Cum se adaptează abandonul orizontal

Dropout-urile orizontale sunt sloturile orizontale care dețin osia roții de biciclete din spate, astfel încât să puteți lua cu ușurință atunci când aveți nevoie. Orice bicicletă poate avea abandonuri orizontale, dar roata poate fi înclinată sau lanțul ar putea slăbi cu atât mai mult o plimbați. Din fericire, puteți relua cu ușurință roata la domiciliu folosind câteva instrumente simple. Dacă lanțul se simte slăbită, tot ce trebuie să faceți este să repoziționați roata în abandonele. Dacă observați perii roților pe cadru sau plăcuțele de frână, este posibil să fie necesar să schimbați șuruburile derulante pentru a le îndrepta. În câteva minute, veți putea să vă plimbați din nou bicicleta!

Pași

Metoda 1 din 2:
Setarea tensiunii lanțului
  1. Imagine intitulată Reglarea orizontală Pasul 1
1. Păstrați bicicleta cu susul în jos sau pe un stand în timp ce lucrați la el. Ridicarea roții din spate a solului ajută la ameliorarea presiunii, astfel încât să nu vă deteriorați roata în timp ce lucrați. Dacă aveți un suport pentru biciclete, asigurați-vă bicicleta, așa că este la o înălțime confortabilă pentru a lucra. În caz contrar, puteți să vă întoarceți bicicleta cu susul în jos, astfel încât să se odihnească pe scaun și pe ghidon.
  • Puteți cumpăra standuri de biciclete online sau dintr-un magazin de mărfuri sportive.
  • Dacă bicicleta are extensii de ghidare, este posibil să nu fie robustă în timp ce este cu susul în jos. Utilizați un stand de bicicletă în loc dacă puteți.
  • În mod obișnuit, trebuie doar să ajustați tensiunea lanțului pe o bicicletă cu unelte fixe, deoarece bicicletele multi-turație utilizează o derailieur, un set de viteze, pentru a controla tensiunea.
  • Imagine intitulată Reglarea orizontală Pasul 2
    2. Slăbiți mânerul de eliberare rapidă de pe roata din spate cu o jumătate de întoarcere. Căutați mânerul din apropierea centrului roții din spate și trageți-l înapoi, așa că este perpendicular pe roată. Rotiți mânerul în sens invers acelor de ceasornic pentru a slăbi roata, astfel încât să puteți să o mutați în jur. Nu deșurubați complet mânerul sau altfel roata ar putea cădea.
  • Cele mai multe biciclete au un mâner de eliberare rapidă, astfel încât să puteți lua roata din spate fără unelte. Dacă nu vedeți un mâner, utilizați o cheie pentru a slăbi piulițele de pe ambele părți ale roții.
  • Imagine intitulată Reglarea orizontală Pasul 3
    3. Glisați roata înapoi în abandonele pentru a strânge lanțul. Apucați centrul central al roții și trageți-l pentru a vă ajusta. Dacă lanțul dvs. se blochează în mod liber între roată și pedale, trageți butucul mai departe din abandonuri. Nu mai mișcați roata când există /2 în 1.3 cm) de tensiune pe lanț.
  • Nu strângeți încă mânerul încă. Roata ar trebui să rămână în poziție de când nu l-ați slăbit complet. Dacă nu rămâne în loc, încercați să o transformați în sensul acelor de ceasornic cu un sfert de întoarcere.
  • Asigurați-vă că butucul de roți nu depășește capetele căsuței sau altfel roata ar putea să scadă cu ușurință.
  • Imagine intitulată Reglați abandonul orizontal Pasul 4
    4. Glisați roata în continuare în abandonată pentru a slăbi tensiunea lanțului. Lanțurile care sunt prea strânse pot adăuga stres la unelte și le pot purta mai repede. Apucați butucul central al roții și împingeți-l mai aproape de capetele închise ale abandonelor. Odată ce lanțul se blochează cu /2 Inch (1.3 cm) de tensiune, opriți împingerea roții înainte.
  • Încercați să vă întoarceți pedalele bicicletei și să ascultați lanțul. Dacă auziți un sunet constant, lanțul dvs. este prea strâns.
  • Bacsis: Lanțul dvs. de biciclete poate fi gras, pur și simplu purtați mănuși de unică folosință sau utilizați un prosop de hârtie dacă nu doriți să obțineți murdar.

  • Imagine intitulată Ajustați abandonul orizontal Pasul 5
    5. Țineți rotița centrată între abandonuri. Luați anvelopa din spate cu mâna nondominantă și păstrați-o constantă. Uită-te la roata dvs. din spate pentru a vă asigura că este perfect verticală și care nu este înclinată pe ambele părți. Păstrați o prindere fermă pe roată, astfel încât să nu se schimbe în jur.
  • Dacă vă lăsați roata strâmbă, se va spăla pe cadru sau frânele dvs., care ar putea purta anvelopele sau plăcuțele de frână.
  • Imagine intitulată Reglarea orizontală Pasul 6
    6. Strângeți mânerul de eliberare rapidă pentru a fixa roata. Utilizați mâna dvs. dominantă pentru a roti mânerul în sensul acelor de ceasornic pentru ao strânge din nou. Asigurați-vă că păstrați roata dreaptă cu cealaltă mână în timp ce strângeți-o. Când mânerul este paralel cu solul, îndoiți-l înapoi pe cadrul bicicletei pentru a bloca roata în poziție.
  • Nu utilizați un instrument pentru a forța un mâner de eliberare rapidă, închis, deoarece va afecta modul în care rotirea roții.
  • Dacă roata din spate are o piuliță în loc de mâner, rotiți-o în sensul acelor de ceasornic.
  • Dacă simțiți o mulțime de tensiuni atunci când apăsați mânerul în jos, rotiți mânerul în sens invers acelor de ceasornic printr-o întoarcere completă pentru ao slăbi.
  • Metoda 2 din 2:
    Îndreptarea unei roată strâmbă cu șuruburi de reglare
    1. Imagine intitulată Reglați abandonul orizontal Pasul 7
    1. Setați bicicleta cu susul în jos sau pe un stand. Evitați să lucrați la bicicletă în timp ce roțile sunt pe teren, deoarece partea din spate ar putea cădea cu ușurință odată ce lucrați. Răsturnați bicicleta cu capul în jos, astfel încât să puteți seta pe ghidon și scaun. Dacă bicicleta dvs. nu este stabilă în timp ce este cu capul în jos, atârnați-o pe un stand de bicicletă, astfel încât roata din spate este despre înălțimea pieptului.
    • Puteți cumpăra o bicicletă reglabilă online sau la un magazin de produse sportive. Ele costă de obicei între 50-150 USD.
  • Imagine intitulată Reglarea abandonelor orizontale Pasul 8
    2. Rotiți roata din spate pentru a vedea ce parte a roților unghiuri către. Luați roata și transformați-o cu mâna, astfel încât să se rotească liber. Stați în spatele roții și urmăriți ce parte pe care îi perie o perie, așa că știți unde să vă ajustați. Strângeți frânele pentru a opri roata, astfel încât să puteți începe reparațiile.
  • Imagine intitulată Reglarea orizontală Pasul 9
    3. Slăbiți mânerul de eliberare rapidă, astfel încât să puteți poziționa roata. Găsiți mânerul lipind din cadru în apropierea centrului roții din spate. Trageți mânerul departe de cadru, astfel încât ea se lipeste direct. Rotiți mânerul în sens invers acelor de ceasornic pentru a slăbi roata, astfel încât este mai ușor să vă deplasați în jur.
  • Dacă bicicleta dvs. nu are un mâner cu eliberare rapidă, utilizați o cheie pentru a roti piulița de pe partea laterală a roții care ținea axul în poziție.
  • Imagine intitulată Reglarea orizontală Pasul 10
    4. Rotiți șuruburile de reglare în sensul acelor de ceasornic pentru a ridica axul roții. Localizați șuruburile de argint din interiorul abandonului care se îndepărtează prin spate. Strângeți șurubul de reglare pe aceeași parte a cadrului pe care roata o percepe. Ar trebui să puteți roti șurubul de reglare cu mâna, dar este posibil să aveți nevoie să utilizați o cheie sau o șurubelniță Allen. Continuați să rotiți șurubul de reglare până când este aceeași înălțime ca cea din cealaltă și roata arată drept din spate.

    Variație: Dacă bicicleta dvs. nu are șuruburi de reglare, poziționați osia roții, deci este paralelă cu solul.

  • Imagine intitulată Reglarea abandonelor orizontale Pasul 11
    5. Slăbiți șuruburile pentru a coborî pe osie. Dacă nu puteți strânge șuruburile de reglare, acestea pot fi deja înșurubate în tot drumul. Utilizați șurubul de pe partea laterală a roții care nu perie pe cadru pentru a echilibra roata. Rotiți șurubul în sens invers acelor de ceasornic până la nivelul celui cu celălalt și roata se află drept.
  • De exemplu, dacă partea stângă a roții periază cadrul Când vă plimbați cu bicicleta, slăbiți șurubul de reglare pe abandonul drept.
  • Imagine intitulată Reglarea orizontală Pasul 12
    6. Țineți roata împotriva șuruburilor pe măsură ce strângeți mânerul de eliberare rapidă. Împingeți roata strânsă pe șuruburile cu mâna nondominantă, astfel încât să nu se miște în jur. Utilizați cealaltă mână pentru a transforma mânerul cu eliberare rapidă în sensul acelor de ceasornic pentru ao strânge. Apăsați mânerul din spate în jos pe cadru pentru a bloca roata în poziție.
  • Aveți grijă să nu opriți mânerul, deoarece va afecta modul în care rotițele se rotește și ar putea deteriora bicicleta în timp.
  • Dacă nu aveți un mâner de eliberare rapidă, strângeți piulițele atașate la axul roții din spate.
  • Imagine intitulată Reglarea abandonelor orizontale Pasul 13
    7. Testați roata pentru a vă asigura că nu zgomotează cadrul sau frânele. Rotiți roata din nou și uitați-vă la ea din spate. Urmăriți roata pentru a vedea dacă se învârte de la o parte la alta sau perii în sus pe partea laterală a cadrului. Dacă roata rămâne dreaptă, atunci este gata să călătorească!
  • Dacă roata este încă strâmbă, slăbiți mânerul din nou și încercați să reglați din nou șuruburile. Dacă totuși aveți probleme cu îndreptarea roții, luați-o într-un magazin de biciclete, deoarece întreaga margine poate fi strâmbă.
  • sfaturi

    Verificați tensiunea lanțului și alinierea roții de fiecare dată când eliminați și reinstalați roata din spate pentru a vă asigura că este sigur pentru dvs.

    Avertizări

    Aveți grijă să nu puneți prea multă tensiune în lanțul bicicletei, deoarece ați putea să o purtați mai repede.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil să lucrați pe propria dvs. bicicletă, luați-o într-un magazin de reparații pentru a avea pe cineva să facă ajustările pentru dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Setarea tensiunii lanțului

    • Suport pentru biciclete (opțional)

    Îndreptarea unei roată strâmbă cu șuruburi de reglare

    • Cheia Allen
    • Suport pentru biciclete (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar