarea, legumele trebuie să fie ponderate sub lichid. Așezați sistemul de greutate pe care l-ați conceput în interiorul vasului, asigurându-vă că placa sau borcanul pe care îl utilizați se potrivește perfect. Acoperiți întregul recipient cu o cârpă ușoară, strânsă, pentru a ține insectele și încă permiteți fluxul de aer.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea fermentației
    1. Imagine cu denumirea legumelor cu fermitate Pasul 10
    1. Lăsați fermentația să stea la temperatura camerei. Puneți-o într-o zonă curată și uscată. Legumele vor începe imediat să se descompună și să fermenteze. Asigurați-vă că camera nu este prea caldă sau rece - ar trebui să fie la temperatura camerei confortabile.1
  • Imagine cu denumirea legumelor cu fermentație Pasul 11
    2. Gustați fermentația în fiecare zi. Nu există un moment special la care este un ferment "gata" - Este o chestiune de gust. După doar o zi sau două, fermentația va dezvolta un tang. Păstrați-l degustați în fiecare zi până când ajunge la nivelul de tărâțe pe care îl doriți. Unii oameni preferă să mănânce fermentația corectă atunci când atinge profilul lor de aromă dorit. Cu toate acestea, dacă doriți să păstrați fermentația pentru o perioadă lungă de timp, va trebui să o mutați.
  • Dacă unele legume apar în partea superioară a lichidului, ele pot dezvolta un strat de mucegai. Pur și simplu răzuiți și asigurați-vă că legumele rămase sunt ponderate sub lichid. Mucegaiul este inofensiv și nu va ruina fermentația.
  • Imagine cu denumirea legumelor cu fermitate Pasul 12
    3. Transferați fermentația la o temperatură mai rece. Plasați-l în pivniță sau în frigider. Acest lucru va încetini procesul de fermentare, permițându-vă să păstrați fermentarea timp de câteva luni. Pe măsură ce legumele continuă să fermenteze, aroma lor va fi aprofundată. Păstrați degustarea fermentării la fiecare câteva săptămâni și mâncați-o de îndată ce are gust așa cum doriți.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Legume
    • Un cuțit și o placă de tăiere
    • Sare de decapare
    • Un castron mare de amestecare
    • Un vas de fermentare (borcanul de zidar, ceramica, etc.)
    • O greutate (zidar, placă și rocă etc.)
    • O acoperire subțire

    sfaturi

    Experimentați adăugarea de ierburi proaspete și mirodenii la fermele pe care le faceți. Mărimea proaspătă merge bine cu castraveții, perechi de usturoi proaspete minunate cu fasole verde, și complimente de ghimbir proaspete varză frumos.
  • Utilizați săruri de conserve sau de decapare. Sarea de masă poate face saramură înnorat.
  • Ferment în apă moale. Apa tare poate provoca culori și noroi ale saramurii. Dacă aveți doar apă tare, fierbeți apa și lăsați-o să stea timp de 24 de ore înainte de fermentare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar