Cum să urcați pe un copac fără ramuri

Alpinismul fără ramuri poate fi dificil, dar atâta timp cât o faci în siguranță, poate fi, de asemenea, foarte distractiv! Există câteva abordări pe care le puteți lua - tehnica frontală și tehnica broaștei. Tehnica frontală este cea mai bună pentru copacii slabi, cum ar fi copaci de nucă de cocos. Tehnica de broasca poate fi folosita pentru copacii care sunt putin mai largi. Utilizați prudență, deoarece puteți obține rănit urcând pe orice copac, ramuri sau nu.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind tehnica frontală
  1. Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 1
1. Verificați copacul din toate părțile. Înainte de a începe să urcați, inspectați copacul pentru orice pericol de siguranță sau lucruri de care aveți nevoie pentru a naviga în jurul, cum ar fi noduri, pete putrezite și găuri. Dacă arborele pare deteriorat, evitați-l. Această tehnică funcționează cel mai bine pe copacii slabi pe care îi puteți înțelege cu ambele mâini, cum ar fi copaci de nucă de cocos, deci faceți o privire mai atentă și la dimensiune.
  • Ar trebui să vă puteți plasa mâinile apropiate unul de celălalt pe opusul copacului, aproape ca și cum îi faceți o îmbrățișare, cu o mulțime de spațiu pentru a vă ridica piciorul și puneți-l pe partea din față a trunchiului.
  • Evitați copacii cu scoarță netedă, deoarece este greu să obțineți o bună aderență pe aceia.
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 2
    2. Scoateți șosetele și încălțămintea. Punerea picioarelor goale pe copac vă va oferi cel mai mult control asupra mișcărilor dvs. Nu purtați flip-flops sau nici un tip de sandal, deoarece acestea pot deveni pericole de siguranță pe măsură ce urcați. Cel mai bine este să purtați îmbrăcăminte atletice, astfel încât să vă puteți mișca liber, dar nu este necesar.
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 3
    3. Puneți-vă mâinile pe partea din spate a copacului. Dacă nu puteți face cu ușurință acest lucru, arborele nu este suficient de slab pentru a utiliza această tehnică. Plasați o mână ușor deasupra celeilalte pe partea opusă a trunchiului și apăsați palmele în coajă. Cu brațele pe deplin extinse, prindeți copacul cu palmele ambelor mâini.
  • Va simți că vrei să dansezi cu copacul!
  • Nu așezați mâinile pe partea de sus sau pe părțile laterale ale copacului.
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 4
    4. Plasați piciorul dominant pe trunchiul din fața dvs. Înclinați puțin, folosind prinderea pe copac pentru a vă menține în poziție verticală. Apăsați talpa piciorului tău dominant împotriva trunchiului. Genunchiul dvs. ar trebui să fie îndoit și aproape să vă atingeți pieptul. Utilizați prinderea pe partea din spate pentru a vă echilibra, deoarece aveți doar 1 picior (0.30 m) pe teren acum.
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 5
    5. Utilizați brațele pentru a trage piciorul de pe pământ și pe copac. Înclinați înapoi, apoi trageți-vă corpul în sus și spre copac cu brațele. Continuați să trageți până când piciorul dvs. non-dominant începe să părăsească terenul. Continuați să vă sprijiniți înapoi! Trageți rapid piciorul non-dominant și puneți-l împotriva copacului.
  • În acest moment, ar trebui să utilizați brațele pentru a vă susține greutatea pe măsură ce vă atârnă de ele. Utilizați picioarele pentru a vă echilibra. Păstrați genunchii ușor îndoiți.
  • Imagine intitulată urca un copac fără ramuri Pasul 6
    6. Începeți să mergeți pe trunchiul copacului. Setați al doilea picior deasupra primului, punând presiune în copac cu bilele picioarelor. Puneți un picior în fața celuilalt, luând 1-2 trepte mici până la trunchi. Amintiți-vă să rămâneți înclinați înapoi, atârnând de brațe, în timp ce puneți toată presiunea pe picioarele voastre.
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 7
    7. Lăsați-vă cu o mână și luați trunchiul la câțiva centimetri. Apoi utilizați mâna opusă pentru a face același lucru, apucând trunchiul chiar deasupra primei mâini. Ori de câte ori vă lăsați să mergeți cu o mână, rămâneți stabili continuând să puneți presiune asupra picioarelor voastre.
  • Imagine intitulată urca un copac fără ramuri Pasul 8
    8. Continuați să alternați picioarele și mâinile pentru a vă deplasa copacul. Scuturați trunchiul un pic la un moment dat, creând o contrabalansare între mâini și picioare pe măsură ce urcați. Încercați să vă păstrați mâinile și picioarele cât mai aproape de celelalte posibil. Nu vă trageți prea mult fără să luați imediat câțiva pași mici pentru a închide distanța.
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 9
    9. Coborâți încet și cu prudență. Urcați pe copac în același mod în care ați venit, plasând un picior sub celuilalt și apoi mișcându-vă mâinile în jos câteva pași pentru a închide distanța. Plasați fiecare picior pe copac cu atenție. Păstrați contrabalansarea între brațe și picioare pe măsură ce coborâți.
  • Menținerea presiunii pe bilele picioarelor dvs. este foarte importantă atunci când coborâți, deoarece mersul în jos va fi mai ciudat pentru corpul vostru.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind tehnica broasca
    1. Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 10
    1. Inspectați îndeaproape copacul. Căutați orice pericol de siguranță sau lucruri pe care le veți avea nevoie să urcați în jurul, cum ar fi noduri, pete putreze, infestări de insecte, deteriorarea coastelor și găurile. Această tehnică funcționează cel mai bine pe copaci verticali abruptă pe care sunteți în stare să vă aduceți brațele.
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 11
    2. Puneți mâinile pe părțile laterale ale copacului. Scoateți șoseaua și încălțămintea. Puneți brațele în jurul copacului, împingându-vă palmele în spate și prindeți-l cu palmele și degetele. Înclinați puțin, și lăsați greutatea corpului dvs. să stea ușor pe brațe.
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 12
    3. Săriți pe copac, plasând tălpile picioarelor de pe ambele părți ale acestuia. În timp ce păstrați o bună înțelegere pe copac, îndoiți genunchii ușor și săriți suficient de mare pentru a vă aduce picioarele în sus pentru a prinde copacul cu tălpile picioarelor. Picioarele tale ar trebui să fie orizontale, prindând lățimea copacului, mai degrabă decât verticală, ca în tehnica frontală.
  • Păstrați genunchii îndoiți și mâinile în poziție. Sprijiniți greutatea corporală cu picioarele și brațele.
  • Când sunteți în această poziție înclinată cu genunchi și brațe îndoite, veți arăta foarte mult ca o broască, care este în cazul în care tehnica își primește numele!
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 13
    4. Prindeți trunchiul cu picioarele și împingeți-vă cu picioarele. Folosind coapsele și șoldurile, extindeți-vă picioarele ca și cum ați fi în picioare. Țineți șoldurile și pieptul aproape de copac și mutați-vă mâinile în trunchiul, unul câte unul, în timp ce vă îndreptați corpul.
  • Țineți întotdeauna mânerul pe copac cu o mână pe măsură ce vă lăsați să mergeți cu celălalt.
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 14
    5. Trageți în sus cu brațele și glisați-vă picioarele în sus Trunchiul. Sprijinindu-vă cu brațele, trageți corpul în sus și împingeți trunchiul cu picioarele. De îndată ce vă extindeți picioarele, aduceți genunchii în timp ce strângeți copacul cu mâinile. Veți arăta un fel de sărituri de broască! Prindeți copacul din nou cu picioarele, stoarceți trunchiul pe măsură ce vă sprijiniți.
  • Mâinile, brațele și pieptul tău ar trebui să lucreze în tandem unul cu altul, iar picioarele tale ar trebui să rămână aproape de copac când tragi și hop.
  • În acest moment, este posibil să doriți să vă odihniți pentru o clipă și să vă prindeți respirația înainte de următorul ha!
  • Imagine intitulată urca un copac fără ramuri Pasul 15
    6. Repetați aceste mișcări până când ați urcat pe copac. Odată ce vă întoarceți în poziția Crouching, vă veți extinde din nou picioarele, aducându-vă trunchiul copacului. Mișcați-vă mâinile în trunchiul și strângeți-l. Apoi trageți și hamei. Urcați încet copacul, luându-vă timpul și concentrându-vă pe fiecare mișcare nouă.
  • Imagine intitulată urcă un copac fără ramuri Pasul 16
    7. Coboară încet copacul, o mână la un moment dat. Coborâți-vă mâinile, unul câte unul, ca și cum ați urca pe o scară. Pe măsură ce coborâți, glisați-vă picioarele cu grijă în jos, nu pierdeți niciodată contactul cu trunchiul. Cu excepția cazului în care aveți tălpi cu adevărat dure, fundul picioarelor voastre vor deveni puțin cam rugați în timp ce faceți acest lucru!
  • Coborârea dvs. trebuie făcută în mișcări lente, secvențiale și făcute cu atenție, mai ales când sunteți în sus în copac.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar