Cum de a îngheța dovleacul

Dovleacul este un ingredient incredibil de versatil care asigură fundația pentru o varietate de tratamente gustoase, inclusiv cookie-uri, plăcinte, supe și multe altele. Deși crește în lunile de vară, înghețarea dovleacului proaspăt este o modalitate excelentă de a vă asigura că sunteți în măsură să faceți delicioase delicioase delicioase pe tot parcursul anului!

Pași

Metoda 1 din 3:
Frumusețe de dovleac
1. Tăiați dovleacul în sferturi. Începeți prin lipirea vârfului cuțitului în partea de sus a dovleacului, lângă tulpină. Împingeți cuțitul în dovleac și va începe să se împartă. Continuați să mutați cuțitul în jos de-a lungul fundului dovleacului și tot drumul, tăind dovleacul în jumătate. Apoi tăiați fiecare jumătate în jumătate, creând sferturi.
  • 2. Scoateți semințele dovleacului. Folosind o lingură mare, scoateți carnea curată, eliminând semințele și orice șiruri fibroase. Aruncați sau lăsați deoparte semințele friptură- semințele de dovleci sunt un alt tratament delicios și nutritiv pe bază de dovleac!
  • 3. Coaceți dovleacul într-un cuptor de 300 ° F (149 ° C) timp de cel puțin 20 de minute. Așezați suportul de dovleac pe o tigaie de prăjire, adăugând o cantitate mică de apă în partea de jos a tigaiei. Gatiți dovleacul aproximativ o oră pentru un dovleac de dimensiuni standard, 45 de minute pentru un dovleac mediu, 20-30 minute pentru un mic dovleac.Verificați dovleacul cu cuțit pentru făcrete - ar trebui să felieze fără dificultate.
  • 4. Gatiti dovleacul in cuptorul cu microunde. Așezați dovleacul într-un vas cu microunde și adăugați o cantitate mică de apă în partea de jos a vasului. Acoperiți dovleacul cu folie de plastic, găuri de poking în partea de sus, astfel încât aburul poate scăpa. Gătiți timp de aproximativ 15 minute la înălțime pentru un dovleac de dimensiuni standard.
  • 5. Peel pielea de pe dovleac. Lăsați-o să stea până când este suficient de rece pentru a atinge. Îndepărtați pielea cu un cuțit sau cu degetele.
  • Dacă dovleacul este gătit bine, pielea ar trebui să cadă cu puțin până la nici un efort!
  • 6. Tăiați dovleacul în bucăți mai mici. Slice de dovleac în urmă în porții mai mici de aproximativ 1 până la 3 inci (2.5 la 7.6 cm) în lungime.
  • 7. Plasați bucățile de dovleac în saci de congelator / sandwich. Asigurați-vă că le împachetați liber în saci, astfel încât să nu înghețe împreună! Împingeți cât mai mult aer posibil din saci. Dacă știți ce rețete pe bază de dovleac doriți să faceți, măsurați porțiunile cu privire la cantitățile specifice solicitate în aceste rețete pentru o utilizare mai ușoară și mai rapidă în viitor!
  • Imagine intitulată Freeze dovleac Pasul 8
    8. Etichetă / dată pungile. Luați un marcator permanent și scrieți data înghețului dovleacului, precum și cantitatea pre-porționată conținută în sac (dacă este cazul). Dovleacul dvs. trebuie să păstreze congelatorul timp de cel puțin 6-8 luni.
  • Metoda 2 din 3:
    Congelat piure de dovleac
    1. Amestecați bucățile de dovleac. Odată ce ați gătit dovleacul și ați tăiat-o în bucăți, puteți face piureul prin amestecarea bucăților folosind un procesor de alimente, blender sau mixer de imersie.
  • 2. Plasați piureul de dovleac în saci zip-top. Împingeți aerul și aplatizați pungile cât mai mult posibil înainte de a îngheța pentru a economisi spațiu și a permite o dezghețare mai rapidă pe drum. Așezați pungile aplatizate în congelator.
  • 3. Înghețați piureul de dovleac în cutii de brioșă. Spoon porțiuni de piure în cutii de brioșă și chiar în partea de sus. După ce ați înghețat, puteți transfera porțiunile de piure în saci zip-top pentru depozitarea pe termen lung, astfel încât liniile de brioșă să nu fie ocupate în mod inutil.
  • Imagine intitulată Freeze dovleac Pasul 12
    4. Utilizați tăvi de cub de gheață pentru a îngheța piureul de dovleac. În mod similar cu metoda de staniu de brioșă, porțiuni de lingură în tavă și neteziți vârfurile. Apoi, puteți transfera cuburile la saci pentru a elibera tava dvs. de cub de gheață.
  • Metoda 3 din 3:
    Dezghețarea dovleacului
    1. Luați cantitatea dorită de dovleac din congelator. Consultați rețeta pe care o faceți și o referință încrucișată cu sacii marcajați pentru a determina cantitatea corectă de dovleac.
  • Imagine intitulată Freeze dovleac Pasul 14
    2. Dezghețați dovleacul în frigider. Dacă veți folosi dovleacul în câteva zile, puteți să-l puneți în frigider pentru a dezgheța.
  • Imagine intitulată Freeze Pumpkin Pasul 15
    3. Dezghețați dovleacul pe tejghea pentru utilizarea în aceeași zi. Dacă veți folosi dovleacul în acea zi, îl puteți lăsa pe tejghea pentru câteva ore pentru a dezgheța.
  • 4. Rulați apă caldă la robinet peste dovleac. Dacă aveți nevoie de dovleac ASAP, puteți rula apă caldă peste el (încă în sac) pentru a accelera procesul de dezghețare.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar