Cum să curățați ciupercile butonului

Butoanele ciuperci sunt o ciupercă tare care merge bine cu o varietate de alimente. Indiferent dacă le mâncați în stare proaspătă sau pregătiți-le într-o masă gătită, este important să vă asigurați că lucrați cu produse curate. Pentru a obține ciupercile de buton cât mai faced, periați și clătiți orice murdărie evidentă de la suprafață. Dacă doriți să obțineți ciupercile suplimentare, încercați să îndepărtați stratul exterior al pielii din fiecare ciupercă. Cu un pic de timp de pregătire, veți fi gata să vă bucurați de ciuperci curate, gustoase!

Pași

Partea 1 din 2:
Eliminarea oricărei murdărie
  1. Imagine intitulată Buton Clean Ciuperci Pasul 1
1. Periați orice murdărie vizibilă cu un prosop de hârtie dacă mâncați ciupercile crude. Luați un prosop de hârtie uscat și frecați niște pete prăfuite sau murdare pe ciuperci. Continuați să ștergeți până când toată murdăria este eliminată. Pe măsură ce lucrați, lăsați deoparte un castron curat sau o tigaie, astfel încât să puteți separa ciupercile curate de cele murdare.
  • Dacă nu doriți să utilizați un prosop de hârtie, încercați să utilizați o perie de patiserie sau la îndemâna degetelor.
  • Deoarece pot absorbi ușor umiditatea, nu doriți ca ciupercile dvs. brute să fie soggy când le folosiți ca pe un topper de salată. Din acest motiv, este mai bine să ștergeți ciupercile în loc să le clătiți.
  • 2. Frecați fiecare ciupercă într-o tigaie de apă rece dacă intenționați să le gătiți. Umpleți o tavă largă, circulară, cel puțin la jumătatea distanței cu apă rece. Luați fiecare ciupercă individuală și plasați-o sub apă pentru ao îmbiba. Apoi, frecați degetele în mișcări scurte și netede de-a lungul capacului și tulpinului pentru a scăpa de orice murdărie evidentă și alte specii. Odată ce ați terminat clătirea și spălați ciupercile, puneți-le deoparte pe o placă curată.
  • S-ar putea să vedeți bucăți mici, subțiri de piele de ciuperci să cadă în acest moment. Nu vă faceți griji - este doar un semn că ciupercile dvs. de buton sunt curate.
  • Imagine intitulată Buton Clean Ciuperci Pasul 3
    3. Clătiți ciupercile sub apă rece înainte de a găti cu ei. Setați toate ciupercile fără murdărie într-o tigaie, un castron sau o colandere pentru a le păstra într-un singur loc. Pe măsură ce țineți castronul peste chiuvetă, porniți robinetul, astfel încât ciupercile pot fi dură cu apă rece. Deplasați recipientul de ciuperci într-o mișcare circulară, astfel încât toate ciupercile să fie clătite uniform.
  • Deoarece ciupercile gătite vor fi expuse la alte ingrediente, nu contează la fel de mult dacă sunt puțin umede intră în procesul de gătit.
  • Dacă doriți, puteți opri procesul de curățare aici. Unii oameni nu văd nevoia de a coaja orice piei de ciuperci, și asta e perfect.
  • Partea 2 din 2:
    Îndepărtați pielea
    1. Strângeți și scoateți tulpinile dacă nu doriți să le utilizați. Verificați rețeta și determinați dacă rețeta are nevoie de ciuperci între întregi butoane sau doar capacele. Dacă vasul dvs. nu are nevoie de tulpini de ciuperci (sau dacă preferați să le eliminați), atunci simțiți-vă libertatea de a scăpa de ele. Utilizați degetul mare și degetul pe pointer pentru a prinde tulpina, apoi trageți-o cu o tragere fermă. Dacă tulpina refuză să se bată, încercând să-l răsuciți puțin.
    • Dacă știți din get-merge că nu veți avea nevoie de tulpinile dvs. de ciuperci, nu vă simțiți liberi să le eliminați și să le aruncați înainte de a șterge orice murdărie.
  • 2. Începeți să îndepărtați pielea de la capacul de ciuperci cu un cuțit. Utilizați un cuțit cu o lamă scurtă pentru a îndepărta pielea de la marginea capacului de ciuperci al butonului. Căutați secțiunile deosebit de riduri ale pielii de ciuperci de-a lungul curbei dintre capac și tulpină. Cu lama cuțitului, începeți să îndepărtați pielea din capac.
  • De asemenea, puteți folosi degetele pentru a îndepărta pielea exterioară.
  • 3. Lucrați în secțiuni, mergând într-un cerc pe măsură ce scoateți pielea. Continuați să îndepărtați pielea exterioară a ciupercilor butonului cu vârful degetelor sau lama unui cuțit. Luați notă că pielea va apărea probabil în bucăți triunghiulare. Păstrați îndepărtarea pielii până când întreaga suprafață a butonului ciuperci este albă.
  • Când ciupercile cu butoane albe sunt curățate, vor arăta ca bucăți de brânză de mozzarella.
  • Imagine intitulată Buton Clean Ciuperci Pasul 7
    4. Tăiați pielea de tulpini de ciuperci pentru a scăpa de orice murdărie. Dacă ați decis să păstrați tulpinile de ciuperci atașate, utilizați aceeași tehnică de peeling pentru a-și îndepărta pielea. Spre deosebire de capace, pielea se va coaja de tulpinile din subțire, bucăți mai mici. Odată ce o ciupercă este complet decojită, puneți-o deoparte într-un recipient separat.
  • Imagine intitulată Buton Clean Ciuperci Pasul 8
    5. Stocați ciupercile butonului în ambalajul original. Păstrați butonul de ciuperci proaspete, plasându-le înapoi în cartonul original. Deoarece toate ciupercile au absorbit puțină apă în procesul de clătire și peeling, înfășurați cu atenție carton cu folie de plastic. Încercați să împachetați recipientul destul de strâns, dar păstrați-l suficient de liber, astfel încât ciupercile să aibă loc să respire.
  • De exemplu, când atingeți înfășurarea din plastic cu degetul, nu trebuie să fie rigidă. În schimb, ar trebui să fie puțin "da".
  • Știați? Ciupercile eliberează în mod natural un produs cunoscut sub numele de gaz de etilenă. Din acest motiv, este important să păstrați niciun container sau sac de ciuperci de buton, astfel încât acest gaz să poată fi eliberat corect.

    Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar