Cum să gătești cârnați

Cârnații sunt un plus delicios la aproape orice masă. Cârnații afumați sunt deja gătite, dar prăjirea lor pot ajuta la îmbunătățirea aromei lor. Cârnații neplăcute vor trebui să fie fierte mai întâi, indiferent de modul în care le gătiți. Încercați câteva moduri diferite de gatit cârnați pentru a găsi metoda pe care o doriți cel mai bun!

Pași

Metoda 1 din 4:
Cârnați pan-prăjiți
1. Încălziți o tigaie pe aragaz. Aprindeți un arzător pe aragaz și îl puneți la căldură medie sau medie. Setați o tigaie sau o tigaie robustă asupra căldurii. Lăsați-o să stea un minut sau două pentru a se încălzi.
  • Când tigaia este vreodată atât de ușoară, fumatul sau o picătură de apă începe imediat să se rătăcească atunci când o atinge, ești gata să gătești.
  • 2. Adăugați un pic de ulei. Cârnații sunt destul de grași, deci nu aveți nevoie să adăugați o mulțime de grăsimi suplimentare la tigaie. Cu toate acestea, această grăsime va fi prinsă în interiorul carcasei la început, adică există o fereastră de câteva minute în care cârnații se pot lipi de tigaie și arde. O lingură de 1 lingură de ulei de gătit (Canola, etc.) răspândirea în jurul tăvii poate să o împiedice până când grăsimile din interiorul cârnaților își fac drumul în tigaie.
  • Utilizați prudență cu ulei de măsline. Are un punct de fum mai mic decât multe gătit, ceea ce înseamnă că va începe să fumeze la temperaturi mai scăzute. Acest lucru nu este periculos, dar poate să vă dezactiveze alarma de fum și poate avea un efect minor asupra gustului cârnaților.
  • 3. Pune cârnații pe suprafața fierbinte. Puneți cu grijă cârnații în tigaie unu-de-una. Lăsați suficient spațiu, astfel încât niciunul dintre cârnați să atingă. Acest lucru îi ajută să gătească în mod egal pe toate părțile. Dacă gătiți mai multe cârnați, acest lucru poate însemna că trebuie să le gătiți în loturi.
  • Dacă sunt conectate carcasele de cârnați, tăiați-le în afară înainte de a le pune pe tigaie.
  • 4. Gătiți până când maro pe ambele părți. Lăsați cârnații să gătească fără a le deranja la început. După aproximativ două minute, răsturnați-le. Continuați să întoarceți cârnații la fiecare câteva minute până când sunt maro pe toate părțile. În funcție de dimensiunea cârnaților, acest lucru ar trebui să dureze între aproximativ 10 și 15 minute.
  • Când cârnații sunt bine rumenite, tăiați într-unul la punctul său de mijloc. Carnea ar trebui să fie fermă și gătită până la capăt. Nu ar trebui să existe restul roz și orice sucuri ar trebui să fie clare. Dacă nu, continuați să gătiți.
  • Un set lung de clești vă poate ajuta să vă protejați mâinile de la grăsimea de pulverizare.
  • 5. Aplatizați sau fluturați cârnații pentru a reduce timpul de gătire. Așteptând ca cârnați să gătească tot drumul prin intermediul poate fi frustrant. Din fericire, există câteva modalități de a reduce la momentul petrecut în fața aragazului:
  • O modalitate este de a fluture cârnați. Luați un cuțit ascuțit și tăiați cârnați pe o parte de la capăt la capăt. Deschideți cârnați în sus (ca a "fluture") și puneți umplerea expusă în jos pe tigaie. Gatiti in acest fel pana cand este bine rumenit.
  • De asemenea, puteți să aplatizați cârnații să îi răspândiți mai subțiri, astfel încât să gătească mai repede. Pentru a face acest lucru, apăsați pe jos pe ele cu partea inferioară a unei tigaie sau a unei tiganei înainte de a începe să le gătiți.
  • 6. Dacă este necesar, terminați prin abur. Unele cârnați (în special cele mari) iau pentru totdeauna pentru a găti tot drumul. Dacă doriți să vă păstrați gatit cârnații, dar sunteți îngrijorați să le ardeți, încercați să utilizați această tehnică. Veți avea nevoie de un capac care se potrivește perfect peste tigaie.
  • Gatiti cârnații ca fiind normali până la bine-rumenit, dar încă brut în interior.
  • Se toarnă o jumătate de ceașcă de apă în tigaia fierbinte. Acoperiți tigaia cu un capac. Aburul din apă se va prinde de dedesubt și va începe să încălzească cârnații din toate părțile.
  • Reduceți căldura la mediu-scăzut. Gătiți timp de cinci până la zece minute, apoi îndepărtați cu atenție capacul astfel încât să evitați arsurile aburului. Gatiti cârnați pentru alte câteva minute pentru a restabili unele dintre "Crispness" la carcase.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 4:
    Cârnați cârnați
    1. Porniți grătarul. Cârnați de gătit pe un grătar este similar cu gătitul lor într-o tigaie, dar nu exact la fel. Pentru a începe, luminează grătarul și lăsați-l să construiască căldură. Dacă utilizați un grătar de gaz, setați arzătoarele la mijlocul-înalt. Dacă folosiți cărbune, luminează o grămadă generoasă de brichete și lăsați-i să ardă până la punctul în care sunt frecventați și strălucind portocaliu.
    • Dacă utilizați cărbune și nu sunteți sigur cum să începeți, să vă vedeți Ghid pentru Grill de iluminat de cărbune Pentru instrucțiuni detaliate.
  • Imagine intitulată Cârnați de bucătărie Pasul 8
    2. A face o "Fierbinte" și "rece" partea laterală a grătarului. Odată ce grătarul dvs. este fierbinte, este timpul să faceți o ajustare minoră. Doriți să lăsați o parte a grătarului fierbinte, dar reduceți căldura de pe cealaltă parte. Acest lucru nu este greu - vezi mai jos:
  • Dacă utilizați un grătar de gaz, întoarceți arzătorul (arzătorul) pe o parte la scăzut.
  • Dacă utilizați un grătar de cărbune, utilizați cu atenție un instrument de grătar metalic pentru a trage majoritatea cărbunelui fierbinte într-o parte, lăsând doar un strat subțire pe cealaltă parte. Puneți cu atenție gratarul peste brichetele fierbinți.
  • Imagine cu titlu cu cârnați de bucătărie Pasul 9
    3. Așezați cârnații pe partea fierbinte. Acum, puneți cârnații pe partea fierbinte a grătarului unu-de-unu. Aveți grijă ca acolo să existe un mic spațiu pe fiecare parte a fiecărui cârnați, astfel încât să poată găti uniform. Ca atunci când pan-prăjirea, dacă sunt conectate carcasele de cârnați, le tăiați în afară înainte de gătit.
  • Întoarceți cârnații după două minute. Partea inferioară ar trebui să aibă un set sănătos de culoare închisă. Lăsați a doua parte să serească aproximativ un minut înainte de a continua.
  • 4. Transferați în partea rece pentru a găti. Odată ce cârnații sunt bine rumenite, utilizați o furcă lungă sau un set de clești pentru a le deplasa în cealaltă parte a grătarului. Aici, vor continua să gătească, dar nu veți risca să le ardeți ca pe care ați fi pe partea fierbinte. Lăsați-i să gătească timp de aproximativ 10 minute, întorcându-se ocazional.
  • După cum sa menționat mai sus, cârnații se termină atunci când sunt bine rumenite în exterior și au carne care este fermă tot drumul cu nici un roz. Sucurile ar trebui să fie clare.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 4:
    Cârnați de fierbere
    1. Umpleți o oală cu 3/4 din calea cu lichid. Tu poate sa utilizați apă curată, dar acest lucru nu va adăuga nici o aromă suplimentară la cârnați. În schimb, doriți să încercați să faceți un amestec de apă și ingredientele preferate de gătit lichid. De exemplu, bulion, stoc, vin, bere și sos de roșii își pot transfera aroma la cârnați în timp ce gătește.
    • Cârnații de fierbere nu le vor da un exterior clar, dar va păstra conservarea umidității și a grăsimilor în ele. Acest lucru face ca o alegere bună pentru o alegere bună mezeluri emulsificate - cei umpluți cu un amestec neted de carne fină, grăsime și apă. Exemplele includ bratwursts, câini calzi, frankfurters, weisswurst, knockwurst și serdelki.
  • 2. Fierbe apa. Utilizați cea mai mare setare posibilă de pe arzătorul dvs. - aveți de-a face cu o mulțime de apă, deci veți avea nevoie de multă căldură pentru ao fierbe. Acest lucru poate dura ceva timp.
  • 3. Așezați cârnații în apă clocotită. Pentru a preveni stropile fierbinți, coborâți cârnații într-unu cu un set de clești sau un alt vas lung. Nu le aruncați înăuntru. Când toate cârnații sunt în apă, rotiți căldura în jos, astfel încât fierberea să se reducă la un fiert blând.
  • 4. Lăsați cârnați să gătească. Acoperiți apa subțire cu un capac. Dacă cârnații au fost gătite anterior (așa cum este cazul cu cei mai cald câini), va trebui doar să le gătiți până când sunt fierbinți până la (aproximativ 10 minute). Dacă ei nu au fost Pre-gătit, poate fi necesar să le gătiți timp de până la 30 de minute înainte de a le scoate. În ambele cazuri, se amestecă ocazional, astfel încât cârnații să gătească peste tot.
  • Cârnații fierte arata un pic diferit de cârnați la grătar sau prăjit când sunt terminați. Ei nu vor avea un exterior maro - în schimb, vor fi pur și simplu ferme și uniforme până la, fără roz rămase. În funcție de tipul de cârnați, ele pot fi o culoare nemaipomenită de culoare gri. Acest lucru este ok atâta timp cât sunt gătite tot drumul.
  • 5. Opțional, maro-le într-o tigaie de prăjire. Cârnații fierte sunt acum gata să mănânce. Cu toate acestea, dacă pierdeți exteriorul brun clar din celelalte metode, puteți obține în continuare acest lucru prin aplicarea unei căldură uscată. Obțineți o tigaie sau o tigaie fierbinte, adăugați o lingură de ulei și prăjiți cârnații de pe ambele părți timp de câteva minute până când apare Browning.
  • Multe cârnați din Europa Centrală sau de Est sunt consumați în mod tradițional fiert. Cu toate acestea, ei încă mai gust bun rumenit, așa că nu vă fie frică să le gătiți în acest fel.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 4 din 4:
    Cârnați cârnați
    1. Preîncălziți cuptorul la 350 F (180 ° C). În timp ce așteptați ca cuptorul să se încălzească, treceți la următorii câțiva pași.
  • 2. Pregătiți o tigaie de coacere. Există o mulțime de modalități de a găti cârnați în cuptor - cel mai simplu este doar pentru a le pune direct pe o tigaie de coacere metalică. Cu toate acestea, pentru rezultate mai bune, încercați această metodă, ceea ce permite excesul de grăsime să se scurgă de la cârnați ca pe un grătar:
  • Liniați tigaia cu folie de aluminiu. Acest lucru va face curățarea mult mai ușoară.
  • Setați rafturi de copt metalice peste tigaia cu folie. Barele ar trebui să fie destul de aproape unul de celălalt că cârnații nu vor cădea.
  • Imagine intitulată cârnați de bucătărie Pasul 18
    3. Așezați cârnații pe tigaie. Ca și în cazul metodelor de mai sus, cârnații ar trebui să aibă un centimetru sau un spațiu de pe ambele părți, astfel încât să poată găti uniform. Dacă legăturile de cârnați sunt conectate prin carcasa lor, le tăiați în afară, astfel încât să le puteți răspândi.
  • 4. Coaceți timp de 20 de minute. Setați cârnații în centrul cuptorului. Lăsați-i să gătească timp de 10 minute înainte de a se întoarce o dată, apoi lăsați-i să gătească restul de 10 minute neperturbate.
  • Utilizați un set de clești pentru a gestiona cârnații fierbinți - uneori pot grăbi imprevizibil.
  • Imagine cu titlu cu cârnați de bucătărie Pasul 20
    5. Verificați dacă ați făcut-o înainte de servire. Când sunt gătite în cuptor, a "Terminat" cârnați arată aproximativ ca unul care a fost gătit pe grătar. Exteriorul trebuie să fie maro și crocant peste tot. Interiorul ar trebui să fie umed și ferm, fără a rămâne roz. Sucurile ar trebui să fie clare.
  • Dacă cârnații nu apar, continuați să le gătiți în trepte de cinci minute până când vor găti tot drumul. Cârnații mari, groși pot lua o mulțime de timp pentru a termina gătitul.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unele cârnați (adesea cei achiziționați în supermarketuri) vor avea linii directoare de pregătire pe ambalaj care nu au nici o asemănare cu aceste metode. Nu fi alarmat! Cârnații vândute în Marea Britanie, Noua Zeelandă și Australia pot fi consumate în condiții de siguranță după prepararea lor, așa cum este descris pe ambalaj, de exemplu, doar prăjirea, grătarul sau gătitul pe un grătar de grătar.
  • Un cârnați perfect ar trebui să aibă o temperatură interioară de 140-150 F (60-66 ° C) când termină gătit. Dacă aveți un termometru de carne, nu ezitați să verificați în timpul gătitului pentru a obține cârnații dvs. doar dreapta.
  • Când cârnați pan-prăjit, încercați să utilizați grăsimea rămasă în tigaie pentru a prăji alți alimente (cum ar fi legumele, toastul etc.). Aceste feluri de mâncare vor ridica unele dintre aroma cârnaților.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar