Cum de a îngheța ciupercile

Ciupercile brute se vor întoarce la mușchiul neaprins în congelator, deoarece moleculele de apă din interiorul lor se transformă în cristale de gheață și rupeți pereții celulelor. Fiecare dintre aceste metode durează doar câteva minute de pregătire și va păstra textura și aroma ciupercilor dvs. mult mai eficient.

Pași

Metoda 1 din 3:
Blancuri de ciuperci pentru înghețare
  1. Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 1
1. Blanch Ciuperci pentru o conservare ușoară și lungă. În timp ce aburul poate păstra mai multă aromă în ciuperci înghețate, Blanching sau Plecoiling va păstra încă ciupercile destul de de înaltă calitate timp de până la 12 luni, deși experții nu sunt de acord cu privire la efectele expunerii ciupercilor în apă. Această metodă nu necesită alt echipament decât o oală de apă și o sursă de căldură, iar ciupercile vor rămâne gustoase pentru până la un an în congelator după aceea.
  • Această metodă este utilă în special dacă intenționați să utilizați ciupercile înghețate pentru supă, deoarece textura ușor Soggier va merge neobservată.
  • 2. Fierbeți o oală de apă. Veți avea nevoie de suficientă apă pentru a acoperi ciupercile, plus un pic suplimentar, deoarece unii se vor fierbe. Dacă doriți să păstrați culoarea ciupercilor, puteți adăuga o linguriță (5 ml) de suc de lămâie pentru fiecare litru (L) de apă.
  • 3. Tăiați ciupercile (opțional). În timp ce apa dvs. este încălzită, vă puteți tăia ciupercile în sferturi sau felii. Faceți acest lucru dacă rețetele pe care le intenționați să utilizați Apel pentru ciuperci tăiate sau feliate.
  • În timp ce vă puteți spăla ciupercile sub apă curentă pentru a îndepărta murdăria blocată, apa clocotită trebuie să curețe ciupercile în timpul gătitului.
  • 4. Aruncați ciupercile în apă și fierbeți 1-2 minute. Deoarece ciupercile sunt temperatura camerei, apa va opri probabil fierberea atunci cand le adaugiti. Așteptați până când apa se fierbe din nou, apoi opriți căldura după 1 sau 2 minute de fierbere. Nu gătiți pe deplin ciupercile, deoarece acest lucru le poate face să fie soggy.
  • 5. Transferați ciupercile în apă rece. Împiedicați căldura să depășească ciupercile prin plasarea lor într-un recipient de apă rece. Așteptați până când sunt răcoritoare la atingere.
  • Imagine intitulată Freeze Ciuperci Pasul 6
    6. Scurgeți ciupercile și înghețați în recipiente sigilate. Containerele ar trebui să fie în siguranță congelator, sigilate și să aibă o cantitate mică de aer în interiorul lor în cazul în care ciupercile se extind în timpul înghețării. Ciupercile ar trebui să-și păstreze calitatea timp de până la 12 luni.
  • Adăugați ciupercile înghețate direct la vasul pe care îl gătiți. Dacă faceți supa de ciuperci, adăugați 20 de minute înainte ca supa să fie gata.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Ciuperci de aburire pentru înghețare
    1. Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 7
    1. Utilizați această metodă pentru a păstra cea mai mare aromă. Cele mai multe ciuperci ar trebui să fie gătite înainte de înghețare pentru a le menține ferm. Ciupercile brute conțin o cantitate semnificativă de apă, care le poate transforma în ciuperci după ce ciupercile sunt înghețate și dezghețate. În timp ce puteți utiliza orice metodă de gătit, ciuperci aburite vor păstra cea mai mare aromă, păstrează o textura moderată fermă și pot fi folosite în majoritatea rețetelor de ciuperci.
    • Ciupercile aburite pot fi înghețate timp de până la 12 luni.
  • Imagine intitulată Freeze ciuperci Pasul 8
    2. Clătiți ciupercile pentru a îndepărta murdăria. Clătiți ciupercile sub apă curentă. Verificați murdăria de pe suprafața capacului, sub capac și tulpina. Frecați murdăria cu degete curate sau răsturnați cu un cuțit.
  • Puteți scoate tulpina și spălați-le separat dacă doriți sau aruncați-le și înghețați numai capacele de ciuperci.
  • 3. Felie sau tăiați ciupercile (opțional). Puteți abur și îngheța ciupercile întregi, le tăiați în sferturi sau le tăiați. Ciupercile întregi vor dura câteva minute mai mult pentru a găti, dar scopul principal de a tăia ciupercile este destinat utilizării în rețete. Ciupercile înghețate sunt adăugate direct la rețete fără dezghețare, astfel încât să doriți să tăiați ciuperci mari în bucăți mai mici pentru o utilizare mai ușoară mai târziu.
  • Dacă veți folosi un coș de vapor sau un cazan dublu, asigurați-vă că piesele de ciuperci nu sunt suficient de mici pentru a cădea prin găuri.
  • 4. Înmuiați ciupercile din sucul de lămâie și apă (opțional). Singurul scop al acestui pas este de a păstra culoarea ciupercilor, care altfel se va întuneca în timpul gătitului. Dacă doriți să faceți acest lucru, acoperiți ciupercile din 1 halbă de apă amestecată cu 1 lingură de lămâie (sau 500 ml apă și 5 ml de suc de lămâie). Lăsați sită 5 minute, apoi îndepărtați.
  • Experții nu sunt de acord cu privire la faptul că înmuierea sau chiar clătirea, ciupercile vă dăunează textura sau aroma lor. Dacă sunteți preocupat de acest lucru, puteți reduce efectul posibil prin perierea ciupercilor cu sucul de lămâie și amestecul de apă în schimb.
  • Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 11
    5
    Faceți un cazan dublu dacă nu dețineți unul. Pentru ciupercile de aburi, veți avea nevoie de o modalitate de a ține ciupercile deasupra suprafeței apei, astfel încât acestea intră în contact cu aburul. Puteți utiliza un cazan dublu sau un abur, dar este ușor să vă faceți propriul:
  • Selectați două vase. Trebuie să se poată potrivi complet în interiorul celuilalt. De asemenea, puteți utiliza un coș de aburi în loc de vasul mai mic.
  • Utilizați un inel metalic, capac gros de borcan sau alt obiect sigur pentru a ridica vasul mai mic de pe suprafața vasului mai mare. Așezați inelul pe baza vasului înainte ca apa să fie încălzită, apoi puneți oala mai mică deasupra.
  • Au un capac gata să acopere vasul mare. Nu este nevoie să fie etanșă, dar ar trebui să captrângă cea mai mare parte a aburului.
  • Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 12
    6. Fierbeți 2 inci (5 cm) de apă într-o oală mare. Dacă aveți un cazan dublu, adăugați acest lucru la vasul de jos. În caz contrar, adăugați-l la vasul mai mare din setarea descrisă mai sus. Ar trebui să dureze doar câteva minute pentru a fierbe această cantitate de apă.
  • 7. Aruncați ciupercile în vasul mai mic. Puneți-le în coșul de aburi crescuți în loc dacă utilizați unul. Potul mai mic nu trebuie să conțină apă.
  • 8. Acoperiți și gătiți în funcție de dimensiunea ciupercilor. Plasați un capac peste oală pentru a prinde aburul și a aștepta până când ciupercile sunt gătite. Cele mai multe ciuperci întregi vor dura aproximativ 5 minute pentru a găti, în timp ce ciupercile butonului sau ciupercile tăiate în sferturi vor dura 3 minute 30 de secunde. Felii vor fi gata în 3 minute sau chiar mai puțin dacă tăiați subțire.
  • Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 15
    9. Transferați ciupercile într-o oală de apă rece. Căldura va continua să gătească ciupercile decât dacă le răciți cu promptitudine. Plasați-le într-o oală sau un castron de apă rece până când sunt răcoriți la atingere.
  • 10. Scurgeți ciupercile bine. Turnați apa printr-o plasă sau o colander pentru a scurge ciupercile. Punerea castronului de apă direct în congelator va forma un popsicle de ciuperci, care este rar folosit în rețete.
  • Imagine intitulată Freeze ciuperci Pasul 17
    11. Plasați în recipiente sigilate. Puteți folosi pungi de congelator, borcane, recipiente din plastic sau orice alt recipient sigilat care nu se va sparge la temperaturi scăzute. Lăsați aproximativ 1/2 inch (1.25 cm) de spațiu între ciuperci și partea superioară a recipientului, deoarece se pot extinde ușor. Sigilați recipientul pentru ao face etanș.
  • Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 18
    12. Înghețați timp de până la 12 luni. Ciuperci aburite își vor păstra aroma și textura pentru până la un an. Încercați să nu dezghețați ciupercile și refreați-le, deoarece acest lucru va reduce calitatea și durata lor de viață.
  • Adăugați ciupercile înghețate la orice rețetă care implică căldură și se vor dezgheța pe măsură ce gătesc. Utilizați cu ușurință în interiorul amestecați cartofi prăjiți pentru a nu aduce temperatura prea scăzută.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Sautéing Ciuperci pentru înghețare
    1. Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 19
    1. Utilizați această metodă pentru textura cea mai fermă sau dacă vă bucurați de aromă. Această metodă va păstra aroma și textura înghețată a ciupercilor pentru un timp mai scurt decât aburul și blana. Diverse surse raportează un timp de conservare de la 1 lună la 9 luni, cel mai probabil variază cu tipul de ulei sau unt pe care îl utilizați. Cu toate acestea, această metodă va păstra ciupercile mai ferme decât alte metode și va economisi timp în comparație cu sautérarea ciupercilor înghețate de fiecare dată când le folosiți.
  • Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 20
    2. Spălați și uscați ciupercile. Îndepărtați orice murdărie sau mușchi din ciuperci, rulându-le sub apă curgătoare. Le uscați după aceea cu un prosop de hârtie sau o cârpă curată pentru a împiedica picăturile de apă să strângă uleiul fierbinte.
  • 3. Felie sau tăiați ciupercile. Veți fi nădejde la ciuperci peste căldură ridicată, atât de gros, ciuperci întregi vor găti pe exterior, dar rămân subestimate în interior. Preveniți acest lucru prin tăierea lor în bucăți de dimensiuni aproximativ egale.
  • 4. Uleiul de căldură într-o tigaie sau o tigaie. Veți găti parțial ciupercile și veți termina procesul atunci când le utilizați înghețate în rețete. Din acest motiv, nu trebuie să fii prea exact în măsurătorile tale. Aproximativ 1-2 linguri de ulei (15-30 ml) ar trebui să fie suficientă pentru o tigaie medie.
  • Dacă doriți să adăugați mai multă aromă, adăugați usturoiul tocat, ceapa sau mirodenii la ulei.
  • 5. Gatiti ciupercile peste caldura medie-mare. Prăjiți ciupercile din ulei până când aproape complet gătit. Acest lucru ar trebui să dureze doar 3 sau 4 minute și să ducă la mai întunecați, mai multe ciuperci.
  • Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 24
    6. Lăsați ciupercile să se răcească înainte de îngheț. Ciupercile ar trebui să se răcească la temperatura camerei înainte de a le împacheta pentru depozitare. Grăsimile din ulei sau unt se vor degrada în congelator mai repede decât ciupercile, astfel încât să doriți depozitați sau eliminați excesul de ulei În acest moment, de asemenea.
  • Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 25
    7. Înghețați ciupercile într-un recipient sigilat. Apăsați ciupercile în container, astfel încât nu există spațiu între ele pentru a ajuta la prevenirea arderii congelatorului. Ciupercile cu suprafețe expuse la aer pot schimba culoarea și pot pierde o anumită aromă, dar ar trebui să lăsați încă un spațiu în container înainte de etanșare. Ciupercile se pot extinde în timpul înghețării, iar spațiul le permite să facă acest lucru fără riscul de a sparge borcanul sau sacul.
  • Adăugați ciuperci înghețate la rețete ca-este sau dezghețați într-o tigaie sau cuptor cu microunde dacă utilizați o cantitate mare. Aveți grijă să nu le gătiți în cuptorul cu microunde sau ar putea deveni cauciuc.
  • Imagine intitulată Ciuperci de înghețare Pasul 26
    8. Terminat.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Scrieți data pe care ați împachetat ciupercile, astfel încât să puteți folosi mai întâi ciupercile care sunt mai vechi.
  • În timp ce unii experți vă sfătuiesc să nu spălați sau să vă înmuiați ciupercile din cauza cantității de apă pe care o absordă, dovezile arată că acest efect este minim. Subiectul este încă controversat, totuși, și este posibil ca un efect asupra gustului sau timpul de gătire.
  • Avertizări

    Există mii de soiuri de ciuperci, iar o minoritate a acestora nu va păstra bine după blancare sau aburire. Dacă utilizați ciuperci Agaricus cu capace deschise sau cu un soi neobișnuit, nu ați încercat să înghețați înainte, metoda Sauté este cel mai bun pariu.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar