Cum să vă în continuare cariera de jurnalism

Jurnalismul este o industrie interesantă, cu multe moduri diferite de a obține un loc de muncă și de a rămâne activ. Din acest motiv, există oportunități ample de avansare într-o carieră sau o poziție. Ca și în cazul oricărui loc de muncă, luând următorul pas va necesita o anumită muncă. Prin îmbunătățirea abilităților jurnalistice pe care le aveți deja, construiți o rețea puternică de colegi și mentori și punerea la displată a lucrărilor dvs., veți putea găsi acele oportunități de a vă promova și cariera dvs!

Pași

Metoda 1 din 4:
Îmbunătățirea abilităților tale
  1. Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 1
1. Du-te la evenimente sau conferințe concepute pentru jurnaliști. Conferințe, seminarii și grupuri care se concentrează asupra jurnalismului vă pot învăța sfaturi utile pe care le puteți aplica pentru a vă continua cariera. Aceste evenimente pot fi organizate prin intermediul organizațiilor de jurnalism sau prin alte grupuri. Adresați-vă angajatorilor și colegilor dvs. și faceți cercetări online pentru a afla unde și când se desfășoară evenimente.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 2
    2. Participați la seminarii profesionale de dezvoltare. Aceste tipuri de seminarii sunt oferite pe tot parcursul anului prin multe instituții, de la colegii și universități la organizațiile locale la întreprinderile mari. Subiectele includ în mod obișnuit modalități de a construi abilități orientate spre carieră, cum ar fi să devină mai confortabil în pozițiile de conducere, învățând cum să comunice mai eficient sau cum să creați strategii în diferite modele de afaceri. Deși acestea nu sunt, în general, direct legate de jurnalism, abilitățile pe care le puteți câștiga la aceste evenimente sunt aplicabile oricărei cariere.
  • Uneori aceste ateliere costă bani. S-ar putea să fiți compensați sau rambursați de angajatorul dvs. sau este posibil să plătiți pentru ei din fondurile proprii. Uită-te la acest lucru înainte de a vă înscrie pentru orice.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 3
    3. Rămâneți la curent cu practicile din industrie prin citirea jurnaliștilor populari. Jurnaliștii bine cunoscuți sunt bine cunoscuți pentru un motiv. Uită-te la munca lor și vezi cum îți poți îmbunătăți. Asigurați-vă că, de asemenea, să vă uitați la căile lor de carieră și să vedeți dacă puteți lua oricare dintre pașii pe care au luat-o, mai ales dacă lucrați în același domeniu.
  • Dacă jurnaliștii dvs. preferați au informațiile de contact disponibile, ajungeți la ele! Nu poate face rău să trimită un e-mail și să ceară sfaturi.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 4
    4. Căutați și aplicați pentru stagii sau alte poziții la ziare și site-uri web. Una dintre cele mai bune modalități de a construi abilități și de a câștiga experiență este de a face de fapt munca. Dacă începeți doar în jurnalism, luați în considerare aplicarea pentru stagii și alte locuri de muncă care vă pot învăța multe abilități diferite care vă vor face un jurnalist mai bun. Căutați prin intermediul plăcilor locale și naționale de locuri de muncă pentru stagii și locuri de muncă pe care le puteți solicita.
  • Rețineți că unele stagii nu sunt plătite și pot fi doar pentru o perioadă limitată de timp. Acesta va fi un factor mare dacă ajungeți până la punctul în care trebuie să decideți între șederea la un loc de muncă sau luați un stagiu.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 5
    5. Aflați abilitățile care vă fac un candidat mai divers și atractiv pentru locuri de muncă. Nu puteți avea niciodată prea multe abilități atunci când încercați să avansați într-o carieră. Prin învățarea modului de a face noi locuri de muncă în industria dvs., veți deveni mai comercializabil ca candidat la viitoarele locuri de muncă.
  • Dacă lucrați în Jurnalismul Print, luați în considerare învățarea cum să luați și să editați fotografii sau videoclipuri, cum să faceți codarea de bază și designul site-ului sau orice alte competențe legate de managementul afacerilor, cum ar fi contabilitatea.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 6
    6. Luați cursuri de facultate sau universitate pentru a învăța abilități legate de jurnalism. Deși ați putea avea deja o diplomă în jurnalism sau în domeniu conex, luând alte clase vă poate oferi formare și cunoștințe despre noile subiecte care ar putea fi de utilizare. De exemplu, unele colegii oferă ateliere pentru diferite tipuri de subiecte de informatică, care vă pot ajuta să învățați despre editarea și publicarea site-urilor web. Sau ați putea lua o clasă de fotografie, care vă va expune la munca fotojurnalistă și vă va oferi o nouă abilitate. Dacă locuiți lângă un colegiu sau universitate, verificați dacă există clase gratuite sau low-cost disponibile. De asemenea, puteți căuta cursuri online care pot fi luate în orice moment. Exemple de cursuri pe care le puteți lua în plus față de jurnalism sunt studiile engleze, comunicare și mass-media.
  • Dacă nu sunt disponibile clase fără a se înscrie, arata online pentru programe publice sau cursuri gratuite deschise online. Există multe resurse pe care le puteți profita de!
  • Metoda 2 din 4:
    Construirea rețelei dvs
    1. Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 7
    1. Stabiliți relații pozitive cu colegii dvs. Contacte pe care le întâlniți de la alte ziare, reviste și alte publicații vă pot ajuta să aflați despre noi oportunități de locuri de muncă sau de plasare. Ajungeți în orice mod pe care îl puteți, pentru că nu știți niciodată cine poate deschide ușa la următorul pas.
    • Adresați-vă managerilor sau oamenilor deasupra dvs. în companie pentru a obține prânzul sau o cafea și a vorbi cu ei despre rutele pe care le-au dus la cariera lor.
    • Întâlniți cu alți jurnaliști din diferite documente și tipuri de publicații.
    • Participați la evenimente sociale la nivel de companie sau din industrie. Utilizați aceste experiențe la Mingle și faceți prieteni.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 8
    2. Stați legătura cu contactele de jurnalism în întreaga carieră. Menținerea relațiilor cu cei pe care ați vorbit sau ați lucrat în trecut vă va ajuta să vă demonstrați profesionalismul, autenticitatea și integritatea în ceea ce privește cariera dvs. Puteți face acest lucru în orice mod pe care îl găsiți mai ușor sau cel mai potrivit, cum ar fi apelurile telefonice, întâlnirea în persoană sau corespondența scrisă.
  • Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este de a trimite actualizări prin e-mail o dată sau de două ori pe an pentru persoanele cu care aveți o relație stabilită. În aceste actualizări, spuneți-le ceea ce lucrați, ce este nou în cariera dvs. și ceea ce sperați să faceți în viitor.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 9
    3. Mențineți o listă de contacte și posibile referințe la utilizare la aplicarea pentru poziții. Fiecare loc de muncă pe care îl aplicați vă va cere să oferiți referințe, deci va trebui să aveți o listă de oameni care vă cunosc și munca dvs. gata. Ajungeți la persoanele pe care le considerați că ar fi dispuși să comenteze pozitiv asupra muncii dvs. și să le întrebi dacă le puteți include ca o referință în viitor. Începeți compilarea acestei liste ca document pe computer sau undeva în siguranță.
  • Când faceți o listă de referințe, asigurați-vă că obțineți numărul de telefon al fiecărei persoane, adresa de e-mail, adresa de lucru și titlul poziției acestora.
  • Organizați referințe și contacte în diferite categorii, cum ar fi managerii, colegii, foștii angajatori și referințele personale.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 10
    4. Alăturați-vă asociațiilor legate de jurnalism pentru a vă conecta la comunitatea profesională. Acest lucru vă va lărgi rețeaua, deoarece vă veți întâlni cu diferite tipuri de jurnaliști în ceea ce privește contextul, experiențele, locațiile geografice, zonele de interese. În plus, acest lucru vă va oferi și o serie de oportunități, cum ar fi formarea sau seminarii, în timp ce lucrați cu asociația în diferite proiecte.
  • Există multe asociații de jurnalism diferite pentru a alege de la. Luați în considerare îmbinarea grupurilor locale și naționale, astfel încât să aveți contacte din întreaga rețea.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 11
    5. Creați un profil LinkedIn pentru a vă conecta cu colegii și pentru a vă împărtăși munca. LinkedIn este un instrument uimitor de rețea care vă permite să vă conectați cu persoane din industria dvs. pe care o cunoașteți. Configurați un profil și actualizați-l frecvent.
  • Utilizați LinkedIn ca o modalitate de a vă organiza contactele profesionale. Adăugați colegii dvs. pe acesta și conectați-vă cu persoane pe care le întâlniți la locul de muncă sau prin evenimente de rețea.
  • LinkedIn funcționează, de asemenea, ca un loc în care vă puteți împărtăși munca, astfel încât să postați link-uri către orice pe care scrieți, astfel încât contactele potențiale pot fi ceea ce ați realizat.
  • Metoda 3 din 4:
    Afișarea muncii dvs
    1. Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 12
    1. Creați un site web profesionist pentru a vă împărtăși toată munca într-o singură locație. Un site web este o modalitate excelentă de a împărtăși cu ușurință informații despre dvs. și despre munca dvs. Pe site, includeți o biografie personală, o copie a CV-ul tau Cu informații de contact și link-uri către munca dvs. publicată.
    • Există o mulțime de platforme de construcție a site-urilor pe care le puteți utiliza, iar multe dintre ele sunt gratuite. Căutați în jur pentru cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.
    • Treceți prin intermediul site-ului colegilor dvs. pentru a câștiga idei pentru propria dvs.
  • Imagine denumită în continuare jurnalismul dvs. Pasul 13
    2. Faceți un portofoliu online pentru a vă oferi toate informațiile dvs. profesionale. Portofoliul poate fi o extensie a site-ului dvs. sau poate fi o pagină separată. În portofoliul dvs, Ar trebui să includeți Probele de scriere și alte lucrări, o declarație de misiune, o scurtă biografie, un rezumat al experienței dvs. de lucru și jurnalistic, orice realizări sau recomandări și legături către media socială profesională.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 14
    3. Configurați profiluri de social media pentru a vă împărtăși munca și pentru a rămâne în contact cu oamenii. Pe profilurile dvs. profesionale de social media, împărtășiți legăturile cu munca dvs. și implicați-vă cu alții în lumea jurnalismului. La construi o rețea socială, Va trebui să rămâneți activi, așa că asigurați-vă că ați postat în mod consecvent, urmați alții și verificați dacă aveți mesaje sau persoane care ajung la dvs.
  • Cea mai bună platformă pentru dvs. ca jurnalist este cel mai probabil Twitter, dar având profiluri pe alte rețele populare, cum ar fi Facebook și Instagram, vor fi de asemenea de ajutor.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 15
    4. Separați-vă profilurile profesionale de la cele personale. Chiar dacă nu totul se potrivește cu ușurință fie într-o categorie profesională sau personală, ar trebui să încercați să distingeți între profilurile sociale care sunt destinate muncii dvs. și celor care sunt destinate actualizărilor personale. Menținerea unei distanțe între cele două vă permite să construiți o imagine mai precisă a sinelui dvs. profesional și vă asigură că adepții dvs. primesc conținutul pe care îl anticipează de la dvs.
  • O modalitate ușoară de a începe separarea celor două este de a utiliza conturi de utilizator separate de computer și de a separa browserele pentru nevoile dvs. personale și profesionale. Separarea acestora ajută în mod specific să păstreze orice altceva în ordine.
  • Luați în considerare punerea profilurilor personale sub un nume diferit, cum ar fi numele dvs. de prim și intermediul dvs. și utilizați numele și prenumele dvs. pentru profilurile dvs. profesionale.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 16
    5. Postați numai materialele adecvate în orice cont care este asociat cu dvs. Ca regulă generală a degetului mare, doar un conținut post că ați fi confortabil să arătați șefului dvs. Nu vrei să pierzi o oportunitate față de ceva ce ai spus pe Facebook.
  • Metoda 4 din 4:
    Producerea conținutului de calitate
    1. Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 17
    1. Continuați să lucrați și să scrieți articole de calitate pe care sunteți mândru să le împărțiți. Acest lucru poate părea evident, dar dacă încercați să vă în continuați cariera, va trebui să mențineți un flux constant de muncă. Probabil că va trebui să scrieți mai mult, de fapt. Dacă doriți să avansăm ca jurnalist, trebuie să țineți activitatea bună și să vă perfecționați abilitățile, ceea ce necesită timp și practică.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 18
    2. Strak-ul în alte domenii ale jurnalismului pentru a vă extinde abilitățile. Deși ar trebui să vă concentrați asupra activității pe care vi se plătește să le produceți, ar trebui, de asemenea, să încercați să scrieți în alte medii jurnalistice și genuri pentru a încerca lucruri noi și pentru a afla mai multe despre profesie.Scrierea și raportarea pe subiecte care interesați că vă puteți ajuta să vă determinăm să produceți o muncă mai mare în calitate.
  • De exemplu, dacă raportați în prezent despre știința politică, dar vă bucurați și de sport, căutați muncă legată de sport, cum ar fi acoperirea evenimentelor sportive sau știri sportive.
  • De asemenea, puteți încerca medii diferite. Dacă lucrați în Jurnalismul Print, încercați să faceți videoclipuri sau podcast-uri.
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 19
    3. Efectuați lucrări independente pentru a crește producția și raportul pe teme noi. Priviți online pentru apeluri de la publicații care se specializează în subiecte care vă interesează. Scrieți și trimiteți piese pentru a începe construirea unui corp mai mare și mai variat de lucru. Făcând diferite tipuri de jurnalism, vă veți deschide ca un candidat la mai multe oportunități.
  • Dacă vă publicați, nu uitați să vă partajați acest lucru pe media dvs. socială și să îl actualizați pe CV-ul dvs!
  • Imagine denumită în continuare cariera dvs. de jurnalism Pasul 20
    4. Cereți mai multă muncă și responsabilități la locul de muncă. Spuneți managerilor dvs. că vă simțiți confortabil să luați un volum de muncă mai mare. Acest lucru le va arăta că aveți inițiativă și ambiție. De asemenea, ar trebui să căutați să efectuați diferite tipuri de muncă. Acest lucru ar putea însemna preluarea sarcinilor manageriale sau bazate pe mentor, care pot deschide ușile la roluri mai mari!
  • Înainte de a vă îmbunătăți mai multe responsabilități, asigurați-vă că veți fi la îndemână și puteți face acest lucru fără a diminua munca dvs. jurnalistică. Nu doriți să deveniți suprasolicitați și, ca rezultat, să nu puteți produce conținut de calitate.
  • sfaturi

    Vorbiți direct șefului dvs. sau la Departamentul de Resurse Umane dacă doriți să vă deplasați în compania în care lucrați în prezent. Acestea vă pot oferi informații despre pozițiile deschise sau puteți începe să vă pregătiți pentru poziția de jurnalism pe care doriți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar