Cum se adaptează la cârje

Experții sunt de acord că trebuie să vă potriviți cârjele la înălțimea și lungimea brațului înainte de a începe să le utilizați. La început, mersul pe jos cu cârje poate fi cu adevărat dificil, dar încercați să nu vă descurajați deoarece devine mai ușor de practic. Când începeți pentru prima oară să vă folosiți cârjele, luați plimbări scurte pentru a vă oferi timp să vă obișnuiți cu ei. Cercetările sugerează, de asemenea, că este important să luați măsuri de precauție pentru a preveni căderea prin purtarea unor pantofi robusi și bine montați și evitarea suprafețelor alunecoase.

Pași

Partea 1 din 3:
Ajustarea la cârje fizic
  1. Imagine intitulată Reglarea la cârje Pasul 1
1. Nu puneți toată greutatea dvs. pe armapi. Aveți o multitudine de nervi sub armpiturile dvs. sau plexul brahial. Acești nervi sunt responsabili pentru senzația și mișcarea pentru brațe și mâini și punându-ți toată greutatea pe acești nervi poate provoca daune nervoase. Pentru a evita acest lucru, țineți-vă cu mâinile și stoarceți brațele superioare în cârje. Dar nu strângeți prea mult pentru că ați putea rupe o coaste.
  • Imagine intitulată Reglarea la cârje Pasul 2
    2. Urmăriți iritarea pielii sub brațe. Fiți pregătiți să dezvoltați zone roșii iritate sub brațe de la utilizarea cârjelor în timp. Acesta este rezultatul frecării constante inevitabile a cârjelor de pe piele pe care o intră în contact cu.
  • Pentru a ajuta la atenuarea acestei iritații, puneți niște vaselină pe zona pielii care vă deranjează.
  • Purtați un sutien sport dacă sunteți o fată - va păstra și de la sârmă rănit. Dacă sunteți un tip, încercați să purtați mai multe cămăși - poate să le stradeți sau să purtați un substraj.
  • De asemenea, puteți împacheta prosoape în jurul vârfului cârjelor și apoi le-ați aprins cu robinetul ductului pentru a oferi mai multă atenție.
  • Imagine intitulată Reglarea la cârje Pasul 3
    3. Luați pauze atunci când utilizați cârjele pentru perioade lungi de timp. Dacă vă simțiți obosiți, opriți și așteptați. Dacă sunteți în școală, profesorii dvs. probabil că nu vă vor deranja dacă sunteți puțin târziu la clasă. Ați putea chiar să întrebați profesorii dacă puteți lăsa două minute înainte de clopotul inelelor, așa că nu sunteți blocați în sala de garnitură pentru aer.
  • Partea 2 din 3:
    Ajustarea la cârje mental
    1. Imagine intitulată Reglarea la cârje Pasul 4
    1. Întreabă pentru ajutor. Mai mult decât probabil oamenii vor fi fericiți să ajute când vă vor vedea lupta. Oamenii ar putea chiar să vă ofere să vă ajute înainte de a cere. Dacă oferă, spuneți da. Va fi greu să faci toate lucrurile pe care le faci în mod normal singur, atât de înmatricularea ajutorului prietenilor și a membrilor familiei va fi un rău necesar pentru tine în acest timp.
  • Imagine intitulată Reglarea la cârje Pasul 5
    2. Planifica. Multe sarcini simple de viață sunt exponențial mai dificile în timp ce utilizați cârje. Lucruri precum cumpărăturile de bacanie și pregătirea alimentelor devin deosebit de provocatoare în timp ce sunteți restricționat în modul în care vă puteți folosi mâinile. Cheia este de a planifica mai departe pentru ceea ce veți avea nevoie pentru săptămâna și obțineți ajutor pentru obținerea acestor articole.
  • Dacă mergeți la cumpărături de bacanie, purtând alimente vă poate arunca soldul. Dacă puneți bunurile pe care doriți să le cumpărați într-o pungă, poate arăta că încercați să o furați. Pentru a evita aceste situații potențial jenante, pregătiți o listă cu ceea ce aveți nevoie pentru săptămâna și cereți-i pe cineva să meargă la cumpărături pentru dvs.
  • De asemenea, puteți utiliza un serviciu de livrare online pentru aceste lucruri, dacă vă puteți permite acest lucru.
  • Dacă sunteți la școală, evitați să purtați un rucsac cu cărți în el în timp ce utilizați cârje. Greutatea suplimentară poate crea o presiune suplimentară inutilă asupra armpiturilor. Adresați-vă unui prieten să vă transportați cărțile pentru dvs. în timp ce utilizați cârje.
  • Imagine intitulată Reglarea la cârje Pasul 6
    3. Fi pregătit pentru glumele. Oamenii pot fi uneori crud atunci când întâlnesc pe cineva cu dizabilitate sau care apar diferit de ei într-un fel. În timp ce vă folosiți cârjele, s-ar putea să vă distrați de cineva ca asta pentru că sunteți mai lent decât de obicei, pentru că nu puteți face toate lucrurile pe care le faceți în mod normal sau pur și simplu pentru că cârjele arată diferit. Dacă acest lucru se întâmplă cu tine, nu o luați personal. Doar zâmbiți și continuați să mergeți înainte.
  • Partea 3 din 3:
    Pregătiți-vă să vă folosiți cârjele
    1. Imagine intitulată Reglarea la cârje Pasul 7
    1. Decideți ce fel de cârje doriți. Există două tipuri de cârje: cârje de subțire și cârje de antebraț. Poate că medicul dumneavoastră va avea o preferință despre ce fel sau ea preferă să utilizați, dar dacă alegerea depinde de dvs., faceți o mică cercetare pentru a decide ce fel de v-ar aduce beneficii.
    • Crupele subterane: Acestea sunt mai ușor de masterat și de manevră decât cârjele de antebraț, dar pot duce la o mai mare durere și disconfort din modul în care acestea presează împotriva corpului în timpul utilizării.
    • Antebrale Crupes: Acestea necesită mai multă rezistență superioară a corpului decât cârjele subțire și pot fi mai dificil de navigat inițial, dar ele sunt mai potrivite pentru o utilizare pe termen lung decât cârjele subțire.
  • Imagine intitulată Reglarea la cârje Pasul 8
    2. Puneți cât mai multe întrebări posibil. Va fi util pentru dvs. dacă veniți la biroul medicului dvs. pregătit cu întrebările pe care doriți să le întrebați. Odată ce părăsiți biroul, poate fi mai greu să obțineți răspunsurile de care aveți nevoie. Puneți întrebări care se referă direct la activitățile pe care le efectuați în viața de zi cu zi. Iată câteva întrebări generale pe care doriți să le întrebați:
  • Este bine să vă odihniți membrul rănit pe teren? Ar trebui să evitați plasarea oricărei ponderi pe ea?
  • Puteți folosi doar o cârpă ca o trestie de trestie? Care este cel mai bun mod de a merge folosind această metodă?
  • Cum vă puteți scălda? Este bine să stați în duș, sau ar trebui să luați băi în schimb?
  • Care este poziția corespunzătoare pentru a menține în timp ce folosiți cârje?
  • Trebuie să limitați alte activități fizice cum ar fi înotul sau sexul?
  • Imagine intitulată Reglarea la cârje Pasul 9
    3. Reglați corect înălțimea cârjelor. Folosirea Crupelor poate fi mult mai dureroasă dacă nu le reglați în mod corespunzător la dimensiunile corpului dvs. specific. Chiar dacă au fost ajustate pentru dvs. de către un profesionist medical, uneori aceste setări trebuie ajustate odată ce începeți să le utilizați.
  • Crupele ar trebui ajustate în timp ce stați cu baza cârjelor situate la aproximativ șase centimetri de pe laturile picioarelor.
  • Suporturile submarine ar trebui să fie de două centimetri sub armpituri.
  • Când îți pui mâinile pe mânere, cotul tău ar trebui să se îndoaie ușor.
  • Dacă vă simțiți că trebuie să vă bucurați când vă folosiți cârjele, ele sunt prea scurte.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar