Cum să faci tăieturi de legume formale

O tăiere formală de legume este un mod standard de tăiere a legumelor. Există multe reduceri formale diferite, inclusiv julienne și brunoise, și toate sunt folosite în scopuri diferite. Principalul motiv pentru a învăța reduceri de legume formale, cu toate acestea, se datorează faptului că ele se asigură că piesele dvs. de legume sunt uniforme în dimensiune, iar acest lucru face ca un timp chiar de gătit și alimente care arată grozav. Cele mai multe tăieturi de legume nu sunt prea greu de învățat, dar ei iau răbdare și practică pentru a stăpâni.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea legumelor pentru tăiere
  1. Imagine intitulată face tăieturi de legume formale Pasul 1
1. Trimiteți topurile, tulpinile și rădăcinile. Plasați legumele pe o placă de tăiere. Cu un cuțit ascuțit, tăiați cu grijă frunzele, tulpinile, vârfurile și cozile. Aruncați aceste piese sau adăugați-le într-o colecție de resturi de legume pentru fabricarea de bulioni.
  • Puteți face multe tăieri de legume formale cu orice fruct sau legume.
  • 2. Spălați legumele. Spălați legumele sub apă curgătoare și curățați legumele dure, cum ar fi cartofi și morcovi, cu o perie de legume. Periați legumele mai moi, cum ar fi ardei și roșii, cu o cârpă sau cu mâna.
  • Nu aveți nevoie să utilizați săpunuri, detergenți sau de curățare specială pentru a spăla produsele.
  • 3. Peel Legume cu piei dacă vrei. Utilizați un peeler de legume sau un cuțit ascuțit pentru a îndepărta pielea exterioară din legume cum ar fi squash. Pentru legume cum ar fi morcovi, cartofi și castraveți, piei sunt comestibile și le puteți lăsa pe ei dacă doriți.
  • Piele de fructe și legume conțin o mulțime de substanțe nutritive, deci dacă nu sunteți îngrijorați de estetică, lăsați piei în loc să le îndepărtați.
  • 4. Pătrat legume cilindrice. Felie o parte longitudinală a legumelor pentru a face o parte plată și uniformă. Transformați legumele pe partea tăiată și repetați cu celelalte trei laturi. Îndepărtați vârfurile și fundul conic, astfel încât să aveți o bucată de legume lungi de 2 inci (5 cm) cu legume, ceea ce va facilita tăierea legumelor în bucăți uniforme.>
  • În loc să aruncați excesul pe care l-ați tăiat, luați în considerare salvarea acesteia pentru supe, sucuri sau alte feluri de mâncare.
  • Legumele cilindrice care trebuie să fie pătrate includ morcovi, cartofi, dovlecei, vinete și castraveți.
  • 5. Tăiați legume rotunde în jumătate. Legumele rotunde, cum ar fi roșiile și ceapă, ar trebui tăiate în jumătate înainte de feliere, deoarece acest lucru va face mai ușor să le țineți constant. Tăiați fructul în jumătate prin mijloc, mai degrabă decât în ​​jumătate de tulpină la fund.
  • Pentru tomate, folosiți degetul pentru a alege semințele și sucul din mijloc dacă faceți o salsa sau alt fel de mâncare pe care nu doriți să fiți răniți.
  • Metoda 2 din 3:
    Efectuarea reducerilor de bază a juliennei și a brunoise
    1. Tăiați legumele în felii foarte subțiri. Plasați legumele pe o placă de tăiere, astfel încât să se așeze pe una dintre marginile pătrate. Țineți legumele constante cu o mână, iar cu cealaltă mână, utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia legumele în felii subțiri, longitudine. Felii ar trebui să fie groase de One-Opth-inch (3 mm).
    • Pe măsură ce tăiați, păstrați legumele constante cu o singură mână, dar mutați degetele înapoi în timp ce mergeți pentru a le ține departe de calea cuțitului.
    • Pentru legumele fine julienne, tăiați felii la o grosime de un șaisprezeceth-inch (1.6 mm).
  • 2. Stivă felii. Când ați tăiat întreaga legumă în felii subțiri, colectați și aranjați felii ca și cum ați fi cu o punte de cărți. Vrei ca toate feliile să fie îngrijite, ordonate, aliniate și orientate spre aceeași direcție. Așezați stiva de felii plane pe placa de tăiere.
  • 3. Tăiați șlefuirea în bastoane subțiri pentru a face tăierea juliennei. Țineți stiva de legume constante cu o singură mână și utilizați cealaltă mână pentru a tăia felii longitudinale din nou în bastoane lungi și subțiri. Grosimea tăieturilor ar trebui să fie la fel ca primele. Această tăietură subțire, asemănătoare cu stick, este cunoscută sub numele de julienne (bastoane care sunt groase de 3 mm (3 mm) (3 mm)) sau bastonul de julienne (bastoane care sunt unu-șaisprezeceth-inch (1.6 mm) grosime).
  • De aici, puteți lăsa legumele juliened sau zarnești în cuburi mici, care este cunoscut sub numele de tăietură de brunoise.
  • Legumele juliene sunt adesea folosite ca garnituri și în sosuri.
  • 4. Dice legumele juliene în cuburi foarte mici pentru a face tăierea brunoise. Stivă legumele juliened, astfel încât acestea sunt îngrijite, ordonate și îndreptate în aceeași direcție. Întoarceți stiva pentru a face tăieturi perpendiculare la bastoane. Țineți stackul stabil cu o singură mână și utilizați cealaltă mână pentru a tăia. Pentru tăierea brunoise, zarii bastoanele julienete în cuburi de unghi de 3-mm (3-mm).
  • Pentru brunoise fine, tăiate fine julienned bastoane într-o singură-șaisprezecea (1.6-mm) cuburi.
  • Legumele brunoise sunt adesea folosite ca garnitură și decor.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând reduceri mici și mari
    1. Încercați stickul mic. BatonNet este o tăietură mică, care este similară cu Julienne, iar singura diferență este dimensiunea bastoanelor (BatonNet este mai mare). Tăiați vegetația pătrat în lungime în felii groase (6-mm) groase (6-mm). Stivuiți felii și le puneți pe placa de tăiere. Apoi, tăiați felii longitudine din nou în bastoane care sunt un sfert de inch (6 mm) în jur.
  • 2. Transformați un mic stick într-un zar mic. La fel ca și cum puteți transforma o julienne într-o brunoise, de asemenea, puteți transforma un batonnet într-un zar mic, numit Macedoine. Stack bastoanele Batonnet, astfel încât acestea sunt îngrijite și ordonate. Întoarceți bastoanele pentru a face tăieturi perpendiculare. Țineți bastoanele constante cu o singură mână și utilizați cealaltă mână pentru a tăia bastoanele de bastoane în cuburi trimestriale (6-mm).
  • Tăierea macedoinei este adesea folosită pentru legume care vor fi incluse în salate rece.
  • 3. Tăiați legumele în bastoane mari. Bastoane mari, numite tăietură de baston, este aceeași cu bastonul, cu excepția faptului că bastoanele sunt trei sferturi de un centimetru (19 mm) în loc de un sfert de inch (6 mm). Tăiați vegetalele în lungime în felii de trei trimestre (19 mm) și apoi tăiați cele mai longitudine din nou în bastoane de trei trimestri (19 mm).
  • Deși tăierea bastonului nu este o tăietură extrem de comună pentru legume, începeți cu bastonul pentru a obține carré sau zaruri mari.
  • 4. Rotiți bastoanele mari într-un zar mare. Stivuiți bastoanele și întoarceți-le astfel încât să puteți face tăieturi perpendiculare. Țineți bastoanele constante cu o singură mână și utilizați cealaltă mână pentru a zarge bastoanele în cuburi de trei trimestre (19 mm).
  • Dicele mari sunt numite și tăietura Carré și este folosit pentru legume care sunt adăugate la supe, stocuri și multe alte feluri de mâncare.
  • 5. Tăiați verzi și ierburi cu frunze în benzi subțiri. Stivuiți verdele sau ierburile cu frunze una de cealaltă, cu cele mai mari frunze din partea de jos și cele mai mici deasupra. Rulați frunzele într-un cilindru strâns, ca un trabuc, de la tulpină la vârf. Țineți cilindrul închis cu o mână. Începând de la marginea exterioară a frunzelor, tăiați benzi subțiri de frunze de la verdeață.
  • Tipul de tăiere este numit sifona și este ideal pentru spanac, busuioc și alte legume cu frunze proaspete care sunt folosite ca garnitură sau decorare.
  • 6. Aflați tăierea subțire de hârtie. Aceasta este o tăietură distractivă și creativă, deoarece o puteți folosi cu orice legume și puteți tăia legumele în orice formă vă place. Piesele ar trebui să fie subțire subțire și dimensiunea unui ban. Începeți cu o legume tăiată cu o cutie de legume sau orice legume care se referă la diametrul unei monede unge. Dice legumele în felii subțiri care sunt de aproximativ 0.03 inci (1 mm) grosime.
  • Această tăietură se numește Paysanne, iar aceste legume pot fi pătrate, triunghiulare, rotunde sau orice altă formă.
  • Aceste legume sunt adesea folosite în bulion, caserole și alte feluri de mâncare de gătit scurt.
  • sfaturi

    Avertizări

    Utilizați întotdeauna un cuțit ascuțit și tăiați pe o suprafață plată și robustă pentru a evita accidentele.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar