Cum să aplicați pentru un loc de muncă

Aplicarea pentru locuri de muncă poate fi un proces cu adevărat stresant, deci probabil că doriți să faceți tot ce puteți pentru a vă mări șansele de succes. Din fericire, există sfaturi și tehnici pe care le puteți utiliza pentru a vă face CV-ul, scrisoarea de intenție și aplicația de la ceilalți candidați. În timp ce este posibil să trebuiască să trimiteți mai multe aplicații înainte de a găsi locul de muncă potrivit pentru dvs., încercați să nu pierdeți speranța, deoarece noile locuri de muncă se aprind în fiecare zi. Cu munca grea și dedicarea, puteți obține atenția angajatorului și puteți asigura o oportunitate interesantă de locuri de muncă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Crearea materialelor de aplicare
  1. Imaginea intitulată Aplicați pentru un loc de muncă Pasul 1
1. Căutați locuri de muncă care se potrivesc cu punctele forte și set de calificări. Cele mai multe organizații Postați locuri de muncă disponibile online. Vizitați site-urile de ocupare a forței de muncă precum LinkedIn, într-adevăr și monstru pentru a găsi listele de locuri de muncă. Introduceți cuvintele cheie pentru tipul de sarcină pe care doriți să vedeți ce este disponibil. În plus, verificați dacă companiile din industria dvs. au deschideri de locuri de muncă listate pe site-ul lor. De asemenea, puteți verifica anunțurile din zona dvs.
  • În timpul pandemiei COVID-19, vă puteți concentra căutarea pe industriile esențiale sau care fac parte din răspunsul pandemic. De exemplu, depozitele, serviciile de livrare a pachetelor, magazinele de bacanie și furnizorii de asistență medicală pot fi angajați. În mod similar, este posibil să puteți obține un loc de muncă ca martor de contact, reprezentantul serviciului clienți de telefonie sau educator online.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un loc de muncă Pasul 1
    2. Cercetați compania înainte de a vă aplica. Faceți o căutare online pentru a găsi site-ul companiei, paginile sociale media și orice articole de știri care sunt acolo. Citiți despre misiunea companiei, proiectele actuale și pozițiile disponibile. Luați note, astfel încât veți putea include aceste informații în CV-ul dvs. și scrisoarea de intenție.
  • În cazul în care intervievatorul sau managerul de angajare este listat, căutați profilul lor LinkedIn și paginile sociale pentru a afla mai multe despre ele. Utilizați aceste informații pentru a vă ajuta să vă referiți la acestea, astfel încât să aveți o margine asupra competiției dvs. De exemplu, ați putea găsi că ați fost la aceeași școală sau ați avut același grad și ați putea evidenția că în scrisoarea dvs. de intenție.
  • Acordați atenție obiectivelor actuale și nevoilor companiei. De exemplu, în timpul pandemiei COVID-19, unii angajatori au nevoi diferite decât de obicei. Includeți aceste lucruri în materialele dvs. de aplicare.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o lucrare Pasul 3
    3
    Scrieți o CV-ul care evidențiază educația, abilitățile și experiența dvs. După ce vă scrieți CV-ul, obțineți pe cineva în care aveți încredere că ați verificat-o pentru a vă asigura că nu aveți erori și nu ați lăsat nimic. Includeți următoarele informații despre CV:
  • Numele dvs., informațiile de contact și adresa de e-mail din partea de sus.
  • Fundalul dvs. educațional sau formarea pe care ați făcut-o.
  • Istoria muncii dvs., inclusiv responsabilitățile și realizările dvs.
  • Cunoștințe și abilități speciale.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o lucrare Pasul 4
    4. Adaptați CV-ul dvs. la fiecare descriere a postului. S-ar putea să fiți tentați să utilizați același CV pentru fiecare aplicație de locuri de muncă, dar este mai probabil să obțineți un interviu dacă ajustați CV-ul pentru fiecare loc de muncă individual. Examinați descrierea postului și încorporați cuvintele cheie în CV-ul dvs. Concentrați-vă mai ales pe abilitățile și educația pe care o aveți direct legate de locul de muncă pe care îl solicitați în prezent.
  • În timpul focarului COVID-19, evidențiați-vă munca la distanță și abilitățile tehnice, deoarece sunt în prezent în căutarea unor locuri de muncă.
  • Utilizați verbe active pentru a descrie lucrarea pe care ați făcut-o la lucrările anterioare sau la munca de voluntariat. De exemplu, utilizați verbe ca "proiectat," "implementat," "inovat," sau "analizat."
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un loc de muncă Pasul 5
    5. Cereți 3 persoane să fie referințe pentru dvs. Mulți angajatori vă cer să oferiți referințe profesionale care pot vorbi cu performanța dvs. de locuri de muncă. Alegeți oameni care au lucrat îndeaproape cu dvs. în trecut, cum ar fi un fost supraveghetor sau coleg. Discutați cu persoanele pe care doriți să le utilizați ca referințe pentru a vă asigura că sunt bine cu dvs., oferind informațiile angajatorului. Apoi, confirmați informațiile de contact, astfel încât să le puteți include la aplicația dvs.
  • Obțineți numele complet al fiecărui referință, numărul de telefon, adresa de e-mail, titlul curent și angajatorul curent.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un loc de muncă Pasul 6
    6
    Scrie o scrisoare de intenție Dacă cineva este solicitat. O scrisoare de intenție este șansa dvs. de a spune angajatorului exact de ce doriți ca locul de muncă și de ce ar trebui să vă angajeze peste ceilalți candidați. Utilizați un ton entuziast în scrisoarea dvs. de intenție pentru a vă transmite entuziasmul pentru slujbă. În plus, adaptați scrisoarea de intenție a persoanei care intervievează candidații dacă este posibil, astfel încât să vă cunoască atenția asupra detaliilor. S-ar putea să includeți următoarele în scrisoarea dvs .:
  • De ce vă interesează poziția.
  • Cum veți fi un avantaj pentru companie sau organizație.
  • De ce ești cea mai bună persoană pentru slujbă.
  • Ce sperați să învățați de la locul de muncă.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o lucrare Pasul 7
    7. Actualizați-vă profilul LinkedIn dacă aveți unul. Nu aveți nevoie de un profil LinkedIn pentru a obține un loc de muncă, dar poate ajuta angajatorii să obțină mai multe informații despre dvs. Asigurați-vă că toate informațiile din profilul dvs. sunt actuale și corecte. Utilizați profilul dvs. pentru a include informații despre dvs. care nu se potrivesc pe CV-ul dvs. din cauza spațiului limitat.
  • De exemplu, este posibil să includeți mai multe informații despre proiectele pe care le-ați lucrat sau despre pozițiile de voluntar pe care le-ați ținut că nu se potrivesc în spațiul pe care îl aveți pe CV-ul dvs.
  • Adăugați cuvinte cheie referitoare la abilitățile de lucru și tehnologie de la distanță dacă solicitați un loc de muncă în timpul pandemiei COVID-19.
  • Virtual Networking devine o modalitate populară de a face contacte de locuri de muncă în timpul focarului COVID-19. Puneți-vă profilul și încercați să faceți legături cu oamenii din industria dvs.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un loc de muncă Pasul 8
    8. Asigurați-vă că prezența dvs. online este curățată. Angajatorii și recrutorii își scot adesea internetul căutând dvs. și orice negativitate pe care o văd poate face să vă elimine ca candidat la locul de muncă. Examinați conținutul public despre toate profilurile dvs. de social media. Schimbați setările de confidențialitate pentru a ascunde tot ce nu doriți văzută. Dacă este necesar, ștergeți posturile care sunt depășite și nu reprezintă cine sunteți acum.
  • De exemplu, s-ar putea să vă ascundeți sau să ștergeți fotografiile în timpul nopților în oraș. În mod similar, ați putea șterge postările vechi în care v-ați plâns de un loc de muncă sau ați glumit la locul de muncă.
  • Luați în considerare întrebarea câtorva prieteni pentru a vă examina profilurile și pentru a vă spune dacă aceștia vor afișa ceva care ar putea dezactiva un potențial angajator.
  • Metoda 2 din 4:
    Trimiterea unei aplicații online
    1. Imaginea intitulată Aplicați pentru un loc de muncă Pasul 9
    1. Citiți cu atenție descrierea postului pentru a vă asigura că sunteți calificat. Examinați descrierea postului cel puțin de două ori pentru a vă asigura că înțelegeți ce caută angajatorul. Evidențiați abilitățile specifice și calificările educaționale pe care le aveți. În plus, căutați cuvintele cheie pe care angajatorul le-ar putea aștepta să le vadă pe un CV.
    • De exemplu, cuvintele cheie ar putea include lucruri precum "lucrările la distanță", "auto-starter", "inovatoare" sau "echipa de echipă."Abilitățile pe care le-ați putea observa ar putea include" competența în zoom "sau" capacitatea de a lucra cu alții."
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un loc de muncă Pasul 10
    2. Verificați cerințele aplicației cu angajatorul dacă utilizați un site de locuri de muncă. În timp ce site-urile de ocupare a forței de muncă reprezintă o resursă excelentă pentru a vă ajuta să găsiți un loc de muncă, uneori postarea de locuri de muncă pe un site de locuri de muncă poate diferi de postarea angajatorului. Când se întâmplă acest lucru, puteți trimite accidental materialele greșite sau puteți lăsa informații importante care pot sabota șansele de a obține locul de muncă. Înainte de a vă trimite cererea, examinați postarea originală de postare pe site-ul angajatorului pentru a vă asigura că urmați instrucțiunile exact.
  • De exemplu, site-ul angajatorului poate spune să trimită scrisoarea dvs. de intenție și să reia direct persoanei care intervievează candidații. În mod similar, ei vă pot cere să abordăm lucruri specifice pe CV-ul dvs., cum ar fi salariul dvs. anterior.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o treaptă de lucru 11
    3. Completați fiecare câmp de la aplicație. Puteți fi frustrat dacă aplicația vă cere să reintroduceți informațiile pe care le-ați furnizat deja, cum ar fi conținutul CV-ului dvs. Cu toate acestea, introducerea acestor informații despre aplicația în sine facilitează software-ul pentru ocuparea forței de muncă pentru a vă scana informațiile pentru a vedea dacă sunteți o potrivire bună pentru locul de muncă. În plus, este, în general, mai ușor pentru ca intervievatorul să citească. Asigurați-vă că acordați răspunsuri complete și exacte pentru fiecare întrebare pentru a vă oferi cea mai bună șansă de a obține locul de muncă.
  • Luați în considerare introducerea răspunsurilor dvs. într-un document de procesare a cuvântului, astfel încât să puteți corecta cu ușurință acest lucru. Apoi, copiați-o și lipiți-o în aplicație.
  • Dacă doriți ca angajatorul să știe ceva despre dvs., cum ar fi responsabilitățile din trecut care se referă la poziția dorită, includeți-o în câmpurile de aplicații relevante. Nu presupuneți că o vor vedea pe CV-ul dvs.
  • Nu utilizați funcția de umplere automată a aplicației deoarece ați putea introduce accidental informațiile greșite în casetă.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un pas de lucru 12
    4. Importați CV-ul și scrisoarea de intenție, dacă este solicitată. Mulți angajatori solicită un CV și o scrisoare de intenție, chiar dacă depuneți o cerere, de asemenea. Căutați un buton de pe site unde aplicați acest lucru "importul" sau "Încărcați."Faceți clic pe acest buton și selectați fișierele de documente pe care doriți să le trimiteți angajatorul. Verificați dacă documentele dvs. au fost încărcate corect înainte de a vă trimite cererea.
  • Asigurați-vă că alegeți documentul potrivit pentru acest loc de muncă. S-ar putea să vă ajute să etichetați în mod clar CV-ul și scrisoarea de intenție, astfel încât să știți care dintre ele este pentru ce locuri de muncă.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o treaptă de serviciu 13
    5. Examinați cererea dvs. pentru a vă asigura că este gratuită de erori. Greșelile de pe cererea dvs. pot face ca angajatorul să creadă că nu acordați atenție detaliilor, deci ar putea să vă rănească șansele de a obține slujba. Citiți toate răspunsurile dvs. pentru a verifica dacă nu ați făcut erori. Corectați orice greșeli pe care le-ați făcut și adăugați detalii suplimentare dacă credeți că unele dintre răspunsurile dvs. sunt prea vagi.
  • Verificați dublu pentru greșeli, greșeli și erori gramaticale. Unii angajatori ar putea ignora cererea dvs. dacă aceștia arată aceste tipuri de greșeli, deoarece probabil că au o mulțime de solicitanți să sorteze.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o treaptă de lucru 14
    6. Trimiteți aplicația dvs. prin intermediul site-ului dacă utilizați unul. Când sunteți gata să trimiteți aplicația dvs., căutați un buton care spune "Trimiteți."Probabil va fi în partea de jos a ecranului. Faceți clic pe acest buton pentru a trimite aplicația și a încărcat materialele către angajator.
  • După ce ați apăsat "Trimiteți", probabil că nu veți putea să vă corectați cererea, reluarea sau scrisoarea de intenție. Asigurați-vă că totul este perfect înainte de a trimite aplicația dvs.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un loc de muncă Pasul 15
    7. Trimiteți-vă materialele către angajator dacă aplicați direct. Unii angajatori pot prefera să vă trimiteți CV-ul și scrisoarea de intenție direct directorului de angajare sau departamentului de resurse umane. Introduceți adresa de e-mail în formularul de e-mail și verificați dacă este corect. Creați o linie de subiect care se potrivește cu instrucțiunile din postarea postului. Apoi, atașați CV-ul și scrisoarea de intenție. Introduceți un mesaj scurt către destinatar, spunându-le că sunteți interesați de slujbă și ați atașat materialele dvs.
  • Linia dvs. de subiect ar putea fi, "solicitant pentru poziția IT", "Reluați și scrisoare de intenție pentru participantul Galerie" sau "Ca răspuns la postarea de locuri de muncă."
  • Mesajul dvs. scurt ar putea spune: "Sunt încântat să solicit poziția de participant la galerie cu muzeul dvs. Ca membru muzeu, am petrecut multe ore în galerii, așa că voi fi o potrivire excelentă pentru această poziție. Vă rugăm să găsiți atașat CV-ul meu și scrisoarea de intenție, care vă va arăta cum voi fi un avantaj pentru organizația dvs."
  • Metoda 3 din 4:
    Aplicând pentru un loc de muncă în persoană
    1. Imaginea intitulată Aplicați pentru o lucrare Pasul 16
    1. Rochie ca și cum te duci la un interviu de angajare. Prima dvs. impresie cu un potențial angajator este foarte importantă, astfel încât să poarte îmbrăcăminte profesională, indiferent ce tip de loc de muncă doriți. Acest lucru arată angajatorul pe care îl luați în serios vânătoarea de locuri de muncă.
    • S-ar putea să purtați o cămașă buton, pantaloni sau o fustă, și pantofi de îmbrăcăminte. Pentru a spori cu adevărat profesionalismul costumului dvs., puneți pe un blazer sau cardigan peste ansamblu.
    • Dacă solicitați un loc de muncă în activitatea de vânzare cu amănuntul sau restaurant, ați putea obține un prim interviu rapid la fața locului.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o treaptă de lucru 17
    2. Cereți să discutați cu managerul de angajare. Zâmbește și salută angajatul care face mai întâi contact cu tine. Apoi, spuneți că căutați un loc de muncă și doriți să discutați cu managerul de angajare. Așteptați cu răbdare pentru ca persoana să se întâlnească cu dvs.
  • Spune ceva de genul: "Bună, sunt aici pentru a întreba despre un loc de muncă. Este managerul dvs. de angajare disponibil pentru o conversație rapidă?"
  • Dacă sunt indisponibile, întrebați când este un moment bun pentru a vă întoarce. S-ar putea să spui: "Când ar fi un moment bun pentru mine să mă întorc?"
  • Dacă vedeți că afacerea este super ocupată, este mai bine să vă întoarceți mai târziu. Nu veți face o primă impresie bună dacă vă puneți nevoile în fața angajaților și a clienților.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o treaptă de lucru 18
    3. Spuneți managerului de angajare sunteți interesat de aplicarea pentru poziții deschise. Luați acest moment pentru a explica rapid de ce doriți să lucrați acolo. Exprimați-vă interesul față de companie, apoi întrebați dacă există poziții deschise pe care le puteți aplica. Dacă da, întrebați dacă puteți completa o aplicație.
  • Ai putea spune: "Bună, sunt Taylor Evans. Sunt un client obișnuit aici și sunt foarte informat despre produsele dvs., așa că cred că aș fi un avantaj pentru afacerea dvs. Mă întrebam dacă aveți poziții nefolosite."
  • Rețineți că unele organizații nu au aplicații. În acest caz, ei pot doar să vă ia CV-ul.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un loc de muncă Pasul 19
    4. Dați-l pe reprezentantul companiei o copie a CV-ului. Este întotdeauna o idee bună să vă aduceți CV-ul cu dvs. pentru că arată că sunteți dedicat obținerii slujbei. Dă-ți CV-ul la managerul de angajare pentru a privi când au timp. Dacă o revizuiesc imediat, răspundeți la orice întrebări pe care le-ar putea avea pentru dvs.
  • Aduceți doar 1 sau 2 copii ale CV-ului dvs. În caz contrar, managerul de angajare poate crede că aplicați peste tot. Chiar dacă așa este cazul, doriți să credeți că sunteți interesat în mod special de locul lor de muncă.
  • Nu vă așteptați ca managerul de angajare să o citească imediat, deoarece ar putea fi cu adevărat ocupați. Păstrați o atitudine pozitivă, chiar dacă o aruncă departe.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un loc de muncă Pasul 20
    5. Completați o cerere de angajare dacă compania are una. Managerul de angajare vă poate oferi o aplicație de hârtie, deși ar putea să vă direcționeze pentru a completa o aplicație online. Furnizați răspunsuri exacte la toate cutiile, apoi verificați dublu că nu ați făcut greșeli. Dacă este o aplicație de hârtie, zâmbiți când îl trimiteți înapoi la ei pentru a arăta că sunteți încântați de slujbă.
  • Le-ai putea să le dai și să spui: "Mulțumesc atât de mult pentru această ocazie!"
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un loc de muncă Pasul 21
    6. Mulțumesc angajaților pentru timpul lor înainte de a pleca. Spuneți fiecărei persoane că ați vorbit cu faptul că sunteți recunoscător pentru timpul petrecut să vorbească cu dvs. Asigurați-vă că zâmbiți când faceți acest lucru, astfel încât mulțumirile dvs. pare autentice.
  • Spune ceva de genul: "Mulțumesc atât de mult pentru a lua timp să vorbești cu mine" sau "vă mulțumesc pentru tot ajutorul tău."
  • Metoda 4 din 4:
    Urmăriți aplicația dvs
    1. Imaginea intitulată Aplicați pentru un loc de muncă Pasul 22
    1. Contactați angajatorul pe săptămână după trimiterea cererii dvs. Verificarea stării aplicației dvs. vă arată interesul dvs. în poziție și vă asigură că materialele dvs. de aplicare au făcut-o persoanei corespunzătoare. Apelați angajatorul, trimiteți angajatorului un e-mail sau trimiteți un mesaj intervievatorului pe LinkedIn la urmărire. Întrebați dacă au primit cererea dvs. și întrebați despre procesul de angajare.
    • Urmăriți când ați aplicat pentru fiecare loc de muncă pentru a vă asigura că vă amintiți să urmăriți.
    • În timpul pandemiei COVID-19, unele manageri de angajare și departamentele de resurse umane sunt copleșiți și pot lucra de la domiciliu. Fiți atenți la acest lucru atunci când le contactați. S-ar putea să așteptați câteva zile suplimentare înainte de a le contacta. În plus, păstrați mesajul scurt și prietenos.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o treaptă de lucru 23
    2. Utilizați un ton prietenos și pozitiv atunci când discutați cu angajatorul. Probabil că sunteți cu adevărat nerăbdător pentru un răspuns, dar ați putea face o impresie proastă dacă sunăți nervoși sau exigenți. Fii bun cu fiecare angajat cu care vorbești la organizație. Puneți întrebări de bază și acceptați orice răspuns pe care îl primiți.
  • De exemplu, nu faceți comentarii solicitante cum ar fi: "Nu am fost încă contactat" sau "Cât timp va dura pentru a trece prin aplicații?"În schimb, spuneți ceva de genul", au fost luate decizii "sau" Poți să-mi dai câteva informații despre intervalul de timp?"
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru o treaptă de lucru 24
    3. Spuneți-le că ați înțeles că COVID-19 poate afecta nevoile și cronologia acestora. Mulți angajatori își adaptează forța de muncă din cauza schimbărilor în economie. În plus, angajații pot lucra de la distanță și ar putea să se ocupe de responsabilități suplimentare. Explicați că înțelegeți ceea ce se ocupă de acum și sunt flexibili pentru a se potrivi nevoilor lor. Acest lucru le arată că sunteți un jucător de echipă și sunteți dispus să vă ajustați după cum este necesar dacă sunteți angajat.
  • S-ar putea să spuneți: "Recunosc că pandemia poate afecta nevoile dvs. de angajare, dar încă mai angajați pentru această poziție?"Sau" Știu că cronologia de angajare se poate schimba din cauza pandemiei, dar aveți o imagine de ansamblu asupra a ceea ce mă pot aștepta?"
  • Eșantion de e-mail, Reluare și scrisoare de intenție

    E-mail pentru a întreba despre un potențial de muncă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    CV-ul adnotat pentru aplicația de locuri de muncă

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Scrisoare de identificare a locului de muncă adnotată

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Concentrați-vă pe trimiterea unei aplicații de înaltă calitate la câteva locuri de muncă care corespund nivelului dvs. de calificare. Nu doar ardei iute de locuri de muncă cu aceeași aplicație de bază.
  • În timp ce căutați locuri de muncă, lucrați la învățarea unor noi abilități care vă pot face mai atractive pentru angajatori. Căutați formarea gratuită online sau înscrieți-vă într-o clasă sau atelier de costuri reduse.
  • Testați camera web și microfonul computerului în cazul în care vi se solicită un interviu virtual. În timpul focarului Covid-19, mulți angajatori fac interviuri online.
  • Cinstea este cea mai bună politică atunci când completați aplicațiile de locuri de muncă, asigurându-vă că tot ceea ce includeți este corect.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar