Cum sa faci un wheelie

Poptarea unui Wheelie este o modalitate excelentă de a vă impresiona prietenii sau să vă răcoriți pe o bicicletă sau pe motocicletă. Deși este unul dintre cele mai ușoare trucuri de învățat, dacă nu aveți echilibrul dvs., poate fi dificil de stăpânit. Prin accelerarea rapidă, trageți-vă pe ghidonul dvs. și știind cum să vă poziționați greutatea pentru echilibru, puteți învăța să scoateți un wheelie pe aproape orice cu două roți.

Pași

Metoda 1 din 2:
A face un wheelie pe o bicicletă
  1. Imaginea intitulată face un pas cu pas 1
1. Setați scaunul într-o poziție de mijloc. Una dintre cele mai mari probleme atunci când încerci să faci un wheelie este suprasolicitarea și căderea înapoi de bicicletă. Setați scaunul astfel încât să fie la o înălțime medie sau într-o poziție mijlocie, pentru a vă ajuta să vă ajustați centrul de echilibru și să faceți mai ușor trucul.
  • Pe măsură ce obțineți mai multe practici să trageți un wheelie, puteți regla înălțimea scaunului la ceea ce doriți. Rețineți că acest lucru vă poate schimba centrul de greutate și înseamnă că trebuie să reluați cum să vă echilibrați bicicleta.
  • Imagine intitulată face o pas cu pas 2
    2. Coborâți-vă uneltele cât de departe puteți. Când învățați mai întâi cum să faceți un Wheelie, nu trebuie să mergeți foarte repede. De fapt, va fi mult mai ușor să faci primul tău Wheelie dacă te duci încet. Setați uneltele la o viteză mică, între 1-1 și 1-3 pentru a practica.
  • Ca și în înălțimea scaunului, puteți ajusta treapta ori de câte ori doriți. Ar trebui să puteți face un wheelie indiferent de angrenajul pe care îl aveți. Este mult mai ușor să înveți pe o viteză inferioară, totuși.
  • Imaginea intitulată face un pas cu pas 3
    3. Găsiți o zonă mare în care puteți practica. Va fi mult mai ușor să obțineți acumularea corectă și să scoateți un wheelie dacă puteți găsi un spațiu mare pentru a practica. Mergeți la un parc local sau un câmp mare, astfel încât să puteți practica să faceți roți fără a fi nevoie să vă întoarceți prea des.
  • Parcurile locale vor fi mari, deoarece sunt atât de mari, cât și iertare, ceea ce va însemna că sunteți mai puțin probabil să vă răniți dacă vădeți de pe bicicletă. Dacă nu aveți un parc mare în apropiere, puteți practica și pe un trotuar gol, un drum foarte liniștit sau oriunde puteți călători în siguranță o bicicletă.
  • Dacă puteți, încercați să vă practicați roțile pe o înclinație foarte ușoară. Acest lucru va face înclinarea înapoi și echilibrarea volanului mai natural.
  • Imaginea intitulată face un pas cu pasul 4
    4. Începeți ciclismul la un ritm lent până la mediu. Obțineți bicicleta dvs. și începeți pedalarea pentru a construi o viteză mică. Ar trebui să vizați ceva ușor deasupra ritmului de mers pe jos, ceea ce vă va oferi o viteză suficientă pentru a scoate un wheelie fără a merge prea repede.
  • Odată ce obțineți mai multă încredere, puteți începe să faceți roți când călătoriți la o viteză mai mare. Începeți încet și treptat să obțineți mai repede pe măsură ce practicați făcând un wheelie.
  • Imaginea intitulată face o pas cu pas 5
    5. Țineți pedala cu piciorul dvs. dominant la poziția 2. Pe măsură ce sunteți ciclism, lucrați care este piciorul dvs. dominant sau mai puternic. Ciclul acel picior în jurul valorii de până când se află la poziția de la ora 2 pe rotația pedalelor, astfel încât să puteți împinge cu ușurință pedala pentru a accelera rapid.
  • Dacă nu știți care este piciorul dvs. dominant, încercați să faceți câteva roți care duc la fiecare picior și să vedeți ce fel se simte mai natural.
  • Piciorul dvs. dominant este piciorul pe care îl prezentați atunci când vă simțiți cădeți. În timp ce stau drept în sus, ia-ți pe cineva să-ți dea o lumină de lumină și să vezi ce picior ai pus înainte să te oprești.
  • Imaginea intitulată face un pas cu pasul 6
    6. Împingeți brusc pedala și înclinați înapoi. Utilizați piciorul dvs. dominant pentru a împinge pe pedală, accelerând rapid bicicleta și ridicarea roții din față ușor. Pe măsură ce faceți acest lucru, țineți-vă pe ghidon și înclinați înapoi pentru a trage partea frontală a bicicletei de pe sol. Odată ce ați făcut acest lucru, ați făcut primul dvs. Wheelie!
  • Începeți cu roți mici la început și încercați încet și aduceți roata din față mai mare și mai mare de pe sol pe măsură ce obțineți un sens mai bun al echilibrului bicicletei. Este mult mai sigur pentru ca tu să subliniezi wheelie și să-ți las bicicleta pe roata din față decât să depășească și să cadă înapoi de bicicletă.
  • Dacă simțiți că veți cădea înapoi, trageți frâna din spate. Aceasta va opri roata din spate să se miște și să vă setați în siguranță pe roata din față.
  • Imaginea intitulată face un pas cu roți 7
    7. Schimbați greutatea în jurul ușor pentru a vă găsi punctul de echilibru. Odată ce ați ridicat bicicleta de pe pământ, începeți să vă schimbați greutatea înainte și înapoi pe bicicletă pentru a încerca să găsiți un punct de echilibru. Ar putea dura mult timp pentru a rezolva cea mai bună poziție de a fi în scopul de a vă menține Wheelie. Păstrați-vă la el, și, în cele din urmă, veți primi bine și veți putea să vă țineți pe Wheelie pentru mai mult timp.
  • Dacă vă simțiți căderați înapoi, apăsați pe frâna din spate pentru a se sprijini ușor. Dacă începeți să cădeți înainte, pedala puțin mai rapidă pentru a obține mai multă accelerație și înclinați înapoi puțin.
  • Țineți minte că va trebui, de asemenea, să vă mențineți echilibrul în partea laterală. Încercați să păstrați greutatea centrată în mijlocul bicicletei pentru a vă împiedica să vă întoarceți. Dacă vă simțiți înclinați într-o parte, mișcați ușor greutatea în cealaltă parte sau rotiți ghidonulalii invers.
  • Imaginea intitulată face un pas cu pas 8
    8. Atingeți frânele din spate și îndreptați roata din față pentru a ateriza Wheelie. Odată ce începeți să pierdeți echilibrul, vedeți o schimbare în teren în sus, sau doriți doar să vă opriți, țineți apăsată pauzele din spate pentru a termina wheelie. După cum faceți, asigurați-vă că roata din față este aliniată cu restul bicicletei. Dacă este ușor oprită sau îndreptată spre un alt mod, roata din față se va schimba când atinge pământul și puteți cădea.
  • Încercați să nu aterizați pe roata din față prea aspru. În timp ce suspensia frontală va perna o parte din suflă, nu doriți să puneți roata sub orice stres inutil.
  • Metoda 2 din 2:
    A face un wheelie pe o motocicletă
    1. Imaginea intitulată face o pas cu pas 9
    1. Purtați unelte de protecție completă. Călărirea unei motociclete poate fi suficient de periculoasă fără a încerca să facă și trucuri pe ea. Purtați întotdeauna unelte de protecție completă atunci când călătoriți cu motocicleta și mai ales atunci când practicați trucuri.
    • Uneltele de protecție complete include o cască, un scut de față, mănuși, jachetă, pantaloni și cizme adecvate. Asigurați-vă că totul este acoperit pentru a preveni vătămarea gravă dacă vădeți.
  • Imaginea intitulată face un pas cu pasul 10
    2. Găsiți o întindere liniștită de drum spre practică. Pentru a scoate un wheelie, veți avea nevoie de spațiu pentru a vă ridica la viteză, faceți Wheelie și aterizați-o în siguranță. Încercați să găsiți o întindere lungă, plină de drum, care nu va avea multe mașini pe ea. Luați ceva timp pentru a vă practica în sus și în jos acest drum pentru a vedea cum plimbări cu bicicleta și frânele pe ea.
  • Asigurați-vă că drumul nu are gropi mari, fisuri sau ceva care ar putea arunca în mod neașteptat în mod neașteptat. Găsiți drumul cel mai neted, bump-free pe care îl puteți începe când începeți mai întâi.
  • Imaginea intitulată face un pas wheelie 11
    3. Începeți să călătoriți pe prima treaptă de viteză la aproximativ 25 până la 30 de kilometri pe oră (16 până la 19 mph). Începeți să călătoriți cu bicicleta și să o primiți în prima treaptă de viteză. Nu aveți nevoie să ajungeți la o viteză foarte mare atunci când învățați mai întâi cum să faceți un wheelie. Scopul pentru ceva la aproximativ 25 de kilometri pe oră (16 mph), care vă va permite să trageți cu ușurință un wheelie fără a merge prea repede.
  • Imaginea intitulată face un pas cu pasul 12
    4. Strângeți accelerația înapoi când ajungeți la 6000 rpm. Continuați să călătoriți cu motocicleta până când ajungeți la o viteză confortabilă, iar cuplul dvs. este suficient de mare încât contorul RPM este în jur de 6000. Într-o mișcare rapidă, singulară, trageți accelerația înapoi pentru a accelera rapid bicicleta și ridicați ușor roata din față.
  • Pe măsură ce faceți acest lucru, înclinați înapoi pe bicicletă pentru a ridica roata în continuare și obțineți un wheelie mai mare. Acest lucru va face puțină practică pentru a evita obținerea prea mare, deci începeți la început.
  • Rotiți mâna ușor înainte și în jurul accelerației înainte de ao trage înapoi. Acest lucru va face să se retragă brusc mult mai ușor, precum și să vă îndoiți în mod natural cotul pentru a vă ajuta să ridicați ușor partea din față a bicicletei.
  • Imaginea intitulată face un pas wheelie 13
    5. Mișcați-vă pe bicicletă pentru ao echilibra. Odată ce obțineți roata din față de pe sol, va trebui să mențineți echilibrul pentru a vă menține Wheelie. Schimbați-vă greutatea corporală înapoi pentru a coborî centrul gravitației și pentru a folosi frânele din spate și accelerația pentru a înclina bicicleta ușor înainte și înapoi pe măsură ce aveți nevoie.
  • Dacă, în orice moment, vă simțiți ca bicicleta să înceapă "looping" și să cadă înapoi, țineți imediat frânele din spate. Acest lucru va opri wheelia și se va întoarce pe pământ.
  • Imaginea intitulată face un pas wheelie 14
    6. Înclinați înainte pentru a aduce rotița din față în jos. Partea finală a unui Wheelie perfectă îl aterizează. Înclinați înainte pentru a aduce roata din față spre pământ, rămânând pe accelerație până când ați aterizat. Odată ce ambele roți se află din nou, ușurați accelerația pentru a începe încetinirea.
  • Dacă trebuie să aduceți foarte repede roata din față, închideți accelerația și nu accelerați din nou până când roata nu este pe punctul de a atinge solul. Atingeți accelerația chiar înainte ca roata din față să atingă în jos pentru a înmuia să debită ușor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Practica face perfect! Va dura ceva timp pentru a obține echilibrul roiului tău drept. Păstrați-vă și încercați moduri ușor diferite până când găsiți metoda care funcționează pentru dvs. și cu bicicleta dvs.
  • Dacă bicicleta are amortizoare de șoc spate, poate fi mai dificil să vă mențineți echilibrul. Amintiți-vă acest lucru atunci când practicați roțile și alegerea unei biciclete.
  • Avertizări

    Călăriarea unei motociclete este foarte periculoasă, mai ales când faceți trucuri efectuate. Fi întotdeauna foarte atent dacă alegi să încerci un wheelie și să știi că poate fi foarte riscant.
  • Purtați întotdeauna o cască atunci când purtați o bicicletă. Pentru siguranța suplimentară, îmbrăcăminte de uzură și coturi de cot.
  • Nu încercați un wheelie pe o bicicletă cu pedale de clip-in. Dacă vă simțiți cădeți, nu veți putea să faceți altceva decât să cădeți.
  • Verificați regulile rutiere pentru motociclete din țara dvs., deoarece este ilegal să faceți un Wheelie pe drumul în multe țări.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar