Cum de a fixa firul de viteze biciclete

Orice tip de bicicletă care are unelte are două cabluri de viteze care rulează de la schimbătorii la mecanismele de viteze de pe fiecare roată. De-a lungul timpului, firele de unelte pot purta și prezintă probleme cum ar fi rugarea sau ruginia. Dacă observați aceste tipuri de probleme, asigurați-vă că le abordăm cât mai curând posibil pentru a le împiedica să se înrăutățească. Capetele frate ale firelor de viteze de biciclete pot fi ușor răsucite împreună și recapătați pentru a le menține în continuare. Cu toate acestea, dacă observați ruginirea sau deteriorarea altor părți ale cablurilor dvs. de schimbare, este mai bine să le înlocuiți cu un set nou de fire pentru a vă menține bicicleta care funcționează fără probleme.

Pași

Metoda 1 din 2:
Repararea firelor de transmisie Frayed
  1. Imagine intitulată Fix Bike Gear Sârmă Pasul 1
1. Strângeți cablul fraier în care iese din derailleur cu clești. Deschideți o pereche de clești și puneți fălcile în jurul cablului frământat chiar lângă șurubul de prindere al derailleurului. Strângeți cleștii închise ușor în jurul firelor.
  • Derailleurul este mecanismul de viteze de pe partea fiecărei roți de lângă unelte. Este singurul mecanism acolo, astfel încât să nu puteți pierde. Șurubul de prindere al derailleurului este șurubul care deține capătul cablului de viteză în poziție pe mecanism.

Bacsis: Dacă observați că oricare dintre cablurile dvs. de unelte pornește la frânare la capete, fixați-le cât mai curând posibil pentru a împiedica problema să se înrăutățească. Firele de transmisie se pot împrăștia când călăriți sau lucrați la bicicletă și cauzează rănirea.

  • 2. Răsuciți cleștii în sensul acelor de ceasornic în timp ce le trageți spre vârful cablului. Continuați să aplicați o presiune constantă și ușoară asupra firului cu cleștii pe măsură ce le răsuciți în sensul acelor de ceasornic pentru a încorpora firele. Simultan glisați cleștele încet de-a lungul cablului frământat spre vârf până când răsuciți firele tot drumul înapoi împreună.
  • Dacă cablul este doar abia frământat, probabil că puteți face acest lucru cu degetele în loc de clești. Doar fiți atenți să nu vă bucurați de sfaturile ascuțite ale firelor.
  • 3. Glisați un capac de capăt al cablului de bicicletă pe vârful cablului. Un capac de capăt al cablului de bicicletă este un capac mic de metal care acoperă vârfurile firelor pentru a le menține împreună și pentru a le împiedica din nou. Doar alunecați capacul peste capătul cablului după ce terminați împletirea firelor rasate înapoi împreună.
  • Dacă capacul nu se potrivește la capătul cablului, încercați să răsuciți firele împreună mai strâns până când vă puteți aluneca cu ușurință peste ele.
  • Puteți obține capace de capăt de cablu de biciclete la un magazin de alimentare cu bicicleta sau online. Ele vin doar în 1 dimensiune standard.
  • 4. Cripp capacul de capăt al cablului în cel puțin 2 locuri folosind tăietori de sârmă. Strângeți capacul metalic strâns între fălcile unei perechi de tăietori de sârmă pentru a-l curăța și asigurați-l în poziție. Criminați capacul de capăt o dată în mijlocul capacului și o dată lângă baza capacului pentru a se asigura că acesta rămâne pe strâns.
  • Trageți pe capătul cablului după ce îl crimă pentru a vă asigura că nu se alunecă deloc. Dacă o face, îl crimă din nou mai strâns prin stoarcerea mai tare a tăietorilor de sârmă.
  • Metoda 2 din 2:
    Înlocuirea unui cablu de schimbător
    1. Treceți la cea mai mică treaptă de viteză din față sau din spate pentru a îndepărta tensiunea din cablu. Ridicați roata din spate a bicicletei de pe masă și deplasați pedalele înainte cu o mână pentru a roti roata. Utilizați cealaltă mână pentru a schimba uneltele până când lanțul se află pe cea mai mică unitate din față, fie în spate.
    • Dacă observați că cablurile dvs. de schimbare sunt îndoite, în mijloc, ruginite sau în alt mod deteriorate și uzate, cel mai bun mod de a le fixa este de a le elimina și de a le înlocui.
    • Bicicleta dvs. are 2 cabluri de schimbare. Unul se duce la derailleurul din spate, iar celelalte rulează la derailleurul din față.

    Bacsis: Un suport de reparare a bicicletelor poate fi foarte util pentru proiectele cum ar fi eliminarea și înlocuirea cablurilor de viteze de pe bicicletă. Puteți cumpăra una online începând cu aproximativ 40 USD USD.

  • 2. Tăiați orice capac de capăt de metal de pe cablu folosind tăietori de cablu. Deschideți o pereche de tăietoare de cabluri și plasați fălcile în jurul cablului de viteze chiar sub capacul de capăt metalic. Strângeți-le strâns pentru a elimina cablul și scoateți capacul de capăt.
  • Dacă capetele cablurilor sunt frayed sau lipsesc un capac de capăt, puteți sări peste acest pas.
  • 3. Slăbiți șurubul de prindere a derailleurului folosind o cheie Allen. Introduceți o cheie de allen în șurubul de prindere care ține cablul de viteze în poziție pe derailleur. Rotiți-o în sens invers acelor de ceasornic pentru a slăbi șurubul până când puteți trage capătul cablului.
  • Dacă sfârșitul unui cablu este deosebit de frayed, este posibil să trebuiască să tăiați firele de frământare cu ajutorul tăietorilor de cablu pentru a scoate cablul din derailleur.
  • Imagine intitulată Fix Bike Gear Gear Pasul 8
    4. Despachetați orice bandă de ghidare care acoperă cablul în apropierea schimbătorului. Verificați dacă cablul de viteze rulează sub banda de ghidon. Dezvăluiți banda de ghidon până când firele sunt complet expuse, dacă este necesar.
  • Unele modele de biciclete ar putea avea cablurile de schimbare expuse de părțile laterale ale schimbătorilor. Dacă acesta este cazul pentru bicicleta dvs., nu este nevoie să desfaceți banda de ghidon.
  • S-ar putea să existe și o bandă care ține cablul la ghidon. Verificați acest lucru și desfaceți-l sau tăiați-l dacă vedeți orice.
  • 5. Luați cablul din derailleur și al schimbătorului. Glisați cablul până la derailleur și trageți-l de la mecanism. Trageți de pe carcasa cablului exterior care acoperă firele de transmisie interioară. Împingeți cablul prin shifter pentru a termina scoaterea de la bicicletă.
  • Nu scăpări încă de cablurile vechi. Le puteți folosi pentru a vă tăia rapid noile cabluri.
  • 6. Utilizați cablurile vechi pentru a măsura și tăiați cablurile noi la dimensiunea corectă. Țineți fiecare bucată de carcasă veche a cablului exterior paralelă cu o lungime de carcasă exterioară nouă, apoi tăiați noua carcasă la lungimea potrivită folosind tăietoare de cablu. Faceți același lucru pentru o nouă lungime a firului de cablu interior utilizând vechiul cablu interior pe care l-ați scos din bicicletă.
  • Cel mai bine este să înlocuiți întotdeauna atât cablurile interioare cât și cele exterioare pentru a vă asigura că noile fire de unelte funcționează fără probleme.
  • Puteți obține noi cabluri de biciclete, atât părțile interioare cât și cele exterioare, la un magazin de alimentare cu bicicleta sau online. Ele vin în 1 dimensiune standard și puteți cumpăra o bobină care este de 2 m (6.6 ft) lung, care vă oferă o mulțime de cablu pentru a reduce la dimensiune.
  • 7. Poke o alegere în capetele noilor carcase exterioare pentru a lărgi deschiderile. Lipiți vârful unei alegeri în capătul a 1 a pieselor dvs. noi de carcase exterioare și îl încântați pentru a lărgi deschiderea, astfel încât cablurile interioare să alunece ușor. Faceți acest lucru pentru fiecare capăt al fiecărui nou nou cablu de carcasă.
  • Dacă nu aveți o alegere, puteți utiliza orice instrument metalic, care se va potrivi în carcasa cablului exterior.
  • 8. Reatașați noul cablu interior și carcasă exterioară așa cum a fost atașat inițial. Glisați noua fire interioară în sus prin schimbător, apoi glisați carcasa cablului exterior pe firul interior. Puneți capătul cablului prin mecanismul de derailiere și strângeți șurubul de prindere folosind o cheie Allen.
  • Dacă există mai mult de 2 în (5.1 cm) de sârmă în exces care se află din șurubul de prindere, tăiați excesul folosind tăietori de cablu.
  • Imagine intitulată Fix Bike Gear Sarma Pasul 13
    9. Criminați un capac de capăt de cablu pe capătul cablului. Glisați un capac de capăt metalic pe capătul cablului pentru a acoperi firele. Strângeți-l în cel puțin 2 locuri cu clești sau tăietori de sârmă pentru a-l încuraja pe capătul cablului și păstrați firele de la frânare.
  • sfaturi

    Nu aruncați nici o parte dintr-un cablu vechi de schimbare imediat după ce îl eliminați. Țineți atât cablurile exterioare cât și cele interioare și firele pentru a vă ajuta să măsurați și să tăiați cabluri de angrenare noi.

    Avertizări

    Firele de cablu de viteză sunt foarte ample și ascuțite, astfel încât să se ocupe de cabluri rupte sau rupte cât mai curând posibil pentru a evita obosirea și rănirea în timp ce călătoriți sau lucrați la bicicletă.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Repararea firelor de transmisie Frayed

    • Cleşte
    • Cuttere de sârmă
    • Capătul cablului metalic

    Înlocuirea unui cablu de schimbător

    • Cutte de cabluri
    • Cheia Allen
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar